zoetzure saus

Discussie in 'De lounge' gestart door lovekees, 22 apr 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. lovekees

    lovekees Bekend lid

    8 okt 2010
    814
    0
    16
    NULL
    NULL
    Wie heeft lekkere zoetzure saus voor bij de rijst recept?
     
  2. Sunbeam

    Sunbeam Niet meer actief

    Van Eylem gekregen:

    Zoetzure Indische kip
    400 g kipfilet, in blokjes
    1 gesnipperde ui
    2 teentjes knoflook
    9 el ketchup
    9 el ketjap
    6 el azijn
    5 el bruine suiker
    2-3 el pindakaas

    Verhit boter en olie in een wok en roerbak de kip, bestrooi met peper & zout naar smaak. Haal kip uit de pan en even apart houden. Fruit de ui en de knoflook. Voeg kopje water, ketchup, ketjap, bruine suiker, azijn en de pindakaas toe. De kip terug in de pan en warm goed door. Lekker even laten doorsudderen. Serveren met rijst en Oosterse roerbakgroenten.
    __________________
     
  3. lovekees

    lovekees Bekend lid

    8 okt 2010
    814
    0
    16
    NULL
    NULL
    Dat klinkt erg lekker bedankt
     
  4. Brinta

    Brinta Fanatiek lid

    9 apr 2013
    2.145
    191
    63
    Zuid holland
    Dit recept eet ik ook regelmatig, is echt heerlijk!
     
  5. veense

    veense Niet meer actief

    Kipfilet en 2 uien in stukjes bakken, wat peper en zout er over.
    Blik perziken uit laten lekken, sap aanlengen met zelfde hoeveelheid water. Opwarmen. 4 eetlepels ketjap en 2 kleine blikjes tomatenpuree toevoegen, goed doorwarmen. Eventueel sambal naar smaak aan toevoegen.
    Mengsel bij kip/ui doen, goed laten pruttelen. Binden met allesbinder en de perziken in kleine stukjes toevoegen. Heerlijk!
     
  6. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    deze inderdaad alleen deed ik hem altijd zonder pindakaas.. Toch maar eens proberen met 😅
     
  7. Casara

    Casara Fanatiek lid

    20 aug 2014
    2.263
    416
    83
    Ik maak deze met hamblokjes. Ook erg lekker.
     
  8. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Oh goeie tips! Ga ik ook eens doen! :)
     
  9. dochters

    dochters Fanatiek lid

    11 jul 2013
    4.894
    15
    38
    Vrouw
    Deze is erg lekker inderdaad. Ik noem dat Pilaf.
     
  10. Casara

    Casara Fanatiek lid

    20 aug 2014
    2.263
    416
    83
    Wij ook. Heb nog drie bakjes in de vriezer staan! Jammie!
     
  11. veense

    veense Niet meer actief

    Bij ons heet het ook pilaf ;)
    De pan komt altijd leeg, dus in de vriezer komt het niet. Leuke anekdote: toen mijn man en ik verkering hadden, maakte ik een keer pilaf voor hem. Zelf at ik daar wel 4 dagen van, dus dacht nog wel 1 of 2 maaltijden over te houden na dat etentje... Dus niet, de hele pan was leeg!
     
  12. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.809
    4.446
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Drie maal raden wat er morgen in huize Maartje84 gegeten gaat worden:)
     

Deel Deze Pagina