Hoi allemaal, Sinds enkele weken heb ik een nieuwe baan gevonden bij een hotel en het bevalt mij goed. De collega's en gasten zijn super aardig. Echter heb ik een r.o.t. baas. Ze lacht nooit, is altijd negatief en kraakt je helemaal af. Mijn dochter is gisteren met spoed opgenomen in het ziekenhuis . Ze had de nacht daar moeten doorbrengen en ze is godzijdank weer thuis. (ze heeft een zware longontsteking) Ik moest vandaag werken en wilde netjes afbellen (vanuit het ziekenhuis!!). Mevrouw eiste dat ik kwam en of ik iemand anders kon regelen om bij haar te blijven Mijn baan was veel belangrijker en ik heb even duidelijk gemaakt dat niets belangrijker is dan mijn dochter. Ze was erg bot en heeft mij in de middag weer gebeld om dit nog extra duidelijk te maken. Pas aan het einde kon ze niet meer uit haar verhaal komen en wenste ze zachtjes beterschap. Ik wil er dit niet bij laten zitten omdat ik nog nooit te laat ben gekomen, altijd eerder aanwezig ben, nooit geklaagd heb en anderen altijd help. Wat zijn mijn rechten en wat zouden jullie doen? :x (Ontslag nemen is geen optie. Anders had ik het per direct gedaan)
Eerlijk? Ik zou niet te hoog van de toren blazen. Je werkt er net een paar weken, dus dat altijd op tijd komen en nooit klagen dat kan nog niet zo heel lang zo zijn. Ze kent je dus nog niet erg goed en weet niet dat ze anders altijd van je op aan zou kunnen, want een paar weken zegt niets. Vooral de eerste weken doet iedereen supergoed zijn best, dat is niets bijzonders. Tuurlijk is het niet fijn dat ze zo bot is en nu voel jij je nog extra rot naast dat je kind ziek is. Dus ik zou idd proberen of je man morgen of overmorgen bij je kind kan blijven en zelf wel weer gaan werken. Het is akelig, als mijn kinderen ziek zijn wil ik ook altijd het liefst zelf bij ze blijven, maar papa is ook ouder, dus misschien kunnen jullie het samen regelen, zolang ze nog erg ziek is. En als ze weer iets beter is kan misschien opa of oma een keertje bijspringen. Je werkgever verwacht nu eenmaal dat je werkt. Je hebt wel recht op zorgverlof, als er niemand anders bij je kind kan blijven, maar je moet wel proberen om het zo goed mogelijk op te lossen ook richting je werkgever. In elk geval beterschap, heel akelig als je kleintje zo ziek is en je je ook nog druk om je werk moet maken....
Bedankt voor je reactie. Ja ik heb dit namelijk nog nooit eerder meegemaakt met mijn oude werkgevers. Natuurlijk begrijp ik haar wel, maar ik was vreselijk overstuur en het schoot meteen in de verkeerde keelgat bij mij..
Het is Pasen, bij de meeste hotels is het superdruk. Afbellen met dit soort dagen betekent gewoon heel veel stress bij de leidinggevende. Vervanging vinden is gewoon lastig.. En wie weet is ze wel overspannen.. (Dan is je lontje erg kort) Neemt niet weg, dat ze absoluut anders had moeten reageren. Misschien later een keer rustig samen hierover praten.
Wat een vervelende situatie! Ik kan mij jou reactie goed voorstellen. Ook hier zou ik zoiets hebben van " mijn kinderen gaan voor". En dan kun je zo n reactie van je baas net niet er bij hebben. Misschien is het eens goed om een gesprek met haar aan te gaan, en uit te leggen hoe het precies zat. Laat dan ook merken dat je het vervelend voor haar vindt, dat ze vervanging moest gaan zoeken. Immers kon jij er echt niets aan doen. Het gaat wel om je kind! Je geeft aan dat je baan hard nodig is, daarom is het verstandig om haar een beetje te vriend te houden. Desnoods geef je haar de mogelijkheid dat ze jou kan bellen als je moet bijspringen? Dan ziet ze dat je echt gemotiveerd bent. Ik snap heel goed dat je bij je dochtertje wilt zijn. Is er nog iemand anders die je vertrouwd en even voor je meisje kan zorgen als jij moet werken? Beterschap voor je meisje, en sterkte met je baas. Hopelijk komen jullie er snel uit.
als je kind met zware longontsteking thuis is mag je van je baas verwachten hier rekening mee te houden lijkt mij. is zij echt je baas of meer een leidinggevende? want dan zou ik het hogerop zoeken.. of anders mezelf ziek melden. kind gaat toch echt voor
Probeer anders zelf voor je vervanging te zorgen. Even ruilen met een collega. Dan hoeft je leidinggevende zelf niets te regelen. Dat zal ze zeker op prijs stellen.
. weet niet wat voor contract je hebt, maar uitkijken met problemen zoeken met jr baas. Bij een contract langer dan 6maanden is er meestal een proeftijd en dan mag je baas je er zo uit knikkeren zonder opgaaf van reden. Denk dat je baas het niet direct zo boos heeft bedoeld als dat ze het zei hoor. Wat al in een eerdere reactie gemeld is, het is Pasen, druk en moeilijk om op zo korte termijn vervanging te regelen. Houdt niet in dat het fout was hoor. Als je weer aan het werk gaat, probeer haar eens te benaderen en geef aan dat je wel weet dat het een vervelende situatie was voor de baas dat je precies dan af belt maar dat het echt niet anders kon. Ik denk dat haar excuses dan ook wel erg snel komt.
Dat is ook mijn vraag. Lullig, maar in deze tijden voor jou 10 anderen. Verwacht niet dat je leidinggevende haar excuses aanbiedt. (even los van het feit dat je dochter zo ziek is, veel sterkte daarmee)
Dit precies! Ik snap dat je graag bij je dochter wilt zijn, ookal is ze inmiddels weer thuis, na het nachtje ziekenhuis. Mogelijk dat je je leidinggevende (honden hebben een baas) ook had kunnen bellen, of je misschien wat minder lang had kunnen werken of alleen op de drukste uren. Het is wel pasen en er moet ook op je gerekend kunnen worden. Je werkt er nog maar net en dan zo hoog van de toren blazen? Hier een eigen bedrijf maar met zo'n instelling heb je echt een probleem.
Waarschijnlijk had haar kindje dan naar het kinderdagverblijf gemoeten. En die nemen een kindje met longontsteking en/of koorts echt niet aan. Dan zit je dus echt met een probleem! Misschien werken haar of zijn ouders dan en kunnen ze niet oppassen???? Ik neem aan dat ze alles geprobeerd heeft.
Beetje medeleven kan een baas ook wel geven toch en als dat zo eens een keer is dan vind ik niet dat iemand zo hoeft te reageren. Als het elke week zou gebeuren dan zou ik de reactie logischer gevonden hebben. Daarbij is het wel handig om altijd een back-up te hebben en de zaken goed te kunnen regelen bij noodgevallen (wat blijkbaar nodig is volgens deze "baas") Beter vraag je een collega of zij je back-up wil zijn mocht je niet kunnen komen vanwege ziekte van je dochter. Helaas is dat in sommige gevallen nodig namelijk dat je zelf wat achter de hand hebt. Vrouwelijke leidinggevenden zijn wel vaker zuur trouwens
Met Pasen is het kdv dicht. Als de vader thuis was, of oma gewoon voor je kindje kon zorgen dan had je gewoon naar werk kunnen gaan namelijk. Misschien wat later en je kan vragen of je eerder weg kan. Maar heel stellig zeggen dat je NIET komt werken en niks probeert te regelen dat kan gewoon niet meer in deze tijden. Je bent ook nog eens net nieuw, dus je hebt die band nog op te bouwen. En ik begrijp dat het allemaal rot is hoor, echt waar! Maar als je kindje in goede handen is moet het werk gewoon doorgaan. Wat dacht je van al die ouders die maandenlang een kind in het ziekenhuis hebben? Die gaan ook gewoon werken, de baas geeft het geld niet voor niks. Je kan er natuurlijk wel voor kiezen om niet te werken, maar dan is er ook minder inkomen. Als je het gesprek anders was in gegaan was er waarschijnlijk echt wel wat te regelen, had ze gezegd dat je alleen maar met de drukte even mee kon helpen en daarna naar huis, of ze had met alle macht geprobeerd om iemand anders te laten komen. Je hebt haar nu erg voor het blok gezet. En ik begrijp ook wel dat haar toon en houding erg rot is, maar dat is niks nieuws in de hotelwereld. Als je daar niet mee om kunt gaan is het erg lastig. Ik kan daar zelf ook niet tegen hoor, dus werk niet meer bij dat soort bedrijven.
Sluit ik me helemaal bij aan! Zou persoonlijk in gesprek gaan net je leidinggevende om eventueel je excuus aan te bieden voor jouw manier van reageren. Om er toch samen goed uit te kunnen komen
calamiteiten verlof.... Voor zover ik weet valt het daaronder. Welke verplichtingen heb je als werkgever? Calamiteitenverlof is bedoeld voor personeel dat direct vrij moeten nemen door onvoorziene persoonlijke omstandigheden. Als werkgever moet je een redelijk verzoek om calamiteitenverlof altijd toekennen. Wat is een calamiteit? Met calamiteit wordt een onvoorziene noodsituatie bedoeld. Deze situatie kan niet uitgesteld worden. Een voorbeeld hiervan is een sterfgeval in de familie van een werknemer waardoor opeens van alles geregeld moet worden rond de uitvaart. Ook in andere gevallen kan een werknemer gedwongen zijn even naar huis te gaan of thuis te blijven, als bijvoorbeeld de waterleiding is gesprongen en je werknemer thuis moet wachten op de loodgieter. Voor wie geldt het calamiteitenverlof? Het calamiteitenverlof geldt in principe voor werknemers die te maken hebben met dit soort onvoorziene noodsituaties. Daarbij maakt het niets uit welke functie of welk dienstverband de werknemer heeft. Ook in een proefperiode of tijdens vakantiewerk heeft een werknemer recht op dit verlof. Hoe lang duurt het calamiteitenverlof? Het belangrijkste uitgangspunt bij de duur van het calamiteitenverlof is de ernst van de noodsituatie. De duur van het verlof moet redelijk zijn. Als een ouder van je werknemer komt te overlijden is het logisch dat die niet alleen een middagje vrij krijgt, maar een aantal dagen om de uitvaart te regelen en om deze ingrijpende gebeurtenis te verwerken. Soms kan ook een paar uur voldoende zijn, in het geval van de gesprongen waterleiding bijvoorbeeld. Let op: als de situatie voldoet aan de voorwaarden voor het kortdurend zorgverlof eindigt het calamiteitenverlof na één dag. Moet ik mijn werknemer salaris doorbetalen tijdens het calamiteitenverlof? Tijdens het calamiteitenverlof ben je als werkgever verplicht om het salaris gewoon door te betalen. Wel kun je aan de werknemer voorstellen om het calamiteitenverlof als vakantie aan te merken. Mag ik een werknemer ontslaan? Als een werknemer niet in staat is arbeid te verrichten in verband met een noodgeval mag je in geen enkel geval overgaan tot ontslag. Ook niet als een werknemer het verlof pas meldt of toelicht achteraf, dus bij terugkomst op het werk.
Nou, als mijn baas zo gereageerd had als één van m'n kinderen in het ziekenhuis lag of net had gelegen, had ik nog wel wat steviger gereageerd Ik vind dit echt niet 'hoog van de toren blazen', zoals een aantal hier het noemen. Als mijn kinderen net uit het ziekenhuis kwamen, zouden ze overigens ook écht niet naar oma, een oppas, het KDV of wie dan ook gaan. Kom zeg. Hartstikke fijn hoor, werken, maar kinderen zijn inderdaad duizendmaal belangrijker en in dit soort situaties ben je als moeder gewoon nodig, klaar. Wat ik zou doen? De komende tijd op m'n tenen lopen, proberen de acties van je baas te slikken en ondertussen heel hard naar iets anders zoeken.. Alles begint weer wat meer aan te trekken (je hoort de reclames bijvoorbeeld ook omdraaien, op de radio wordt niet meer verteld dat je als werknemer écht je CV moet uploaden op die en die vacaturesite omdat daar zo lekker veel banen staan, maar dat je als werkgever écht die en die vacaturesite eens moet bekijken, omdat daar zoveel topwerknemers op staan ), dus wie weet.. Sterkte in ieder geval en beterschap voor je meisje!
Er wordt calamiteitenverlof genoemd... maar dit is geen calamiteit meer, maar valt onder zorgverlof. Het kindje is immers al opgenomen geweest en TS hoeft niet op "stel en sprong" iets te regelen. In dit geval had ze een beroep kunnen doen op zorgverlof, dit is inderdaad wettelijk geregeld. Sterkte meid!
Het is een vervelende situatie waarbij jouw verwachtingen anders waren voordat je het gesprek in ging. Dat valt dan inderdaad even vies tegen en helemaal als je er smiddags nog een keer over gebeld word. Mijn mening is dat als je partner thuis is je had kunnen gaan werken. Prettig is anders dat snap ik maar je werkt in een hotel en dan zijn deze dagen top dagen zoals al eerder benoemd is.