Lekkere en makkelijke salades

Discussion in 'De lounge' started by Jo85, Jul 22, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Jo85

    Jo85 Niet meer actief

    Ik ben druk bezig mijn eetpatroon te veranderen.
    En dus hopelijk ook meer vet te verbranden en spieren op te bouwen.
    Maar nu ben ik opzoek naar lekkere (en gezonde!) salades waar ik af en toe mijn brood mee kan vervangen bij de lunch.

    Dus wie heeft er lekkere en gezonde recepten?
     
  2. Katenhond

    Katenhond Fanatiek lid

    Aug 14, 2014
    1,394
    174
    63
    Rucola, geitenkaas, mosterd-honingdressing en een handje vol noten, vinden wij erg lekker.

    Bietjes, uitje, klein beetje creme fraiche, zout, peper (en als je vis liefhebber bent kun je er haring o.i.d. doorheen doen)

    Wortel, paprika, mais en kidneybonen door elkaar
     
  3. Inge88

    Inge88 Fanatiek lid

    Mar 22, 2011
    2,264
    0
    0
    Ik eet vandaag: krulsla, galia meloen, serranoham, cherrytomaatjes en wat balsamico er overheen

    - Sla, tonijn, haricot verts, komkommer, ei, dressing van yoghurt/mosterd/honing
    - Sla, hollandse garnalen, zilveruitjes, komkommer, tomaatjes, dressing van yoghurt/tomaten ketchup
    - Sla, gerookte kip, komkommer, tomaatjes, paprika, ei en yoghurt kruidendressing

    Ik gooi altijd maar van alles bij elkaar :)

    Iets anders, maar ook heel lekker:
    hele dunne omelet bakken (kan van hele eieren of alleen van het wit) en deze dan beleggen met (gerookte) kip of zalm, ijsberg sla en huttekase. En dan oprollen als een wrap, super lekker!
     
  4. Snoeki

    Snoeki Fanatiek lid

    Jan 30, 2014
    2,334
    258
    83
    babysla, eventueel een beetje rucola erbij, cherrytomaatjes, champignons, wat feta kaas of parmezaanse kaas beetje pijnboom pitten en inktvisringen of garnalen.

    Beetje extra vergiene olie als dressing en smullen maar. Wij eten dat als maaltijdsalade S'avonds en het vult erg goed.
     
  5. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    Jul 10, 2008
    13,548
    524
    113
    Female
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Rauwe Witlofsalade: paar stronkjes witlof, (bittere hart eruit snijden) de witlof in kleine(re) stukjes snijden, verder toevoegen: ham, gekookt ei, appel, banaan, mandarijntjes, meloen (fruit voor de zoetere variant) Houd je meer van wat zurig? Dan ipv fruit doe je zilveruitjes, augurkjes.
    Evt aanmaken met een beetje dressing.

    Simpel: komkommer met tomaat salade, evt wat mozzarella erbij, en basilicum. Voor de pittige bite... teentje of twee verse knoflook En afmaken met balsamico azijn.

    Laatste: champignons bakken met wat ui, laten afkoelen, verder toevoegen tomaat, komkommer, wat kaas, fiks husselen en eet smakelijk
     
  6. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    Jul 22, 2008
    18,631
    31
    48
    Ik varieer sowieso in wat voor sla ik neem. Botersla, rucola, jonge bladsla, ijsbergsla, etc.

    Dressing en kruiden varieer ik ook: met pompoenpitolie, olijfolie extra vierge, azijn, citroensap, peper, zout, peterselie, bieslook, pijnboompitjes

    De overige ingrediënten, die ik varieer en combineer afhankelijk van wat er in huis is en wat me lekker lijkt:
    - gekookt ei
    - gerookte kipreepjes
    - gebakken kalkoenreepjes
    - gebakken spekjes
    - tonijn
    - komkommer
    - tomaat
    - augurkjes
    - zilveruitjes
    - mais
    - olijven
    - feta
    - ui
    - paprika
    - cherrytomaatjes
     
  7. bloemetje95

    bloemetje95 Niet meer actief

    Pff krijg honger hier zeg..
    Tomaat met mozzarella is idd lekker of geitenkaas!! Spekjes met honingmosterd.
     
  8. Dormouse

    Dormouse Bekend lid

    Oct 27, 2014
    562
    0
    0
    NULL
    NULL
    Gnocchi met rucola, tomaat en mozzarella (lekkerst met kleine tomaatjes maar als je rijpe grote hebt kan je die ook in stukjes erin doen).
     
  9. Pickle

    Pickle Fanatiek lid

    May 7, 2010
    1,293
    5
    38
    Mijn go-to-combinaties zijn:

    Rode biet, walnoten, teen knoflook en een appeltje.
    Bleekselderij, walnoten, een groene appel en wat verse ananas.
    Tomaten, avocado, knoflook, evt een uitje.
     
  10. Sunbeam

    Sunbeam Niet meer actief

    Ik eet vaak quinoasalade.

    Nu heb ik bij me met: spinaziepesto, feta, cherrytomaatjes, erwtjes en een eitje

    Maar ik maak het ook met:
    - broccolipesto en broccoliroosjes
    - komkommer, tomaatjes, linzen, feta, walnoten
    - geroosterde paprika, olijven, feta
    - kikkererwten, cherrytomaatjes, komkommer, tonijn

    En altijd doe ik er ook nog veldsla of rucola door. En regelmatig neem ik er een gekookt ei of avocado bij.

    De genoemde pesto's maak ik overigens zelf. Heel makkelijk!
     
  11. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    Jul 22, 2008
    18,631
    31
    48
    Oja, ik was de avocado en (verse!!!) pesto vergeten ;)
     

Share This Page