geslacht pas weten bij de geboorte

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door emma1983, 19 jun 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Saartje5

    Saartje5 Fanatiek lid

    21 jul 2012
    2.289
    0
    0
    Zuid-Holland
    Ik wil het deze keer niet weten, mijn man juist wel. Bij mijn zoontje wisten we het wel. De kamer was al oranje met lichtblauw, die had ik echt niet roze gemaakt voor een meid!
    Ik hou helemaal niet van die zoetsappige meisjeskleertjes, als het een meisje is draagt ze net als haar broer boxpakjes en broekjes met shirtjes in het begin. Ik vind jurkjes er altijd zo oncomfortabel uitzien bij een baby.
    Overigens slaapt mijn zoontje nu in een meisjesslaapzak. Ze waren in de aanbieding, ik had echt een nieuwe nodig en de jongensvariant was uitverkocht. Ik doe er dan echt niet moeilijk over hoor.

    Ik vind het trouwens opvallend dat iedereen zegt dat je zo veel kleertjes krijgt, ik ben zelf nog flink moeten gaan shoppen want ik denk dat ik in totaal misschien 2 of 3 setjes heb gekregen.
     
  2. vonnie73

    vonnie73 Fanatiek lid

    22 aug 2008
    1.898
    0
    36
    in un schwon huiske
    Harstikke leuk en origineel om tegenwoordig niet te weten wat je gaat krijgen. Wij wisten het bij de eerste en de laatste zwangerschap niet wat het werd. De tweede zwangerschap wist ik het alleen en dat was minder spannend maar ook wel leuk om al een 'gesprek' met haar te voeren. Bij de laastste zwangerschap maakte het ons geen reet uit wat het werd en ging ik tijdens de bevalling extra hard persen omdat ik het toen wel wilde weten wat het werd. Ik zou het altijd aanraden, het geeft toch iets extra's al zeggen de andere ouders van niet die het al van te voren weten.
     
  3. uil85

    uil85 Actief lid

    19 feb 2013
    320
    12
    18
    Wij wisten het bij ons zoontje ook niet, en nu weer niet.. En wij vinden het erg leuk om het niet te weten.. Ik ben wel erg nieuwsgierig, maar nog een paar weekjes wachten dan weten we het.. Ook wij worden soms wat vreemd aangekeken als we zeggen dat we het geslacht niet weten:D
     
  4. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.345
    8.804
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Hier wisten we het bij de eerste niet en bij de tweede wilde ik het niet weten en man wel. Bij de twintig weken echo werd een schisis ontdekt; toen wisten we het geslacht nog niet. In de wachtdagen tot de GUO besloten dat we toch wilden weten, omdat het allemaal al spannend genoeg zou zijn na de bevalling.
    We hebben het trouwens wel geheim gehouden en bijna iedereen dacht dat we weer een jongen zouden krijgen :p.
    Deze keer willen we het ook weer weten.
     
  5. Juudje81

    Juudje81 Fanatiek lid

    14 mei 2010
    1.216
    0
    36
    NULL
    NULL
    Hier wisten we het bij beiden niet. Vond dat zooooo leuk. Voor mij was het ook echt even iets extra's met de bevalling om er dan achter te komen hoe je kind echt gaat heten.

    Overigens had ik bij beide zwangerschappen een heeeeel duidelijk voorgevoel wat het geslacht was, beide keren klopte dit ook. Gevoel was ook zo sterk dat ik me niet kon voorstellen dat de baby van het andere geslacht zou zijn.
     
  6. Lousaa

    Lousaa Fanatiek lid

    18 nov 2011
    2.497
    2
    38
    Ik vind het bizar om te kijken of alles goed is met alle onderdelen zoals hart, rug, bloedvaten enzovoort bij de twintig weken en dan niet effe te kijken wat er tussen die benen zit. Echt. Dat voelt voor mij heel inconsequent. Net zo gek als wel kijken maar het geslacht maar niet of de groei op schema is...
     
  7. Jinxx

    Jinxx Fanatiek lid

    12 jan 2014
    1.935
    918
    113
    Hier wisten we het bij de eerste niet, en deze keer is het ook nog een verrassing :) Ik vind het erg bijzonder om bij de geboorte pas te weten hoe de baby gaat heten, anders ligt in mijn ogen alles al zo vast ;)
    Vind het deze keer wel wat spannender dan de vorige keer, omdat mijn voorgevoel toen heel duidelijk zei dat het een jongetje ging worden wat ook zo bleek te zijn! Deze keer heb ik helemaal geen voorgevoel dus ben nu extra nieuwsgierig ;)
     
  8. Ananas9

    Ananas9 Actief lid

    4 jul 2009
    163
    13
    18
    Vrouw
    West-Vlaanderen
    Wij willen ook niet weten wat het wordt. Een verrassing is zoveel leuker. En ik hoef ook niet allemaal blauwe of roze kleertjes of dingen. Gewoon unisex. Het is zo leuk om te fantaseren wat het wordt! De gynaecoloog weet wel al wat het wordt. Bij de 21 weken echo doe ik gewoon mijn ogen dicht als hij te dicht naar tussen de beentjes gaat.
     
  9. Hophop

    Hophop Actief lid

    3 sep 2013
    231
    0
    0
    NULL
    NULL
    wij wisten het ook niet, pas na de geboorte. Bij een volgende zou ik het wel praktisch vinden om het te weten, puur alleen voor het van zolder moeten halen van de jongens kleren in de kleine maatjes…
     
  10. Emma86

    Emma86 VIP lid

    25 jun 2012
    5.158
    2.055
    113
    Vrouw
    Nederland
    Wij wisten het ook niet. Beide was even welkom en ik vind de verrassing zo leuk. Gaf een beetje extra leuke spanning aan het zwanger zijn en beide kanten op fantaseren. Gericht shoppen is misschien wat lastiger maar ik mocht zowel geboortekaartjes e.d. uitzoeken voor zowel jongen als meisje.
    Bij de geboorte wisten we pas na een kwartier ofzo wat 'het' nou was. Verpleging vroeg hoe de baby zou heten. Uhh..... dat weten we niet...
    En toen het moment van de baby omhoog houden en zelf tussen de beentjes kijken. Dat moment was echt magisch.

    Man maakte het niks uit of we het nou wel of niet wisten. Maar hij zei wel dat hij het de volgende keer ook niet wilde weten.

    Hier ook familie die zat te vissen naar het geslacht terwijl we aangaven het zelf ook niet te weten. Vooral mijn moeder geloofde het niet. Voordeel was wel dat je dat gezeur over een naam minder hebt, ze weten het geslacht immers niet.
     
  11. Femkee

    Femkee Actief lid

    6 nov 2012
    247
    1
    18
    NULL
    NULL
    Wij wisten het bij onze oudste dochter ook niet. Vlak voor de 20 weken echo vroegen mensen niet eens of je de echo spannend was, maar of je wilde weten wat het word. Mensen lijken vergeten te zijn dat het een 'medische' echo is en niet ff gezellig kijken...
    En inderdaad mensen geloven je na de echo niet dat je het niet weet.
    Nu bij deze zwangerschap willen we het weer niet weten. Gewoon omdat het verrassingseffect zo leuk is :D
     
  12. jolien 1986

    jolien 1986 Niet meer actief

    Dit had ik ook, en geen zin in gedram of ik weet wat het wordt. JA EEN MEISJE. Mijn buik is geen toto of surprise ei :)
     
  13. emma1983

    emma1983 Lid

    11 jun 2014
    35
    0
    0
    Leuk om te lezen dat we toch niet de enigste zijn die het niet willen weten. Wij vinden het nu al heel spannend. Ik het begin dacht ik zeker te weten dat het een jongen is. Nu twijfel ik het kan net zo goed een meisje zijn. Hihi. Vind het ook leuk dat we idd ook twee namen moeten verzinnen. Qua kleertjes zijn er heel veel leuke uni dingen te vinden. Wij waren laatst in disney en hebben super leuke dingen van stampertje, winnie the pooh en tijgertje gekocht. En mintgroen is hier ook favo.

    Als wij het wel zouden weten zou ik het ook vervelend vinden als iedereen de hele tijd vraagt wat het wordt een zou me daar dan ongemakkelijk bij voelen. Nu niet want we weten het straks toch echt niet. Hihi
     
  14. Sterre01

    Sterre01 Fanatiek lid

    29 mei 2013
    1.563
    46
    48
    Haha precies dit, ik ben en was veel te nieuwsgierig en mn partner overigens ook. Wij konden echt niet wachten.
    Als mensen vragen wat het wordt zeg ik ook gewoon een meisje, vinden we veel te leuk haha.
    Alhoewel het me ook wel wat lijkt om hey niet te weten en dan pas bij de gebboorte. Maar dat kon ik niet volhouden😜
     
  15. pinguin72

    pinguin72 VIP lid

    7 jan 2006
    7.831
    0
    36
    Wij wisten het bij allebei niet. Ik wilde het wel graag weten maar manlief echt niet. Achteraf gezien ben ik zo blij dat ik het niet wist. De verrassing vonden wij geweldig.
    Ik had alleen witte/creme kleurtjes kleding gekocht. En ben in mn kraambed los gegaan :)
     
  16. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Wij wisten het bij de eerste wel en bij de tweede niet. Ik vond het niks toevoegen om het niet te weten. De bevalling werd er niet spannender of 'leuker' door ofzo. Het is sowieso een verrassing om te horen of je baby een jongen of een meisje is. Of je dat nu met 20 weken te horen krijgt of net na de bevalling. Sterker nog: ik vond het met de echo leuker om te horen. Dan ben je gewoon 'normaal' en fit, zeg maar. Na een bevalling heb ik meer een 'kan-mij-het-schelen-ik-ben-alleen-maar-blij-dat-het-afgelopen-is' gevoel.

    Nu is ons gezin in principe compleet. Maar als er ooit een derde zou komen, zou ik het wel weer tijdens de zwangerschap willen weten.
     
  17. Natascha1981

    20 apr 2011
    12
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wij hadden het eigenlijk ook liever niet geweten.
    Maar met aanschaf van baby dingen liepen we toch tegen aan dat alles dan grijs en bruin zou worden.
    Dat vond ik helemaal niks, alsof het dan niet gewenst is zo voelde het.
    We hebben pret echo gedaan en nu weten we het geslacht.
    De verassing is er miss af maar we kunnen nu wel gerichter aankopen en namen zoeken haha
     
  18. dropje77

    dropje77 Lid

    31 okt 2014
    79
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wij gaan het ook pas weten bij de geboorte.
    Mijn vriend wil dat heel graag, ik vind het wel handig om te weten, maar samen besloten om te wachten.
     
  19. Pisam

    Pisam Niet meer actief


    Heel herkenbaar. 'Wist je het echt niet??' Neeheee!! 'Waarom niet, is toch niks aan?' Ik werd er op een gegeven moment bijna agressief van, dat gezever. :p

    Ik vond het heel bijzonder en mochten we een tweede krijgen, zijn we het er al over eens dat we het weer niet willen weten.
     
  20. Twingia

    Twingia Fanatiek lid

    7 dec 2013
    1.151
    1
    38
    thuis dingen doen, met de kinderen knuffelen.
    Friesland
    Dit ja.
     

Deel Deze Pagina