Ik heb een broodbakmachine gekregen en nu wil ik dat eens uitproberen. Maar heb geen mix, kun je dat zelf maken en zo ja hoe?
Ja, tuurlijk kun je dat zelf maken Gewoon even googelen, vrijwel elk recept voor brood kun je ook in de machine maken: even zien hoe lang en warm een brood moet en dat even afstellen op het meest bijpassende programma van je machine
Oh wat stom ik google vast verkeerd dan, ik kom alleen ingewikkelde recepten tegen of kant en klare mixen Maar bedankt, dan google ik nog even verder
Op uitdekeukenvanarden.blogspot.nl vind je ontzettend veel broodrecepten, die ook altijd kloppen. Er staan ook recepten voor de bbm bij.
500 gr bloem, 300 ml water, snufje zout, 1 zakje gedroogd gist (7 gram), 15 gram boter en 10 gr suiker... dan t programma voor een groot brood gebruiken. Als je bruin brood wilt gebruik je 300 gr volkorenbloem en 200 gr witte bloem. Alleen volkorenbloem kan ook maar dan word je brood heel zwaar en compact.
Top, dank je! Had net een vergelijkbaar recept gevonden, alleen met minder suiker en meer boter. Ga deze morgen proberen. Nu zit de eerste erin. Jammer dat het zo lang duurt
Klopt ja, wasik vergeten te vermelden. Ik doe er vaak iets van 50ml melk bij als ik volkoren maak, word het wat zachter van.
Ja doe ik ook. Soms ook luxere brood(jes) met als vocht alleen melk, krijg je heerlijk zachte broodjes!
Ideaaal zo'n broodbakmachine!! Ik maak er zelfs cake en jam in... Dit boek is echt een aanrader, vrij prijzig maar zo de moeite waard! Staan zoveel heerlijke recepten in: Jennie Shapter - Het broodmachine bakboek | Eten & drinken & koken | Stormy books
Leuk, nog bedankt voor de aanvullende tips! De eerste was wat imgezakt maar smaakte erg goed. Morgen nog een poging
Nee dat niet, tijdens het bakken zag ik al dat hij niet bol werd. Onderkant wel dus heb m gewoon omgedraaid haha.
Wij hebben er ook 1 sinds koet en ik bak inderdaad alleen met volkoren tarwemeel, zal eens extra water of wat melk toevoegen want hij is nu erg snel erg droog
Ik doe jet altijd een beetje op gevoel, ogeveer 350gram speltmeel, 150bloem, scheutje olie, snufje zout, twee eetlepels suiker, zakje gist. Opletten dat zout en gist niet te dicht bij elkaar zitten, dat verhindert goed rijzen.
Het valt me op dat de meesten maar 500 gram bloem/meel gebruiken. Dat is toch hardstikke weinig, voor mijn broodbakblik heb ik echt minimaal 750 gram nodig. Of wordt het een klein broodje?