Ik heb nog niet alles gelezen, dus misschien dat de vraag al gesteld is. Als ik het goed begrijp, bedekken vrouwen zich dus voor mannen en is het wel toegelaten om zonder hoofddoek te lopen in het bijzijn van alleen maar vrouwen. Hoe zit dat dan als je bijvoorbeeld een zoon hebt en die bereikt de volwassen leeftijd, mag hij zijn mama dan wel nog zien zonder hoofdbedekking? En bijvoorbeeld je eigen vader, ziet die zijn dochters zonder bedekking? Hier in het dorp heb ik eigenlijk nog niemand gezien met hoofdbedekking. Maar als ik in een grotere stad kom natuurlijk wel. Op mijn dochter haar school zitten geen kinderen met een andere huidskleur dan de blanke en ik vind dit wel jammer. Ze leert op deze manier geen andere culturen kennen.
Ja, mannen die eerstelijns bloedverwant zijn om het maar zo te zeggen mogen je zonder de hijaab zien, evenals schoonvader en schoonzoon. Mijn man uit noord-Afrika is trouwens blanker en blonder dan ik!
Maar vanaf welke leeftijd zijn jongetjes dan "mannen"? Als een vriendin van je komt met haar zoontje moet je dan een hoofddoek dragen? Of is dat vanaf een bepaalde leeftijd?
Nee iedereen die hem niet kent denkt dat hij een Nederlandse bekeerde moslim is (en dat ik dan de buitenlander ben). Hij heeft ook wel eens meegemaakt dat een paar Marokkanen het over hem hadden waarop hij toen maar zei dat hij alles gewoon had verstaan.
Vanaf dat de puberteit begint. Dat is per persoon wel verschillend maar ik geloof dat de meesten wel een bepaalde leeftijd aanhouden.
Sorry val nu pas weer binnen dus een late reactie! Het maakt inderdaad niet uit of een man of vrouw het draagt, mijn bedoeling met deze opmerking is eigenlijk dat je dusdanig weinig van diegene ziet dat je niet eens kunt bepalen of het een man of vrouw is om iemand te kunnen ' identificeren' zeg maar
Ik heb altijd gedacht dat het gaat om alle mannen waar je niet mee mag/kan trouwen. Dus inderdaad je vader/zoon/schoonvader/schoonzoon. Hoe zit dit dan met bijvoorbeeld een oom? Vanmorgen naar de dokter geweest samen met dochter. Zat er een mevrouw met een hele mooie gebloemde hoofddoek in de wachtkamer. Mijn dochter kletste hele verhalen met deze mevrouw. Even later komen we thuis, trekt dochter de (toevallig gebloemde) theedoek van het haakje af en deed die over haar hoofd. Nou was ze net zo mooi als de mevrouw bij de dokter. Mooi toch, zo simpel als kinderen denken?
Een oom is ook een mahram zoals dat dan heet (iemand waar je niet mee mag trouwen) maar voor een aangetrouwde oom geldt dit niet, of de oom van je echtgenoot. Inderdaad zo leuk soms hoe kinderen ermee omgaan. Ik krijg van kinderen (iets oudere) ook wel eens de vraag waarom het kan dat mijn dochters blauwe ogen hebben en blond haar, gewoon puur uit interesse.
Ik ben geen moslima, maar lach ook niet op straat naar wildvreemde mannen. Zou wat zijn hahah. Heb je de hele dag hordes mannen achter je aan omdat ze denken dat je iets van ze wil. En ik maak ook weinig oog contact met andere mannen. Vind ik gewoon niet nodig
En wat ik nu net zat te bedenken: als jullie (de moslima's dus) de ramen zemen aan de binnenkant, of de gordijnen wassen (en dus zicht hebt naar binnen) hebben jullie dan in huis wel jullie hoofddoek om?
en je vriendinnen, je zussen, je broers, je vader en moeder, je kinderen en nog wel wat meer mensen.......Vind er persoonlijk niets intiems aan
Wat een mooi topic! Ik heb zelf ongeveer 20 hoofddoeken nu. Ben zelf bekeerd en ga nu steeds meer praktiseren. Nog een vraag aan alle bekeerde moslima's: Denken buiten staanders bij jullie ook vaak dat je je bedekt moet kleden van je man? Hoe gaan jullie hier mee om?
Bij het begin wel, heel erg vervelend (zowel voor hem als voor mij). Maar sowieso blijven heel veel mensen denkendat bijna alle vrouwen zich bekeren voor hun man, zullen er echt wel bij zijn, maar dat is echt niet standaard zo.