Ik ben druk bezig mijn eetpatroon te veranderen. En dus hopelijk ook meer vet te verbranden en spieren op te bouwen. Maar nu ben ik opzoek naar lekkere (en gezonde!) salades waar ik af en toe mijn brood mee kan vervangen bij de lunch. Dus wie heeft er lekkere en gezonde recepten?
Rucola, geitenkaas, mosterd-honingdressing en een handje vol noten, vinden wij erg lekker. Bietjes, uitje, klein beetje creme fraiche, zout, peper (en als je vis liefhebber bent kun je er haring o.i.d. doorheen doen) Wortel, paprika, mais en kidneybonen door elkaar
Ik eet vandaag: krulsla, galia meloen, serranoham, cherrytomaatjes en wat balsamico er overheen - Sla, tonijn, haricot verts, komkommer, ei, dressing van yoghurt/mosterd/honing - Sla, hollandse garnalen, zilveruitjes, komkommer, tomaatjes, dressing van yoghurt/tomaten ketchup - Sla, gerookte kip, komkommer, tomaatjes, paprika, ei en yoghurt kruidendressing Ik gooi altijd maar van alles bij elkaar Iets anders, maar ook heel lekker: hele dunne omelet bakken (kan van hele eieren of alleen van het wit) en deze dan beleggen met (gerookte) kip of zalm, ijsberg sla en huttekase. En dan oprollen als een wrap, super lekker!
babysla, eventueel een beetje rucola erbij, cherrytomaatjes, champignons, wat feta kaas of parmezaanse kaas beetje pijnboom pitten en inktvisringen of garnalen. Beetje extra vergiene olie als dressing en smullen maar. Wij eten dat als maaltijdsalade S'avonds en het vult erg goed.
Rauwe Witlofsalade: paar stronkjes witlof, (bittere hart eruit snijden) de witlof in kleine(re) stukjes snijden, verder toevoegen: ham, gekookt ei, appel, banaan, mandarijntjes, meloen (fruit voor de zoetere variant) Houd je meer van wat zurig? Dan ipv fruit doe je zilveruitjes, augurkjes. Evt aanmaken met een beetje dressing. Simpel: komkommer met tomaat salade, evt wat mozzarella erbij, en basilicum. Voor de pittige bite... teentje of twee verse knoflook En afmaken met balsamico azijn. Laatste: champignons bakken met wat ui, laten afkoelen, verder toevoegen tomaat, komkommer, wat kaas, fiks husselen en eet smakelijk
Ik varieer sowieso in wat voor sla ik neem. Botersla, rucola, jonge bladsla, ijsbergsla, etc. Dressing en kruiden varieer ik ook: met pompoenpitolie, olijfolie extra vierge, azijn, citroensap, peper, zout, peterselie, bieslook, pijnboompitjes De overige ingrediënten, die ik varieer en combineer afhankelijk van wat er in huis is en wat me lekker lijkt: - gekookt ei - gerookte kipreepjes - gebakken kalkoenreepjes - gebakken spekjes - tonijn - komkommer - tomaat - augurkjes - zilveruitjes - mais - olijven - feta - ui - paprika - cherrytomaatjes
Pff krijg honger hier zeg.. Tomaat met mozzarella is idd lekker of geitenkaas!! Spekjes met honingmosterd.
Gnocchi met rucola, tomaat en mozzarella (lekkerst met kleine tomaatjes maar als je rijpe grote hebt kan je die ook in stukjes erin doen).
Mijn go-to-combinaties zijn: Rode biet, walnoten, teen knoflook en een appeltje. Bleekselderij, walnoten, een groene appel en wat verse ananas. Tomaten, avocado, knoflook, evt een uitje.
Ik eet vaak quinoasalade. Nu heb ik bij me met: spinaziepesto, feta, cherrytomaatjes, erwtjes en een eitje Maar ik maak het ook met: - broccolipesto en broccoliroosjes - komkommer, tomaatjes, linzen, feta, walnoten - geroosterde paprika, olijven, feta - kikkererwten, cherrytomaatjes, komkommer, tonijn En altijd doe ik er ook nog veldsla of rucola door. En regelmatig neem ik er een gekookt ei of avocado bij. De genoemde pesto's maak ik overigens zelf. Heel makkelijk!