Je maakt de pesto; Circa 30 gram verse basilicum, ik neem meestal gewoon 1 plantje en daar de bladeren van. 1/2 tot 1 knoflookteentje (beetje smaak afhankelijk) Wat zout en peper Olijfolie (circa 40ml, maar ik kijk meer naar hoe de substantie is) Pijnboompitten. (En normaal dus parmezaanse kaas) Rooster 2 eetlepels pijnboompitten in een koekepan en laat deze afkoelen. Maak de pijnboompitten fijn (in vijzel of keukenmachine of staafmixer) Maak de basilicumblaadjes met de olijfolie fijn. Pers het knoflookteentje en meng dit met de pijnboompitten en basilicum. Maak het op smaak met wat zout en peper. Kook de normale hoeveelheid pasta. Ik vind gewone spaghetti lekker, maar wat jij wil. Snij de kip in stukjes en bak deze met wat olie. Als alles klaar is gooi je de pasta, kip en pesto door elkaar. Als je het lekker vind kan je het restantje pijnboompitten er nog bij/door eten en voor de mensen die wel kaas mogen kan je er alsnog wat parmezaanse kaas op je bord aan toevoegen. Origineel is het een half teentje knoflook, wij vinden een hele lekkerder. En dat is ook met de hoeveelheid olijfolie. Ik gooi het erbij tot ik de structuur goed vind. Toevoeging; Wij eten er trouwens nog broccoli door Maar kan ook champignons, rucola, paprika, courgette etc.
Halve banaan staat voor 1 ei! Ik ben allergisch voor ei dus als ik mee eet gaat er banaan door. En je hebt No-egg te halen bij de reformzaak
Dat no-egg heb ik idd standaard in de kast. Bijvoorbeeld om cakejes te maken enz. Ik vind het toch niet ideaal. Maar ik kan het eens proberen met banaan en rijstmelk. Wellicht gaat dat ook.
Bedankt voor je recept! Zodra ik klaar ben met lijnen of een offday heb ga ik het maken. Ben er heel blij mee En ook met de andere tips hier!
Quiche kan je ook maken zonder kaas of melk. Hier het deeg, boter vervangen door koemelk vrij. Korstdeeg voor quiche - Recept - Allerhande - Albert Heijn En dan naar keuze de producten. Ipv slagroom pakte ik rijstroom, voor melk rijstemelk. En dan kun je al heel veel. Kaas liet ik er gewoon uit.
Vandaag te horen gekregen dat onze derde spruit geen melk, ei, soja of noten allergie heeft!! Wat een verademing na 2 mega allergische kids Ik viel bijna van mijn stoel, wist niet dat dat ook nog tot de mogelijkheden behoorde
Mijn meisje is er inmiddels aardig overheen gegroeid, en aan 'sporen van' heb ik meestal lak gehad, maar dit is wat zij kreeg (idd ook een bakje bij de PSZ): - Nijntje koekjes (bij de babyproducten) - doosjes met rozijntjes/fruitsnoepjes (van de Hema) - Kruidcake (pak van homemade met alleen water toevoegen) En nog wel veel meer rijstwafel/noten achtige reepjes die ze lekker vond. Wij gaven verder de voorkeur aan fruit en gelukkig werd dit ook vaak getrakteerd!