Pasgeleden stuurde een sollicitant mij een email waarin stond: zoo wie zoo zal ik open kaard met uw spellen. Ik moest die zin echt drie keer lezen.
Vooral dit! Zo had ik eens een hele discussie met iemand. Hij vond het dom dat iemand de Nederlandse taal niet goed beheerste want het was zoooo simpel... Toen ik met wat (voor mij simpele) wiskunde aankwam en hem vroeg wat ze bedoelde en vooral wat het antwoord was keek hij mij aan alsof hij water zag branden. Hij heeft nooit meer iets over een taalvoutje( ) van mij gezegd. Ze zeggen wel eens de een is goed met taal de ander met rekenen.
Hahaha Die heeft vast de functie gekregen Helemaal niet erg als je niet zo best kunt spellen, maar laat dan iemand even je sollicitatiebrief nakijken op spelfouten.
Die had waarschijnlijk gewoon een bewijsje nodig voor 't UWV dat ie wel degelijk bij x aantal bedrijven gesolliciteerd had.
Haha ja, zo irritant. Ik zeg niet dat ik nooit spelfoutjes maak, maar om die simpele dingen kan ik mijn eigen ook ergeren. Ik ken zelf mensen, oké zijn zwaar dyslectisch, maar toch kan ik mijn eigen er echt aan ergeren. Zij schrijven als ze hard van hard rijden bedoelen met een T. Weekend met een T. Pfff
Dit vind ik dan wel grappig: bij ergeren is het juist wel goed om me te gebruiken. Als in ik erger me ergens aan. Mij zou hier ook kunnen
Ik kreeg ooit, lang geleden, toen ik ingeschreven stond op een datingsite, een berichtje van een jongen die stuurde: 'Hoi, ik ben op zoek naar een leuke mijt.' ... Dyslectisch of niet, het is nooit iets geworden.
Haha, wat had je gezegd, gewoon je beddengoed een paar maanden niet wassen, dan zitten er genoeg mijten in?
Deze meneer is inderdaad niet op sollicitatiegesprek geweest. Maar niet om zijn spelling maar omdat hij geen relevante werkervaring had. Daarom werd hij ook nog boos en werd ik ook nog even (vol fouten) uitgescholden. Deze meneer had dat bewijs dus niet nodig voor het UWV maar was serieus. Dit soort sollicitaties krijgen wij aan de lopende band. De mensen die echt alleen solliciteren voor het UWV nemen genoegen met de standaard afwijsmail. Degene die serieus zijn komen er op terug.
Ik moet zeggen dat ik wel goeie tips lees in dit topic! Ik ben wat aan mijn Nederlands gaan sleutelen nadat ik met een cursus medisch terminologie behoorlijk werd gecorrigeerd door mijn docent. En nog begrijp ik niet altijd wanneer de T er nu achter moet, maar er zit verbetering in en gelukkig is er altijd google! Storen aan spelfouten heb ik niet zo, maar wat ik wel heel vervelend vind als iemand geen leestekens gebruikt. Dan moet ik het echt 3 keer lezen voor ik het snap. Maar goed, ieder zijn ding!
Ik ben ook geneigd in die richting te denken... Ja inderdaad! Maar dus ook hij wilt en zij wilt. Stam+t, denken ze dan waarschijnlijk. Maar het is een onregelmatig werkwoord. Ja die kom ik ook wel eens tegen, maar zoiezo (dus zonder w) vind ik persoonlijk nog iets erger.
En ik vind het dus heel grappig om te lezen dat jij je kunt ergeren aan simpele schrijf/spelfoutjes. Om in dezelfde post een flinke uitglijder te maken Ik neem toch aan dat jij jezelf bedoeld en niet je eigen? Zoiets als: de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet..... Kan me er niet aan ergeren om fouten van een ander, wel wanneer iemand kritiek heeft op iets en het vervolgens zelf doet. Maar of iemand "me", "zo ie zo" of "voutjes" schrijft zal mij worst zijn.
Ik vind het behoorlijk storend als ik hier of op Facebook bijvoorbeeld berichten lees vol taalfouten. Ik lees eigenlijk altijd mijn eigen berichten na het plaatsen nog even door en wijzig dan alsnog de fouten die ik zie, woorden die bijvoorbeeld automatisch zijn gewijzigd. Wat ik vaak hoor dat iets zo duur kost. Iets kost veel of is duur. Net als: zoals bijvoorbeeld. Ook zo lekker dubbelop. Maar dat zie je dus zelfs in officiële reclame-uitingen. Wat is het ook alweer: contaminatie, pleonasme of tautologie? 😁 Vind ik altijd lastig uit elkaar te houden ☺ Me i.p.v. van mijn vind ik ook irritant, maar het totale gebrek aan interpunctie spant toch wel de kroon!
Ik maak me er totaal niet druk om. Ik lees het en denk oh, dat is een foutje. Ach die maak ik zelf ook wel eens want ik ben ook niet perfect En wat voor de een heel makkelijk en vanzelfsprekend is, kan voor de ander een enorme worsteling zijn
Door de nodige tijd op fora door te brengen heb ik afgeleerd mezelf aan taalfouten te storen. Ik maak ze zelf waarschijnlijk ook Waar ik slecht taalgebruik wél storend vind: op drukwerk en op websites van officiële instellingen, in brieven van het kinderdagverblijf en in de mails van mijn leidinggevende...