Vragen over uitgesteld vaccineren.

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Novastar, 1 mrt 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mirri

    Mirri Fanatiek lid

    25 sep 2009
    4.551
    1
    38
    N.Holland
    "Zwangere vrouwen mogen niet worden ingeënt met het BMR-vaccin of met een vaccin tegen bof, mazelen en/of rodehond. Vrouwen moeten voorkomen dat ze de eerste drie maanden na de BMR-vaccinatie zwanger worden."
    Bron medicinfo.nl

    vroeger werd advies gegeven tot 2 weken na vaccinatie met bmr bij zieken en zwangeren uit debuurt te blijven maar daar kan ik niets van terugvinden.

    Wel staat in de bijsluiter en is algemeen bekend dat kinderen na de spuit als bijwerking a typische uitslag lijkend op mazelen kan krijgen. Dan vraag ik me af wat het verschil met typische mazelen is dan.
     
  2. red88

    red88 VIP lid

    3 dec 2008
    13.137
    0
    0
    Hier kreeg ze idd uitslag, hoge koorts en een week ziek geweest.
    Bijwerkingen gemeldt bij Lareb, dat werd in de doofpot gestopt.

    Jongste is vanaf 9 mnd gevaccineerd. Geen Hep B. Geen Men C.
    1 prik per keer, minimaal 1 maand er tussen. Niet bij ziekte, verkoudheid etc.
    Minder vaccins. En nog geen BMR.
    Twijfel nog steeds over mazelen vaccin. Bof en Rode hond vaccineren we niet tegen. Rode hond laten we antistoffen testen in de puberteit.
     
  3. Juf1985

    Juf1985 Niet meer actief

    Ik ben ook een maand later begonnen. Dit had ik al aangegeven bij kinderarts, maar bleek dat de jeugdverpleegkundige de eerste afspraak al gepland had in de week na de kraamweek. Die afspraak heb ik over het hoofd gezien en was in de kerstvakantie. Die dag was ik lekker met ml en ons zoontje op pad en werd ik gebeld. Waar ik bleef, eeh hoezo:). Daarna kon ze ook pas een nieuwe afspraak zetten een maand later. Zodoende had ik toch mijn zin gekregen:D. Nu is de wijkverpleegkundige echt elke keer in de war met prikken. Maar ik wijs haar daar graag op:D;) (mag haar niet zo erg). Ik ben heel blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Want mijn kleintje had al genoeg ongemakken met de krampjes rond die tijd dat je 'behoort' te beginnen. Hij had van de eerste en de derde prikken flink wat last en als ik het zo lees, kan je er dus ook voor kiezen om de prikken niet tegelijk te zetten, daar ga ik voor de volgende keer eens over nadenken. Gelukkig duurt het nog een half jaar!
     

Deel Deze Pagina