Wil het even hebben over het continurooster, wie heeft daar ervaringen mee, met bijvoorbeeld werk en clubjes? Je merkt ook dat steeds vaker de basisscholen dit willen doen. Wat voor voordeel en nadeel vindt je van een continurooster? Onze tijden die waarschijnlijk wel zeker worden gedaan na de grote vakantie in, en is het 5 gelijke dagen model geworden. Wie heeft dat ook een 5 gelijke dagen model? Wij hebben van half 9 tot 14 uur elke dag . En wat voor ervaringen hebben jullie daarmee, met het spelen van je kinderen, en het eventueel huiswerk maken en daarnaast je eigen werk? gr jmm
Ik ben niet anders gewend. Ik vind het wel prettig, je hoeft tussendoor niet te haasten van en naar school en je kind is op tijd uit en kan in de middag nog wat doen. En ik vind het fijn dat ze met de juf eten en geen onrust hebben van overblijf of tso ed, maar dat is per school verschillend. Qua dingen na school lijkt het me niet anders dan bij een rooster met pauze (of het moet zijn dat er met een continurooster meer tijd is voor andere dingen in de middag)? Qua werk kan het lastig zijn, maar ook juist gunstig, omdat je dan de volledige ochtend kan werken zonder dat je kind naar de overblijf hoeft. Bij ons gaan ze vier dagen van 8.15u tot 14.15u naar school en op woensdag van 8.15u tot 12.30u. Op de dagen dat ik werk gaat ze na schooltijd naar de BSO (2 dagen) of past oma op (1 dag). Op de andere dagen spreekt ze regelmatig af met klasgenootjes en heeft ze een tijdje zwemles gehad, maar dat is nu in het weekend.
Wij hebben 5 dagen 8.30uur tot 14.15 uur. Het is heel prettig en veel rustiger voor de kinderen! En smiddags hebben ze meer tijd om lekker te spelen. Ben er erg blij mee.
Wij hebben 8.30-14 en op woensdag 8.30-12.30. Ik vind het heerlijk. Geen gehaast tussen de middag. Ik ben ook niet anders gewend van toen ik op school zat.
Heerlijk, dat continu rooster. 4x 08.30 - 14.00 en op woensdag 08.30 - 13.00. Zeker omdat wij ook nog een baby hebben, is dit heel fijn, geen heen en weer rennen tussen de middag. Op dinsdag en donderdag gaat onze zoon naar de BSO. Speelafspraakjes en zo gaat prima. Onze zoon speelt wel eens met de zoon van vrienden van ons, die is op woensdag eerder vrij, en dan spreken wij rond 13.30 of 14.00 af. En mijn ervaring is dat sportclubjes en dergelijke niet direct uit school zijn. Mijn zoon gaat volgende maand een paar keer judoen en dat is om 16.00. De meesters en juffen op onze school zijn enthousiast omdat het in de klas veel rustiger is nu iedereen op school blijft.
Hier is sinds dit schooljaar een continurooster van 8.30-14.00. Voordelen: vast ritme en lange middagen, waarop je nog veel kunt doen met de kinderen. Ook spelen met vriendjes en vriendinnetjes is nog alle tijd voor, net als clubjes en sport geen gesleep van en naar school 4 keer per dag en maar 1 keer een afscheidsmoment. Heeft voor onze dochters erg veel rust gegeven: oudste eet op school (en eet daar beter dan vorig jaar tussen de middag thuis, en dat heeft niet met ouder worden te maken is hier wel duidelijk ). Jongste kan gewoon rustig slapen tussen de middag en nog even eten voor we oudste gaan halen. Heel soms mis ik de lange woensdagmiddag of vrijdagmiddag nog wel eens, maar per saldo maakt dat toch eigenlijk weinig uit. Nu zijn we om 14.15 thuis en kunnen gelijk weg als we willen. Als ze nog om 12.30 uit zou zijn op die dagen, zouden we eerst nog moeten eten en afruimen, en we waren dan meestal ook pas 13.30 klaar. Levert dus een tijdswinst op van 3 kwartier, dus erg veel maakt dat niet uit Combinatie met eigen werk: ook fijner dan zonder continurooster. Na schooltijd gaat ze naar de gastouder. Zonder continurooster had ze op school over moeten blijven, nu eten ze gewoon allemaal samen in de klas. Ik vind het heel fijn. Wij gaan van school wisselen met de oudste en ik vind het een groot nadeel dat die school geen continurooster heeft. Was erg blij toen ik hoorde dat ze er daar ondertussen toch ook hard over aan het nadenken zijn.
O, en op de dagen dat ik niet werk, is dit dus ook stukken rustiger. Vorig jaar moest ik altijd naar school om de oudste op te halen als de jongste nog lag te slapen, (100 meter verderop, vandaar dat ik dat aandurf ), en kon ik dus weinig doen in de tijd dat de jongste lag te slapen. Nu kan ik allerlei huishoudelijke taken doen in de slaaptijd van de jongste en heb ik 's middags mooi de handen vrij voor de kinderen
Wij ook. Ik vind het wel fijn eigenlijk. Ik was zelf nooit zo'n fan van de lange woensdagmiddagen, waarbij er ook vaak lunchafspraakjes meekwamen. Nu zijn alle middagen iets langer, maar niet te lang. En voor de kinderen en de klas lekker rustig.
Hier 5 gelijke dagen model en ik vind het helemaal prima, zag het nl echt helemaal niet zitten om tussen de middag de tweeling van toen net een jaar en treuzeldochter heen en weer te slepen. Ik heb zelf op een school met continuerooster gezeten dus ken dat tussen de middag naar huis ook helemaal niet en vind het maar gedoe (en ik weet zeker dat ik in het begin dan regelmatig problemen zou hebben gehad om dochter weer naar school te krijgen terwijl ze 8.30-1400 prima trok). bijkomend voordeel is ook nog dat doordat ze om 14.00 al uit is ik haar nog zelf uit school kan halen als ik een avonddienst werk, dan moeten we wel meteen met de auto door naar m'n moederwaar m'n man ze dan een paar uur later weer ophaalt, maar dan zie ik ze toch nog even en in de auto kan ze me nog even vertellen wat ze op school gedaan heeft etc. Anders wordt dat pas de volgende dag. ben ik vrij dan kan ze 's middags lekker lang spelen, nu het mooier weer wordt duikt ze naar buiten waar ze haar schoolgenootjes uit de buurt dan ook weer vindt. Ik zie eigenlijk alleen maar voordelen, hier in de buurt zijn 3 scholen waarvan 2 continuerooster hebben en nummer 3 niet, die laatste viel alleen daarom eigenlijk al af voor ons.
Mijn dochter zit op het Montessori onderwijs waar ze ook het continu rooster hanteren. Zelf ben ik hier erg over te spreken. Voor mijn dochter is er een hele duidelijke regelmaat. Van 10 voor half 9 tot kwart voor 3 zit zij op school. Dat tussen de middag thuis komen is gezellig, maar ook veel gehaast. Na het eten willen ze vaak nog even spelen waar vaak niet veel tijd meer voor is omdat ze dan weer naar school toe moeten. Met het continu rooster eten ze gezamenlijk op school en hebben ze daarnaast nog genoeg tijd om activiteiten te doen die de school organiseert voor de 'lessen' weer gaan beginnen. Mijn dochter gaat er goed in mee!
Het zit er nu wel in dat we het gelijke dagen model gaan krijgen op school Wie heeft dat nog meer ? En wat zou jij fijner vinden gelijke model of ongelijke model. Bij een gelijke model is dat je niet de woe middag vrij hebt en bij een ongelijke model is dat wel de woe middag vrij hebt, gr jmm
Waarom vind jij het ideaal, in plaats van het ongelijke model? Dan zou je de woensdag vrij hebben? ).
Wij hebben 4 gelijke dagen (half 9 tot half 4) en op woensdag een halve dag (half 9 tot half 1). Hier zit ook 3 uur extra schoolplus in waarin ze extra dingen doen (muziek, knutselen etc). Ik vind het erg fijn dat ik niet nog iets moet regelen voor tussen de middag. En alle kinderen blijven over, ook prettig. Sporten doen we hier in het begin van de avond en zwemmen op zondag. Ook geen probleem dus. Spelen is vooral op woensdagmiddag en soms op maandagmiddag (dan zijn vriend of ik thuis). Ik zie eigenlijk ook geen nadelen.
Wij hebben 4 dagen van 8.45 tot 15.15 uur en op woensdag van 8.45 tot 12.45 uur (eten dan nog op school). De kleuters hebben op vrijdag vrij. Ik vind het heerlijk! Geen gestress tussen de middag en met mijn eigen werk super te combineren!
Het bevalt mij ook goed. Hier zijn we ook bijna gelijk begonnen met het continurooster. In groep 1 en 2 gaan ze vier dagen van half negen tot kwart over twee en op vrijdag tot kwart over twaalf. Vanaf groep drie gaan ze vijf dagen tot kwart over twee. Vind het alleen soms jammer dat we nooit eens wat op woensdagmiddag kunnen doen, zoals naar de bios of het bos etc, omdat ze in het weekend altijd bij haar vader is. Ze heeft nu ook, naast het zwemmen en logopedie, dus maar één dag om echt af te spreken met een kindje.