Mijn weekmenu sinds zaterdag Zaterdag : lasanga Zondag : Spinazie, aardappelen, vissticks maandag : Schoonmoeder kookt kip met bruine bonen Dinsdag : Spaghettie met ham en Champignon Woensdag: Tonijnsalade met stokbrood Donderdag: Nasi Vrijdag : Restjes nasi
Za: zelfgemaakte broodjes warm vlees Zo: varkenshaas sjaslicks met stokbrood Vandaag: uitgebakken speklapjes met aardappelpuree en sla Dinsdag: zelfgemaakte kippenragout Woensdag: gevulde kipfilet met boursin en verse spinazie en aardappelen kroketjes uit de oven Donderdag: sla vinken met gebakken aardappeltjes en groente Vrijdag: verse turkse pizzas
Komt ie: 90 g gedroogde tomaten in olie 600 g courgette 2 el olijfolie 700 g aardappelschijfjes 200 ml halfvolle melk 150 g geraspte oude kaas 2 tenen knoflook Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat de tomaten uitlekken en snijd in stukjes. Snijd de courgette in plakken. Vet de ovenschaal in. Leg de aardappel- en courgetteplakken dakpansgewijs om en om in de ingevette schaal met stukjes tomaat ertussen. Roer de melk en de kaas goed door elkaar. Pers de knoflook erboven uit. Breng pittig op smaak met peper. Schenk het mengsel over de aardappelen en courgette. Laat de schaal in het midden van de oven in 40 min. gaar worden, dek af met folie. Verwijder na 15 min. de folie en laat de schotel licht gratineren. Ben benieuwd of het bij jullie ook in de smaak valt!
zon: aspergesoep en broodjes gezond ma: Broodjes shoarma en een salade di Uiensoep en stokbrod wo: Pasta met raapstelen, roomsaus, spekjes en champignons do: Spana kopita vrijdag: Kippenpootjes, aardappels, maïs en worteltjes Veel makkelijk maar wel vers gemaakt eten, druk met sport van de kids en man weinig thuis
Zo: kipkluifjes, rijst, gebakken kieltjes met schil, lasagne (op verjaardag) Ma: mc donalds Di: wokken: kipfilet, groente, noodles, zoetzure saus. Losse tomaten en komkommer erbij. Woe: aardappel blokjes, kipfilet en brocolli Do/vrij : verse groentesoep
Zondag: lasagne Maandag: bloemkool, satesaus, gekookte aardappels, hamburger Dinsdag: macaroni Woensdag: stamppot rauwe andijvie met spekjes en jus Donderdag: witlof met ham/kaas uit de oven, kipfilet, gekookte aardappels Vrijdag: bospeen, doperwten, aardappels uit de oven, gehakt cordonbleu Zaterdag: uit eten als we oppas hebben, ander frietjes o.i.d.
Maandag: Gekookte krieltjes, tartaartje, broccoli met een kaassausje Dinsdag: Aardappelballetjes, zalmfilet, salade van romaine sla, tonijn, olijfjes, kidneybonen, feta Woensdag: Rijst, gevulde paprika's met gehakt, yoghurt/munt sausje en een salade Donderdag: Prei/ui stamppot met kruidenroomkaas en gerookte kip Vrijdag: Biefstuk, aardappelen, sperziebonen met rode ui en een kwarksausje Zaterdag: Tomaatburrito's met kipfilet en een salade Zondag: Pasta met avocadosausje, gerookte kip, cherrytomaatjes, rucola, parmezaanse kaas
Ik heb een weekmenu tot zondag gemaakt. Woensdag: spaghetti met salade Donderdag: bij schoonouders Vrijdag: rijst met kippenpoten in zoete tomatensaus met aardappels en nog iets van groente erbij. Zaterdag: pompoensoep met stokbrood, kebab, yoghurt munt sausje en iets van simpele salade mix (tomaat/komkommer/ui/munt) Zondag: nasi
Ik up dit even! Wij deden voorheen altijd 1 keer per maand grote boodschappen en dan elke week wat we voor die week nodig hebben. Sinds een paar maanden doen we dit niet meer en het geld gaat dus ook echt aan onnodige boodschappen op (dat krijg je met elke dag boodschapjes halen...) Dus ik ga even een weekmenu bedenken en daar morgen alles voor in huis halen
ik snap het ook niet probeer het wel eens, heb dan de boodschappen in huis maar dan denk ik bah helemaal geen zin in vandaag
Als je alle boodschappen in huis hebt, kan je het toch veranderen? Je hebt inkopen gedaan voor aardappels, vlees, groente en lasagne, maar hebt geen zin in AVG, dan verander je het... Wissel je de dagen om Ik heb een weekmenu gemaakt waar ik de boodschappen voor ga halen straks: - brocolli, kipkrokant en kipsateschnitzel, bbq aardappeltjes - stoofpot van kool en vlees (rijst of brood erbij) dit is voor 2 dagen - nasi voor 2 dagen met komkommer en kip erbij - cannelloni met spinazie/ricotta - patat of Johnny cakes (Antilliaans broodje) - broodje knakworst Op welke dagen we dit eten weet ik nog niet, maar dus wel dit de komende week
Ik snap dit nooit! Al deed ik het zelf eerder ook zo.. Als ik nog niet weet wat ik ga eten, ga ik hongerig en sjago boodschappen doen en dan koop ik veel eerder dingen die snel klaar zijn en dingen die ik niet nodig heb. Tegenwoordig ga ik ieder weekend op zoek naar recepten en wat lekker klinkt schrijf ik op en maak ik meteen een boodschappenlijstje van. Voor ons betekent dit dat we gezonder en gevarieerder eten en dat ik koken ook leuker vind. En tijdens de week is schuiven altijd nog mogelijk of als het echt niet uitkomst vries ik wat in.
donderdag: groene pasta vrijdag: niet thuis zaterdag: pannenkoeken zondag: zelf pizza maken maandag: groene curry dinsdag: tortillia's met bonen/paprika-prut woensdag: zalmpakketje uit de oven
maandag: roerbakmie met heel veel groenten en beetje kip dinsdag: nasi met chipolataworstjes woensdag: rosti rondjes, wokgroenten en visfilet donderdag: gado gado vrijdag: macaroni zaterdag: aard.puree, sperziebonen en vissticks zondag: laat ik altijd open, kijken we meestal op de dag zelf hoe het uitkomt
Kom ook weer even spieken om inspiratie op te doen. Wij doen ook 1x in de week de grote boodschappen. Ik maak dan ook een weekmenu zodat ik weet wat ik in huis moet halen. Dat wil niet zeggen dat ik bv op maandag aardappelen moet eten omdat dat toevallig voor de maandag staat. Ik bekijk het gewoon per dag. Mijn weekmenu vanaf morgen Vrijdag: rijst en gehaktballetjes in verse tomatensaus. Zaterdag: verse groentensoep met stokbrood en salade Zondag:Wraps Maandag:krieltjes,gekruide kip,sla en komkommer Dinsdag: aardappelen,brocolli en hamburger Woensdag:aardappelpuree,erwten,vis Donderdag: aardappelen,boontjes,snitzel
Vandaag boerenkool met worst Morgen wok ik voor mezelf en mijn broer, mijn man en Beer eten nasi Zaterdag soep en broodje gebakken ei. Zondag dagje weg Maandag dagje weg Dinsdag tot laat werken mijn man en kids eten bij mijn moeder Woensdag gekookte aardappelen boontjes Donderdag krieltjes kip witlof en salade Vrijdag bami kipsate ei en kroepoek Zaterdag soep met brood Zondag Frietje (Zo plan ik meestal in gedachte vooruit, maar kan nog wel eens wisselen door de aanbiedingen)
Zaterdag: bietjes met drumsticks en gekookten aardappelen. zondag: patat en snacks maandag: rode kool gekookte aardappelen speklapje dinsdag: sla, gebakken krieltjes schnitzel woensdag: snijbonen, gekookte aardappelen worstje donderdag: geen idee, schoonmoeder kookt. vrijdag: pizza. wegens de pinksterdagen vandaag maar alvast boodschappen halen.