Gezonde ovenschotels (vooraf te maken)

Discussie in 'De lounge' gestart door Child, 18 jul 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Child

    Child Fanatiek lid

    6 sep 2011
    2.781
    212
    63
    Wie heeft een paar lekkere recepten?

    Ik mag enorm graag koken maar nu is het vaak spitsuur met de kleine erbij. Liefst heb ik dus 's ochtends de maaltijd al klaar gemaakt en daarna afwas, waardoor ik in de middag dat niet meer hoef.

    Pastasalade maak ik ze hier niet zo blij mee dus komt het toch neer op een ovenschotel. Nu kom ik vaak niet verder dan bloemkoolschotel (uit een pakje, jaja) en lasagne.

    Graag wel een beetje gezond. Wie? :)

    Alvast bedankt!
     
  2. ikkemijik

    ikkemijik Actief lid

    22 mrt 2015
    405
    0
    0
    NULL
    NULL
    Allerlei soorten hartige taarten of bladerdeegtaarten kan je van te voren maken. Ik zet ze vaak wel al even in de oven om voor te bakken en bak ze dan 's avonds of de dag er na af in de oven.
    "kip in de hoed" van de allerhande is hier favoriet!
     
  3. Child

    Child Fanatiek lid

    6 sep 2011
    2.781
    212
    63
    Oja, hartige taart vind ik ook erg lekker. Maar bladerdeeg is niet zo heel gezond. (die kip in de hoed ziet er wel lekker uit maar is bijna 1000 kcal pp > en ik moet nog aantal kilootjes kwijt);)
     
  4. Born2beMom

    Born2beMom Fanatiek lid

    9 dec 2014
    1.484
    0
    36
    NULL
    NULL
    Witlofschotel
    aubergine met tomaat en gehaktschotel
    Broccolischotel
     
  5. Smurfin90

    Smurfin90 Bekend lid

    17 mrt 2014
    829
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik ben absoluut geen fan van zuurkool maar in onderstaande schotel vind ik het zalig!

    Ik rul altijd eerst het gehakt, ondertussen maak ik aardappelpuree moet bekennen dat ik dan de kant en klare doe die vind ik in schotels net wat smaakvoller.
    En kook de zuurkool.

    Vervolgens doe ik een laagje aardappelpuree in de schaal, met daarop een laagje gehakt dan komt de zuurkool en strooi er blokjes ananas over, dit herhaal ik ongeveer 2 á 3 keer en strijk het af met nog een beetje aardappelpuree. Heerlijk met appelmoes!
     
  6. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.625
    9.137
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Pasta-broccoli schotel:
    Pasta en broccoli koken, in de ovenschaal met hamblokjes, paprika, bieslook en creme fraiche, wat geraspte kaas erover en in dan nog ff in de oven.

    Lasagne: hier hoef je natuurlijk niet heel veel kaas in te doen. Ik doe er ook geen melk in.
     
  7. skiwi

    skiwi Fanatiek lid

    15 jun 2012
    4.270
    402
    83
    Vrouw
    Dit is lekker. Wat ik ook soms doe is de ananas vervangen voor banaan en het gehakt kruiden met kerriepoeder.
     
  8. mama2bengeltjes

    mama2bengeltjes Fanatiek lid

    28 jan 2015
    1.199
    531
    113
  9. Child

    Child Fanatiek lid

    6 sep 2011
    2.781
    212
    63
    Leuke tips al!
    Broccoli lusten wij zo niet maar ergens doorheen wel dus een ovenschotel gaat vast lukken!
     
  10. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Er is al veel genoemd, maar als je wat geld over hebt, kun je ook een slowcooker kopen. Een paar uur vantevoren alle ingredienten erin en je hebt er geen omkijken meer naar tot de avond. Er zijn op internet ook veel recepten voor te vinden. Kip teriyaki is hier favoriet.
     
  11. momy2b

    momy2b Actief lid

    4 feb 2015
    380
    0
    0
    NULL
    NULL
    champignons, ui en knoflook bakken met wat masala erdoorheen en zout en tijm...deze in de ovenschaal leggen..daarover stukjes tomaat (ontveld met heet water) daarboven laagjes brie met sambal erop...en daarbovenop schijfjes aardappel...bekertje slagroom (of een gezondere versie) eroverheen gooien..en dan nog wat geraspte kaas hmmm yummie

    een andere favo is gehakt bakken met tijm zout en peper en de ovenschotel..daar een laagje rodekool met appel en daarboven een laagje aardappelpuree..eventueel gekruid paneermiddel eroverheen is ook simpel maar lekker

    met dit weer is een heerlijke couscous salade ook echt heel snel gemaakt! ik bak er voor mijn man dan nog wat vlees naar keus bij. of een aardappel salade de dag ervoor maken en die dag zelf alleen nog vlees naar keuze erbij maken. met voorgesneden groenten heb je eigenlijk heeeel snel gekookt vooral pasta's en rijstgerechten. Het vlees gewoon een de avond ervoor of ochtend ervoor even marineren.
     
  12. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.088
    10.382
    113
    Snel en simpel. Kidneybonen, maïs, tomaat in blik en aardappelschijfjes in een ovenschaal. Dat in de oven tot de aardappelen goed gaar zijn. Indien gewenst kun je er geruld gehakt doordoen of stukjes kip. Verder afhankelijk van de smaak van he kinderen kruiden.
    Wij doen er wat salsa-saus en kwark en kaas bij.
     
  13. mupet

    mupet Fanatiek lid

    12 jan 2011
    2.182
    0
    0
    NULL
    NULL
    Die al eerder is genoemd uit de hello fresh box was echt heeeerlijk vanavond gegeten hier 😁👍
     
  14. MI87

    MI87 VIP lid

    21 dec 2012
    5.119
    1
    0
    Italiaanse ovenschotel

    Aardappels in schijfjes even 5 minuten voorkoken

    Ovenschotel invetten

    Op de bodem koolvis of kabeljauw

    Boter met knoflook mengen. Hier wat van over de vis leggen in stukjes

    Uien in ringen en vleestomaten in plakjes over de vis verdelen.

    Hierover peper, zout en italiaanse kruiden strooien

    Dan de aardappelen erover leggen dakpansgewijs. En nog meer stukjes van de knoflookboter eroverheen verdelen

    In de oven.
     
  15. MamaMoes

    MamaMoes Niet meer actief

    Kipfiletblokjes bakken met een uitje, (diepvries)spinazie even meebakken. Kruiden naar smaak en in de ovenschaal met aardappelpuree eroverheen. Evt wat geraspte kaas erover. Soms doe ik ipv de geraspte kaas brie tussen de spinazie en puree.
     
  16. Sifra

    Sifra Niet meer actief

    Vis ( bv. zalm, tilapia of panga ) in een ovenchaal doen, vers gesneden groenten ( bv wortel, champignon, prei, taugé, paprika, ui, tomaat ) en voorgekookte aardappeltjes in schil over de vis verdelen, zout, peper, kruiden en evt. knoflook toevoegen en in de oven schuiven. Simpel, snel, gezond en lekker.
     

Deel Deze Pagina