Ik gebruik flessen van difrax en ben er erg tevreden over..alleen heb ik één vraag. Hoe houden jullie ze kalk vrij? Ik was ze elke dag en sterrilizeer ze ook nog elke dag (vind ik hygienisch..). Alleen er komt steeds meer kalk op de schroefranden.. Iemand tips? Groetjes
ik gebruik ook de flessen van Difrax, ik kook ze niet meer iedere dag uit, ik heb ook geen last van kalk, ik weet niet of het misschien komt van te vaak uitkoken?
Als je ze uitkookt een scheutje azijn in het water doen. Heeft als extra voordeel dat het ook eventuele schimmels belemmert. De harde kalkaanslag kun je nu even weghalen met een doekje met pure azijn (daarna wel goed schoonspoelen natuurlijk.
Inderdaad, ik kook ze eens per week ook uit met een scheutje azijn, geen aanslag en ze glimmen mooi. Spenen enzo kook ik eerst uit in water zonder azijn, anders gaan ze daar naar smaken, ik voeg azijn pas toe als ik de flessen uitkook.
Hier ook alleen de difrax flessen, kook ze 1 keer per week nog altijd uit en de rest in de vaatwasser maar geen last van de kalk...
Kook ze hier ook bijna iedere dag uit. Als er weer eens veel kalk op zit doe ik er idd een scheutje azijn bij. Je moet ze wel heel erg goed uitspoelen. De spenen zelf doe ik nooit met azijn, ben bang dat ze er dan naar gaan smaken.