pastasaus zonder pakjes

Discussion in 'De lounge' started by stierin, Apr 14, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. stierin

    stierin Lid

    Aug 12, 2009
    70
    0
    0
    Het onderwerp zegt het al,ben op zoek naar recept voor pasta zonder pakjes/zakjes. Mn dochter blijkt daar niet tegen te kunnen helaas.Maar krijg de saus niet op smaak zonder.Wie heeft er een goed recept?
    groetjes
     
  2. Manoya

    Manoya Niet meer actief

    Hallo,

    Dit is een van mijn favo recepten omdat hij bordevol groentes zit.
    Vegetarische pasta saus!

    Ingrediënten:

    1 courgette
    1 winterpeen
    1 rode peper
    1 rode ui
    1 ui
    1 rode paprika
    2 teentjes knoflook
    2 blokjes kip of groente bouillon
    1 blikje tomaten puree
    1 blik tomaten blokjes
    Italiaanse kruiden
    Olijf olie (of andere)

    Bereiding:

    Snijd alle groente in kleine stukken. Doe een beetje olijf olie in de pan en voeg alle groente toe. Doe de knoflook(geperst), de Italiaanse kruiden en de verkruimelde bouillon blokjes toe en roer goed door. Laat dit op laag/midden vuur staan ongeveer 30/45 minuten. Tussendoor even door roeren. Voeg dan de tomaten puree en het blikje tomaten blokjes toe aan de groente. Even door roeren en nog even 15 minuten op laag vuur laten staan. Dan pak je de staafmixer en ga je alles tot een gladde pasta saus pureren. Als alles gepureerd is en de saus is nog iets te dik kan je wat water toe voegen. Laat het nog heel even pruttelen en dan kan je het serveren met elke pasta naar wens!

    (je kan overigens gehakt of tonijn toevoegen, smaakt ook prima!)
     
  3. Jeszss

    Jeszss Fanatiek lid

    Jan 16, 2013
    1,752
    0
    36
    Gelderland
    Vlees en groente naar keuze bakken. Dan de Picadillo kruiden van Johnny de Boer erbij, 2 blikjes tomatenpuree en water. Flink wat italiaanse kruiden en smullen maar!
     
  4. maja82

    maja82 VIP lid

    Jan 30, 2007
    15,508
    1
    0
    Ik mag geen tomaten dus ik maak saus zonder tomaten en het is nog lekker ook:D

    Gewoon groente die je lekker vindt in stukjes snijden en bakken (ik doe meestal paprika, wortel, courgette en ui). Dit bakken met veel knoflook.
    Beetje water en bouillonpoeder erbij en als de groentes gaar zijn, de boel grof pureren.
    Echt een lekkere pastasaus!
    Daarnaast rul ik gehakt met flink wat kruiden en gooi dat erbij na het pureren.

    Pastasaus met tomaten maakte ik vaak met tomaten uit de oven (gewoon stukken tomaat met knoflook, rode ui en flink Italiaanse kruiden in de oven voor 3 kwartier op 200).
    Dit prutje is een heerlijke basis voor saus of soep.
     
  5. Catmommy

    Catmommy Fanatiek lid

    Oct 8, 2013
    1,872
    4
    38
    NULL
    NULL
    Als ik weinig tijd heb om te koken maak simpele spaghetti maar wel super lekker!

    Ik bak het pasta gehakt van de Jumbo, bak ui mee en diverse groenten.
    Daarna 2 blikjes tomatenpuree (die van 8 cent per stuk) goed meeverwarmen en dan op smaak brengen met oregano/italiaanse kruiden.

    Beetje geraspte kaas erover en wat pijnboompitjes:)
     
  6. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    Jan 24, 2013
    7,328
    474
    83
    Tomaten ontvellen en snijden.
    Ui en knoflook fruiten in de pan tot ze glazig zijn
    Prei Wortel courgette paprika en tomaat erbij en Zachtjes in laten koken. Ondertussen het vlees bakken pasta koken. Als alles bijna klaar is verse kruiden erbij ik gebruik rozemarijn tijm oregano majoraan salie en basilicum
     
  7. Sifra

    Sifra Niet meer actief

    Gehakt rul bakken, groenten naar keuze mee bakken. Ondertussen ongeveer een kilo tomaten pureren ( ontvellen doe ik tegenwoordig niet meer, goed gepureerd met de staafmixer vind je er niets van terug ) en dit toevoegen aan het gehakt en de groenten. Knoflook en italiaanse kruiden naar smaak toevoegen, paar bouillonblokjes toevoegen en de saus aan de kook brengen. Dan nog een klein uurtje op een zacht vuurtje door laten pruttelen. Evt. op het laatst nog een scheut melk er bij of wat binden met maizena.
     
  8. amy2015

    amy2015 Bekend lid

    Feb 23, 2015
    528
    234
    43
    Ik kan ook niet goed tegen pakjes en zakjes. Daarom gebruik ik altijd Heinz tomaten frito . Voor volwassenen op t bord nog wat pesto erbij voor kids alleen groenten en lichte kruiden.
     
  9. laravelk

    laravelk Fanatiek lid

    Oct 8, 2010
    2,970
    2
    38
    Spekjes bakken met ui, dan kleingesneden groenten (wortel, courgette, prei, paprika,...) en knoflook erbij. Een tijdje bakken, dan tomatenblokjes of verse tomaat toevoegen, evt een bouillonblokje (al heb je al zout uit je spekjes) en laten pruttelen tot het zacht is. Tomaten uit blik smaken soms een beetje bitter/zuur, wat dan helpt is een lepeltje honing. Kruiden en peper toevoegen en klaar.
    Als je het wil mixen kan je de spekjes er na het bakken uithalen en na het mixen er weer bijgooien.
     
  10. fluitekruid

    fluitekruid Fanatiek lid

    Oct 5, 2011
    1,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Diverse groenten klein snijden , bijvoorbeeld: courgette, paprika, ui, winterpeen.
    Dan de groenten bakken in olijfolie in een hapjespan. Eventueel (vega) gehakt of (vega) gehaktballetjes erbij. Dan kruiden toevoegen, ik doe meestal dit: theelepel tuinkruiden boullionpoeder, 2 theelepels paprikapkeder, een eetlepel italiaanse kruiden, snufje chilipoeder of cayennepeper, twee theelepels suiker. Dan 2 of 3 blikken tomatenblokjes pureren met de staafmixer en erbij doen. Even door laten koken en de saus is klaar. Als je de groenten weglaat heb je pizza saus en als je de groenten heel fijn snijd dan heb je lasagnasaus. Als de saus heeft gekookt en de kruiden zijn goed gemengd dan moet je even proeven en eventueel (vers gemalen) peper en zout toevoegen.
     
  11. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    Feb 9, 2013
    11,806
    5,941
    113
    Female
    Mhhhhhh inspiratie voor het avondeten! :)
     
  12. Kattenbak

    Kattenbak Lid

    Feb 7, 2011
    89
    12
    8
    NULL
    NULL
    Google eens op jamie oliver pastasaus met gehaktballetjes. Te lekker.
     
  13. Goldsword

    Goldsword Fanatiek lid

    Dec 14, 2013
    1,422
    0
    36
    NULL
    Rotterdam
    Wat ik doe is gewoon een basissaus maken van tomaten, ui en knoflook en afhankelijk van de groente die ik heb, nog wat extra groenten erin! Bijvoorbeeld courgette, champignon, paprika, wortel, bleekselderij, of zelfs laatst spinazie :) Ik doe er nooit vlees door, maar dat kan ook. Je kunt de saus pureren als je dat lekkerder vindt, of gewoon met wat stukjes laten. Lekker veel basilicum en oregano erdoor en eventueel nog olijven/zongedroogde tomaatjes/mozzarella/pesto. Peper en zout naar smaak en tomaten puree als de saus niet dik genoeg is. Dan lekker knoflookbrood uit de oven erbij en eventueel een lekkere salade :)
     
  14. stierin

    stierin Lid

    Aug 12, 2009
    70
    0
    0
    Bedankt voor alle reacties,ik ga het straks uitproberen.mmmm
     
  15. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ik maak de saus vaak apart. En op het moment dat we het gaan eten doe ik er vlees en groenten bij.

    Ik doe: een halve kilo tomaten in 4en snijden en met een heel klein beetje water in de pan. En ik kook ze dan tot ze zacht worden en bijna stuk gaan. Dan voeg ik 1 a 2 kleine blikjes tomaten puree toe tot het de gewenste dikte heeft.. en dan kruiden.. tijm, rozemarijn, oregano basilicum zout peper ui knoflook. Tot ik het lekker vind. Dan koel ik het af en vries het in. Heerlijk!
     
  16. justme1974

    justme1974 Fanatiek lid

    Jan 20, 2009
    3,822
    2,003
    113
    of carbonara:

    pakje slagroom (ok.. dat komt uit een pakje)
    3 a 4 eieren
    zakje kaas, van die poederkaas zeg maar
    spekjes
    rode ui
    evt olijven en prei en champingnons (vinden wij lekker en je hebt wat groenten)

    Spekjes en uit bakken
    champignons en olijfjes even in andere pan bakken

    In een maatbeker de eieren, slagroom en kaas even klutsen

    Pasta koken en als het klaar is, zet je hem op een laag pitje en roer je dat ei/slagroom gebeuren erdoor tot het ei gaar is (paar minuutjes, je ziet het vanzelf gebeuren). Als laatst je groenten en spekjes erbij roeren.

    Lekker met rucola en komkommer en wat verse peper.

    Wordt hier graag gegeten door docterlief.
     
  17. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    Oct 8, 2006
    34,227
    7,275
    113
    Female
    Brabant
    Deze zo ongeveer gemaakt gisteren, was heerlijk! Zag eruit als uit een potje ;), maar veel lekkerder en veel minder zout! Had het gehakt apart gebakken en op het laatst erbij gedaan.
     
  18. Casara

    Casara Fanatiek lid

    Aug 20, 2014
    2,263
    416
    83
    Gehakt rullen met knoflook, oregano, ui, paprika. Dan tomatenpuree erbij, blik gepelde tomaten(blokjes) en evt champignons.
     
  19. Casara

    Casara Fanatiek lid

    Aug 20, 2014
    2,263
    416
    83
    Spekjes bakken, ui, champignons erbij. Als laatste spinazie a la crème erbij smelten. Evt op smaak maken met wat peper.
     
  20. Luja

    Luja Niet meer actief

    Mijn recept;

    600 gram verse tomaten in blokjes gesneden
    2 blikjes tomatenpuree van 8 cent
    2 grote uien
    2 grote teentjes knoflook
    Bakje kastanjechampignons
    Een zakje spekreepjes
    200 gram rundergehakt
    Verse kruiden

    Ik doe eerst boter in de pan en bak hierin de ui en knoflook.
    Dit giet ik in een schaaltje en dan bak ik in deze pan in het vocht de spekreepjes met wat paprikapoeder tot ze knapperig zijn.

    In een aparte pan doe ik de tomaten en ik laat dit zachtjes pruttelen.
    Na 10 minuten gooi ik hier de inhoud van de andere pan bij.
    In de nu lege pan bak ik met iets versgemalen zwarte peper het rundergehakt rul en ik voeg dit ook toe aan de grote pan.
    Daarna vierendeel ik de champignons en bak deze op hoog vuur snel bruin en doe deze ook bij het mengsel. Dan doe ik er een heel handje in stukjes gescheurde verse basilicum en een handje verse oregano bij. Daarna nog 10 minuten laten doorpruttelen op zacht vuur. Even doorvoeren en klaar. :)


    (Enige vraag, kan ik dit ook invriezen? Normaal zijn we hier thuis met 4-5 man, maar de kindjes zijn bij mijn ex en ik heb genoeg pastasaus voor een weeshuis :p )
     

Share This Page