Hier een favorietje: tortillia's vulling: bonen, mais, erwtjes, paprika op tafel nog: geraspte kaas, creme fraiche en (zelfgemaakte) guacamole
Ik kan inderdaad wel vegetarisch koken hoor alleen ben ik nu eens op zoek naar iets minder standaard. Een salade met kaassoufle en friet lukt me prima, maar Ik wil iets lekkers en apart maken. En vlees eten we iedere dag omdat wij in de familie allemaal belast zijn met een chronisch B12 tekort. Maar daar gaat het nu niet om.
Was niet denigrerend bedoeld, zo vul jij dat klaarblijkelijk in. Ik was oprecht verbaasd. Al merk ik het wel vaker dat men denkt dat vegetarisch koken ingewikkeld is. Ik zelf eet namelijk inmiddels alweer bijna 15 jaar vegetarisch en ik merk dat vooral oudere tantes het vaak moeilijk vinden om voor mij te koken TS: wat voor soort gerecht wil je maken? Ik kan je overheerlijke Italiaanse en Indiase recepten geven, maar ook eenvoudige heerlijke oosterse recepten. En afgelopen week heb ik een recept van Eylem gemaakt en de kip vervangen door vegakipstukjes. Het was heerlijk én heel eenvoudig om te maken. Misschien ook een leuk idee om vegavlees van de vegetarische slager te gaan gebruiken. Die producten zijn oa bij de AH en de Jumbo te koop. En niet van echt te onderscheiden.
Bloemkoolcurry, gister toevallig gemaakt. Super lekker en de jongste van 1,5 at ook een bordje vol (niet pittig ) Een lekkere quiche met spinazie, feta(of geitenkaas), tomaat, ui en pijnboompitjes. Lekkere pasta met een saus van ricotta,ui,knoflook, tomaat en verse basilicum (wel op smaak maken natuurlijk)
Je kan gewoon alles maken , en vlees vervangen door vega vlees . Ik eet geen vlees maar zoek nooit speciale vega gerechten maar vervang het vlees gewoon door vega vlees.
Ik heb nog niet gereageerd in dit topic, maar was ook oprecht verbaasd te lezen dat ts iedere dag vlees eet. Ik ben geen vegetariër meer (15 jaar geweest waarvan enkele jaren vegan), maar eet 8 van de 10 keer vegetarisch of vegan. Vegetarisch koken is niet ingewikkeld hoor, er zijn goede vleesvervangers. Een vegetarisch gerecht maken zonder vleesvervangers en wat wel alle voedingsstoffen bevat is nog niet zo makkelijk.
En ik vind het best apart om te lezen dat dat je verbaast. ik denk dat de meeste mensen toch echt iedere wel iets van vlees eten, hier is het ook echt uitzondering als er geen vlees bij/door het eten zit hoor.. Hoort er in mijn beleving echt bij.
Hier toch ook elke dag wel iets van vlees, vis of ei. Of iets van vegi burger of quorn. Zonder iets van eiwitten kijkt mijn man toch echt maar triest. En vliegt ie gelijk na 't eten alweer op de chips of nootjes. En sowieso altijd wel vlees op mijn brood 's middags, omdat ik choco echt wel ben beu gegeten in mijn kindertijd (en confituur en kaas echt niet binnen krijg). Ik vind het dus ook compleet niet vreemd.
Het is maar net wat je gewend bent denk ik het gros van de mensen om ons heen eet vegetarisch, vegan of wel af en toe vlees/vis maar zeker niet dagelijks.
Ach iedereen eet zoals ie zelf graag eet. Wij eten graag ham op brood, en vlees bij het warme eten. En wij voelen ons daar goed bij. Ik ga denk ik voor een bloemkoolcurry (lijkt me heerlijk) en een quiche.
Je moet het jezelf niet te moeilijk maken hoor. Als ik ergens ga eten, doen mensen ook spastisch over het feit dat ik geen vlees eet. Je kunt veel met groenten. Een lekkere quiche of lasagneschotel met spinazie, champignons en kaas ofzo. Je kunt voor jezelf wel gewoon vlees maken, maar voor je gast bijv een eitje uit de oven. Ervan uitgaande dat je je karbonade niet door je groente en aardappelen pureert. Let bij het eventuele toetje trouwens even op dat er geen gelatine in zit. Dat is gemaakt van dierenbeenderen en zit vaak in pudding maar ook in snoep. Misschien is het al genoemd, heb niet alles gelezen.