mommy's to be 15 t/m 31 januari 2015

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Boef12, 14 mei 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. moontje86

    moontje86 Actief lid

    4 mei 2014
    334
    0
    0
    Ik heb een prive album aangemaakt met foto's van Emma, heb jullie aan contactpersonen toegevoegd dus als het goed is kunnen jullie dit album bekijken als jullie willen ;)

    Elliepellie super dat je op je eigen locatie kan blijven en de uren kan gaan werken die je graag wilde!
    Emma mag van het CB nu max. 10 uur zonder voeding s'nachts. Dus dat hij 8 a 9 uur slaapt is niet erg, als hij maar alert is als hij voor de voeding komt en een plasluier heeft.
     
  2. Julia88

    Julia88 Fanatiek lid

    22 mrt 2014
    1.556
    0
    36
    Elliepellie, ik zou Liam wakker maken! Onze Liam deed precies hetzelfde. Nu sinds anderhalve week maak ik hem rond 23 uur wakker en hij slaapt dan tot 7 uur ongeveer. Hij was eerst wel in een diepe diepe slaap om 23 uur, maar heb het idee dat hij zich wel 'aanpast' aan ons ritme nu zo. Hoop dat het bij jullie ook zo werkt!
    Wat super dat je de uren en de locatie hebt die je wilde!

    Leuk Moontje! Ik ga je foto's bekijken:)
     
  3. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    Zo moet er toch echt aan gaan geloven.... Sport.... Kijken of ik die plumpudding nog in vorm ga krijgen 😅
     
  4. Julia88

    Julia88 Fanatiek lid

    22 mrt 2014
    1.556
    0
    36
    Succes Elliepellie! Wel lekker hoor om weer te sporten! Had je nog geprobeerd om Liam wakker te maken?
     
  5. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    M'n conditie is best slecht pffff dat word nog hard werken zeg! Vooral m'n buikspieren zijn weg 😰

    Nee nog niet geprobeerd, waarschijnlijk na de zomertijd. Veel kindjes hebben daar zowiezo best last van is mijn ervaring
     
  6. Momma

    Momma Actief lid

    9 mei 2013
    348
    0
    0
    NULL
    NULL
    Goed hoor de dames die weer gaan sporten! Bijnmij waren de zwangrschap kilo's binnen een week weg want het waren er niet echt veel. Vind ook dat mijn hele lichaam als een pudding aanvoelt ! Haha
    Trouwens borstvoeding dames hoe doen jullie het als je onpas gaat met je baby?! Allemaal flesjes gekolfde melk meenemen!? En hoeveel uur zit er bij jullie overdag tussen de voedingen?
     
  7. Julia88

    Julia88 Fanatiek lid

    22 mrt 2014
    1.556
    0
    36
    Buikspieren moet hier ook hard aan gewerkt worden nog.. Haha.

    Momma, ligt eraan waar ik heen ga. Naar de stad zorg ik ervoor dat ik hem van tevoren heb gevoed. Naar vriendinnen neem ik geen flesje mee maar gewoon bv en naar een verjaardag ofzo neem ik wel een flesje afgekolfde melk mee.
    Ik voed wanneer hij wil. Omdat hij snachts lang slaapt wil hij overdag soms wel om de 2 uur drinken. Maar er zit soms ook 3 a 4 uur tussen.
     
  8. Emily27

    Emily27 Fanatiek lid

    14 nov 2011
    2.616
    2
    0
    Dag dames, hebben jullie ook zo weinig tijd? Ik lees hier soms (snachts) wel even bij, maar replys typen op mijn telefoon is dan wat lastig.
    Nu even een paar minuten, man is naar buiten met dochter, en baby ligt in bed. Ik ben ondertussen aan het koken, maar de pan kan wel even zonder mij ;).

    Zoonlief is nog steeds een onrustig mannetje. Wel komt hij nu iets minder vaak voor voeding; savonds en de eerste helft van de nacht laat hij vier uur tussen starttijden. Tweede helft vd nacht weer 3 uur (of minder). Overdag komt ie nog steeds elke 2-3 uur, best vermoeiend! Gister was het echt een drama, huilen, huilen, huilen. Zo jammer, want het ging vorige week eindelijk beter. Hij was wat rustiger, lachte wat vaker, leek iets tevredener. Nu is dat weer weg :(.

    En waar het door komt? Hij heeft sinds woensdagavond medicijn tegen reflux (renitidine,valcoholvrije variant van zantac) maar moest weer koemelk gaan eten vd huisarts om 'niet twee dingen tegelijk te proberen'. Zonder de koemelk leek ie iets tevredener dus, hoewel ook geen verschil van dag en nacht. Geen wondermiddel. Maar eigenlijk had ik de koemelk weglaten willen proberen tegelijk met de renitidine. Omdat voor mijn gevoel het een combinatie van problemen is. Nou ja, we kijken het nog een paar dagen aan, en als het niet verbeterd ga ik kijken of de combinatie van de renitidine met koemelkvrij misschien de magische formule is. Of misschien is die er wel niet :(.

    Wat een baggerweer dit weekend! Regen, regen, regen. Dat helpt ook niet mee. Peuterdochter wordt er ook erg vervelend van.

    @voeden elders; bij familie/vrienden voed ik gewoon aan de borst, wel vaak met een hydrofiel strategisch gepositioneerd ;). Verder kom ik eigenlijk nergens :(:). Ik kom gewoon nauwelijks aan zelfs huishouden toe, ben voor mijn gevoel de hele dag nonstop in touw en heb aan het eind van de dag toch niks gedaan.

    Sporten komt er dus al helemaal niet van. Ik heb welgeteld al 1x!!! een minuut of tien wat buikspieroefeningen gedaan. Misschien moet ik nu iets gaan doen, ipv popcorn te eten tijdens het aardappels bakken en ondertussen dit bericht typen ;);). Maar buikspieroefeningen in spijkerbroek gaan niet zo lekker. Op zich ben ik niet ontevreden over mijn figuur nu na twee kinderen. Buik is wel wat slapper en ik moet nog 3 kilo kwijt, maar het oogt niet heel dramatisch allemaal en ik pas al mn broeken gelukkig weer! Ok, ik ga de popcorn opbergen en een paar oefeningen doen, jullie steken mij aan :D
     
  9. Julia88

    Julia88 Fanatiek lid

    22 mrt 2014
    1.556
    0
    36
    Ja ik moet er op sommige momenten wel echt aan denken om bij te lezen en mee te schrijven. Hoort erbij als je kindjes hebt!

    Wat vervelend dat hij nog zo vaak voor de voeding komt.. En dat je zo druk bent met hem.
    Hooelijk helpen de medicijnen en anders zou ik ook gewoon dat koemelkvrije proberen. Hopelijk heb je dan een tevredener kindje.

    Hier ook veel onrust de laatste anderhalve week. Maar ik gok op een sprongetje. De nachten gaan wel goed hier.
     
  10. Julia88

    Julia88 Fanatiek lid

    22 mrt 2014
    1.556
    0
    36
    Moet trouwens wel lachen om je popcorn tijdens het eten koken.. Haha. Ik snack zelf ook vaak tijdens het eten koken omdat ik trek heb:p
     
  11. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    Liam is de laatste tijd ook onrustiger overdag, de nachten gaan daaraan tegen weer top. Vooral gisteren, wat een drama! Niet kunnen slapen, doodmoe en dan brullen. Hopelijk vandaag weer wat beter want ik was gisteravond helemaal gesloopt ...
     
  12. Nijntje27

    Nijntje27 Fanatiek lid

    27 aug 2008
    4.698
    0
    0
    Juf
    In de buurt van Oss
    Moontje, wat een mooi meisje!! Super lief en een echt meidensnoetje!

    Emily, ik snap de ha wel, maar snap jou nog veel beter! Hier met Levi drama's gehad en nu leek het bij Jurre dezelfde kant op te gaan. We hebben ons gevoel gevolgd (en veel herkend van Levi destijds) en zijn snel actie gaan ondernemen. Als jullie denken dat het een combinatie van problemen is, zou ik koemelkvrij en het medicijn geven. Al is het maar om tot rust te komen (jullie en jullie mannetje). Je kunt dan na een week (of 2) altijd nog het koemelkvrije weghalen. Maar dan hebben jullie iig even bijgetankt.

    Sporten, hier dus al wel veel getennist (komende zaterdag start de competitie weer en speel ik dus twee wedstrijden), maar m'n kilo's blijven hangen.... Super frustrerend, want ik let enorm op mijn eten, doe buikspieroefeningen en tennis dus... Wil er nog zo'n 10 af hebben (5 tot mijn startgewicht van de zwschap). Bij Levi was ik na 2 weken al 2,5kg lichter als mn startgewicht....
     
  13. Sterre12

    Sterre12 Actief lid

    29 sep 2011
    184
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hihi Emily ik had precies dezelfde gedachte tijdens het bijlezen; oeps, misschien moet ik ook weer eens wat gaan doen ipv dit paaseitje in m'n mond stoppen ;) Hier zit ik wel alweer op m'n startgewicht al een tijdje, maar er blijft wel een klein buikje over. Tijd voor wat beweging dus!

    Borstvoeding onderweg: bij familie of bekenden geef ik gewoon de borst. Als ik ze niet heel goed ken dan met zo'n voedinstop die het meeste bedekt. Als ik naar kennissen zou gaan zou ik vragen of ik eventueel een slaapkamer kan gebruiken om te voeden. Of inderdaad een flesje meenemen. In het begin had ik een receptie in een hotel, toen ben ik ergens in een hal in een stil hoekje gaan zitten om te voeden; ging prima. Ik wilde toen nog geen flesje geven ivm tepelverwarring; nu had ik misschien een fles meegenomen. Bij de v&d zie ik trouwens in het restaurant ook wel eens meiden voeden. Heb ik nog niet durven doen.

    Overdag zit er hier ook 2 a 3 uur tussen voedingen. Na de voeding doe ik spelletjes met de kleine (komt een muisje aangekropen... maar dan met kusjes, grijpen met de handjes naar mama's mond of een speeltje, een beetje kletsen als hij daarmee begint) of leg in m in de box of onder babygym. als hij moe wordt leg ik hem in bed en slaapt hij (hopelijk) tot de volgende voeding. Soms slaapt hij een half uur, soms twee uur. In de nacht zit er zo'n 3 tot 5 uur tussen voedingen. Helaas is het vaak de eerste helft dienlange ruk, bijvoorbeeld van 19u-24u. Hem wakker maken om 23u werkt bij mij niet. Vroeg naar bed dus maar..

    Dit weekend ging het niet zoals hierboven beschreven. Toen was hij ziekig; heel verkouden. Hij was heel moe en viel aan de borst in slaap voor hij genoeg had gedronken. Daardoor had hij heel snel weer honger en werd hij daarvan wakker als ik hem weg probeerde te leggen. Het was constant aanleggen en jengelen en nauwelijks spelen en ondanks de moeheid weinig slapen. Ook in de nachten vaak voeden. Dat was echt slopend. Gelukkig gaat het nu weer beter.
     
  14. Sterre12

    Sterre12 Actief lid

    29 sep 2011
    184
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wat een leuke foto's Moontje! Emma is een schatje!
     
  15. Nina75

    Nina75 Actief lid

    9 nov 2010
    270
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wat een leuke foto's, Moontje en ook Julia. Prachtige kindjes!

    Hier gaat het allemaal wel lekker. Ben eigenlijk alweer en beetje te druk. Merk dat ik dan toch nog niet helemaal de oude ben en even gas terug moet nemen. Maar ook wel heerlijk om weer zoveel onder de mensen te zijn.
    Gisteren voor mijn verjaardag met mijn man en de baby naar het Rijksmuseum gegaan. Daar was het super druk vanwege die nieuwe tentoonstelling. Ik had expres een flesje mee genomen, zodat ik geen aanstoot zou geven met voeden. Kon ik dat nergens opwarmen/geven! Ik moest in de rij bij het restaurant staan daar... Uiteindelijk ergens anders gevraagd en die hebben erop aangedrongen dat het flesje toch warm werd gemaakt en mijn man kreeg een stoel in een hoek waar hij haar het flesje mocht geven. Ik mocht aansluiten in de rij voor een tafeltje. Ik zou zeggen: wacht nog even met naar het Rijksmuseum gaan. Haha. Verder wel een superleuke dag gehad!
    Ook weer voor het eerst gesport, bij Mom in Balance. Ze zei bij ons dat hard springen en hard lopen nog even niet mag tot Femke drie maanden is. Dit om incontinentie op latere leeftijd te voorkomen...? Maar ze heeft me verder wel flink afgebeuld met schuine buikspieren, en alle andere spieren die ik al tijden niet getraind had. Was heerlijk!

    Femke doet het ook erg goed. Het begint gewoner te worden. Ze ligt ook gezellig wel eens een uurtje in de box te spelen. En als ik ze moe is leg ik haar in bed, huilt ze een paar minuutjes en gaat ze slapen. Ze slaapt dan alleen nog steeds geen lange stukken, maar wordt na 45 min wakker. Maar goed, dat zal wel veranderen als ze ouder wordt.

    Voeden doe ik gewoon thuis bij vrienden of familie. Op feestjes vraag ik of ik even rustig op een slaapkamer mag voeden. Ik heb dus inderdaad wel in de V&D gevoed, maar toen was het dinsdagochtend en heeeeel rustig. Gistermiddag uiteindelijk ook nog in een Amsterdams cafe. Maar ik gooi gewoon een grote shawl over ons heen.
    Het weekend zijn we bij familie in Brabant geweest, dus al met al was het een beetje veel.
    Vandaag een dagje rustig thuis..., met dit weer wil ik er ook helemaal niet uit!
    Emily, ik zou zoals Nijntje zegt ook je gevoel volgen, hoor! Eerste prioriteit is dat hij nu rustiger wordt, zodat je zelf ook meer rust krijgt. Lijkt me pittig, die nachten van jou! Inderdaad maar vroeg naar bed!
    Hier gaan de nachten nog steeds goed. Na de voeding van 22:30 komt ze ergens tussen 4:30 en 6:30 en daarna weer tot 9uur slapen. Overdag om de 3uur nog meestal..., dus ik mag niet klagen geloof ik.
    Fijne dag binnen allemaal met deze storm!
     
  16. Nina75

    Nina75 Actief lid

    9 nov 2010
    270
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb jullie ook toegevoegd als contacten en een prive-album gemaakt. Volgens mij kunnen jullie nu ook mijn foto's zien.
     
  17. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    Mooie foto's dames!

    Vanochtend kwam Liam pas om 5:30, en dat terwijl hij om 20:00 in bed lag! Om 6:00 lag hij weer in bed tot 8:00. Zelf lag ik ook om 21:00 erin dus voelde me helemaal uitgerust 😊

    Liam heeft de 5kg eindelijk aangetikt. Hij was in 1 week bijna 250gr aangekomen wat ik niet gek vond want hij zuipt 5x 180+6, geen probleem. Zantac is weer wat verhoogd en gaat goed en over 4 weken proberen af te bouwen.

    Vrijdag komen mijn schoonouders een keer langs... Is pas de tweede keer en dan nog eisen stellen dat Liam maar beter wel wakker moet zijn. Ja hoor dikke doei, als hij slaapt, slaapt hij. Dan hebben ze maar dikke vette pech. Daarna naar Alkmaar voor de Pasen, zin in!

    Volgende week dinsdag weer prikjes. Ml gaat dit keer mee, vond het zo zielig de vorige keer.

    Hij is nu ook aangemeld op het KDV. Dus dat loopt ook

    Slapen overdag, tja, ook vaak maar blokjes van 45min in bed, soms (zoals nu) 1,5 uur. Op de arm vind hij nog het fijnst. Gisteren sliep hij 2 uur op de arm (daarvoor ook nog eens 1,5 uur in bed), dus lekker filmpje aan en lekker laten slapen. Is hij veel vrolijker.
     
  18. Emily27

    Emily27 Fanatiek lid

    14 nov 2011
    2.616
    2
    0
    Ha dames, hier gister en vandaag ook een heel tevreden baby! Whoohoo! :D
    Hij slaapt goed, ja wel vaak maar kort, maar hij valt zelf in slaap en het heerlijkste van allemaal: hij huilt bijna niet! Alleen met een doel, om aan te geven dat ie wakker is of een vieze luier heeft, etc. Maar niet meer die enorme krijsbuien. Misschien dat de ranitidine nu goed begint aan te slaan? Hij krijgt het sinds woensdagavond, dus een kleine week nu. Of het komt gewoon omdat ie ouder wordt, wie weet... Maar het is zo heerlijk, weinig huilen en vaak lachen, zo moet het zijn! Hij is en blijft een kleine onrust, altijd aan het fladderen en trappelen, maar ook dat lijkt minder te worden. Hij slaapt nu ook al een paar weken zonder inbakerdoek (sinds het een keer 24u niet mocht na de prikjes) en dat gaat prima.
    Vannacht liet hij twee keer 4.5 uur tussen voedingen, en omdat mijn man de late avondvoeding (/vroege nachtvoeding) gaf heb ik gewoon geslapen van 22.30 tot 5.30 :D, en daarna ook nog weer 1.5 uur ofzo! Heerlijk :D

    Ik ben wel koemelk blijven gebruiken, alleen let ik erop dat het niet teveel is. Niet én kwark sochtends, én veel melk in de koffie, én kaas op brood, én eten met kaas/room, én toetje.... Wie weet is dat gewoon al wel genieg voor hem. Icm die ranitidine dan.

    Ohhh zo stom, ik heb hem gister laten vallen :(. Echt zo onbenullig, ik wilde hem in de maxicosi doen en de riempjes zaten niet goed, dus ik verplaatste hem naar 1 arm om de riempjes goed te doen. En ik weet niet hoe, maar hij rolde van mijn arm, viel van ongeveer 50cm hoogte vol op zijn voorhoofd :(. Ik schrok me echt kapot. Gelukkig viel hij op het opengeklapte slaapzakje van de maxicosi, dus niet vol op de grond. Hij ging ook meteen huilen, en na getroost te zijn reageerde hij op zich ook helemaal normaal. Maar het zat me niet lekker, dus ik ben smiddags nog met hem naar de huisarts geweest die heeft hem nog even nagekeken. Gelukkig kom die ook niks raars ontdekken. Hij heeft ook geen bult of blauwe plek ofzo. Maar het klonk zo hard en het beeld van dat ie voorover valt staat zo op mijn netvlies gebrand, ik voel me echt gigantisch schuldig. Het was ook zo dom, je moet ook niet twee dingen tegelijk willen doen, maar ja.. Pfff gelukkig is er niks aan de hand! Moet er niet aan denken... Het stomme is, ik liet al een paar dagen al vanalles uit mijn handen vallen, en mijn man grapte de dag ervoor nog tegen me; als je de baby maar niet laat vallen. En ik zei nog; nee natuurlijk niet! Ik dacht echt, hoe dom moet je dan zijn...
    Pfff nouja, zo dom ben ik dus :(.
     
  19. Julia88

    Julia88 Fanatiek lid

    22 mrt 2014
    1.556
    0
    36
    Mooie foto's Nina!

    Ik kom vanavond even verder bijlezen en reageren. Een onrustig mannetje hier.
     
  20. moontje86

    moontje86 Actief lid

    4 mei 2014
    334
    0
    0
    Bedankt meiden!
    Emma heeft gisteren een onrustige dag gehad, heel veel gehuilt. Vannacht moest ze daar duidelijk van bijkomen want ze heeft van 0:00 tot 9 uur geslapen, toen heb ik haar maar wakker gemaakt voor de fles en omdat we weer naar zwemmen gingen.
    Was weer erg leuk, er waren in deze groep meer jongere kindjes dus de oefeningen paste ook meer bij Emma en de groep was rustiger. Ze heeft haar ogen weer uitgekeken en als we aandachtsoefeningen deden en ik haar aandacht weer had, was ze heerlijk aan het lachen. Ze is zelfs al onder water geweest en deed dat heel goed, ze keek daarna erg verbaasd maar moest niet huilen. Tijdens het aankleden lag ze alweer in een diepe slaap en na de voeding thuis heeft ze nog even lekker 2 uurtjes geslapen.

    Emily wat fijn dat de medicijnen aan lijken te slaan en je mamnetje rustiger is!
    Jeetje dat is schrikken! gelukkig heeft hij er niks aan over gehouden. Zo vreselijk als de kleintjes vallen, weet nog goed dat md broertje vroeger van de commode is afgevallen recht op zijn hoofd, die knal bah ik kan dat geluid zo nog voor me halen en je hard die even stil staat. Hij had een flinke hersenschudding toen.

    Mischien heeft je lichaam wat meer tijd nodig om af te vallen Nijntje. Je sport al veel dus uiteindelijk zullen de extra kilo's er toch wel vanaf gaan.
    Ik moet helaas ook nog 10 kg afvallen, was 21 kg aangekomen tijdens de zwangerschap en was 11 kg kwijt 3 weken na de bevalling, de rest blijft helaas ook hangen...

    Gefeliciteerd Nina! Fijn dat jullie een leuke dag hebben gehad! En ook weer lekker aan het sporten. Femke is ook een klein poppetje, zo schattig! Fijn dat ze het zo goed doet!

    Heerlijk Elliepellie, lekker uitgerust!
    5 kg alweer, wat gaat hij hard.
    Van je schoonouders inderdaad niks aantrekken, beetje raar dat ze dat eisen, alsof hun plezier voor gaat voor de rust van Liam.
     

Deel Deze Pagina