Gisteren weer voor controle naar de tandarts geweest met de kinderen. Daar bleek dat de 2 voortanden van mijn zoon weer verder uit elkaar zijn gaan staan. Vorige keer al foto's gemaakt en daaruit bleek dat 1 snijtand (naast de voortanden) er gewoon niet is en nu blijkt dat de andere snijtand die er al wel door is een kegel tandje is (blijft dus klein en kegelvormig). Nu moet hij 15 mei terug komen kom zijn tongriempje door te laten knippen. Er komt dan speciaal iemand voor mijn zoon (is autistisch) naar de tandarts praktijk ipv dat wij met hem naar de kaakchirurg moeten. Eigenlijk was ik hierdoor zo overdonderd dat ik vergeten ben te vragen hoe dit nu in het werk gaat. Ja ze vertelde mijn zoon dat hij eerst verdoving kreeg en dat ze het daarna door zouden knippen. Op you tube vind ik natuurlijk hele andere filmpjes en ziet het er niet zo simpel uit als even doorknippen. Heeft iemand van jullie hier ervaring mee. ( ik ga natuurlijk nog even de tandarts bellen om een 'praat' afspraak te maken, ook omdat mijn zoon heel precies wil weten wat ze gaan doen.
Ja, bij mijn dochter is ook het tongriempje doorgeknipt toen ze nog maar 8 dagen oud was. Ze kreeg bijna haar tongetje niet omhoog, vandaar de ingreep. Een verloskundige deed het. Het moest natuurlijk even steriel gebeuren en met een speciaal schaartje. Maar zij kreeg geen verdoving, omdat de verdoving meer pijn zou doen vond hij dan de ingreep zelf.... Het bloedde even en daarna was het klaar. Mijn dochter heeft het erg goed gedaan.
Aaah wat vervelend. Ik heb toevallig pas een kleuter uit mijn klas gehad die dit ook had. Ik weet niet precies hoe het in zijn werk gaat. Maar hij heeft een roesje gekregen en er dus niks van gemerkt. Was 100% meegevallen en hij heeft er geen last van gehad. Was ook de volgende dag gewoon weer op school. (Al vond ik dit snel, had dat kind best gewoon een leuk dagje met mama gegund)
Bij onze middelste is het gebeurd onder een roesje ( ook gelijk buisjes en neusamandel ). De jongste was toen nog geen 6 maanden en bij hem is het gebeurd zonder roesje. Dit kon nog omdat het als hij ouder zou zijn traumatisch zou kunnen worden zei de kno arts toen. Daarom doen ze het bij oudere kinderen onder een roesje. Bij de jongste is het gebeurd tijdens de nacotrole van de middelste. De jongste heeft geen kik gegeven, en geen traan gelaten. Ook de middelste heeft er geen last van gehad. Gr MB2005.
Is een heel simpel dingetje. Onze dochter heeft dit afgelopen voorjaar gehad en het werkt echt goed der tanden zitten nu dichterbij elkaar. Ze kreeg een verdoving erin net als een normale die je zelf ook krijgt bij tandarts. Dit gedeelte vond ze het ergst en wilde dus weer naar huis eerst. Maar dit was dus ook echt het ergste. Toen de verdoving werkte maakten ze een sneetje in het bandje en werd hij ongelegd . Een paar hechtingen erin en klaar. Waren een paar minuten wel erna. Ff dikke lip gehad maar niks ernstig. Na de tijd zou je uit voorzorg paracetamol kunnen geven onze meid heeft er 1 gehad volgende dag was er niks meer aan de hand.
Tongriempje is wat anders als lipbandje lipbandje zit aan je bovenlip tot net boven je voortanden. En als hij te lang is loopt hij door tussen de voortanden .
hij is hier best lang hoor want hij hangt als het ware nog een stukje buiten zijn kaak tussen zijn voortanden.
mijn tandarts heeft hem bij me onderlip ''weggebrand'' met verdoving maar nu jaren later zit het er weer heeft dus weinig zin gehad naar mijn idee verder totaal geen last van gehad
Ik heb voor morgen toch nog een afspraak met de tandarts gemaakt omdat er veel vragen zijn, zowel van ons als van onze zoon. - overal op internet lees ik dat ze dit pas doen als ook de hoektanden er door zijn zo rond hun 10de 11de jaar. Waarom dan nu al? - wat zijn de vooruitzichten als we het (nu) niet doen? Is het voor onze zoon wel verstandig om dit met plaatstelijke verdoving te doen. Hij is autistisch en er zit een kans in dat hij mijn compleet flipt met het risico dat ik hem nooit meer naar de tandarts krijg. Is het dus niet verstandiger (als het echt moet) om het dan in het ziekenhuis te doen mbv een roesje? Genoeg vragen dus om het eens even flink door te spreken.