Hoi dames, Hebben jullie ervaring met pro-symbioflor bij baby's? En hebben jullie ideën voor broodvervangers zonder noten en zaden erin? Onze zoon van 10,5 maand heeft nu al maanden veel dunne en slijmerige poepluiers(soms wel 8 op een dag) afspraak met de kinderarts staat al, maar we kunnen we pas eind deze maand terecht. Nu stelde iemand het bovenstaande voor en ik wil het weleens proberen. Naast bananenpannenkoekjes kan ik niets bedenken als broodvervanger. Wie heeft hier ervaring mee?
Ik wil het brood tijdelijk vervangen om te zien of dat de misschien de oorzaak is Maar ik zoek iets(maaltijd)waarmee ik het brood kan vervangen
Oh toevallig had ik van Leev een zak met maiswafels gekocht, als afwisseling voor brood. Daar staat ook op dat het glutenvrij is. Verder omelet met groente? Die maak ik met bv ipv melk.
Rijstwafel is idd ook een goede, maar daar eet mn zoon hooguit 2 van(van die mini's) hij heeft nog steeds geen tandjes dus hij heeft er veel moeite mee Omelet is ook een idee
Mijn jongens hadden dit ook en bleken lactose-intolerant te zijn. Maar daar zijn we pas na 1 jaar achtergekomen, dus wij konden de gewone melk vervangen voor lactose-vrije. Weet niet of dat met baby-voeding ook kan? Anders zou je dat ook kunnen proberen...
Wat voor melkvoeding geef/gaf je? Anders zou ik eerder denken aan KMA. Ik zou niet zomaar glutenvrij gaan geven. Eens glutenvrij=altijd glutenvrij.
Als je al aan een allergie denkt, zou ik toch ook eerst kma uitsluiten. Gluten lijkt me nóg zeldzamer.
Tussen de middag zou je ook soep kunnen geven, zonder zout uiteraard, mijn zoontje vindt pompoensoep erg lekker
Mn zoon krijgt bv. Eigenlijk krijgt hij helemaal geen zuivelproducten, alleen dan via de bv. Zuivel hebben we al eens weg gelaten(in mijn voeding), maar toen werd het niet beter Soep is ook een goede. Hoe krijg je die gezond calorierijk? (Onze zoon is veel te licht) Ik ben er al achter dat hij iig overgevoelig voor courgette is, nu hij dat niet meer krijgt is het al minder qua dunne luiers.
Als je zoontje veel te licht is zou ik niet zonder overleg van een arts of gespecialiseerde diëtist voedingsproducten weglaten. De kans op een glutenallergie is erg klein. Zijn de klachten pas begonnen toen hij ook bijvoeding kreeg? En ook pas toen hij voor het eerst brood at?
Ik heb zelf een keer bouillon gemaakt van biologische soepbotten, daar zitten heel veel gezonde vetten in. Die heb ik in porties ingevroren en doe ik door de soep. Je zou ook ongezouten roomboter kunnen toevoegen of wat bv, allebei ook calorierijk. De bouillon is wel een dag werk, maar ik doe er heel lang mee. Ik voeg ook wel eens een blokje uit de diepvries toe als ik zijn groente kook.
Onze middelste zoon heeft kma, hij kreeg ook bv. Hij had gewoon last van mijn bv, zo erg was zijn kma. Na stoppen met de bv en overgaan op nutramigen was zijn ontlasting normaal. De arts wist niet wat ze zag. Maar onze zoon kreeg ook al galbulten van enig contact met welke vorm van melk dan ook. Onze dochter had deze vieze ontlasting ook, ook wel 8 keer per dag, maar zij had weer een allergie voor ei. Je kunt beter eerst op allergieen laten testen, ipv elimineren. In voorburg zit een goed allergiecentrum waar je je naar toe kan laten doorverwijzen. Je kindje is zo licht door de vele ontlasting. Het kan niet genoeg voedingsstoffen tot zich nemen. Als je de oorzaak aanpakt, zal de ontlasting normaal worden en gaat je kindje groeien. Dit is bij ons ook al 2x gebeurt. Beide oudste kids wogen rond hun eerste jaar 8.5 kilo. Onze jongste krijgt amper melk en ei, zijn ontlasting is normaal. Hij weegt nu al meer dan 10 kilo.
Stoppen met borstvoeding bij een ernstige koemelkallergie is geen noodzaak. Ik heb zelf meer dan een jaar op een strikt dieet gestaan. Alle eiwitten van koemelk, ei en soja mocht ik niet eten. Dat gaat verder dan alleen zuivel laten staan, want deze eiwitten zitten ook verwerkt in andere producten. Dat is in het begin zoeken, maar daarna goed te doen. Dat is gunstiger voor een kindje met allergie dan kunstvoeding. Als je nog steeds borstvoeding geeft en je staat daar voor open, zou ik dat zeker proberen. Als het dieet je te zwaar valt, kan je altijd nog overstappen op dieet kunstvoeding. Overigens raad ik je daarbij ook aan contact te zoeken met een goede kinderarts en gespecialiseerde diëtist. Zij kunnen je helpen de juist keuzes te maken. Het is wel belangrijk om na te gaan wanneer de klachten zijn begonnen om te weten in welke richting je moet denken. Als je kindje pas klachten heeft gekregen toen je begon met bij voeden, is dat anders dan wanneer het al vanaf de geboorte was. (Er vanuit gaande dat jouw eetpatroon gelijk is gebleven en daarmee de borstvoeding ook)
Het is geen noodzaak om te stoppen met bv. Maar de dietiste keek naar mij en gaf toen aan dat het voor mij te zwaar zou worden. Zonder ei en melk. Ik woog nog 65 kilo bij 1.80meter. En ik moet al alle zeilen bijzetten en heel veel eten tijdens de bv. Daarbij duurt het twee weken voordat alles weg zou zijn uit mijn lijf en onze zoon was knalrood overal van het eczeem. Na twee dagen nutramigen was dat iig weg. In deze twee dagen heeft hij niet geplast en gepoept, al het vocht ging naar zijn huid. Hij was toen ook al bijna 6 maanden. Ik heb al mijn bv toen afgekolft en ingevroren tijdens het afbouwen. Met deze liters heb ik uiteindelijk de moedermelkbank van het sofia kinderziekenhuis nog kunnen helpen
De 2 weken om volledig koemelkvrij te zijn met borstvoeding is een hele veilige richtlijn, in de praktijk gaat het over het algemeen sneller. Vaak zie je al binnen 48 uur een groot verschil, wanneer de moeder volledig gestart is met het dieet. Het is wel zo dat moedermelk een complexe structuur is. Vooraf kan niet gezegd worden hoe lang stoffen in de moedermelk aanwezig blijven. Daarom wordt vaak een paar weken aangehouden, voor een provocatietest gehouden kan worden. Dat is een veilige marge voor een zo eerlijk mogelijke test. Ik kan me wel voorstellen dat het lastig is en dat zeker niet iedere moeder er voor kiest dit langdurig te volgen. Het is een flinke aanpassing, dat ontken ik niet. In het begin was ik ook bang om te weinig voedingsstoffen binnen te krijgen. In de praktijk viel het gelukkig mee, en ben ik zonder problemen gewoon op gewicht gebleven. Wel met behulp van een diëtiste en met in het begin extra aandacht voor mijn voedingspatroon. En natuurlijk is het een opluchting als het beter gaat met je kindje, zowel met moedermelk als met kunstvoeding. Mijn zoontje zat ook van top tot teen onder de eczeem, en had daarnaast alle andere klachten die horen bij flinke koemelkallergie. Ik was erg blij toen we die fase achter ons konden laten.