Misschien waren de buren de Tuinwachter zo zat dat ze die er maar ingegooid hebben? Maar serieus, om nou direct naar de GGD te stappen gaat wel erg ver. Waarom loop je niet gewoon even naar de buren toe? Verder vraag ik me hetzelfde af als Jippie.. De openingspost begint altijd met een vraag, maar uiteindelijk lijk je het antwoord allang (voor jezelf) te weten.
Volgens mij hebben we hier met een trol te maken. Iemand die internet vol gooit met onzin, om maar een reactie uit te lokken. Het heeft dus weinig zin om serieus te reageren. Heb het topic gemeld bij het beheer.
weet niet of andere meiden die reageren het weleens hebben meegemaakt, maar in het verleden hadden we ook een buurman die vanalles verstookte en dat kan echt ontzettend roken, die rook kruipt overal tussendoor, onwijs vies is dat het stinkt en rook is echt niet goed. Vind het wel overdreven om de GGD te bellen. Je kunt ook gewoon ff een praatje maken met de buurman en vertellen dat je er last van hebt, en of ze voortaan gewoon droog stookhout willen gebruiken of alleen als er ook wat wind staat ofzo, dat het niet zo blijft hangen. ze zitten tenslotte zelf ook in die rook.
Ik denk niet dat je allemaal dagenlang gaat hoesten van de rook van de buren. Je zit er niet pal naast het urenlang in te ademen toch? De ggd bellen hiervoor is natuurlijk drie stappen te ver als je ook eerst een praatje met de buren kunt maken. Wij zitten ook wel eens in de rook, bbq-lucht of sigarettenrook van de buren. Dat ruik ik dan op de kamers boven. Balen, maar daar ga ik niet over zeuren, want ze zitten niet onder mijn raam. Oja en er heerst weer veel. Hier ook al veel hoesten allemaal, erg verkouden steeds en zere keeltjes. Dus ik denk dat het toeval is.
Ik geloof echt helemaal niks van dit verhaal. Gezien de geschiedenis van TS met haar poortwachter zal dit wel weer een opzetje zijn naar een of andere vage reclame.
Wat een onzin daar blijf je niet dagen last van hebben Wij hebben een Hout kachel en stoken buiten ook regelmatig niemand klaagt Ook beetje leven en laten leven Jeetje jij heb zeker niks anders te doen dan te zeuren een gelijk naar de ggd te gaan maar goed dat wij geen buren zijn
https://www.longfonds.nl/sites/default/files/Longfonds%20Verklaring%20Houtrook%20met%20logo.pdf Betreft: Verklaring Longfonds (voorheen Astma Fonds) over houtrook en gezondheidsschade Geachte heer, mevrouw, In deze verklaring van het Longfonds gaan wij in op de gezondheidsrisicos van het stoken van houtkachels, haarden, vuurkorven en barbecues. Luchtvervuiling is slecht voor de gezondheid van mensen. Een van de veroorzakers van luchtvervuiling is de uitstoot van stoffen die vrijkomen bij het stoken van hout in de open haard, houtkachel, vuurkorf of barbecue. Op lokaal niveau draagt houtrook bij aan gezondheidsklachten door fijn stof (PM10 en met name PM2,5). Ook kankerverwekkende (PAKs)-en andere giftige stoffen (VOS en koolmonoxide) komen vrij bij de verbranding van hout. Houtrook is daarmee naast een stankprobleem, ook een gezondheidsprobleem. Mensen met een chronische longziekte zoals astma of COPD (chronische bronchitis en longemfyseem), maar ook gezonde kinderen en ouderen, ondervinden de meeste klachten door houtrook. Zij kunnen benauwd worden, veel moeten hoesten of een verslechterde longfunctie krijgen. Bij hoge blootstellingen kunnen de klachten lang aanhouden, ook als de blootstelling al is beëindigd. Hierdoor worden deze mensen belemmerd in hun dagelijkse leven. Longpatiënten die in de buurt wonen van een vervuilingsbron zoals een houtkachel, kunnen zich daartegen niet adequaat beschermen. Het is onmogelijk om de eigen woning zodanig af te sluiten dat de rook niet meer binnendringt. Bovendien is het juist nodig om continu te ventileren om de luchtkwaliteit binnenshuis gezond te houden. De gemeente kan de gezondheid van longpatiënten wél beschermen. Bij het stoken van hout moet minimaal worden voldaan aan de wettelijke eisen die gesteld worden aan goed stoken. Daarnaast is een stookverbod bij bepaalde weertypes: windstil weer, temperatuurinversies, mist ed. en/of hoge concentraties luchtvervuiling sterk aan te bevelen. Een ontmoedigingsbeleid voor het stoken van houtvuur in de gemeente met name door kachels en haarden draagt bij aan de gezondheid van de inwoners. Echter, ook al wordt aan deze maatregelen voldaan, dan nog kunnen mensen die daar gevoelig voor zijn, klachten krijgen. Het Longfonds wil gezondheidsschade door luchtvervuiling zoveel mogelijk voorkomen. De gemeente kan hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Wij vertrouwen er dan ook op dat de gemeente haar verantwoordelijkheid neemt en haar inwoners, en met name de mensen met een chronische longziekte, beschermt tegen de schadelijke gevolgen van houtrook. Het Longfonds verzoekt de gemeente om elke situatie serieus te bekijken en te onderzoeken welke oplossing het meest geschikt is. Met vriendelijke groet, Longfonds (voorheen Astma Fonds)
Haha fantastische dat verhaal ik ben astma patiënt en heb thuis en houtkachel en stook ook regelmatig in de vuurkorf en ik heb daar echt geen klachten van
Het staat op meerdere sites en fora. Beetje een zielig geval, denk ik... In mijn ogen een trol, die alleen maar op reacties uit is. Dus negeren! Snap niet zo goed waarom dit topic niet gesloten wordt.
Nou inderdaad. Kopieer en plak de tekst maar en je komt op meerdere sites terecht. Nou weten we het wel. Ben je van een politieke partij ofzo?
Of gewoon zo'n persoon die overal een hekel aan heeft... vuurkorfjes, piepende geluiden etc. Lekker overal moeilijk over doen :') Blij dat ik er niet naast woon zeg.
Brief verklaring longfonds: longfonds.nl/sites/default/files/Longfonds Verklaring Houtrook met logo.pdf Betreft: Verklaring Longfonds (voorheen Astma Fonds) over houtrook en gezondheidsschade Geachte heer, mevrouw, In deze verklaring van het Longfonds gaan wij in op de gezondheidsrisicos van het stoken van houtkachels, haarden, vuurkorven en barbecues. Luchtvervuiling is slecht voor de gezondheid van mensen. Een van de veroorzakers van luchtvervuiling is de uitstoot van stoffen die vrijkomen bij het stoken van hout in de open haard, houtkachel, vuurkorf of barbecue. Op lokaal niveau draagt houtrook bij aan gezondheidsklachten door fijn stof (PM10 en met name PM2,5). Ook kankerverwekkende (PAKs)-en andere giftige stoffen (VOS en koolmonoxide) komen vrij bij de verbranding van hout. Houtrook is daarmee naast een stankprobleem, ook een gezondheidsprobleem. Mensen met een chronische longziekte zoals astma of COPD (chronische bronchitis en longemfyseem), maar ook gezonde kinderen en ouderen, ondervinden de meeste klachten door houtrook. Zij kunnen benauwd worden, veel moeten hoesten of een verslechterde longfunctie krijgen. Bij hoge blootstellingen kunnen de klachten lang aanhouden, ook als de blootstelling al is beëindigd. Hierdoor worden deze mensen belemmerd in hun dagelijkse leven. Longpatiënten die in de buurt wonen van een vervuilingsbron zoals een houtkachel, kunnen zich daartegen niet adequaat beschermen. Het is onmogelijk om de eigen woning zodanig af te sluiten dat de rook niet meer binnendringt. Bovendien is het juist nodig om continu te ventileren om de luchtkwaliteit binnenshuis gezond te houden. De gemeente kan de gezondheid van longpatiënten wél beschermen. Bij het stoken van hout moet minimaal worden voldaan aan de wettelijke eisen die gesteld worden aan goed stoken. Daarnaast is een stookverbod bij bepaalde weertypes: windstil weer, temperatuurinversies, mist ed. en/of hoge concentraties luchtvervuiling sterk aan te bevelen. Een ontmoedigingsbeleid voor het stoken van houtvuur in de gemeente met name door kachels en haarden draagt bij aan de gezondheid van de inwoners. Echter, ook al wordt aan deze maatregelen voldaan, dan nog kunnen mensen die daar gevoelig voor zijn, klachten krijgen. Het Longfonds wil gezondheidsschade door luchtvervuiling zoveel mogelijk voorkomen. De gemeente kan hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Wij vertrouwen er dan ook op dat de gemeente haar verantwoordelijkheid neemt en haar inwoners, en met name de mensen met een chronische longziekte, beschermt tegen de schadelijke gevolgen van houtrook. Het Longfonds verzoekt de gemeente om elke situatie serieus te bekijken en te onderzoeken welke oplossing het meest geschikt is.
Staat er naast de vuurkorf niet toevallig een kastje met pieptoon om katten te verjagen? Misschien verergert dat de reactie......