Van Eylem gekregen: Zoetzure Indische kip 400 g kipfilet, in blokjes 1 gesnipperde ui 2 teentjes knoflook 9 el ketchup 9 el ketjap 6 el azijn 5 el bruine suiker 2-3 el pindakaas Verhit boter en olie in een wok en roerbak de kip, bestrooi met peper & zout naar smaak. Haal kip uit de pan en even apart houden. Fruit de ui en de knoflook. Voeg kopje water, ketchup, ketjap, bruine suiker, azijn en de pindakaas toe. De kip terug in de pan en warm goed door. Lekker even laten doorsudderen. Serveren met rijst en Oosterse roerbakgroenten. __________________
Kipfilet en 2 uien in stukjes bakken, wat peper en zout er over. Blik perziken uit laten lekken, sap aanlengen met zelfde hoeveelheid water. Opwarmen. 4 eetlepels ketjap en 2 kleine blikjes tomatenpuree toevoegen, goed doorwarmen. Eventueel sambal naar smaak aan toevoegen. Mengsel bij kip/ui doen, goed laten pruttelen. Binden met allesbinder en de perziken in kleine stukjes toevoegen. Heerlijk!
Bij ons heet het ook pilaf De pan komt altijd leeg, dus in de vriezer komt het niet. Leuke anekdote: toen mijn man en ik verkering hadden, maakte ik een keer pilaf voor hem. Zelf at ik daar wel 4 dagen van, dus dacht nog wel 1 of 2 maaltijden over te houden na dat etentje... Dus niet, de hele pan was leeg!