Ik zit er over te denken om te minderen met koolhydraten. Ik wil dan mijn boterhammen vervangen door yoghurt. Op het forum lees ik overal Griekse yoghurt, maar aangezien ik vaak in de Turkse winkel kom en het daar veel goedkoper is, wil ik in plaats daarvan Turkse yoghurt nemen. Er zijn echter een aantal varianten, met name qua vetpercentage. 10%, 5%, 3%, 1,5%, 0,5%, etc. Welk vetpercentage kan ik het beste gebruiken en waarom? En wat mag ik er wel en niet in doen? Bedankt alvast.
Griekse yoghurt is een soort hangop. Die laten ze uitlekken om dikker te maken. Volgens mij wordt er daarna ook nog slagroom aan toegevoegd. Bulgaarse yoghurt wordt gemaakt van ingedampte melk en smaakt daardoor ook anders. En van Turkse yoghurt zijn er dus verschillende varianten. Ik heb ergens ook gelezen dat er andere yoghurtculturen (bacterieën) zitten in Griekse en Turkse yoghurt. De Bulgaarse zal misschien wéér anders zijn. Yoghurt wordt gefermenteerd en het hang er vanaf hoe lang en op hoeveel graden. Dan heb je ook nog linksdraaiende en rechtdraaiende yoghurt. Dat maakt ook verschil.
Haha, wat ingewikkeld allemaal. Ik heb altijd (naast de gewone yoghurt dan) Turkse yoghurt maar dacht echt dat het allemaal hetzelfde was en dat alleen de naam anders was. Fout dus.
Als Turkse ben ik echt dol op yoghurt. (Turkse uitvinding ) In een koolhydraatarm dieet at ik dan ook gewoon Yayla yoghurt met 10% vet. Hoe minder de vetpercentage is hoe meer koolhydraten (suikers) er in zit.
Vetten heb je ook gewoon nodig... Goede vetten daar is niks mis mee maar ja daar moet je natuurlijk ook geen kilo's van eten Kies voor het product waar de minste toevoegingen in zitten als toegevoegde suikers etc. Misschien kan imensa je helpen die heeft wel veel verstand van voeding, eiwitten en dat soort dingen
Ik kan niet goed vinden hoeveel suiker en eiwitten er in de verschillende Turkse yoghurts zitten. Ik zie verschillende calorie-tel-websites, maar die spreken elkaar tegen. Zo zegt de één dat er géén suikers in zitten, maar de ander zegt dat overal 3 gram (op 100) suiker in zit..
Je hoeft alleen maar naar het aantal koolhydraten te kijken als je koolhydraatarm wil. De Griekse yoghurt waar iedereen het over heeft is 3,5-4 gram koolhydraten per 100 gram. Dus vergelijk ze allemaal en dan neem je de minste koolhydraten.
Ik zou bij een dieet inderdaad voor Franse kwark gaan, is magerder en bevat veel eiwitten. Wat betreft de Turkse yoghurt, werd mij precies het zelfde wat Nahla zei verteld..
Nou ik ben bij de Turkse winkel geweest en ik heb de etiketten bekeken. Yayla yoghurt 10% per 100 gram vet: 10 gram waarvan verzadigd: 6,7 gram koolhydraten: 5,4 gram waarvan suikers: 3,2 gram eiwitten: 3,4 gram zout: 0,1 gram Yayla yoghurt 3,5% per 100 gram vet: 3,5 gram (duh) waarvan verzadigd: 2,3 gram koolhydraten: 5,1 gram (iets minder) waarvan suikers: 3,4 gram (dit is zelfs meer!) eiwitten: 4,0 gram (iets meer) zout: 0,1 gram Dus het klopt wel, dat er meer suiker zit in de magerdere variant, maar in het geheel wel iets minder koolhydraten, iets meer eiwitten en uiteraard minder vet. Ook hoor ik hierboven een paar keer iets over meer eiwitten, maar waarom is dat goed dan? Op beide verpakkingen staan geen toevoegingen. Alleen gepasteuriseerde volle melk en melkzuurbacterieën. Bij de 10% zit er ook gepasteuriseerde room bij.
Waar ik benieuwd naar ben wat zijn de ingrediënten van de lijst want in heel veel dingen zitten ook verborgen suikers.. en toegevoegde dingen waarvan je denkt wat is dit nou ???