Airfryer, is dat wat?

Discussie in 'De lounge' gestart door Theeleutje, 31 jan 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. pientje1

    pientje1 Niet meer actief

    Ik ook! Hij staat nu aan, net frikadellen er in en nu gekruide aardappelschijfjes vd aldi, die voor het eerst dus ben benieuwd!
    Op zondag de harde broodjes er in en we gebruiken hem ook voor vlees.
     
  2. lorreke

    lorreke VIP lid

    10 sep 2013
    5.297
    394
    83
    Gewoon normaal vlees ? zoals kipfilet, slavink, boomstammetjes rollade etc ?? word dat wel gaar van binnen ? en moet dat er lang in ?

    Daar ben ik wel benieuwd na eigenlijk :)
     
  3. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.227
    7.275
    113
    Vrouw
    Brabant
    Kipfilet uit de airfryer is in ieder geval erg lekker! Moet er ongeveer 20 minuten in geloof ik (een dikke kipfilet)
     
  4. pientje1

    pientje1 Niet meer actief

    Dat kan allemaal, hamburger, braadworst enz. Bv braadworst 10 min, sneller dan in de pan. Ziet er wel wat verrimpeld uit, maar net zo lekker als in de pan. Wel onder de afzuigkap zetten want rookt flink!
     
  5. lorreke

    lorreke VIP lid

    10 sep 2013
    5.297
    394
    83
    Wij zijn om, gaan straks 1 ophalen:)
    Wel prettig dat dat allemaal kan, nog geen idee hoe alles werkt maar dat komt wel, al wel deels ingelezen,
    ik lees ook dat sommige er water onderin doen zodat het niet zo rookt?
    Toevallig vandaag braadworsten eten, die gaan in de airfryer.

    Word de kipfilet etc ook goed gaar van binnen, of moet je die een deel insnijden? dat lees ik ook wel eens.

    Ook enig idee hoelang rollade erin moet ? gewoon een varkensrollade zodat die ook gaar is van binnen, of werkt dat niet lekker ?

    Krijgt het vlees ook gewoon een bruine kleur of blijft de kleur een beetje bleekjes ?

    Sorry voor alle vragen, ik kan in elk geval niet wachten tot we hem hebben en er mee aan de slag kunnen :D

    Morgen eten we krieltjes, dus die gaan er ook in :)
     
  6. Mary1981

    Mary1981 Bekend lid

    8 jan 2009
    772
    0
    16
    Ik vind hem ideaal. Er is 1 maar.. En dat is dat het bijna onmogelijk is om voor een gezin zowel frietjes als vlees erin klaar te maken. Daarvoor is die echt te klein.

    Mijn kids zijn dol op gebakken aardappeltjes. Die gaan tegenwoordig in de airfryer, even lekker en stukken minder vet.
     
  7. pientje1

    pientje1 Niet meer actief

    Kip er nog niet ingedaan, ik ben geen kip eter. Het vlees wordt bruin. Let wel op dat het snel gaat, in het begin is het zoeken naar temp en tijd, dus af en toe even spieken. Niet schrikken hoe de worst er uit ziet :p. Krieltjes gaat ook goed (wel een paar keer schudden). Eet smakelijk! :)
     
  8. pientje1

    pientje1 Niet meer actief

    Ik heb hem gisteren trouwens 10 min. laten stomen met water en een paar druppels afwasmiddel, vond hem stinken. Heeft geholpen! Nog schoonmaaktips?
     
  9. lorreke

    lorreke VIP lid

    10 sep 2013
    5.297
    394
    83
    oke, ben benieuwd,, hij is in huis nu :D dus we zullen zien :D vanavond braadworst erin, ik zal niet schrikken na jullie tips ;) en ik zal het goed in de gaten houden.

    Iemand ook al cake o.i.d. erin gebakken ? moet dat ook in het mandje waar je friet etc in doet, of kan de cake los in de bak die daaronder zit met bakpapier ??
     
  10. pientje1

    pientje1 Niet meer actief

    En hoe was het?
    Volgens mij heb je aparte cakeblikken voor de airfryer? De gewone zijn te groot.
     
  11. lorreke

    lorreke VIP lid

    10 sep 2013
    5.297
    394
    83
    Ja klopt, ik kan een blik hebben van 25 cm ;) had het al even opgemeten.

    Braadworsten waren heerlijk ! kwam nog wel redelijk wat `vet`of vleesvocht uit, maar dat is normaal geloof ik.

    Ook gelijk 1 frikandel en 1 hamburger om te proberen, waren goed! ook gelijk paar gewone patatjes en wat raspatatjes voor in de oven erin gedaan, beide 1 handje vol, gewone waren goed en lekker, ras was helaas niet zo geslaagd, misschien iets te snel, volgende keer de temp wat lager. dacht heb hem nu aan dus gelijk van alles klein beetje testen hihi

    Alles gedaan op 180 graden.

    Morgen de krieltjes :)
     
  12. Margha

    Margha Fanatiek lid

    19 nov 2008
    1.950
    25
    48
    Bij de expert is hij deze week 177 euro. De xl variant.
    Zit er ook ever te twijfelen nu.
     
  13. lorreke

    lorreke VIP lid

    10 sep 2013
    5.297
    394
    83
    Klopt, daarom hebben wij hem ook gekocht:D
     
  14. lorreke

    lorreke VIP lid

    10 sep 2013
    5.297
    394
    83
    Waren toch voorgekookte aardappelschijfjes geworden die ik normaal in de pan zou doen, met een boomstammetje.
    De schijfjes iets te lang *oeps* waren beetje te hard, maar ze waren heerlijk!
    Boomstammetje was ook zo klaar 10 a 15 min ongeveer 180 graden, dus die er later uitgehaald en er op het eind nog maar weer even bij in gedaan ivm de schijfjes die moesten nog even. mar goed de schijfjes moesten er eerder uit hihi.. maar het smaakte lekker! voor herhaling vatbaar . geen extra vet want je bakt verder met niets dus ideaal
     
  15. nanette77

    nanette77 VIP lid

    11 jan 2009
    10.817
    545
    113
    Vrouw
    Wij hebben er ook 1.
    Ben helemaal fan! Paprika, ui, tomaat, prei is ook fijn uit de airfryer, laatst ook brownie geprobeerd, maar geloof dat ik dat fijner uit de oven vindt
     
  16. lorreke

    lorreke VIP lid

    10 sep 2013
    5.297
    394
    83
    hier vandaag cake gemaakt.

    ook vietnamese loempias geprobeert, deze bleven helaas licht van kleur, de vorige loempias werden wel bruiner, iemand een idee hoe ditkan ??
     

Deel Deze Pagina