Hoi dames, Nu weet ik dat ik geen salami mag eten omdat dit deels rauw kan zijn. Maar als het bereid is op een pizza dan mag het toch wel???
Ja ben echt kippig vandaag hoor. Pffff logisch nadenken zit er vandaag niet in voor mij. De pizza was iig heerlijk! En nu..... Nu weer misselijk. Bleeeeehhh Thanks dames voor het geven van antwoord op mijn o zo dommige vraag.
Jep, salami is eigenlijk altijd gerookt en daardoor warmtebehandeling. Verder is het ook zo dat salami verder zo bewerkt is dat er weinig in zit wat betreft micro organismen. Ook rauwe ham etc mag je eten omdat dit goed gezouten is (en vaak gerookt) om dezelfde reden.
Je mag gewoon salami hoor! Het aparte is dat zwangeren massaal denken dat het niet mag, terwijl vk's en gyn's van niks weten op een enkele uitzondering na blijkbaar. Het is dus niet een feit zoals rood vlees of alcohol.
3 jaar geleden mocht het ook gewoon nog, maar volgens verschillende apps en sites, waaronder het voedingscentrum mag je het toch niet meer eten omdat er vaak ook rauw vlees in verwerkt is. Het is dat er tijdens het begin van mijn zwangerschap net een topic over geopend was, anders had ik het niet geweten en ook gewoon gegeten. Ik zorg er nu in ieder geval boor dat het verhit is als ik het eet.
volgens mij mag het gewoon, alleen moet je in bv Spanje opletten ondat het dan wel 'echte' kan zijn en dus rauw. Voorverpakt uit de supermarkt is sowieso geen probleem.
Inderdaad het mag maar omdat het super lang houdbaar is moeten zwangeren daar wel voorzichtig mee zijn heb ik begrepen. Sowieso is het aangeraden om producten niet te lang (geopend) te bewaren. Gekoeld of ongekoeld.
Mijn vk zei dat salami cervelaat droogworst sinds dit jaar niet meer gegeten mag worden tijdens de zwangerschap. Ik vraag me dan af... hoeveel kindjes zijn vorig jaar (toen het wel nog mocht) ziek geboren/geworden door die bacterie?
Nou ik denk dat het gewoon weer komt door een onderzoek. Informatie veranderd iedere keer weer. Als er weer eens listeria ergens op is gevonden of salmonella word er gelijk weer gewaarschuwd. Wel goed natuurlijk. Het is gewoon voorzichtig zijn inprincipe en ben je dat niet dan is de kans heel klein dat je zn infectie oploopt. Maartoch die kleine kans he
Ik eet al heel de zwangerschap salami en boerenmetworst ( voor verpakte variant ). Wel oppassen als je een hoge bloeddruk hebt omdat er veel zout in zit!
Ik wist het ook niet, tot ik in week 25 de slager sprak. Hij zei dat het wel degelijk rauw is, en dat gerookt niet betekent dat het vlees niet rauw meer is (heeft met temperatuur te maken als ik het me goed herinner). Dus ik heb het vanaf toen toch maar links laten liggen. Ook dat kon er nog wel bij op het lijstje... Cervelaat is trouwens een zusje van de salami (verschil is peper - cervelaat of knoflook - salami) en mag dus ook niet.