Huis met tuin op het oosten. Doen?

Discussie in 'De lounge' gestart door Loth, 4 mei 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ejra

    ejra Bekend lid

    3 sep 2014
    946
    3
    0
    NULL
    NULL
    wij hebben een tuin op het oosten en we vinden het erg fijn.

    kijk anders is op zonnegrens.nl daar kan je zien welke tijden je zon in de tuin hebt.
     
  2. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.461
    10.661
    113
    Dit vinden wij hier precies hetzelfde.
     
  3. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Moet er niet aan denken om een tuin te hebben op het Oosten. Krijg het al koud als ik er aan denk hahaha

    Wij hebben hier echt vanaf 08:00 tot de zon onder gaat zon in de tuin. Ik vind het heerlijk! Wij zijn echte zon aanbidders dus ik zou nog niet eens het huis gratis willen hebben als het een tuin op het oosten heeft, ik moet echt zon hebben in de tuin de hele dag. Ja in de zomer kan het erg warm zijn maar lang leve de parasols en zembadjes :D Wij vermaken ons wel hoor ;)

    Dus om antwoord op je vraag te geven, nee ik zou het niet doen.
     
  4. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.657
    21.161
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Ik moet er ook niet aan denken. Wij hebben een tuin op zuidwesten, heerlijk. Ochtendzon, wat heb ik daar aan? Ik werk 4 dagen in de week en heb dus liever zon in de avond. Wij hebben een tweede terras achterin de tuin, waar we schaduw hebben, mocht het te warm zijn. En een zonnescherm. Scheelt warmte binnen. Die zon de hele dag in de minder warmere maanden is juist fijn, scheelt stookkosten :D
     
  5. Me26

    Me26 Fanatiek lid

    29 sep 2012
    4.743
    719
    113
    Ik zou er niet voor kiezen. Ik wil lekker zon in de tuin.
     
  6. sydneys

    sydneys Niet meer actief

    Als ik de keuze zou hebben zou ik het niet doen.
    Hartje zomer begint de schaduw rond 14u en is de zon weg om 17.30u. Rond 15u staat de halve tuin al in de schaduw :(
    En het scheelt ook enkele graden, kan in de tuin een jasje aanhebben en zodra ik op de straat sta sta ik te puffen. Ik puf liever dan dat ik een jasje moet dragen:)

    Als je een tuin in het zuiden hebt kan je een schaduwplekje creëren.
    Maar je kan geen zonplekje creëren als je van de schaduw af wilt :)
     
  7. Loth

    Loth Bekend lid

    2 nov 2011
    721
    96
    28
    NULL
    NULL
    Zoveel mensen, zoveel meningen. Haha. Bedankt voor alle reacties.

    Ik ben een enorme twijfelaar en kan moeilijk beslissingen nemen. Mijn man vindt dat we het moeten doen. De huizen met tuinen op het zuiden moeten nog in de verkoop, maar die worden hoogstwaarschijnlijk te duur. Zeker met de opties die we wensen en de nieuwe nhg-grens.

    De keuze is dus dit of heel iets anders, maar er is niet zo heel veel moois te koop in onze prijscategorie. Moeilijk, moeilijk!
     
  8. 1981Mama

    1981Mama VIP lid

    8 apr 2015
    5.989
    1.439
    113
    Heb je nu een huis met een tuin? zo ja welke richting?

    Mijn eerste huis was dus tuin op noordoosten, qua tuin niet ideaal, maar ook in de zomer gewoon wel zon overdag. Maar ik had verder echt een hele fijne woning (kwam van een flat) en we zijn ook zeker niet wegverhuisd vanwege de tuin. Wat ook meetelt bij ons is de locatie en de omgeving.

    Als het verder je droomhuis is dan zou ik het wel sterk overwegen hoor, zeker als je ook nog allemaal opties kan kiezen (als ik nu een dakkapel of uitbouw wil moet ik flink betalen!).

    Staat de schuur in de achtertuin? Tegen het huis aan en dan aan de rechterkant (zuidkant). Dan krijg je amper licht binnen.

    Wat je ook kan doen is kijken op Google maps hoe vrienden en familie wonen qua tuinligging, en dan snel een keer op de koffie daar.

    En qua diepte van de tuin moet je ook maar net zien wat je smaak is (kan je ook gluren en meten bij vrienden op Google maps). ik vond zelf 9 meter erg kort (mede omdat we vrij uitzicht hadden aan de achterkant) maar mijn schoonouders zijn erg tevreden met 8 meter. Ik heb nu 21 meter en geen idee wat ik ermee aan moet ;)
     
  9. Loth

    Loth Bekend lid

    2 nov 2011
    721
    96
    28
    NULL
    NULL
    Nu een balkon op het zuid-westen. Schuur staat link avhterin de tuin.
     
  10. masami

    masami Fanatiek lid

    27 jul 2011
    4.213
    769
    113
    Vrouw
    Wij hebben een tuin op het westen van 15 meter.
    Wij hebben twee terrassen 1 achterin (ochtendzon) en 1 tegen het huis (avondzon).
    Ideaal vinden wij zelf, ik wil niet anders meer.
    Let niet op de modder, ik had net rozenstruiken gepland en goed bewatert :)
    We wonen hier nu 10 maanden en zijn nog bezig kleur ed aan te brengen in de tuin.
     
  11. piemie

    piemie Fanatiek lid

    28 mrt 2009
    1.769
    0
    0
    kapster
    het Gooi
    Wij hebben een tuin op het oosten. 16 meter diep. Ik vind het heerlijk we ontbijten vaak buiten heerlijk in de zon. Mijn huis is heerlijk koel in de zomer en de overburen zitten 's middags altijd met de gordijnen dicht. Wij hebben voor ook een bankje dus daar kan ik ook nog gaan zitten 's avonds.
     
  12. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.497
    3.162
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Wat hier al genoemd wordt: Als je gewerkt hebt, heb je geen zon meer. Dus de vraag: Werk je meestal overdag? Of werk je maar weinig of niet (overdag).
    Misschien dat mee laten wegen?
    Ik werk parttime, waarvan maar 1 ochtend , de rest is s avonds. Dus ik geniet van m'n oostelijke tuin. Maar ben je 4 / 5 dagen in de week pas na 4 uur thuis... tja... dan is het misschien wel anders.

    Ik hoor hier niemand klagen in ons rijtje.
     
  13. Loth

    Loth Bekend lid

    2 nov 2011
    721
    96
    28
    NULL
    NULL
    Mijn man werkt in ploegendienst en ik werk 3 dagen overdag. We ontbijten nu in de zomer buiten, omdat het daarna niet meer te dien is. 's Avonds buiten eten doen we nu dus eigenlijk nooit, maar zouden we wel willen.
     
  14. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief

    Dit, wij hebben een tuin op het zuiden gekozen (met zonwering en achterin de tuin overkapping) omdat wij beide 4 dagen per week werken. Dus het grootste gedeelte van de tijd zijn wij pas na 16.00 uur thuis op het weekend en de twee vrije dagen na...

    Als dat niet het geval is dan kan het prima. Ik denk dat je moet kijken naar jullie leef gewoontes!
     
  15. Wij hebben een tuin driekwart rond het huis, het oostelijke gedeelte zitten we weinig tot nooit. Alleen 's ochtends zon en dan zijn we of op werk of op school en in het weekeinde zijn we 's ochtends vaak op pad. Dus ligt er inderdaad aan hoe je dagindeling is en (vooral) hoe die in de (nabije) toekomst gaat zijn. Nu kan je misschien in de ochtenuren nog lekker genieten van het zonnetje maar als kids naar school gaan is dat ook over (m.u.v. vakanties/weekeinde uiteraard maar als puntje bij paaltje komt; hoeveel zonuren heb je dan als je alles bij elkaar optelt in dit koude kikkerlandje ;).
     
  16. LizzyLynn

    LizzyLynn Actief lid

    16 apr 2014
    386
    30
    28
    Gelderland
    Wij hebben een tuin op het zuiden. Ik zou nooit een tuin willen die een andere kant op staat dan het zuiden. Echt heerlijk heel de dag de zon. En schaduw kun je genoeg creëren als je het te warm vindt.

    Succes met je keuze!
     
  17. sem frummel

    sem frummel Fanatiek lid

    21 okt 2011
    2.386
    1
    36
    verzorgende ig
    Wij hebben tuin op noorden wonen op hoek en ook heel de dag zon
     
  18. siriel

    siriel VIP lid

    15 nov 2010
    5.077
    2.909
    113
    Vrouw
    Ik denk dat je naar je persoonlijke wensen moet kijken, houd je echt van de zon of niet. Schaduw kan je altijd creëren, maar de zon niet;)
    Wij hebben een tuin op het zuiden, en ja hartje zomer bloedheet! Maar, wij hebben een mooie veranda laten plaatsen waar je heerlijk in de loungeset kunt relaxen.
    Ook hebben we een zitje in de zon. En een heel grote parasol met verplaatsbare voet voor als er schaduw gewenst is ergens.
    Ik vind het heerlijk wij hebben zon van opkomst tot ondergang. Persoonlijk zou ik nooit anders willen. In huis is het bij ons trouwens nooit bloedheet ons huis van 100 jaar oud hebben we goed geïsoleerd en overal dubbelglas. Gewoon koel binnen.
    Al heel vroeg in het voorjaar kunnen we buiten zitten. Ik kan daar echt van genieten.
    Mijn ouders hebben tuin op het oosten?. Ik vind het waardeloos, heb er als kind altijd gewoont. Pas rond de middag zon, en vroeg id avond alweer weg.
    Maar mijn moeder vind het heelijk die kan niet tegen de zon. Zo zie je maar, kijk goed naar hoe veel je zelf vd zon houd;)
     
  19. Twinkle81

    Twinkle81 Fanatiek lid

    4 jul 2014
    4.945
    1.033
    113
    Voorschoten
    Ik heb een tuin op het oosten gehad. Helaas stond er ook een flat achter, waardoor ik maar heel weinig zon had. Zonder die flat zou het perfect zijn geweest. Vooral op de hele warme zomerdagen is een tuin op het oosten nog goed begaanbaar omdat de zon vooral 's morgens op de tuin staat, als het nog niet zo warm is. Met zo'n diepe tuin heb je achterin de tuin ook wel zon als de zon in het westen staat, dus ik denk niet dat je een huis daarop zou moeten 'afkeuren'. Zowel de schaduw als de zon kun je gewoon opzoeken. Bij een tuin op bijvoorbeeld het zuiden moet je echt zelf schaduw gaan creeeren.
     
  20. Ahava

    Ahava Fanatiek lid

    27 mei 2011
    1.138
    201
    63
    Volgens mij hebben je ouders dan geen tuin op het oosten, want dan heb je juist vanaf 's ochtends vroeg al zon!
     

Deel Deze Pagina