Wie heeft een paar lekkere recepten? Ik mag enorm graag koken maar nu is het vaak spitsuur met de kleine erbij. Liefst heb ik dus 's ochtends de maaltijd al klaar gemaakt en daarna afwas, waardoor ik in de middag dat niet meer hoef. Pastasalade maak ik ze hier niet zo blij mee dus komt het toch neer op een ovenschotel. Nu kom ik vaak niet verder dan bloemkoolschotel (uit een pakje, jaja) en lasagne. Graag wel een beetje gezond. Wie? Alvast bedankt!
Allerlei soorten hartige taarten of bladerdeegtaarten kan je van te voren maken. Ik zet ze vaak wel al even in de oven om voor te bakken en bak ze dan 's avonds of de dag er na af in de oven. "kip in de hoed" van de allerhande is hier favoriet!
Oja, hartige taart vind ik ook erg lekker. Maar bladerdeeg is niet zo heel gezond. (die kip in de hoed ziet er wel lekker uit maar is bijna 1000 kcal pp > en ik moet nog aantal kilootjes kwijt)
Ik ben absoluut geen fan van zuurkool maar in onderstaande schotel vind ik het zalig! Ik rul altijd eerst het gehakt, ondertussen maak ik aardappelpuree moet bekennen dat ik dan de kant en klare doe die vind ik in schotels net wat smaakvoller. En kook de zuurkool. Vervolgens doe ik een laagje aardappelpuree in de schaal, met daarop een laagje gehakt dan komt de zuurkool en strooi er blokjes ananas over, dit herhaal ik ongeveer 2 á 3 keer en strijk het af met nog een beetje aardappelpuree. Heerlijk met appelmoes!
Zat laatst een hele lekkere groentelasagne in de hello fresh box, dit is het recept. https://www.hellofresh.nl/recipe/detail/5594d2904dab7164078b4567/romige-groentelasagne-met-spinazie-de-romige-saus-en-italiaanse-kaas-smaken-heerlijk-bij-de-gegrilde-groenten/
Pasta-broccoli schotel: Pasta en broccoli koken, in de ovenschaal met hamblokjes, paprika, bieslook en creme fraiche, wat geraspte kaas erover en in dan nog ff in de oven. Lasagne: hier hoef je natuurlijk niet heel veel kaas in te doen. Ik doe er ook geen melk in.
Dit is lekker. Wat ik ook soms doe is de ananas vervangen voor banaan en het gehakt kruiden met kerriepoeder.
Leuke tips al! Broccoli lusten wij zo niet maar ergens doorheen wel dus een ovenschotel gaat vast lukken!
Er is al veel genoemd, maar als je wat geld over hebt, kun je ook een slowcooker kopen. Een paar uur vantevoren alle ingredienten erin en je hebt er geen omkijken meer naar tot de avond. Er zijn op internet ook veel recepten voor te vinden. Kip teriyaki is hier favoriet.
champignons, ui en knoflook bakken met wat masala erdoorheen en zout en tijm...deze in de ovenschaal leggen..daarover stukjes tomaat (ontveld met heet water) daarboven laagjes brie met sambal erop...en daarbovenop schijfjes aardappel...bekertje slagroom (of een gezondere versie) eroverheen gooien..en dan nog wat geraspte kaas hmmm yummie een andere favo is gehakt bakken met tijm zout en peper en de ovenschotel..daar een laagje rodekool met appel en daarboven een laagje aardappelpuree..eventueel gekruid paneermiddel eroverheen is ook simpel maar lekker met dit weer is een heerlijke couscous salade ook echt heel snel gemaakt! ik bak er voor mijn man dan nog wat vlees naar keus bij. of een aardappel salade de dag ervoor maken en die dag zelf alleen nog vlees naar keuze erbij maken. met voorgesneden groenten heb je eigenlijk heeeel snel gekookt vooral pasta's en rijstgerechten. Het vlees gewoon een de avond ervoor of ochtend ervoor even marineren.
Snel en simpel. Kidneybonen, maïs, tomaat in blik en aardappelschijfjes in een ovenschaal. Dat in de oven tot de aardappelen goed gaar zijn. Indien gewenst kun je er geruld gehakt doordoen of stukjes kip. Verder afhankelijk van de smaak van he kinderen kruiden. Wij doen er wat salsa-saus en kwark en kaas bij.
Die al eerder is genoemd uit de hello fresh box was echt heeeerlijk vanavond gegeten hier 😁👍
Italiaanse ovenschotel Aardappels in schijfjes even 5 minuten voorkoken Ovenschotel invetten Op de bodem koolvis of kabeljauw Boter met knoflook mengen. Hier wat van over de vis leggen in stukjes Uien in ringen en vleestomaten in plakjes over de vis verdelen. Hierover peper, zout en italiaanse kruiden strooien Dan de aardappelen erover leggen dakpansgewijs. En nog meer stukjes van de knoflookboter eroverheen verdelen In de oven.
Kipfiletblokjes bakken met een uitje, (diepvries)spinazie even meebakken. Kruiden naar smaak en in de ovenschaal met aardappelpuree eroverheen. Evt wat geraspte kaas erover. Soms doe ik ipv de geraspte kaas brie tussen de spinazie en puree.
Vis ( bv. zalm, tilapia of panga ) in een ovenchaal doen, vers gesneden groenten ( bv wortel, champignon, prei, taugé, paprika, ui, tomaat ) en voorgekookte aardappeltjes in schil over de vis verdelen, zout, peper, kruiden en evt. knoflook toevoegen en in de oven schuiven. Simpel, snel, gezond en lekker.