Nog een maandje ongeveer en dan word mijn oudste alweer 3! Natuurlijk wil ik dan weer een mooie taart maken en voorheen hoefde hij alleen maar koemelkvrij te zijn, maar nu het liefste dus ook glutenvrij. Ik heb al wel wat op Google zitten speuren, maar lees vooral vrij veel dat het lastig is om hem en gluten en koemelkvrij te maken. Toch lijkt het mij dat het toch niet onmogelijk moet zijn Iemand hier het al eens gemaakt en wat vond jij een lekker recept? Ik wil de taart trouwens met marsepein bekleden, dus daar moet de cake wel geschikt voor zijn Heb wel schär meel in huis, maar volgens mij kan je die niet gewoon ter vervanging van bloem vervangen, of heb ik dat mis?
Biscuit/genoise deeg, gluten- en koemelkvrij - DeLeuksteTaarten.nl Glutenvrij - DeLeuksteTaarten.nl alstu
Deze vind ik persoonlijk veel fijner (en lekkerder) dan Schär: Orgran Zelfrijzende Bloem 500g: Hier Online Bestellen!
schar meel ter vervanging van gewoon bloem uit een normaal recept is niet heel erg geschikt nee. Met glutafin gaat dat beter, die is veel meer all purpose dan schar. Schar zelf heeft trouwens ook veel recepten op de site staan. Ik heb even geen tijd om te googlen, maar er staat een heleboel online. Succes!
Thnx voor jullie reacties! Hebben jullie deze recepten ook zelf uitgeprobeerd? Waren ze ook echt lekker?
Glutenvrije muffins | MissGlutenvrij.nl ik heb deze gemaakt. Ze waren erg lekker, er zit wel ei door, en je kan de melk vervangen door soya, rijst, amandelmelk. Ik deed er karnemelk door. Ik heb de bakmix van schar gebruikt, zo'n gele zak, eigenlijk voor brood maar kan ook voor gebak. Mn glutenvrije bezoek vond ze erg lekker en het glutenvrije kindje at er zo 6(!) op als lunch omdat ik geen broodjes maar muffins voor de glutenvrije bezoek had...
Ik maak deze havermoutcake regelmatig en is echt een succes. Maak het wel met melk maar daarvoor kan je uiteraard een vervanger gebruiken. Misschien kan zelfs water wel maar dat heb ik nog niet geprobeerd. 3,5 cup havermout (2,5 voor in de cake en 1 voor de topping) halve cup suiker 1/3 cup kokosrasp 1/2 theelepel kaneel 1/2 (of een hele) reep chocola 2/3 glas olie 2 eieren 3/4 cup melk 1 banaan, in plakjes gesneden Bovenlaag: 1 cup havermout 1/4 cup melk 1/4 cup olie 1/4 cup kokos 2 eetlepels suiker Hak de chocola in kleine stukjes. Meng alle droge ingrediënten voor de cake (havermout, suiker, kaneel, chocola, kokos) door elkaar in een kom. In een andere kom de vloeibare ingrediënten mengen en deze bij de droge ingrediënten gieten, door elkaar roeren. Mixen hoeft niet. Dit in een ingevette bakschaal gieten. De banaan vervolgens in plakjes snijden en erop leggen. Dan maak je de topping door alles door elkaar te mengen en over de banaanplakjes te verdelen. Wel voorzichtig want het is niet echt vloeibaar (de bovenlaag moet een soort crumble worden). Dit bak je op 175 graden voor 40 minuten. Dit recept is voor een kleinere ovenschaal, wanneer je een wat grotere hoeveelheid wil zou ik de hoeveelheden verdubbelen. Je kan bepaalde ingrediënten makkelijk vervangen/aanpassen. Bv meer/minder suiker (of suikervervanger), melk vervangen door plantaardige melkvervanger. Ei kan je vervangen voor geweld lijnzaad; neem 1 eetlepel lijnzaad + 1 eetlepel water i.p.v één ei. En dit dan een paar uur laten wellen. Verder is deze cake ook lekker met appel i.p.v banaan maar dan zou ik persoonlijk wel de chocola weglaten (en wat meer kaneel toevoegen).
Dit is een makkelijke en lekkere cake, zonder boter of meel: Mijn mixed kitchen: Limonlu unsuz kek (luchtige cake met citroen)
Ik heb deze van peaks al een aantal keer gebakken CAKEMIX CITROEN - Peaks Heerlijke cake! Onlangs trouwens ook de Margaritha cake van schär gebakken. Ook een aanrader!
De jumbo verkoopt een heerlijke glutenvrije cakemix waarbij je de melk vervangt door een extra ei. En als het ook brownies mogen zijn...daar heb ik ook een lekker recept voor
Thnx allemaal!! @ eylem: oeh die cake ziet er ook echt al lekker uit! Op de citroen na heb ik alles in huis volgens mij, dus denk dat als de kinders meewerken dat ik hem vanavond gewoon ga uitproberen, maar dan met sinaasappel, want die heb ik wel in huis. Ben erg benieuwd naar het resultaat
@ tuc: ohja? Dan ga ik van de week eens kijken bij de jumbo, gewoon van het eigen merk? En van lekkere brownies is een recept ook altijd welkom.... I love brownies
Die is Idd erg lekker! Brownies kan je gewoon maken met rijstmeel. En je gebruikt sowieso olie ipv boter (ik tenminste als ik brownies bak), ei kan je eventueel vervangen door banaan of lijnzaad.
Kan hij ook niet tegen nee en moet eerlijk zeggen, dat ik dat zelf ook echt niet lekker vind. Ik kan wel gewoon soyamelk of rijstemelk gebruiken.
Ik maak altijd een melkvrije sojakwarktaart. Als je een glutenvrije koekbodem kunt maken (ik heb daar geen ervaring mee) dan kan ik je het recept wel geven. Ik heb het zelf uitgevogelt Daarbovenop maakt een vriend die bakker is voor ons altijd een marsepeinen bovenkant. Dat ziet er dan zo uit:
@ JJ1980: koemelkvrije recepten zijn altijd van harte welkom, die bodem kom ik vast ook wel uit, dus laat maar horen
Net het recept van Eylem uitgeprobeerd, wat nog best een uitdaging was omdat ik niet alles in huis had (suikerklontjes ipv losse kristalsuiker, maar 80 gram maïzena ipv 220, sinaasappel ipv citroen), maar hij is gelukt en erg lekker! Dankjewel voor het delen! Meer gluten en koemelkvrije recepten zijn alsnog van harte welkom, hoeft niet meer perse cake te zijn, want heb dé cake al gevonden denk ik
Glutenvrije recepten Staat helemaal vol met glutenvrije recepten. Vaak zijn die ook koemelk/lactose vrij.