Wat vinden jullie van Oph.elia en Oli.via voor een tweeling? Wou ze wel dezelfde voorletter geven met beiden een tweede naam. Maar Oph.elia zou in de praktijk de roepnaam Fa.ye krijgen en Oli,via zou dan Li.v worden. Nu lees ik dus regelmatig dat het onhandig is als een tweeling dezelfde voorletters heeft omdat ze al dezelfde N.A.W en geboorte datum hebben. Wat soms dus verwarring geeft bij overheid instanties? Nou heb ik daar zelf nooit bij stil gestaan en ben benieuwd naar jullie mening en ervaringen opdat gebied.
Misschien allebei een tweede naam met een andere beginletter? Dan krijg je: O.S. de Vries O.M. de Vries (voorbeeld) en is het duidelijk waar de post voor is! Voor de overheid of instanties maakt het volgens mij niets uit. Ieder kindje krijgt een uniek BSN (sofinummer) en daar worden dan de gegevens (naam, adres etc) aan gekoppeld. Maar wellicht is het wel onduidelijk als de kindjes identieke voorletters hebben en de namen niet genoemd worden in de brief. Dan weet de overheid wel welk kindje bedoelt wordt maar jij niet...
Klopt zaten wij ook aan te denken. Maar vroeg mij af of het ook praktisch is in de praktijk zeg maar. Vaak vul ik alleen mijn eerste initiaal in op formulieren omdat er verder niet altijd na gevraagd word.
Lijkt mij absoluut niet praktisch en ook niet iedere verzender gebruikt meerdere voorletters. Anders de namen als 2e naam gebruiken en als eerste naam een andere naam nemen? Maakt voor de roepnaam niet uit.
Ik werk bij een zorgverzekeraar en ik kan je zeggen dat dit heel lastig is. Een instantie kan namelijk geen onderscheid tussen jullie dochters maken. Ik zou je willen aanraden om dan in ieder geval een tweede naam met een andere letter te kiezen. Mooie namen, trouwens!
Zelf vul ik wel altijd mijn beide initialen overal in. Voorletters: E.M.[achternaam] en alle post ontvang ik ook met beide initialen. Dus dat is wel iets waar je dan aan moet denken. ^Wat ook genoemd word is andere "voornamen" te geven en de roepnamen als tweede naam. Maar ook hier is het belangrijk dat je bij "niet overheid" instanties wel duidelijk invult welk kindje O.S. of S.O. heet en welk kindje M.O. of O.M (voorbeeld) als je gemakshalve overal: O. de Vries invult voor beide kindjes dan snij je jezelf in de vingers haha!
2 van mijn broers hebben dezelfde voorletters. Over het algemeen was dat geen groot probleem. Het is een heel enkele keer voorgekomen, dat de één per ongeluk de post van de ander openmaakte. Met een tweede naam of meer er bij is de verwarring al minder, hoewel niet altijd alle voorletters op de post stonden > eigen schuld broers, want niet opgegeven Zoals hierboven al gezegd : opletten dat je die tweede naam ook overal opgeeft. Mijn broers hebben alle 2, 4 voornamen. Als alle voorletters er bij stonden, was die verwarring er niet, want de andere namen hadden andere voorletters.
Ik ken een meidentweeling met beide 1 voornaam, beginnend met dezelfde letter. Vaak was het voor hen erg lastig met de post enzo, maar ze hebben zelfs meegemaakt dat toen ze zich bij dezelfde opleiding hebben ingeschreven, een van de twee in eerste instantie uit het bestand is gehaald omdat ze dachten dat dezelfde persoon twee maal was ingeschreven. Niemand had opgemerkt dat de BSN nummers niet hetzelfde waren, want er was niet verder gekeken dan voorletter, adres en geboortedatum. Lijkt me erg lastig, dus ik zou, als ik mijn tweeling al een naam met dezelfde letter zou willen geven, een tweede voornaam te geven.
Okay, dus als ik het goed begrijp zou bijvoorbeeld. O.S en O.L verwarrend worden. S.O en L.O is dan veel duidelijker? Want is zou ze dan op school inschrijven met hun officiële namen en bij de roepnaam Liv en Faye invullen. Of is dat hele idee veelte ingewikkeld voor de meiden? Sorry, ik heb helemaal geen verstand van dit soort dingen. Het lijkt nu ff een gevalletje van een leuk idee word op eens een stuk ingewikkelder en wil het niet te moeilijk maken voor de meisjes.
Ik denk dat het invulvakje "roepnaam" niet echt wordt gebruikt voor inschijvingen/post etc.. Misschien bovenaan een brief: Beste Faye, etc. Of voor leraren wat de echte "roepnaam" is voor de klassenlijst en ze niet de doopnamen gebruiken mocht dit het geval zijn. Ik denk niet dat het een probleem gaat worden als je consequent bij initialen ALTIJD beide invult. Dit is iets wat je jezelf dan echt moet aanleren. Want stel inderdaad dat ze denken; zelfde datum, zelfde adres, zelfde voorletter: persoon dubbel dus delete! Als je denkt dat het te ingewikkeld is om hier altijd aan te denken kun je misschien kiezen voor: Faye en Olivia of Ophelia en Liv of zelfs Faye en Liv! Vind persoonlijk Ophelia en Olivia als "paspoortnamen" wel erg mooi.
Hoi, Ik ben zelf tweeling en mijn broer en ik hebben dezelfde voorletter. Maar ik ben F.W. en hij F.F.M. en natuurlijk hebben wij het verschil met mevr. en dhr. Zelf nooit als lastig ervaren! Bij bloedprikken vragen ze altijd de voorletters maar dat stoort me niet, het is toch bijzonder om een tweelingbroer/zus te hebben vind ik Nu ben ik zelf ook in verwachting van een tweeling en krijgen onze kindjes wel andere voorletters, maar dat is niet bewust, dit waren gewoon onze favoriete namen! In het geval van 2 kindjes van hetzelfde geslacht zoals bij jullie zou ik wel zeker kiezen voor verschillende tweede voorletters, dus bv O.S. en O.L., omdat het anders niet te onderscheiden is voor wie de post is etc. maar verder geen probleem zou ik zeggen
Ik vind het wel zo'n leuke combinatie (zowel de hele namen als de afgekorte namen) dat ik zou zeggen: doen. Alleen dan inderdaad wel zo praktisch als je ze ook een 2e naam geeft en beide initialen altijd gebruikt.
Ja toch. Dan krijg je post voor O.L. Achternaam en O.S. Achternaam. Lijkt me duidelijk genoeg. Enige probleem kan dan nog zijn dat de post de 2e initiaal af en toe niet gebruikt. En ik zou dus als ouders waar je de naam van je kind ook opgeeft standaard die 2e naam of initiaal erbij geven zodat het bij alle instanties bekend is. Ze krijgen in elk geval wel allebei een eigen BSN-nummer, dus dat lijkt me al een hoop verduidelijking geven als er iets serieus in de war geschopt lijkt te worden.
Dit! Leuk! Al zou ik misschien ook overwegen te switchen. Of de eerste naam allebei een andere letter en de tweede naam de werkelijke naam waardoor het L. O. en S. O. wordt.
Denkje voor jullie tips dames! Ik ga inderdaad beide een andere tweede naam geven zodat er een duidelijk onderscheid is. Ik vond de combinatie van de twee namen namelijk super klinken en ook de afkortingen. Door de ''O'' zijn ze wel verbonden als tweeling en met de afkortingen hebben ze een eigen ''ik''. Nu maar eens opzoek naar een leuke tweede naam voor de dames. Daar gaan we weer...
lijkt me lastig. zeker als ze bijv bij dezelfde huisarts of apotheek zitten, waar je alleen je geboortedatum en naam hoeft te geven... tja en als ze dan nog toevallig op hetzelfde adres wonen... dubbele naam is wel een goed idee idd
Ik ken dus zo'n verhaal van J. Van Dijk en J. Van Dijk die ook nog eens op dezelfde datum waren geboren en daarom steeds uitslagen van ziekenhuisonderzoeken bij de verkeerde J. Van Dijk terecht kwamen. Echt heel onhandig. Ik zou echt om zulk soort verwarring te voorkomen zorgen dat een tweeling verschillende voorletters heeft. Of zo mikken met de bevalling dat de één om 23:55 wordt geboren en de ander om 0:05, dan hebben ze een andere geboortedatum
Ik zou L.O en S.O. doen, jullie geven ze toch al een roepnaam dus dan maakt het minder uit hoe de letters staan. Voor instanties zou het wel makkelijker zijn, bsn wordt lang niet altijd gechekt.
Bij mijn zusjes is er vaak verwarring geweest, puur om dezelfde geboortedatum en achternaam. En dan hebben ze een verschillende voorletter..... Ik zou een tweeling nooit dezelfde voorletter geven. Het is al lastig genoeg voor de meeste instanties.