Is verjaard. Bovendien wil de verzekeringsmaatschappij weten of je momenteel psychische klachten hebt ivm zelfdoding, dat is het hele eiereneten. Als je na je 14e helemaal geen psychische klachten hebt gehad en je je nu erg oké voelt, dan zou ik nee invullen.
[UOTE=Dappertje Dik;18434705]Is verjaard. Bovendien wil de verzekeringsmaatschappij weten of je momenteel psychische klachten hebt ivm zelfdoding, dat is het hele eiereneten. Als je na je 14e helemaal geen psychische klachten hebt gehad en je je nu erg oké voelt, dan zou ik nee invullen.[/QUOTE] Vaak vragen ze ook of die problemen er ooit zijn geweest. Als je nee invult kunnen zij geen goede risico inschatting maken. Dat heet verzwijging. Als ze er wel achter komen, en dat is vrij makkelijk, kunnen ze de hele uitkering weigeren. Dan heb je dus jaren betaald voor niks. Het kan ook best zo zijn dat ze helemaal geen hogere premie gaan rekenen. Maar ik zou het toch echt wel melden.
Ik zou het ook niet zeggen. Zelfs een diagnose is maar een paar jaar geldig en dan moeten ze je officieel opnieuw diagnosticeren. Gewoon nee zeggen en dat vol blijven houden. Wanneer ze iets van 100 jaar geleden erbij pakken zou ik gewoon hoog en laag blijven springen en roepen dat jij dat niet was en dat er een fout gemaakt is. Je was 13; come on ! Als ze mensen dingen blijven verwijten als ze slechts 13 waren - zou ik er wel zeer ernstig aan toe moeten zijn
Ik zou eerlijk zijn...jaartallen erbij zetten. Als ze vragen hebben laten ze je huisarts het 1 en ander invullen of je krijgt een keuring..ik slik oxazepam en heb wat psychische klachten gehad. Mn huisarts moest daarom wel wat vragen beantwoorden
Kopie van je dossier opvragen bij de huisarts? Kan je gelijk inzien wat er allemaal nog staat en aan de hand daarvan je beslissing nemen. Sommige dingen blijven namelijk wel staan (zoals een operatie) maar anderen ook weer niet.
Ik zou er een telefoontje naar hen toe aanwagen dat er zo veel vragen staan. Echter dat sommige zaken alleen in je tienerjaren waren en dan vragen tot wannneer moet ik terug kijken? Dan heb je zekerheid. Succes.
Ik zou nee invullen. Hier komen ze niet achter. Ze kunnen bij de huisarts alleen medische informatie opvragen mits jij daarvoor een machtiging heb ondertekend. Ik vind iets van 22 jaar geleden ook totaal niet relevant voor het heden. Ik werk trouwens bij een huisarts en je kunt ook dingen uit je dossier laten verwijderen die ouder dan 15 jaar geleden zijn. 1 druk op de knop en het is weg. Wij krijgen ook weleens dit verzoek omdat patienten niet continue geconfronteerd willen worden met zaken uit het verleden omdat psychische klachten hoe wrang het ook klinkt toch vaak een stempel blijven drukken.
Ik zou ook nee in vullen. Simpelweg vanwege het feit dat dit verjaard is. Wij hebben dit ook meegemaakt en in overleg met de huisarts besloten dat die gegevens er niet toe deden (vanwege verjaring) en we ze niet hoefde toe te voegen. Soms is het wel vermoeiend dat dingen uit je verleden een stempel kunnen blijven drukken. Succes met het invullen.
Tja. Vriendin had levensverzekering. 10 jaar geleden kanker gehad en was schoon. Toen dus levensverzekering etc etc. Kanker kwam terug, zij overleden, altijd betaald voor overlijdensverzekering maar man kreeg niks. Omdat ze dus 15 jaar geleden kanker had. Schoon was en weer terug kwam. Dus pas er mee op. Is mijn tip.
Ik zou ook even na de huisarts bellen. Waarschijnlijk staat er iets in opgenomen en jaartal. Hier heb ik een heupafwijking vanaf geboorte en staat ook alleen de hooft dingen in: wat en welke jaar.
Zou nee invullen. dossier van ggz instellingen wordt na 15 jaar vernietigd. Je kunt eventueel idd ook bij de huisarts de gegevens laten verwijderen. Het is totaal niet meer relevant. En hoe willen ze erachter komen? Je moet altijd een machtiging ondertekenen voordat ze ergens informatie op mogen vragen. En waar zouden ze het dan nog op willen vragen? (tenzij je al eerder een verzekering hebt aangevraagd en toen ja hebt ingevuld.)
Dit mogen ze niet vragen omdat het a. in je jeugd was, b. privacy DUs nee, niet vermelden en even overleggen met je huisarts dat hij dit geheel verwijdert, mits je de laatste 10 jaar geen psychische onderzoeken etc hebt gehad, maar mede doordat dit in je jeugd is. en dit topic is ook wel handig, vooral nr #25 http://www.zwangerschapspagina.nl/peuter-kleuter/376688-gevolgen-de-diagnose-autisme-3.html En dan bedoel ik de uitleg die ze geeft is wel beetje van toepassing en duidelijk uitgelegd hoe of wat Succes met regelen, komt goed!
Dat kun je niet zelf bepalen of het wel of niet een risico is, dat bepaalt de maatschappij. Daarom vragen ze ook of er ooit problemen zijn geweest op dit gebied. Wie weet vinden ze het inderdaad geen risico maar dat schatten ze dan nog altijd zelf in. Als je 10 jaar geleden een kapotte knie hebt gehad dan is dat ook lang geleden, maar zullen ze het zien als een extra risico om weer wat met je knie te kunnen krijgen. Dat is een bepaalde risico afweging om te zien wat voor premie je zou moeten betalen, en of het risico acceptabel is. Ze vragen vaak een machtiging te ondertekenen (op het moment dat ze moeten uitkeren) om je medische gegevens op te mogen vragen. Als je dat weigert kunnen zij weigeren de uitkering te verstrekken, dus je zult eigenlijk wel moeten. Stel dat ze dit dan tegen komen dan mogen ze dus de hele uitkering weigeren. Ik begrijp dat het erg naar is dat dit je zo achtervolgt, maar er is ook een grote kans dat er niks aan de hand is. Maar dan heb je het wel eerlijk verteld en zal het nooit daarom afgewezen kunnen worden. Je zou ze ook altijd kunnen bellen om dit te overleggen. Het accepteren van polissen waarbij er gebruik gemaakt wordt van gezondheidsverklaringen (AOV in mijn geval) is mijn werk, ik weet er dus wel wat van.
Mijn huisarts ga ik vragen dit stukje uit mijn dossier te halen. Het is niet meer van toepassing van hoe het nu met me gaat. Bij het formulier kan ik dan "nee" invullen. Bedankt voor alle reacties!