Rozijnen zijn hartstikke ongezond . Zit heel veel suiker in ...... Snoep is nooit gezond volgens mij, is hetzelfde als de vraag " van welke mayonaise val je het meest af" Hahaha 😊
Snoep is nooit gezond Mijn kinderen krijgen bijna nooit snoep omdat er in veel varkensgelatine zit. Gelukkig zijn ze met genoeg andere dingen ook blij!
Ik ga niet in herhaling vallen kwa snoep is niet gezond want dat weet je wel maar ik ben allergisch voor geur kleur en smaakstoffen (chemisch dan) en wij kregen altijd kokindjes van haribo en de haribo beertjes... Verder naturel chips en een 1x per jaar een lolly van de natuurwinkel of wat carobe chocolade.
Dan moet je echt eens bij de biowinkel kijken, want daar worden de snoepjes veelal gezoet met agaragar.
wij snoepen om deze reden ook bijna nooit er zijn nu geloof ik wel snoepjesverpakkingen met een groene sticker erop dan zit er geen varkensgelatine in
Ga ik daar eens kijken, ze krijgen soms wel halal snoep maar heb het idee dat daar ook veel rotzooi in zit. Natuurlijk zit dat in elk snoep, maar halal staat snoep smaakt nog chemischer. Mzs: weet jij zo welke winkel ze dat verkopen?
InfoNu.nl>Mens en Gezondheid>Gezonde voeding>De geneeskracht van rozijn De geneeskracht van rozijnTom008inGezonde voeding(Mens en Gezondheid) op 05-02-2014 FacebookGoogle+TwitterNuJij Rozijnen zijn gedroogde druiven. Ze smaken lekker zoet; het is gezond snoep. Daarom is het verstandig kinderen geen snoep te geven maar rozijnen. Ook voor het zoet maken van salades, muesli, appeltaart, koeken en cakes is de rozijn uitermate geschikt. Je vindt ze vaak terug in een notenmix. Krenten zijn ook rozijnen, maar komen van een andere plant, uit Korinthië, vandaar de Nederlandse naam ´krent´. Botanische tekening druivenstruik Inhoud:Geschiedenis rozijnNaamgeving rozijn en krentVoedingswaarde rozijnRozijnen, goed voor de bottenResveratrolAnthocyaninenRozijnen, diabetes en hart- en vaatziektenRozijnen en darmkanker Geschiedenis rozijnRozijnen werden al gedroogd 2000 jaar voor Christus in het oude Perzië enhet antieke Egypte. Naast het dienen als voedsel werden rozijn vaak voor de decoratie van het voedselaanbod gebruikt.De antieke Romeinenwaren eveneens dol op rozijnen. De Romeinen gebruikten het soms in plaats van geld en sportprijzen werden uitgekeerd in rozijnen. Inhet oude Griekenlandwerden rozijnen gegeten tijdens offerandes aan Bacchus, waarbij veel werd gefeest. Het gebruik van de rozijn in Griekenland en Rome is het begin geweest van de populariteit van de rozijn in Europa. Vanuit het zuiden van Europa verspreidde de rozijn zich over de rest van Europa en Jonge druiven die later tot rozijn worden gedroogd later, vanaf de 16e eeuw, over heel de wereld. Bij het drogen van rozijnen wordt zwaveldioxide, een giftige stof, gebruikt zodat de kleur iets mooier blijft. Koop daarombiologischerozijnen of was supermarktrozijnen eerst erg goed. Naamgeving rozijn en krentInhet Latijnwordt de rozijnvitus viniferagenoemd. Dat is de wetenschappelijke benaming voor een druif. De rozijn is de enige gedroogde fruitsoort die van naam verandert. Andere gedroogde fruitsoorten behouden hun naam en er wordt het bijvoeglijk naamwoord ´gedroogd´ voor gezet, zoals gedroogdeabrikoosen gedroogdeappel. Krenten zijn iets kleinere rozijnen. Krenten zijn ook gedroogde druiven. De krent wordt gemaakt van de variatie Vitis vinifera 'Korinthiaka' of Vitis vinifera 'Apyrena'. De naam krent komt van ´Korinthe´, een streek in Griekenland waar de krent veelvuldig wordt geproduceerd. Het woord rozijn komt uit het Oudfrans: resin of Picardisch: rosin. Dit woord stamt weer an van het klassiek Latijnse woord racemus, wat ooit de naam was voor een tros druiven. In het Frans wordt zowel de rozijn als de druif ´raisin´ genoemd. Voedingswaarde rozijnIn 100 gram rozijnen zit 23% van deAanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH)aankalium, 17% van de ADH aankoper. Een ons rozijntjes bevat 16% van de ADH aanmangaan. Vanijzerenfosforzit er beide 11% van de ADH in 100 gram rozijnen. Er zitten verder 10 verschillendeaminozurenin rozijnen, niet in hoge hoeveelheden maar een grote kwaliteit in de vorm van een divers aanbod is ook erg belangrijk. Cysteïne, histidine, isoleuzine, leucine, lysine, methionine, fenylalanine, threonine, valine entryptofaan. De laatste, tryptofaan is belangrijk voor de aanmaak van serotonine, ons gelukshormoon. Tryptofaan is het aminozuur dat het meest in rozijnen zit: 18% van de ADH per ons.Vitaminenzitten er een stuk minder in rozijnen; het meest bevat het vitamine B6 en B2, beide zo´n 9% van de ADH per 100 gram. Rozijnen, goed voor de bottenBoron zit in mooie hoeveelheden in rozijnen. Dit mineraal is zeer belangrijk voor de botaanmaak. In tegenstelling tot wat veel mensen denken heb je veel meer mineralen dan alleen calcium nodig voor de aanmaak van botten; een overschot aan calcium, zonder de juiste mineralen, kan zelfs leiden tot het onttrekken van calcium uit bestaande botten waardoor de botten zwakker worden. Als mensen echt stevigere botten willen krijgen kunnen ze beter dagelijks wat rozijnen eten. Dit wordt vooral aangeraden voor vrouwen in de overgang, die een verhoogde kans hebben op osteoporose. ResveratrolNet als in druiven zit er een kleine hoeveelheidresveratrolin rozijnen. Deze stof helpt verschillende soorten kanker te voorkomen, werkt geneeskrachtig bijhart- en vaatziektenen is een stof die de ziekte van Alzheimer voorkomt. Virus- en schimmelinfecties worden eveneens tegen gegaan door resveratrol in rozijnen. Daarnaast doet resveratrol de bloedvaten relaxeren. Hierdoor kan het bloed meer vrijelijk stromen en is er lagere kans op verhoogde bloeddruk. Schaaltje snackrozijnen AnthocyaninenAnthocyaninen in rozijnen zorgen voor een antimicrobiële werking, een anti-allergische werking, antikankerwerking en ontstekingsremmende werking. Anthocyaninen behoren tot de sterkst werkendeantioxidantendie er in groente en fruit te vinden is. Anthocyaninen zijnpolyfenolen, een soort nutriënten die erg belangrijk zijn maar waarvoor geen ADH-percentages zijn vast gelegd. Rozijnen, diabetes en hart- en vaatziektenIn een meta-onderzoek uit 2013, waarbij verschillende onderzoeken naar rozijnen in relatie tot diabetici en hartpatiënten naast elkaar zijn gelegd werd gemeten wat het effect van rozijnen is op mensen met diabetes en aanleg tot hart- en vaatziekten. Ten eerste werd vast gesteld dat rozijnen over veelvezelsbeschikken. Deze vezels zorgen ervoor dat suikers langer worden vast gehouden in de darmen. Dat leidt ertoe dat minder pieken en dalen in debloedsuikerwaardenontstaan. Ten tweede moesten de wetenschappers constateren dat het eten van gedroogd fruit over het algemeen de bloeddruk omlaag brengt. Wanneer personen met verhoogde bloeddruk 12 weken lang dagelijks rozijnen eten, gaat de bloeddruk omlaag. Daarnaast vullen rozijnen de maag zeer goed. Het eten van rozijnen zou een manier zijn om gewichtstoename bij diabetici te voorkomen. Er werd door de wetenschappers geconcludeerd dat rozijnen eten het risico opdiabetesenhart- en vaatziektenaanmerkelijk verkleint. rozijnen die te drogen hangen. Rozijnen en darmkankerRozijnen verbeteren de galsecretie en de transitie van het voedsel. Dat wilt zeggen dat de spijsvertering gestimuleerd wordt. Dit heeft volgens wetenschappers directe gevolgen voor de kans op het krijgen van darmkanker. Het dagelijks eten van 160 gram rozijnen zou deze kans enorm verkleinen. In krenten de rozijnen uit Korinthië werd eveneens gemeten wat het voordeel van deze gedroogde druiven voor de kans op het krijgen van darmkanker. Er zitten veel antioxidanten in de vorm van polyfenolen in krenten. Deze helpen mee ontstekingen in cellen van de darmen, die uiteindelijk tot kanker kunnen leiden voorkomen. Er zijn hiermee meerdere manieren waarop de rozijn of krent darmkanker voorkomt. © 2014 - 2015 Tom008, hetauteursrechtvan dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.Gerelateerde artikelen Ontstekingen risicofactor bij ontstaan hart- en vaatziektenDiverse risicofactoren bij het ontstaan van hart- en vaatziekten zijn inmiddels algemeen bekend. Dit zijn bijvoorbeeld d Aandoeningen: sekseverschillen bij hart- en vaatziektenWelk geslacht iemand heeft, speelt vaak een rol bij verschillende aandoeningen. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om wel Hart- en vaatziekten: RisicofactorenHart- en vaatziekte is doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Er zijn verschillende risicofactoren die de kans op het ontst Hoe gezond zijn gojibessen?De gojibessen vinden hun oorsprong in Mongolië en Tibet en omdat ze onder de superfoods worden geschaard, zijn ze plots De BMI-index en de buikomtrekMet behulp van de BMI-index kun je gemakkelijk berekenen of je te zwaar bent of niet. Een extra controlemiddel vormt de Bronnen en referentiesVoedingswaarde en geschiedenis rozijn: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=33http://nl.wikipedia.org/wiki/Krenthttp://www.etymologiebank.nl/trefwoord/rozijnhttp://www.nutrition-and-you.com/raisins.htmlDiabetes en hart- en vaatziekten: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23789931Krenten en darmkanker: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23211994Rozijnen en darmkanker: Effect of sun-dried raisins on bile acid excretion, intestinal transit time, and fecal weight: a dose-response study. - PubMed - NCBI Reageer op het artikel "De geneeskracht van rozijn" Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan dehuisregelsvan InfoNu. Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief # Medische informatie Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts. © 2006-2015InfoNutoon desktop versiecontactrss-feedscookieverklaringdisclaimer en privacy schrijf mee!inloggenover InfoNunieuwsbrieftop artikelenspecialsinfoteurs
De reformwinkel heeft ook nog veel snoepjes met geraffineerde suiker of rietsuiker hoor. Ik zou echt naar een biowinkel gaan. Ik heb het even opgezocht, dit merk verkopen ze bij de biowinkels: Candy Tree - Assortiment Je kan de ingrediënten zien en de verkooppunten staan er ook op.
Ik zou dan zoeken naar snoep dat het meest natuurlijk is. In winegums is niets natuurlijk, in een chocolaatje wel bijvoorbeeld. Dus ik zou zo de afweging maken. Maar mijn kinderen eten nooit snoep (dat zal vast wel komen als ze ouder zijn, maar ze krijgen het in elk geval niet van mij of op school)
Mijn zoontje van bijna 2 krijgt behalve rozijntjes weleens (1x p week ofzo) een half doosje mini smarties... die zijn iig zonder kunstmatige kleurstoffen of glucosestroop.. hij vraagt er nooit om, maar als hij ze krijgt dan zie je hem genieten van zijn snoepjes .
Hier krijgen ze heel soms echt snoep maar Veelal gedroogde groentes en fruit. Meestal een mix van appel wortel courgette sperziebonen erg lekker en doordat ze samen gedroogd krijgt alles een zoetje mee
Nou, wij zijn niet zo braaf hoor. Een spekje, een tum tummetje of een dropje, daar krijgt onze oudste elke dag er wel eentje van. Ze eet verder prima haar groenten en fruit, dus ik zie het probleem niet. Maar bijv. mars repen e.d. dat komt er hier niet in. We houden het bij kleine snoepjes en ze vinden het prima. Gezond snoep? Ummmm, met zo min mogelijk toegevoegde rommel denk ik, maar welke dat precies zijn . Dingen als tomaatjes, stukjes komkommer en zo dat noemen wij geen snoepjes, maar konijnenvoer
Beetje dom om dat konijnenvoer te noemen! Mijn zoons noemen dat geen snoepjes, maar ze houden ervan en eten het iedere dag! Als je daar gek en denigrerend over doet, tsja, het is maar wat jij als ouder ervan maakt!
Nou inderdaad Wat je nog kunt proberen zijn de repen van Nak'd. Die zijn lekker, maar daar zitten eigenlijk alleen goede dingen in. Wel veel calorieën, maar dat komt door de dadels en noten die erin zitten. Mijn dochter is er dol op!