Dilemma rond mogelijke nieuwe baan

Discussie in 'De lounge' gestart door Fleur1984, 12 jun 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Khlo

    Khlo Fanatiek lid

    16 jan 2015
    1.022
    0
    0
    NULL
    NULL
    Lieve Fleur,

    Prima dat die lambal niet verder met je wil, want het is een zak waar het alleen maar om hem draait! Waarom zou jij niet mogen werken op niveau? Waarom MOET jij alles regelen mbt jullie kind? Is het niet JULLIE kind?

    Kom op meid, ga ervoor maandag! Regel het thuis en laat je vent zien wat JIJ kunt en zonder hem kunt

    Ik lees overigens dat je ww hebt. Weet die lambal dat je helemaal geen baan mag weigeren? Dan krijg je geen ww meer namelijk ;)
     
  2. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Dubbel

    Als ik het goed begrijp..

    Ene kant hebben jullie in overleg besloten dat jij voor 3 dagen wat zou gaan zoeken. Jij komt nu met iets aan zetten wat voor 4 dagen is, mijn man zou daar ook meer moeite mee hebben. Wat logische is.
    Misschien had dit dus allemaal wel veel beter in overleg gemoeten. Je bent immers samen 1 gezin en zulke dingen zullen hier ALTIJD in overleg gaan, want het heeft consequenties voor het gezin.

    Andere kant...

    Vind ik het best ego van hem.
    Hij is toch ook alle dagen aan het werk, waarom wordt dat dan wel goedgekeurd ? Laat hem anders lekker ouderschapverlof nemen als hij er zoveel moeite mee heeft ;) hij schuit nu alles op jouw af, mooi makkelijk.

    jij moet doen waar jij je goed bij voelt, in overleg uiteraard.
     
  3. Fleur1984

    Fleur1984 Niet meer actief

    Ik heb hem ook aangeven dat ik een baan van 3 of 4 dagen zoek. Omdat er in mijn vakgebied amper banen zijn voor 3 dagen was het voor 60% sollicitaties op 4 dagen en 40% op 3 dagen. Hij was toen akkoord gegaan met een baan voor 3 of 4 dagen
     
  4. mel78

    mel78 VIP lid

    12 feb 2008
    8.320
    242
    63
    Wat een rotsituatie weer!

    Geef het alsjeblieft een kans! Je kunt altijd nog stoppen na een maand als je je meisje echt zo mist en de opvang niet goed voelt. Maar dan heb je het geprobeerd!

    En hoe lullig dit ook klinkt, hij zal misschien van je houden, maar onder voorwaarden. En dat is geen liefde meid!

    Hele dikke knuffel!
     
  5. Fleur1984

    Fleur1984 Niet meer actief

    Ik heb geen proeftijd in me contract. Dus als ik stop is er ook geen ww
     
  6. mel78

    mel78 VIP lid

    12 feb 2008
    8.320
    242
    63
    Wel als je ontslag vraagt/krijgt op basis van wederzijds goedvinden.

    Laat je nu niet gek maken he.
     
  7. Fleur1984

    Fleur1984 Niet meer actief

    Das in ieder geval fijn.
    Ik doe me best om me niet gek te laten maken, maar het is moeilijk momenteel. Me hoofd draait alle kanten op. Ik hoop dat ik een beetje kan slapen zo op de bank. Anders ga ik bij de kleine op de kamer liggen op een paar kussens
     
  8. mel78

    mel78 VIP lid

    12 feb 2008
    8.320
    242
    63
    Ga je op de bank slapen? Waarom? Je bent in je eigen huis!
     
  9. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.509
    497
    83
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Maar dat ontslag moet dan wel uitgaan van de werkgever! Anders is er geen recht op WW.

    TS: ik vind dat je partner zich ontzettend kinderachtig opstelt. Ik heb het topic wel gevolgd maar niet gereageerd. Hij mag alles en jij mag niets, je moet je verantwoorden naar hem toe etc... sorry maar ik vind t een lambal eerste klas.
    Zet door, ik begrijp dat het ontzettend lastig is om je kindje vier dagen per week onder te brengen... maar je kunt het echt wel! Je partner moet zich maar eens achter zijn oren krabben... Jullie hebben samen besloten om te gaan voor een kindje en nu legt hij alle verantwoordelijkheid bij jou, zo werkt het natuurlijk niet in een relatie. Jullie moeten beide verantwoordelijkheid dragen en hij moet ook zijn steentje bij dragen. Hij kan het echt wel regelen met je dagen in het buitenland, zeker wanneer jij het ruim op tijd weet.
     
  10. Minigirl

    Minigirl Fanatiek lid

    17 feb 2013
    1.036
    12
    38
    Vrouw
    lawyer
    Den Haag
    ww bij ontslag met wederzijds goedvinden kan wel lastig worden. Het Uwv kan vinden dat je verwijtbaar werkloos bent.
     
  11. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Oke sorry het is dus wel degelijk in overleg gegaan. Wat een lastige situatie.
     
  12. Tara84

    Tara84 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    3.878
    0
    36
    hoe lang had je nog ww dan? Dat zal ook een keer ophouden. Ik begrijp niet waarom je bij zo'n man wilt zijn.
     
  13. Fleur1984

    Fleur1984 Niet meer actief

    En als ik niet goed functioneer in een functie of ik ben niet het juiste persoon ervoor? En ze zouden me op grond daarvan ontslaan? Ik zou ook naar iets anders kunnen zoeken voor minder uur, maar als hij bij me weggaat dan heb ik die baan echt nodig om rond te komen.

    Ik hoor en lees dat er nog meer ouders zijn met kindjes waarvan de kindjes 4 dagen naar opvang/ gastouder of opa en oma gaan, en dat die kindjes gewoon vrolijk zijn en niks te kort komen. Dus slecht worden ze er niet van. Bij de gastouder waar ze zit wordt ze goed verzorgd en kan ze lekker spelen en knutselen met andere kindjes. Dat spelen met andere kindjes vindt ze helemaal geweldig. Maar als ik dan s avonds thuis ben dan verdeel ik me aandacht over me partner en de kleine. En op me vrije dag ga ik dan s ochtends of smiddags met haar wat leuks doen. Naar de speeltuin, kinderboerderij, zwemmen of samen spelen.
    Mijn partner is ook boos dat de kleine hem amper knuffelt of kusjes geeft, terwijl ik dat wel krijg van haar. Kan ie niet uitstaan. Vind dat zelf ook erg vervelend voor hem, maar kan haar niet dwingen.
     
  14. Fleur1984

    Fleur1984 Niet meer actief

    Ik had nog een jaar ww, maar ik ben iemand die niet thuis kan zitten en graag wat om handen wil hebben. Thuisblijfmoeder ben ik echt niet. Respect voor de moeders die dat kunnen:)
     
  15. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Zo leuk dat je een job gevonden hebt die het leuk vind! En zo jammer dat je man je niet steunt en je nu al naar uitwegen laat zoeken..

    Laat je echt niet gekmaken. Zoals ik eerder al zei, kinderen in België gaan standaard 3-4-5 dagen naar de opvang. Hier bestaan gewoon geen jobs van 2 of 3 dagen. En onze kindjes groeien ook op tot leuke volwassenen hoor.

    Gun jezelf alsjeblieft iets in je leven dat je graag wilt doen. En laat je niet opzadelen met een schuldgevoel door die man van je. Ik vind dat echt gemeen van hem...
     
  16. butterblue

    butterblue Bekend lid

    7 nov 2014
    716
    156
    43
    Werk in het ziekenhuis!
    NL
    Is het niet zo dat je start op je nieuwe baan en evt op een later punt minder dagen kunt gaan werken? Bij mijn baan was dit zo. Ben begonnen met 36 uur en zit nu op 28 (met ouderschapsverlof eraf op 24 uur).
    Je bent hopelijk toch niet al aan het kijken naar uitwegen om die baan niet te gaan doen he? Eerst maar eens kijken hoe het gaat toch?
    Je dochtertje gaat het vast leuk hebben op de opvang, daar moet je je niet druk om maken! Denk dat vooral jijzelf het niet leuk vindt en eraan moet wennen ;) komt goed! Luister vooral niet naar die man van je! Het is gemeen van hem, het lijkt wel een spelletje wat hij met je speelt. Hij hoort je te steunen en blij te zijn dat je een baan hebt waar je naar uitkijkt!
    Het is geven en nemen in een relatie, volgens mij neemt hij alleen maar (wat ik zo lees). De opmerkingen die hij maakt kunnen gewoon niet.
    Wat wil je zelf met je relatie? Je hebt al veel opmerkingen over wat je met je relatie moet doen, maar wil je bij hem blijven? Hij klinkt erg egoïstisch..
     
  17. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Ik ben zelf ook heb geen voorstander van kindjes meer dan 3 dagen naar de opvang brengen, maar soms heb je daarin geen keuze en de parttime banen liggen niet voor het oprapen. Als hij er zoveel moeite mee heeft kan hij zelf een dag minder gaan werken, is hij niet tevreden over de oppas regelt hij maar wat anders.
    Dreigt hij hierom bij je weg te gaan? Dan zeker aannemen die baan! Kun je jezelf straks tenminste redden als hij om iets anders stoms zijn spullen pakt. Wat een lamzak.
     
  18. Gwenolyn

    Gwenolyn VIP lid

    13 jan 2009
    7.067
    0
    0
    Jongste gaat 3x per week KDV en 1x oma, omdat ik ook 4 dagen werk (28 uur per week met anderhalf uur reizen per dag.
    Oudste gaat naar school: 3x VSO, 2x BSO, op oma dag brengt en haalt oma, en een andere middag haalt opa haar op.

    Hiervoor werkten ik 20 uur, maar zo goed als onder schooltijd, en kwam om woensdag thuis lunchen. Kinderen zagen me toen eigenlijk altijd.

    Onze oudste heeft zo ie zo heeeeeeeeeeeel veel moeite met veranderingen.
    Ze heeft het gigantisch naar haar zin op de VSO & BSO, het is echt huilen als ik haar kom ophalen(ondanks dat ze er om 07.00 al zit en ik haar of om 17.30 of andere dag 18.00 kom ophalen) is het standaard antwoord dat ze niet naar huis wil omdat ze het zo leuk vind.
    Daarna is het in de auto flink huilen omdat ze me zo gemist heeft.

    Op mijn vrije dag is het huilen omdat ze naar de BSO wil...............

    De jongste staat 's ochtends al te dansen als hij naar het KDV mag gaan.

    Ik merk wel dat ik een hoop op school mis (ze mogen vaak werkjes laten staan zodat de ouders die komen kijken), maar de VSO maakt soms foto's of verteld wat ze had laten staan, of gewoon even lekker op het schoolplein kletsen met andere ouders.
    Ook speelafspraakjes moeten nu van te voren meer gepland worden omdat ik de BSO moet afzeggen.

    Wel merk ik dat er een stuk meer rust heerst: Ik hoef niet meer overal heen te vliegen om de kinderen op te halen, weg te brengen, etc.
    De kinderen vinden dit ook erg prettig; Ze weten waar ze aan toe zijn, Jongste kan gewoon naar bed als hij moe is, en hoeft niet op te blijven omdat zijn zus nog naar school moet, kan blijven liggen omdat we niet meer zijn zus hoeven op te halen etc.
    Als ik nu thuis kom hoeven we niet meer "snel, snel" nog verschillende dingen te gaan doen, maar gewoon lekker koken eten, douchen/bad verhaaltje en naar bed.
     
  19. Gaos

    Gaos Actief lid

    16 jul 2014
    171
    0
    0
    NULL
    NULL
    Als je niet de juiste persoon zou zijn was je waarschijnlijk niet aangenomen :) Als je wordt ontslagen wegens niet goed functioneren en dat is ook de reden in je ontslagbrief, dan ben je verwijtbaar werkeloos en heb je geen recht op ww.

    Ik denk dat je niet voor niks zo enthousiast was over deze baan, dus ik zou de baan gaan doen en juist laten zien dat je het kan! Wie weet hoe je partner bijdraait als het allemaal weer gewend is.
     
  20. Daniellexxx

    Daniellexxx Bekend lid

    11 feb 2013
    658
    158
    43
    Noord-Holland
    Ach meis, dit is precies wat hij wil toch? Jij weer lekker thuis met schuldgevoel. Hij stelt allemaal eisen; andere oppas, andere dagen en ondertussen gaat hij lekker zijn gang.

    En hij weet niet of hij wel verder wil met je? Dan helemaal je baan niet opgeven. Wat een idioot zeg...
     

Deel Deze Pagina