Nee, mijn man heeft 8 mnd thuis gezeten en er waren gewoon teveel vissen in de zee. Hij was of te hoog geschoold of te laag, of te veel werkervaring of te weinig. Als je niet geschoold bent is er in mijn ogen wel veel werk. Hier hangt de stad vol met personeel gezocht briefjes maar daar hoef je met een hbo opleiding niet binnen te stappen, en echt, mijn man heeft het allemaal geprobeerd. Gelukkig heeft hij gewoon weer een goede baan gevonden maar je zal ons nooit meer horen zeggen, als je wilt werken is er werk zat...
Zowel bij mn vorige baan als mn huidige baan hetzelfde. 3x een jaar contract en dan gooien ze je eruit. Vast contract geven ze echt niet meer. Hopelijk met de nieuwe regels die ingaan of al ingegaan zijn, is die ellende afgelopen.
Ik verwacht het niet. De nieuwe regels zeggen enkel dat je eerder een vast contract moet krijgen. Maar er zijn geen consensies gedaan naar de werkgevers waardoor vaste contracten weer wat aantrekkelijker worden voor hun.
Ik heb sinds jaren een vaste baan gelukkig, dus over werk zoeken kan ik niet meepraten. Waar ik helemaal niets van begrijp is de enorme vraag naar vrijwilligers. Als ik geen werk zou kunnen vinden zou ik me meer inzetten als vrijwilliger. Staat goed op je cv, je doet ervaring op (wellicht zelfs in een andere branche zodat je je kansen op de arbeidsmarkt ook nog vergroot), je hebt een nuttige tijdsbesteding én je helpt je medemens. Of zeg ik nou iets heel doms?
Ik heb zelf eigenlijk altijd vrij makkelijk weer nieuw werk gekregen, ook in de crisis. Dus mijn ervaring is dat het makkelijk gaat. Maar dat betekend natuurlijk niet dat dit bij iedereen het geval is, helaas liggen de banen niet voor iedereen voor het oprapen.
Ik heb het 2 pagina's eerder aangegeven: bij sollicitanten kijken wij echt serieus naar alle werkervaring en nevenwerkzaamheden, het maakt niet eens uit wat. Het toont aan dat iemand een harde werker is en handen uit de mouwen steekt. Een gat in het cv vanaf ong de 16de is daarentegen een dooddoener.
Dat kan, en is heel er goed! Alleen... stel mijn man komt thuis te zitten dan kan hij niet vrijwilligerswerk gaan doen omdat hij die tijd MOET benutten om een baan te vinden. Hij is de kostverdiener bij ons omdat ik BTM ben. Verder ben ik het met je eens hoor! als je de tijd ervoor hebt, DOEN! Want je leert er veel van.
Niet? Volgens mij is t ook zo dat als ze ervoor kiezen geen vast contract te geven zij iets van een vergoeding oid moeten meegeven zodat een vast contract aanbieden gunstiger wordt? Ik heb t niet uitgezocht hoor maar zoiets dacht ik tenminste .. Want dat leek me de de bedoeling van de nieuwe regels
In mijn geval een supermarkt. Maar idd, zorg, horeca.. kinderopvang.. allemaal voorbeelden waar een vast contract moeilijk te krijgen is.
Heel begrijpelijk maar helaas ook een probleem waar veel mensen die ik ken nogal eens tegenaan lopen, voor sommigen is/was een bijbaan heel moeilijk met school te combineren omdat ze daar veel tijd in moeten/moesten steken om goede cijfers te behalen en een opleiding zo succesvol mogelijk af te ronden. Dit zijn (vaak) toch erg harde werkers echter staat dit niet als dusdanig op hun CV. Vaak komt het in de motivatiebrief wel naar voren maar of die gelezen wordt na een haast lege CV? Nogmaals, heel begrijpelijk vanuit de werkgever gezien maar wel iets wat maar weer aantoont dat het zoveel complexer is dan we denken.
Helaas worden niet alleen die mensen afgewezen... Zie het in mn omgeving en nee: ook als je echt wilt, lukt het heel vaak niet.
Ik heb gelukkig een baan die ik niet snel kwijt kan raken. En heb dus ook al jaren geen ervaring met solliciteren. Ik weet wel dat het in mijn regio en 'sector' (basisonderwijs) jarenlang vrijwel onmogelijk was om een echte baan te krijgen. Wel invalwerk, maar dat is erg onzeker qua inkomen natuurlijk. En dat wordt nu met die nieuwe flexwet alleen maar lastiger. Buiten je sector zoeken... Ik zou het wel doen hoor, thuis zitten is niks voor mij. Nu is mijn inkomen fijn, maar we kunnen het als het niet anders kan wel missen. Ik zou ook met liefde vrijwilligerswerk gaan doen, als ik niks betaalde zou kunnen krijgen. Dat waarschijnlijk liever dan aarbeien plukken... Ik denk dat je me na één dag al kunt opvegen. Maar als ik hier lees dat je dan maar in de in de kassen ofzo kunt gaan werken of ander seizoensarbeid, dan vraag ik me toch af hoe mensen dat voor zich zien. Als we het huidige inkomen van mijn man zouden moeten missen en hij een paar weken per jaar aardbeien gaat plukken, dan kunnen we daar echt de hypotheek niet van betalen. Dat levert minder op dan hij aan ww zou krijgen. Of wordt je salaris dan aangevuld tot ww-niveau als je werk gaat doen dat minder betaalt? (Ik weet gelukkig niet eens hoe dat werkt.). Ik kan me goed voorstellen dat mensen dan niet doen, zo lang de ww nog loopt in ieder geval. Het is wel heel nobel om niet van de staat te willen leven en voor je geld te willen werken. Dat wil ik ook. En een stapje terug doen in bestedingspatroon is ook prima. Maar bepaalde lasten lopen gewoon door. Een huis is ook niet zomaar verkocht, om over eventuele restschulden maar te zwijgen. Als werken minder oplevert dan ww, zou ik ook alleen solliciteren op functies die evenveel (of meer ) betalen dan mijn huidige baan. Op minder betaalde banen zou ik dan echt pas reageren als er anders helemaal niks meer binnenkomt.
Exact dit. Na schoonmaakwerk te hebben gedaan, uiteindelijk, door veel netwerken, een baan aangeboden gekregen in mijn eigen branche. Maar dat heeft wat zorgen gekost, waren inmiddels ook 2 jaar verder. De aanhouder wint zullen we maar zeggen.
Snap je standpunt, maar vrijwilligerswerk hoeft geen fulltime baan te zijn natuurlijk Tijd maken kan altijd.
Ik zie om me heen dat het daar alleen maar erger van wordt. Werkgevers durven gewoon niet zo snel een vast contract aan te bieden en zoeken dan liever een nieuwe kandidaat. Zat vissen in de zee nu.
Wat betreft de horeca; het is heel lastig om daar een vast contract te géven. Het betekend dat je verplicht bent als werkgeverom een bepaald aantal uren aan te bieden (al is het maar 1 uur per week). Een contract geven kost geld, klaar. En dat is prima als je de uren kan bieden en je een werknemer hebt die zijn of haar werk goed doet. Maar horeca is en blijft seizoenswerk. In de zomer kunnen vaak genoeg uren gegeven worden, maar zodra de zomervakanties voorbij zijn, word de drukte ook minder en ligt de focus voornamelijk op de drukte in de weekenden (afhankelijk van het soort bedrijf uiteraard). Je hebt als werkgever natuurlijk ook een verantwoordelijkheid naar je werknemer. Tevens denk ik dat je ook niet iedereen in de horeca kan zetten. Het is fysiek zwaar werk, overwerk, onregelmatigheid etc. Het moet in je zitten. Ik vind het altijd zo frappant dat iedereen altijd maar zegt; ga de horeca dan in, zeker zonder scholing. Maar on topic; hier in de omgeving is er volgens mij redelijk genoeg werk. Maar hier valt de werkloosheid volgens mij redelijk mee. Maar ik kan me goed voorstellen dat dat in andere delen van het land heel anders ligt. Werkgevers zijn inderdaad kieskeurig. Ze hebben genoeg sollicitanten om uit te kiezen helaas.
Klopt tijd maken kan altijd mijn man heeft ruim 2 jaar terug thuis gezeten na 9 jaar voor zijn baas te hebben gewerkt (faillissement), ik zwanger en allebei bij huis.. dat in combi met koopwoning ga je niet zeggen; goh.. laat ik naast het solliciteren vrijwilligerswerk doen. Je hebt je verantwoordelijkheden op zo'n moment en wij hebben ervoor gekozen dat hij fulltime ging solliciteren. Met het resultaat dat hij binnen een maand een hele mooie kans kreeg qua baan en daar nog steeds werkt. Zonder zijn inzet had hij die baan nooit gekregen, dat is geen vrijwilligersbaan waard geweest Ik bedoel ermee te zeggen dat je soms gewoon geen keuze hebt.. vrijwilligers werk is mooi, maar niet ten kosten van.
Wat ook zo krom is; een vrouw uit het dorp waar ik gewoon heb, is onlangs gescheiden. Ze heeft een eigen winkeltje in de aanbouw van haar huis. Nu word ze verplicht (!) om de bijstand in te gaan, want haar winkel genereert niet voldoende eigen inkomen. Je zou eerder denken dat ze haar winkel mag behouden en aangevuld word. Maar nee, helaas. Dus ik denk dat ze dit zelf ook in de hand werken.
Je kunt wel een rijbewijs hebben. Maar wil niet zeggen dat je dan ook een auto hebt. Hier begin ik langzaam te denken aan een baan buiten fiets afstand en slecht ov bereik, maar dan heb ik een auto nodig. Maar om een auto te kunnen betalen heb ik eerst een tijdje werk nodig. Die dingen zijn nog niet goedkoop in aanschaf.
Gewoon uit nieuwsgierigheid hoor, maar ben je dan echt 40 uur per week aan het brieven schrijven? Niet lullig bedoeld hoor, maar ik kan me er gewoon niks bij voorstellen hoe je dat er dan uit ziet. Mijn standpunt is dat iedereen vrijwilligerswerk kan doen, hoe veel of weinig je ook solliciteert/werkt/etc.