euthanasie. hoe snel gaat dat

Discussie in 'De lounge' gestart door vlindermoeder, 1 apr 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kapedi

    Kapedi Fanatiek lid

    18 aug 2009
    1.483
    94
    48
    Mijn schoonmoeder heeft voor palliatieve sedatie gekozen na een lang ziekbed ( kanker) . Moet zeggen dat ze het nog lang volhield, zo n 4 dagen. Vreselijk om te zien om iemand inteert. Gelukkig merkte ze er zelf niets van. Heel veel sterkte.
     
  2. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Ik heb begrepen dat zodra de beslissing en de toestemming voor euthanasie er is, dit ook binnen 7 dagen moet gebeuren. Dus dat gaat dan inderdaad snel.
    Sterkte!
     
  3. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg

    Dit klopt niet hoor. Mijn opa bijv heeft zon 3/4maanden voor zijn dood alles geregeld. Datum, zijn begrafenis, gesprekken met de dokters ect. Uiteindelijk is de datum vast gezet . Dit was nog voor hij op het randje van de dood lag maar wist dat hij door ging en had nu al heel veel pijn, hij wilde niet onnodig pijn lijden.

    Mensen met bijv spierziekte of terminale ziekte bespreken vaak ook al van te voren hun sterfdag door middel van euthanasie . Beslissing staan dan vast en datum kan ook gepland worden . Alleen bij mensen die op het laatste moment deze beslissing maken of zeer snel achteruit wordt het vaak met spoed geregeld
     
  4. Casara

    Casara Fanatiek lid

    20 aug 2014
    2.179
    386
    83
    Zodra de scen-arts zijn verslag heeft geschreven en heeft verstuurd kan de euthanasie uitgevoerd worden. Heb op mijn werk wel eens meegemaakt dat 's ochtends de scen-arts geweest is en laat in de middag de euthanasie werd uitgevoerd. Dus het kan heel snel gaan. Meestal zit er een dag of 2 tussen.
     
  5. Kellebel1987

    Kellebel1987 Fanatiek lid

    20 mrt 2013
    2.583
    16
    38
    NULL
    NULL
    Mijn oma is onlangs door euthanasie overleden.
    Er komen eerst 2 individuele artsen langs die bepalen of het 'terecht is. Daarna komt er een laatste arts die een onafhankelijk adviesrapport moet opstellen en deze naar de eigen huisarts stuurt. Dat rapport kan natuurlijk ook weer een paar werkdagen duren voordat het bij de eigen huisarts binnen is en dan mag er door de zieke aangegeven worden wanneer hij/zij het wil laten uitvoeren. Het is dus echt niet zo dat als de laatste arts geweest is er meteen een spuit in gaat... Bij mijn oma kwam deze arts pas in de middag dus dat rapport was er pas 2 werkdagen later! sterkte!
     
  6. Kellebel1987

    Kellebel1987 Fanatiek lid

    20 mrt 2013
    2.583
    16
    38
    NULL
    NULL
    Nee dat is dus niet zo.. Mijn oma had begin maart de toestemming gekregen en heeft het 18 maart uit laten voeren. En wat Winnie ook zegt, vaak mensen met een spierziekte doen het juist al van tevoren regelen omdat ze misschien op een dag wakker worden en het dan juist niet meer kunnen doen! (Je moet geestelijk ook nog in orde zijn namelijk..)
     
  7. Sandana

    Sandana VIP lid

    9 jan 2012
    5.682
    5
    38
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Onder Eindhoven
    Optie 2 mag pas als de persoon er zo slecht aan toe is dat hij/zij naar verwachting nog hooguit nog maar enkele dagen te leven heeft. Doe je het eerder, dan valt het niet onder palliatieve sedatie, maar onder euthanasie.
     
  8. mamaatjevan5

    mamaatjevan5 VIP lid

    30 sep 2007
    5.584
    2
    38
    ik heb de rest niet gelezen, maar bij de euthanasie van mijn partner destijds kwam de tweede arts het uitvoeren, en dit gebeurde direct, hoe snel het daarna gaat hangt onder meer af van de sterkte van het hart en de wilskracht, een euthanasie word enkel uitgevoerd als de patient zelf nog kan aangeven dit te willen mondeling aan de tweede arts

    de euthanasie van mijn kinderen hun vader begon om smiddags en om half 6 was hij overleden, maar ik heb ook gehoord dat sommige dagen bezig waren

    heel veel sterkte komende tijd
     
  9. Hoela

    Hoela Lid

    20 mrt 2015
    89
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ambulancebroerders die de euthanasie uitvoeren?

    Sterkte TS. Kan je haar zelf niet even bellen, of haar man bijv.?
     
  10. Born2beMom

    Born2beMom Fanatiek lid

    9 dec 2014
    1.484
    0
    36
    NULL
    NULL
    Dat mag idd helemaal niet! dat is strafbaar!
     
  11. vlindermoeder

    vlindermoeder Fanatiek lid

    30 mrt 2009
    1.998
    541
    113
    Hier
    Ik heb gisteravond me ex schoonvader gesproken, maar die wist ook niet alles. Hij zou me op de hoogte houden en ik heb aangegeven dat me dochter oma nog ff wil zien.
    Ondanks dat het me ex schoonouders zijn doet het me toch wel wat. We zijn pas een jaar uit elkaar na 10 jaar samen te zijn geweest. En ze ze is toch de oma van me dochter. Ik ben ook heel benieuwd hoe me dochter gaat reageren. Ik heb heb haar al een en ander verteld, maar ze reageer heel luchtig. Ze zegt wel steeds tegen oma. Je bent nog niet dood?
     
  12. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Dan zal het in het geval waar ik het over heb ws zijn geweest vanwege het ondragelijke psychische lijden. Dan zijn de voorwaarden voor verschillende omstandigheden ws anders.
     
  13. Majel24

    Majel24 Fanatiek lid

    21 mei 2007
    2.779
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    Bemmel
    Ik was zelf niet bij de euthanasie maar schoonmoeder vertelde dat naast de arts er ook 2 ambulance broeders waren. De arts gaf het ene middel en ambulance broeder het andere.
     
  14. XmoonlightX

    XmoonlightX Niet meer actief

    Misschien dat de ambulancebroeder de naald heeft gezet. Want een vpk mag geen euthanasie uitvoeren. Zij deden die eerder nog wel eens voor de huisarts(naald plaatsen)
     

Deel Deze Pagina