Ik heb mijn eigen naam gehouden. Deels uit gemakzucht (iedereen kent me zo en mijn man heeft een heel lange onbekende achternaam) en deels omdat ik vind dat deze naam bij mij hoort.
Zijn naam. Keuze hiervoor is omdat ik me beter kan identificeren met zijn familie als met mijn familie. Heb weinig contact met mijn familie en mijn schoonfamilie voelt als eigen.
Zijn naam - mijn naam. Op Facebook en in de mail enzo wel alles zijn naam. Ik hou niet zo van dubbele namen maar voor officiële documenten vond ik het wel fijn.
Die van mijn man en mijn eigen naam. Heb de naam van mijn man erbij genomen voor de kids. Zo dragen we allemaal dezelfde naam. Slaat nergens op, maar ik vind dat een fijn gevoel. Gevoel van verbondenheid voor de kids.
Ik heb mijn eigen naam gehouden. Ben nogal fel op dit gebied en vind het echt onbegrijpelijk dat vrouwen de naam van hun man aannemen. Of... dat je man dat van je verwacht... oeiijjjjjj.... mijn tenen trekken krom als ik dat lees! Alsof je als vrouw handelingsverlegen bent... zo komt dat over op mij. Maar gelukkig mogen we het allemaal zelf weten (hoop ik). Voor mij voelt het onnatuurlijk om mijn naam te veranderen of om er eentje bij te krijgen. Dit ben ik, zo ben ik geboren en zo ga ik ook dood. Ik ben trots op mijn naam, vind het ook heel onrespectvol als mensen mij aanspreken met mijn mans naam, terwijl ze weten dat ik die niet gebruik. Mijn kinderen dragen mijn mans naam, dit voelt voor mij prima.
Ik heb afgelopen vrijdag mijn mans naam aangenomen. Wil buiten mijn paspoort/rijbewijs niks meer met mijn familienaam te maken hebben. Geen contact met mijn familie en dit wil ik graag zo houden.
Zijn naam-mijn naam, al moet ik zeggen dat ik heel vaak gewoon alleen of zijn naam (qua kinderen) of alleen mijn meisjesnaam gebruik (voor zowat alle instanties) Ook de rekeningen staan op mijn meisjesnaam. Ik ben natuurlijk ook al eerder getrouwd geweest en gebruikte toen meestal de naam van mijn exman, daarna weer mijn meisjesnaam, dus toen ik weer trouwde had ik géén zin om weer voor alles de naam van mijn man te gaan gebruiken. Officieel staat het wel zo op het gemeentehuis, want zo aangegeven bij de ondertrouw, maar in de praktijk doe ik het niet. Ik ben zo geboren, dit is mijn naam, officieel (belasting en paspoort) blijf je gewoon je meisjesnaam houden, dus waarom veranderen?
Er staat Mamabri Jansen, EV (echtgenote van) Pietersen. Heb even gecheckt, zo staat het ook op mijn rijbewijs. En belastingpapieren gaan hier volledig op mijn meisjesnaam.
Kinderen hebben de naam van mijn ex. Zodra ik ga trouwen ga ik voor mijn vriend zn naam. Puur en alleen omdat ik al sinds mijn 17e geen contact met mijn ouders en rest van de familie meer heb en me dus geen *mijn achternaam* voel. Zou het heel mooi vinden als vriend en ik *zijn achternaam* heten. *mijn achternaam* zou van mij volledig geschrapt mogen worden maar helaas heb je er bij bepaalde instanties voor altijd mee te maken........
Officieel gebeurt er helemaal niks als je de achternaam van je partner aanneemt. Het is geen naamswijziging, jij kiest alleen ervoor om in de correspondentie anders genoemd te worden. Al je documenten blijven altijd op je eigen naam. Anders blijven we bezig met al die scheidingen van tegenwoordig : )
Nou je wil niet weten ,ondanks de scheiding moest er toch heel wat veranderd worden aan die naam. Ik had de tijdens het trouwen eerst naam ex-man en daarna mijn eigen. Toen de scheiding was uitgesproken kreeg ik van de gemeente een brief. Als ik weer volledig mijn meisjesnaam terug wou, dan moest ik bezwaar aan tekenen. Anders bleef ondanks de scheiding de naam van ex-man staan. Omgekeerde wereld als je het mij vraagt
Klopt! Wij hebben nu een huis gekocht en dan gaat ook alles op mijn meisjes naam. En je paspoort en rijbewijs natuurlijk. alleen op brieven van de gemeente/belastingdienst/UWV staat mijn dubbele naam. En tegenwoordig vul ik zelf mijn man zijn naam in als ik iets bestel ofzo. Anders blijf ik bezig. Ik werd vorige jaar gebeld door het UWV en dat mens zei de hele tijd: Goedemorgen mevrouw Appel - Peer, wij hebben uw brief ontvangen mevrouw appel - peer. En wij gaan uw uitkering in behandeling nemen mevrouw Appel - Peer, heeft u nog vragen mevrouw appel - Peer? Ik vond het dus bijzonder irritant klinken zo'n dubbele naam. Dus ik ben blij dat ik niet constant zo wordt aangesproken haha. Soms wordt ik wel lichtelijk schizofreen hoor! Sta ik bij de kapper: hoe staat u in het systeem? Uhm (meisjesnaam?) Uh nee, man zijn naam? Of zit ik bij de tandarts en wordt er geroepen Mevrouw Appel! Zit ik gewoon om me heen te kijken. Oh ja dat ben ik. Ik ben niet meer overal Peer
Je kunt dit aangeven bij de gemeente als je een nieuw paspoort gaat aanvragen, dan kun je kiezen om de naam van je partner erbij te laten schrijven, er staat dan nog steeds dik gedrukt je meisjesnaam en eronder echtgenoot van partners naam. Je partner kan dit overigens ook doen! vond het wel grappig, dat mijn man dat had gedaan! bij hem staat er dus mijn meisjesnaam onder zijn naam.
Ik heb alleen de naam van m'n man aangenomen! Vind het mooier staan en nu met de kinderen erbij heten we allemaal hetzelfde!
Hier toen de naam van mijn man aangenomen. Dit omdat we dan als gezin allemaal dezelfde naam hadden. Deze komt straks te vervallen als ik ga hertrouwen. Dit kindje krijgt ook gewoon de achternaam van deze papa. Dus straks 2 namen in 1 familie 😊