mommy's to be 15 t/m 31 januari 2015

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Boef12, 14 mei 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nina75

    Nina75 Actief lid

    9 nov 2010
    270
    0
    0
    NULL
    NULL
    Oh, Emily... laten vallen is ook echt mijn nachtmerrie! Gelukkig viel hij zacht. Ik kan me voorstellen dat je hem even hebt laten nakijken. Wel fijn dat het verder goed gaat met hem; Is hij nog steeds zo relaxed? Dan zijn het misschien toch de medicijnen?

    Elliepellie, wat raar dat je schoonouders zulke eisen gaan stellen. Hallo... het is een baby! En ik neem aan dat ze wel langer dan een uurtje op bezoek komen? Dan is hij toch altijd wel even wakker? Pfff... ik zou me er maar niet teveel van aantrekken, al weet ik hoe lastig zoiets is.

    Klinkt goed dat babyzwemmen, Moontje. Ik vind het heel slecht van mezelf, maar ik vind dat dus teveel gedoe (schaam, schaam), terwijl het voor die kleintjes heerlijk is. Geniet er maar van!

    Hier gaat het allemaal heel ontspannen momenteel. Femke heeft weer helemaal doorgeslapen vannacht en ik heb haar voor het eerst na de eerste voeding van 7u beneden in de box gelegd. Daarna heeft ze van half 9 tot half 11 in de ochtend weer geslapen. Het begint zowaar op een ritme te lijken ;) Ze is wel heel verkouden, maar heeft geen koorts. Beetje waterige oogjes en neusje vol snot. Dat zuig ik steeds maar leeg. Ongelooflijk hoeveel er uit zo'n klein neusje kan komen...! Ze drinkt goed en is goed te spreken, dus ik hoef niet naar een dokter lijkt me.
    Mijn zoontje is wel ziek geworden, moest overgeven vanochtend. Zit ik op de bank te voeden. Zegt hij: ik moet overgeven. Dus ik zei: ren maar naar je pot (want ben hem ook aan het zindelijk trainen) en toen wist ik ook even niet wat ik eerst moest doen. Haha. Nu ligt hij te schattig op de bank te slapen. Alleen hopen dat hij zo voor de Pasen de rest niet aansteekt...
     
  2. Julia88

    Julia88 Fanatiek lid

    22 mrt 2014
    1.556
    0
    36
    Wat leuk dat babyzwemmen Moontje! En wat sneu dat ze zo onrustig is geweest.

    Nina, beterschap voor je kindjes. Niet leuk zeg! Hopelijk wordt het niet erger voor Pasen.

    Ik heb hem hier om 13 uur in z'n bedje gelegd en nu slaapt hij nog steeds. Was wel even huilen en tussendoor ook even, maar hij gaat toch wel weer slapen.
    De laatste dagen sinds zondag slaapt hij van 23 tot 8 uur.. Dacht dat het met de zomertijd te maken had.. Hopelijk blijft het zo:p
     
  3. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    Dat is ook mijn nachtmerrie! Dat ik of ML Liam laat vallen. Gelukkig was er niets aan de hand.

    Lijkt me ook echt leuk dat babyzwemmen! over 2 weken gaat ML heen. Ik wil eerst weer een beetje in badpak vorm zijn haha :p

    Tjah mijn schoonouders, rare lui blijven het toch die Duitsers :p ik zou niet weten hoelang ze blijven... meestal zijn ze binnen 3 kwartier weer weg. Voor mij maakt het niets uit, als ik die mensen nooit meer van mijn leven zie zou ik echt niet rouwig om zijn... Maar het zijn wel de opa en oma van Liam en ik gun hem dat van harte natuurlijk! En voor ML is het ook niet makkelijk... hij ergert zich ook soms dood aan zijn familie maar bloed is dikker dan water....

    Ik denk dat Liam van het weekend een sprongetje heeft gemaakt want sindsdien gaat het zoooo relaxed met hem! hij slaapt overdag zonder te mokken of huilen in en slaapt dan 1,5 uur tot 3 uur door! Dat was tot vorige week wel anders met die stukjes van 45 min. Om 23:00 wakker maken werkt hier dus niet helaas... meneer is dan weer om 4 of 5 wakker... net zo laat als wanneer ik hem om 20:00 in bed leg. Dus we laten het zo, dan heeft hij iig een slaap van 7,8 of 9 uur aan een stuk. CB raadde het trouwens maandag aan om het ook zo te blijven doen.

    Morgen lekker weer naar Alkmaar. Zaterdag passen opa en oma op zodat we lekker met zn tweetjes leuke dingen kunnen gaan doen. Lekker uitwaaien op het strand en dat 's avonds lekker uit eten. Ook nog even langs (overgroot) oma. Zij is helaas zwaar dement maar helemaal gek van kleine kindjes. Mij herkent ze helaas al een tijdje niet meer maar dat maakt haar er niet minder gezellig op haha
     
  4. Julia88

    Julia88 Fanatiek lid

    22 mrt 2014
    1.556
    0
    36
    Oh jeetje wat schrikken Emily, lees het nu pas.. Maar gelukkig niks aan overgehouden..
    Wij hebben een hele steile trap, ben bang daar vanaf te vallen met hem in m'n armen. Afkloppen.

    Fijn dat het zo goed gaat met Liam nu, Elliepellie! En veel plezier in Alkmaar!
     
  5. moontje86

    moontje86 Actief lid

    4 mei 2014
    334
    0
    0
    Wat sneu Nina, hoop dat de kids snel weer opknappen. Wel fijn dat Femke al een goed ritme begint te krijgen.

    Julia wat fijn zeg! Heerlijk dat hij zo lang ligt te slapen. Slaapt hij overdag dan ook nog veel of is hij dan meestal wakker?

    Ben benieuwd wat je man en Liam van het babyzwemmen vinden Elliepellie! Hier zijn ook veel papa's die zwemmen met de kindjes, ze hebben dan wel vaak hun vrouw mee want het omkleden enzo blijft een gedoe hahaha.
    Fijn dat Liam nu overdag ook lekker kan slapen! Heb je ook wat tijd voor jezelf.
    Veel plezier de komende dagen! Geniet even lekker van jullie vrijheid!

    Emma is vandaag weer onrustig, kan bijna niet wachten tot het weekend!

    Hebben jullie instagram? Mischien wel leuk elkaar toe te voegen? Plaats op instagram meer foto's van Emma dan hier op het forum
     
  6. Julia88

    Julia88 Fanatiek lid

    22 mrt 2014
    1.556
    0
    36
    Overdag is het hier erg wisselend met slapen. Meestal is hij veel wakker overdag. Toevallig vandaag 3 uurtjes geslapen vanmiddag. Maar dat komt niet vaak voor.

    Vervelend dat ze weer onrustig is Moontje.. Lekker lang weekend aankomend weekend.. dan kan je man ook wat zorg overnemen. :)
    Ik heb wel instagram! Heb er een paar foto's gepost van onze zoon. Stuur je anders een Pb bericht? Dan voeg ik je wel toe.

    Elliepellie, ik zag dat jij een handkolf te koop hebt/had. Heb je die al verkocht? Ik heb anders wel interesse namelijk.
     
  7. moontje86

    moontje86 Actief lid

    4 mei 2014
    334
    0
    0
    Leuk Julia, ik ga je een pb sturen.
    Emma slaapt overdag ook bijna niet, denk omdat ze in de nacht zoveel slaapt. Op sommige dagen lukt het wel om haar rond etenstijd nog even op bedje te leggen.
     
  8. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    Ach had ik dat geweten Julia ... Helaas is de kolf al verkocht
     
  9. Julia88

    Julia88 Fanatiek lid

    22 mrt 2014
    1.556
    0
    36
    Dank voor je reactie Ellie:) dacht al dat je hem verkocht had al. ik heb er nu 1 via een webshop gekocht ondertussen. Maar even kijken of het wat is.
     
  10. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    Hebben we allemaal een fijn paas weekend meiden?

    Hier lekker rondje kinderboerderij en strand gedaan met Liam... Het was zo interessant dat meneer door alles heen sliep hehe

    Vandaag waren we hier met z'n allen met stomheid geslagen! Hij rolt bewust van z'n buik naar zijn rug!! Voorheen was het wel eens per ongeluk gebeurd maar nu zie je dat hij zijn gewicht naar een kant gooit en dan om rolt. Dit doet hij bijna elke keer als hij het zat is op zijn buik. Net gewoon 6 keer achter elkaar. Slimme vent dat het is! *trots*
     
  11. Emily27

    Emily27 Fanatiek lid

    14 nov 2011
    2.616
    2
    0
    Wat knap, Ellie!!

    En wat goed dat sommige van jullie met de kleintjes naar babyzwemmen gaan. Ik heb helaas hetzelfde als Nina, het lijkt me zoveel werk en gedoe :). Speelt ook in mee dat mijn dochter nooit een waterrat is geweest, de laatste tijd vindt ze het wel weer leuk om in badje te gaan, maar dat is ook tijden een drama geweest. Laat staan zwembaden. Mijn zoontje vindt dobberen in een warm badje wel lekker, maar zelfs het badje thuis is al zo strak plannen; hij moet geen honger hebben want dan wordt hij woest, maar hij moet ook niet te vol zitten. Hoe ik die heel tijdelijke perfecte status voor elkaar moet krijgen in een zwembad aan de andere kant van de stad is mij nog onduidelijk :D.

    Instagram, heb ik niet!

    Pasen, gisteren heerlijke dag. Lekker zonnig, en 4 uur op pad geweest met zn vieren. Lekker lang stuk wandelen, toen wat drinken en eten op een terras en toen nog weer flink stuk terugwandelen met een tussenstop in de speeltuin voor dochter. Baby op het terras gevoed, ging perfect met jas en badcape ervoor, niemand die iets kon zien, en zo konden we mooi even van huis wegblijven! Vrijdag gaan we een weekje weg naar Terschelling, dus fijn dat discreet voeden in het openbaar steeds gemakkelijker gaat, dan zijn we dan ook niet zo aan het huisje gebonden. Vandaag ben ik echt gaar, vannacht kwam zoonlief elke 3 uur :x. Dat doorslapen zit er nog niet echt in! 'S avonds slaapt hij soms wel 4.5 a 5 uur aaneen. Nu hadden we hem gisteren om 23.00u gewekt in de hoop dat hij het doorslapen dan zou bewaren voor de nacht ipv de avond. Maar dat leek afgelopen nacht in ieder geval nog niet zo te werken. Maar even een paar dagen volhouden, want misschien moet hij eraan wennen...
     
  12. Julia88

    Julia88 Fanatiek lid

    22 mrt 2014
    1.556
    0
    36
    Wat knap van hem Ellie! Snel zeg :) leuk de kinderboerderij. Lijkt me zo leuk als ze straks de leeftijd hebben dat ze het bewust meekrijgen!

    Emily, wat een gezellig paasweekend! Knap dat voeden in het openbaar. Ik durf het nog steeds niet.
    Jammer dat het wakker maken om 23 uur niet werkte, maar hij zit zo in z'n ritme nu natuurlijk.

    Hier wel een doorslapertje snachts. Zo'n week of 3 nu. ( ook elke keer om 23 uur wakker gemaakt) Vanmorgen zelfs tot 8:40.. Vond het haast eng dat ik hem nog niet gehoord had.

    Oh en het kolven gaat hier super nu :) heb nu dus een avent handkolf en daarmee kolf ik veel sneller en meer dan mijn medela elektrische kolf.. Gek. Maar nu dus wel elke ochtend 130 cc uit 1 borst. Mooi voor in de vriezer.
     
  13. Julia88

    Julia88 Fanatiek lid

    22 mrt 2014
    1.556
    0
    36
    Wij hebben gisteren twee keer een uur gewandeld in het bos en vandaag weer. Samen met vrienden. Erg gezellig!
     
  14. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    Fijn dat het kolven nu beter gaat. Wel raar dat een handkolf het beter doet dan de elektrische.

    Ja heerlijk hè dat wandelen. Vooral als het weer zo fijn is. Hier wordt het van het weekend 20 graden ofzo!

    Net bij het CB geweest. Tweede set prikjes. Deze keer was het niet zo erg als de vorige keer en kon Liam al weer snel lachen. Wel was hij in 1 week tijd 360 gr aangekomen, maar was volgens de CB arts prima. Nou OK dan...
     
  15. Julia88

    Julia88 Fanatiek lid

    22 mrt 2014
    1.556
    0
    36
    Ja het wordt heerlijk weer de komende dagen.. Eindelijk!

    Wat goed dat die zoveel is aangekomen. Kan geen kwaad toch? Knap dat hij het zo goed deed ondanks z'n prikjes!
     
  16. Emily27

    Emily27 Fanatiek lid

    14 nov 2011
    2.616
    2
    0
    Fijn dat het kolven nu goed lukt Julia!

    En lekker is Liam gegroeid, Ellie, mooi toch! Ben dinsdag met mijn zoontje even wezen wegen, hij was 820gr gegroeid in 3 weken :D. Nu 6 kilo! Dit keer zeiden ze er trouwens niks van, alleen dat hij er zo goed uitzag.

    Zometeen intake bijde creche. Na de vakantie de eerste wenochtend. Toch wel weer spannend, hoewel het scheelt dat ik de creche al goed ken van dochter (zit ook in de oudercommissie daar) en de groep waar zoontje naartoe gaat heeft mijn dochter als baby/dreumes ook gezeten.
     
  17. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    Spannend hè zo'n wen moment? Nu ik "aan de andere kant sta" lijkt het me ook spannend. Ik begin pas 7-5 dus heb nog even.

    Vanochtend me het apezuur geschrokken. Het was al ruim 6:00 en Liam had zich al sinds 20:00 niet gemeld! Ik mijn man uit bed geschopt dat hij moest gaan kijken (ik durfde niet.... ). Meneer lag nog lekker te knorren. Tja hij is toch nog echt te klein/jong voor 4 flessen dus zijn we een beetje uit het ritme nu.... Maar wel lekker geslapen zo 😝
     
  18. Sterre12

    Sterre12 Actief lid

    29 sep 2011
    184
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hi meiden. Ik heb hele drukke maar gezellige dagen achter de rug dus ik moest weer even bijlezen. Fijn zeg al die doorslapers! Kan me voorstellen dat je dan bang bent dat er wat aan de hand is met hem Ellie en Julia, maar blijkbaar kunnen ze het hebben. Hoe was jullie dag daar na? Hier nog niet hoor. Al klaag ik niet. Als hij lekker in z'n vel zit en een actieve dag heeft gehad dan komt de kleine om 20u, 3u en 7u of 8u. Dus ik maak redelijke nachten. Werkt het wekken voor een late avondvoeding nu wel Emily? Ik heb het hier twee keer geprobeerd maar meneer was zó boos, dronk daarna kort omdat hij weer in slaap viel en werd vervolgens ook gewoon weer om 3uur wakker, dat ik het maar heb opgegeven. Blijkbaar is dit zijn ritme en ik denk dat hij er vanzelf langer tussen zal laten zitten...

    Babyzwemmen; lijkt me heerlijk! Maar dan wel op vakantie in de tropen ;) want ook hier een kleintje die de kou na het badje al verschrikkelijk vindt. Ook hier druk op zoek naar de balans tussen voedingen in... Het badje zelf vindt hij trouwens wel heerlijk hoor.

    Ging de intake goed Emily? Heb je er vertrouwen in?

    Julia; dan werkt de elektrische van avent vast ook prima voor je, die heeft verder precies hetzelde mechanisme. Ik heb beiden in huis en het werkt top. Medela ging bij mij ook niet lekker. Ben blij met alle moeders in mijn omgeving waar ik kolven van mag lenen/uitproberen!
     
  19. Julia88

    Julia88 Fanatiek lid

    22 mrt 2014
    1.556
    0
    36
    Hoe ging de intake Emily?

    Hier eind april de eerste wendag bij de gastouder. En in mei moet ik weer werken.

    Elliepellie, wow wat heeft hij lang geslapen dan. Kan me voorstellen dat je je even rotschrikt! Gelukkig lag hij nog heerlijk te slapen!

    maandag na z'n lange nacht was verder een goed dagje. Hij sliep overdag ook nog wel. De afgelopen ochtenden was het alleen weer 6:45 uur:p maar mag niet klagen.

    Oh wat handig Sterre! Dat je kolven kon uitproberwn.. Ik had al naar een avent kolf gekeken, maar die zijn volgens mij veel duurder dan die van medela. Nou ja ik kan altijd even op mp kijken.
    Netjes trouwens die lange ruk van 20 tot 3! Zal vast vanzelf langer worden..
     
  20. moontje86

    moontje86 Actief lid

    4 mei 2014
    334
    0
    0
    Lekker Elliepellie, ben je het strand op geweest met de kinderwagen? Wil ook heel graag naar het strand, maar het lijkt me zo een gedoe met de kinderwagen.
    Wat knap van Liam dat hij al om kan rollen! Emma wil nog steeds niet op haar buik liggen, gelukkig is ze wel gewoon heel sterk in haar nekje en rug.
    Gelukkig maar dat hij nu niet zoveel last had van zijn prikjes!

    Fijn dat het voeden in het openbaar goed gaat Emily! En heerlijk een weekje weg, geniet ervan!

    Gezellig Julia! Fijn dat hij ook een doorslaper is, als je s'nachts je rust hebt voel je je overdag zoveel beter.
    Emma is de laatste tijd een slaapkop, Ze slaapt vaak van 23:30 tot 12:00 (met een voeding tussen 7:00 / 8:00) super fijn, hoop dat het zo blijft en het geen fase is.

    Wij hebben het paasweekend niet zoveel gedaan, alleen even naar het bos geweest met de hond. We zouden naar vrienden gaan maar die waren ziek dus zijn we thuis gebleven.

    Babyzwemmen is inderdaad een hele onderneming maar zo fijn om dat samen met je kleintje te doen. Zwembad zit hier om de hoek, dus 1 min. lopen. Helaas niks in de kleedkamer waar je je kindje in kan leggen dus als ik me omkleed leg ik Emma op de grond naast me (op me opgevouwen jas). Dan kleed ik Emma om op de aankleedtafel in de zwembadruimte en dan het zwembad in, die is min. 33 graden dus lekker warm. Na het zwemmen spoel ik haar even snel af onder de douche en dan droog ik haar af en kleed ik haar aan. Het is onwijs warm in de zwembad ruimte dus de kleintjes hebben het niet koud, zelf sta je zowat te zweten... Emma valt meestal tijdens het aankleden al in slaap. Daarna ga ik me weer omkleden en dan ligt ze op me jas te slapen.

    Wat een heerlijk weer was het vandaag! Ben vanaf 15:00 tot 18:00 lekker in de tuin geweest met Emma en de hond. Emma lag te slapen in de kinderwagen en ik was ondertussen het onkruid aan het verwijderen in het zonnetje, heerlijk! En de tuin is er nog van opgeknapt ook hahaha.
     

Deel Deze Pagina