Volgens mij kunnen de schadelijke bacteriën heel goed tegen koudte, maar niet goed tegen warmte. Ze houden zich idd wel stil en vermenigvuldigen gaat niet bij extreme kou (dus je vriezer), maar wanneer ze weer op een bepaalde temperatuur komen gaan ze gewoon vrolijk verder. Beter om het gewoon niet te eten, tenzij je de biefstuk goed doorbakt. Althans, dit is mij ook allemaal maar verteld
OK Thanx! nee, biefstuk uit de vriezer lijkt me ook minder lekker, je kunt ze wel bij de AH kopen ingevroren zag ik, nog nooit geprobeerd, maar dan is het in ieder geval wel te eten. Nouja de komende tijd kan ik er nog van genieten , want voorlopig ben ik nog niet zwanger. Dit vond ik net trouwens en weer Toxoplasmose | Voedingscentrum hier staat dat als je het 2 dagen invriest het wel dood is, of komt het dan door het opwarmen dus weer terug?
Ik gruwel van haring maar haring mag je gewoon eten tijdens je zwangerschap. Het is op een speciale manier in pekel gerijpt, volgens het visbureau valt het niet onder rauwe vis. Eet smakelijk zou ik zeggen
1x die biefstuk op. BAH! Zat vol met pezen (die witte dingen). Kilo saus er over heen en nog proefde we de vieze biefstuksmaak. Kwam niet eens in de buurt van een biefstuksmaak trouwens. En dat terwijl de verpakkking zei dat het ossehaas is. Wel die van de aldi/lidl (?) eens geprobeerd. Als ik niet beter wist, zou ie zo vers uit de supermarkt kunnen zijn.
Rauwe haring mag! Paling wordt ook vers afgeraden omdat het roofvis is. Zijn trouwens nog een aantal vissen. Voedingscentrum heeft die gewoon duidelijk op de lijst staan
Haring en zalm eet ik iedere week; wel bij de visboer vers kopen Paling eet ik ook maar niet te vaak (wel gekweekte paling) Sushi af en toe (bij Sumo op de kaart staat welke sushi je wel en niet mag als zwangere ) Mosselen mag dacht ik wel maar durf ik nog niet goed aan dus wacht ik wel mee, nog paar weekjes Biefstuk en andere roodvlees en lamsvlees en kip enzo eet ik gewoon. Koop ik bij de (turkse) slager maar bak het wel goed door of doe het op de grill. Volgens mij VK mag ik dat allemaal eten zolang het maar niet rauw/ rood is dus geen bloederige biefstuk. Nu heb ik sinds ik zwanger ben toch niet meer zoveel trek in vlees dus ben het wel minder gaan eten
Jeej mooi voelde me al bijna schuldig dat ik hapje had genomen van een verse haring van de visboer en heb gister gebaklen mosselen op maar dat mag wel geloof ik
Vraagje: Tijdens vorstvoeding mag je natuurlijk ook niet alles. Mag je alcohol? Mogen pruimen, perzikken enz wel?
Ohh ik lees net dat je geen peperemunt mag als je zwanger bent en heb wilhelminapeperemunt op. Had zo'n doosje in mn tas.
Daar zit iets van een kruid in wat je blijkbaar niet mag. Ik was aan het kijken of je pesto mag en zo kwam ik het tegen, anders wist ik het ook niet hoor.
Ik eet me scheel een mentos kauwgum das ook pepermunt. Heb toch echt n gezonde dochter maar weet niet of dat ook onder pepermunt valt
Bij alcohol duurt het 3uur voordat het is afgebroken. Dus na de laatste voeding voor de nacht kan 1glaasje. Pruimen, perzikken, pepers, etc mag allemaal, maar het kan zijn dat je kindje op sommige dingen heftiger reageert. Mijn dochter kreeg ege krampen als ik sinaasappelsap had gedronken
Misschien een hele gekke vraag, maar weet iemand of je gewoon een hamburger van de Burger King mag? Ik heb geen idee of ze die sla wel wassen... Of ben ik nu iets te hysterisch bezig met wat wel en niet mag? Mijn man keek me namelijk nogal raar aan toen hij Burger King voorstelde en ik zei dat ik dat nu niet mag.......
Ik denk het toch wel? Mc donalds heeft iig hele strenge protocollen mbt hygiene en producten. Denk burger king ook lijkt me. Ik eet op z'n tijd lekker een big Mac