Wat doen jullie?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door ssgerundt, 30 dec 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ssgerundt

    ssgerundt Bekend lid

    10 jul 2006
    970
    0
    0
    Verplegster
    Als jullie kleine dinge doen die ze eigenlijk nog helamaal niet mogen doen en hoe reagieren jullie dan?
    Ik bedoel, Amy is nu 9 maanden en wil alles gaan pakken, afstandbedieningen noem maar op.
    Maar mogen ze van jullie wel en wat niet?
     
  2. Angel Eyes

    Angel Eyes Niet meer actief

    Dano die pakt mijn bril steeds, en trekt aan mijn haar. dat doet ie natuurlijk niet bewust maar ik zeg nu wel op een rustige toon, Nee dat mag niet. en dan maak ik zijn handjes los.
    Ze pakken natuurlijk alles vast om te ontdekken. dus boos of streng worden is niet op z'n plaats en tegennatuurlijk. alleen leer ik hem wel vast wennen aan het woordje nee in combinatie met iets loslaten.
     
  3. Angel Eyes

    Angel Eyes Niet meer actief

    owja Dano is natuurlijk pas 7 maanden, dut ik weet niet hoe ik het doe als hij 9 maanden is :D
     
  4. ssgerundt

    ssgerundt Bekend lid

    10 jul 2006
    970
    0
    0
    Verplegster
    Niemand, die er nog iets aan toe te voegen heeft?
     
  5. Fleur1

    Fleur1 VIP lid

    14 apr 2006
    5.068
    0
    0
    Daan weet heel goed wat wel en niet mag.
    Ik zeg een paar keer nee dat mag niet na de 3e keer zet ik hem anders soms is ie in zo'n bui van lekker terug gaan en verder. Dan zeg ik wat harder Daan nee. Meestal kijkt ie me aan van wat zegt je nu? Moet dat oppassen niet in de lach schiet gaat ie verder geeft ik toch een tikje op de vingers hij trekt een pruillip huilt dan niet en gaat dan wat anders doen
     
  6. CreaLinda

    CreaLinda Bekend lid

    31 mrt 2007
    918
    0
    0
    Juf
    Nootdorp
    Als je het nu toestaat, wanneer ga je het dan afleren?

    Wat Florine niet mag, mag ze niet, nu ook niet. Ze mag mijn ketting niet pakken dus dan zeg ik: Laat eens los, niet dat ze dat begrijpt, maar vaak doet ze het per ongeluk en dan zeg ik heel blij: Goed zo! Anders maak ik het zelf los.
    Ze mag ook niet in ons bed slapen 's nachts. Het is 1 keer gebeurd toen ze niet lekker was dat we per ongeluk in slaap zijn gevallen, maar verder slaapt ze gewoon op haar eigen kamer.

    En als ze straks bewust dingen gaat pakken: Ik haal niets weg (behalve natuurlijk chloor e.d.), zij moet maar leren dat ze daar niet aan mag komen.

    Lnda
     
  7. Fleur1

    Fleur1 VIP lid

    14 apr 2006
    5.068
    0
    0
    Dat dacht ik ook van ales blijft op tafel staan enz. maar als ze het toch een paar keer te pakken hebben gehad en daardoor iedere keer onder de blauwe plekken zit dan haal je het wel weg.
    Wij hebben overal beveiligingen op de keueken kasten zitten en een traprekje schoonmaak middel staan hier echt wel hoog ben als de dood dat er zo wat mee gebeurt als je even met je rug ergens naar toe staat.
    Verder heb ik ook alles nog staan behalve dan op de salon tafel
     
  8. toet

    toet Fanatiek lid

    7 apr 2006
    1.802
    0
    0
    Ik geef ook heel duidelijk aan als ze iets niet mag,en bij de derde keer zet ik haar gewoon in de box...ze weet het heel goed want als ik haar bij de eerste keer waarschuw,dan de tweede keer kijkt ze zo naar je,van kijk eens wat ik doe....
    Het leuke is als ik nu nee zeg...gaat ze ook nee schudden,alleen ook met eten als ze niet meer hoeft.
    Volgens mij begrijpen ze dingen soms meer dat wij denken!

    Groetjes,
     
  9. Ranjeewha18

    Ranjeewha18 Niet meer actief

    Sam gaat bij de derde keer in de box!
    Meestal bij de tweede keer houd hij op, en gaat ergens anders naar toe..

    met met 6 maandjes, ging hij OVERAL aanzitten wat niet mag..! dan kroop hij naar de playstation, de plant, videospeller, dvdspeler GRRR om gek van te worden!

    Nu zit hij eigenlijk alleen nog maar aan kastjes + inhoud..! we gaan van de week van die dingen halen :)
     
  10. Laika

    Laika Fanatiek lid

    23 jul 2006
    2.334
    3
    38
    Bij Sem zeggen we heel duidelijk "nee" en dat snapt hij ook. Vooral bij de dvd-speler enzo. Dus nu kijkt hij eerst als iemand kijkt voordat hij zijn hand uitsteekt. En als we "nee" zeggen, doet hij het meestal niet. En als hij het tóch doet, dan halen we hem weg. Maar hij moet gewoon leren luisteren.
     
  11. sim

    sim Niet meer actief

    het schijnt, dat lees je wel eens af en toe in zo'n blad, dat ze 'nee' pas goed begrijpen als ze zo'n anderhalf tot 2 jaar zijn. maar wij beginnen al wel met consequent nee zeggen. zoals de prullenbak weet hij volgens mij al wel dat hij daar niet bij mag komen. als hij daar heen gaat schud hij zijn hoofd al. of hij helemaal begrijpt wat nee betekend weet ik niet, maar ik zou het zeker niet toestaan, anders wordt het straks heel verwarrend als hij er opeens niet meer bij mag...

    je kunt bijvoorbeeld nee zeggen, op een ferme toon, en hem een speelgoed aanbieden en zeggen deze mag wel..
     
  12. Natascha30

    Natascha30 Fanatiek lid

    4 okt 2006
    2.157
    0
    0
    Twente
    dat deden wij ook bij onze eerste......alles laten staan behalve de salontafel die was redelijk leeg voor zijn grijpgrage handjes

    maar achteraf kreeg ik er spijt van want als we dan op visite ergens waren en daaar natuurlijk wel van alles op tafel stond snapte hij niet dat hij daar niet bij mocht zitten dus dat hebben we toch maar gauw weer anders gedaan
     
  13. zonnestraal

    zonnestraal Niet meer actief

    Noa leer ik ook heel consequent waar ze wel en niet aan mag zitten. En begrijpen dat ze het doet! Ze is slimmer dan ik dacht. Ik zeg drie keer nee en als ze er nog aan zit leidt ik haar af met speelgoed, dat werkt heel goed moet ik zeggen.

    Ik ga niets voor haar weg zetten, want ze zal toch moeten leren wat wel en niet mag. Tuurlijk zorg ik er wel voor dat het huis babyproof is, want ik wil geen ongelukken.

    De keuken is echter wel verboden terrein. Ik vergeef het mezelf nooit dat ik met kokend heet water over haar heenstruikel of zo.... :cry: De keuken scherm ik dus af met een hekje.
     
  14. Fleur1

    Fleur1 VIP lid

    14 apr 2006
    5.068
    0
    0
    natacha30@ Bij andere probeert hij het ook maar hij is altijd heel lief en rustig bij iemand anders en dan luistert hij bij 1x nee. En dan slooft hij zich zo uit dat hij geen tijd heeft om iets te zoeken om overhoopt te halen de smeerlap :)
     
  15. Calimero

    Calimero Fanatiek lid

    31 aug 2006
    1.901
    0
    0
    ikheb tot nu toe nog nix voor haar weggepakt op gevaarlijke dingen na zoals cloor en dergelijke,
    en ik zegt ook drie keer nee dat mag niet en als ze dan toch verder gaat geef ik haar een tikje op jaar vingers meestal stopt ze dan ze zet het ook weleens op een krijsen hahaha
    ze zit volgens mj nu eeen beetje in de eigenwijse periode als haar iets niet aanstaat word ze boos haha wel grappig vind ik dat...
     
  16. pim

    pim Fanatiek lid

    22 sep 2005
    3.970
    0
    36
    Nijmegen
    Wij zeggen duidelijk "Nee, mag niet" als ze iets doet dat niet mag. Vaak pakten we haar dan aan d'r handje en liepen met d'r weg naar d'r speelgoed waar ze wel mee mag spelen. Het verbaast ons hoe goed ze luistert. Ze weet precies wat wel en niet mag. Ze stopt vaak vlak voor ze iets wil doen wat niet mag en zwaait dan met d'r armpjes van voor naar achteren.

    Ik merk wel dat ze als ze moe is echt ondeugend wordt. Achterom kijken om te kijken of wij kijken en dan toch doen wat niet mag. Ook dan corrigeren we haar op de manier zoals hiervoor omschreven.

    Ik straf niet door haar in de box te zetten. Dan wordt de box een strafplek ipv een rustige speelplek.

    Pim
     

Deel Deze Pagina