Dochter duimt, hoe af te leren?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Babypink, 2 aug 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Babypink

    Babypink Lid

    14 jun 2015
    93
    1
    8
    NULL
    NULL
    Mijn dochter is 3 jaar oud en duimt. Ze duimt in principe alleen als ze moe is of verdrietig (als ze bijv gevallen is) en als ze even tv kijkt.

    Wanneer ga je het duimen afleren? En hoe kunnen we dat het beste aanpakken?
    Dochter is een eigenwijs meisje, ze wil bijv geen pleister op haar knie als ze daar op is gevallen, want 'dat zit niet fijn' dus iets van een pleister op haar duim gaat em sowieso niet worden.

    Op zich vind ik het niet erg dat ze duimt, maaaaaar omdat ik overal om me heen hoor dat 'het nichtje van truusje 10 was en nog duimde, en het zusje van Pietje zelfs 12 jaar en die moeder daarvan zelfs 18 was en nog duimde' zet het me wel aan het denken wanneer en hoe ik mijn dochter dit het beste kan afleren
     
  2. nourenyasmin

    nourenyasmin Bekend lid

    19 jan 2013
    566
    0
    16
    fulltime mama
    ik ben heel gemeen geweest hier:p
    bytex op de vingers.
    was heeel snel afgeleerd!
     
  3. Kiwi25

    Kiwi25 Niet meer actief

    Ik ben ook gemeen geweest ;)
    Een week sporttape om haar vingers geplakt (in dochters geval wijs- en middelvinger) toen ze ongeveer anderhalf was. Pleisters gaan er zo vanaf. Toen vond ze het sabbelen niet fijn meer. Heb haar in ruil wel weer een speen gegeven als alternatief, die had ze sinds ze 6 mnd was niet meer gebruikt.
    Nu zuigt ze nooit meer op haar vingers (daarvoor bijna de hele dag door), binnenkort speen afleren en dan is het plan geslaagd :)
     
  4. Miepiemoos

    Miepiemoos Bekend lid

    13 mei 2013
    970
    157
    43
    Zou als ik jou was maar snel idd bytex doen of iets. Ik Ben 27 En duim nog steeds. Nouja niet in het openbaar natuurlijk. Maar geen beugel heeft me eraf geholpen En krijg nu weer een spleet tussen mijn tanden. Ik Ben 1 keer gestopt met roken maar dat is een lachertje vergeleken bij mijn duimpje ;)
     
  5. loirinha

    loirinha Bekend lid

    12 feb 2015
    504
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier hetzelfde, stiekem af en toe doe ik het zelf nog heel erg. Mijn dochter doet het ook, en ik krijg haar er niet vanaf, bitex, pleister, peper alles geprobeerd nu mag ze van mij alleen maar in bed. O
    Dat ik uit ervaring weet dat ze het toch zelf moet doe. En dat er bij haar een knop om moet gaan. Lees wel ff mee wie weet komt de goude tip voorbij
     
  6. Babypink

    Babypink Lid

    14 jun 2015
    93
    1
    8
    NULL
    NULL
    Ik zal die bite X eens gaan halen inderdaad! Dat maar even proberen.
    Ik vind het lastig want ik vind het er zo lief uit zien, dat duimen. Maar ik hoor inderdaad ook veel: "hadden mijn ouders me maar 'gedwongen' te stoppen met duimen want nu ben ik X oud en duim ik nog steeds" en dat ik wil eigenlijk proberen te voorkomen
     
  7. NafNaf

    NafNaf Fanatiek lid

    5 feb 2015
    1.258
    55
    48
    NULL
    NULL
    Wij hadden de afspraak dat ze zou stoppen met duimen zodra ze ging wisselen. Dus bij de eerste tand eruit, zijn we begonnen. Ik deed bytex op een pleister en die om haar duimen, zodat het vieze spul overdag ook echt weg was. Anders smaakt al je eten daar naar en ze was al zo dun. Het is ook de bedoeling dat het vervelend is, he? ;)
     
  8. misa

    misa Niet meer actief

    Hier ook een duimer en de gouden tip: lekker loslaten en hoe ouder ze worden hoe beter je kunt afspreken dat het alleen in bed gebeurd oid. :)
     

Deel Deze Pagina