Mijn dochter noemt ze gewoon opa en oma en andere opa en oma. Wie de andere opa en oma zijn, dat kan ook nog flink verschillen. Als er straks een naam achter komt, dan heeft ze dit zelf verzonnen. Wij gaan haar geen namen opdringen omdat wij of opa en oma dit zo leuk vinden. Al moet ik zeggen............... dochterlief noemde mijn vader laatst opa Worst....... vond haar papa wel grappig!
Hier is het opa en oma + plaatsnaam als we zeggen naar welke opa en oma gaan(opa en oma's van mijn man leven ook nog).daar zegt ze alleen opa of oma.mijn vader en stiefmoeder noemt ze trouwens opa en oma schaapjes omdat ze met hun naar de schaapsstal is geweest.
Hier wordt het gewoon opa en oma, aangezien de ouders van mijn man er niet meer zijn. De kinderen van mijn oudste zus hebben lamg geleden verzonnen dat het opa en oma "naam van de hond" is. De kinderen van mijn andere zussen hebben dit overgenomen. Ik denk dar je je er niet druk om moet maken omdat je kindje zelf wel iets verzint.
Ik vind het zelf echt niet leuk/mooi staan (stiekem zelfs niet kunnen) om de opa's en oma's bij de voornaam te noemen (incl oma/opa ervoor). Mijn nichtjes deden dit altijd en vond het echt vreselijk (zelfs als kind al...). Ik zelf had wel een opa en oma (woonplaats). Mijn man had de opa/oma (achternaam). Wij hebben nu ervoor gekozen om de hobbies te benoemen aangezien beide opa's/oma's in hetzelfde dorp wonen en als ze worden aagesproken met de achternaam mijn moeder en schoonmoeder hun schoonouders denken.
Mijn zoontje noemt mijn moeder gewoon oma & de ouders van mn partner ook oma & opa. Verder geen problemen mee. Mijn opa noemde hij ouwe opa & mijn oma Noni. (Helaas zijn die nu overleden) Kinderen verzinnen vaak zelf wat, of gaat iets zeggen waar ze zich zelf prettig bij voelen.
Mijn ouders: opa en oma zien (omdat we daarmee skypen en kan ze oma en opa zien.. logisch toch?!) Mijn pleegouders: opa en oma friet (ja ze is net 2 maar ze bedenkt het zelf.. tja, daar eten ze alleen maar friet..) ouders van ml noemt ze opa voornaam en oma voornaam (omdat ml zijn ouders ook met voornaam aanspreekt) En mijn opa en oma (overgrootouders van ukjes) noemt ze oma mama en opa mama.. allemaal erg logisch.. ik zie wel wat ze ervan maakt..
Strakjes zijn alleen mijn ouders opa en oma dus worden er geen andere namen achter gezet. Ik vroeger had 'gewone' opa en oma & opa en oma bril. ( overigens hadden ze allemaal een bril maar goed) geen idee hoe ik hier bij kwam. Weet alleen nog niet hoe we mijn oma gaan noemen voor de kleine. Maar we hebben nog even de tijd haha
Oma van daisy (dat is de hond) oma van de boerderij (mijn oma die op een boerderij woont) oma van hiernaast (mijn moeder 5 huize verderop) oma els (mijn andere oma) omi (oma van mijn vriend) en voor de opa's alleen opa eigenlijk haha
Mijn opa (hun overgrootopa) werd opa snor genoemd door mijn dochter. Toen mijn opa vorig jaar overleed stond dit zelfs op de rouwkaart.
Ik zie het al voor me 'opa en oma roelofarendsveen' whahahahaha nee dankje. Opa en oma + voornaam wat mij betreft hahaha
Hier ook lekker makkelijk: mijn ouders zijn pake en beppe (Friesland ) en mijn schoonouders zijn opa en oma. Is bij ons verder ook geen woord aan besteed, het ging gelukkig vanzelf. Misschien komt je kind idd zelf wel met een grandioos creatieve oplossing. Succes met alles.
Wij hadden vroeger Pake&Beppe Hokje en Pake&Beppe Poeskes. Het ene stel had katten en het andere stel een oud kippenhok waar een speelruimte van was gemaakt. Toen mijn schoonmoeder nog leefde was het "Beppe" en "Pake&Beppe". Als we het dan over Beppe hadden, dan vroeg de jongste nog wel eens Beppe of BeppePake? Oftewel ging het over mijn schoonmoeder of over mijn moeder.
Toch veel met 4 generaties. Bij vriend is het opa/oma+voornaam, bij ons oma/opa+achternaam. Toen opa overleed, wist ik pas hoe oma dr voornaam was. Of werd ik me er pas van bewust wat die naam was. Zal m vast wel eerder gehoord hebbene nz. Hoe het hier gaan doen? Laten we aan de kleine over. Ik heb zelf de gewoonte ontwikkeld om straatnamen en woonplaatsen te noemen. Mijn opa en oma zullen opi/omi flat worden. Voornamen gaat m niet worden. Papa Ton, opa ton en Omi ton. Iets te verwarrend
Kind lekker zelf laten verzinnen. Mijn schoonmoeder wordt wel aangesproken met Oma voornaam (zij praat over haar zelf zo) Mijn moeder heeft een bijnaam voor mijn dochter en wordt dus oma bijnaam genoemd. Mijn opa en zijn vrouw hebben een hond en die werden eerst opa en oma gewoon genoemd maar nu dus opa en oma + naam van de hond. Kids moeten zelf het gevoel krijgen hoe ze de opa's en oma's uit elkaar kan halen.
Nooit gehoord dat woonplaats gebeuren, vind dat inderdaad ook niet echt grappig klinken. Kvind dat heel formeel en breed klinken terwijl het persoonlijk hoort te zijn. Maar zolang jij hun anders noemt zullen je kinderen heus niet oma Nijmegen gaan zeggen.
Bij mijn opa's en oma's ging het vanzelf. Wij als kleinkinderen gingen ze op een gegeven moment opa en oma Poezen (die hadden destijds drie katten) en opa en oma waf waf (die hadden een hond) noemen. Dus in mijn ervaring: je kan als ouders of opa en oma wel een naam verzinnen, kinderen zijn creatiever
Ik vind dat grootouders bepalen. Zij bepalen toch ook of ze met jij of u aangesproken willen worden. Net zoals jij zelf bepaalt of je met je voornaam of mama/mam/ma aangesproken wil worden. Ik zei vroeger altijd opa en oma achternaam. Ik wist de voornaam van mijn oma pas toen ik een jaar of 18 was. Zij bepaalden dat, niet mijn ouders.
Hier in België wordt die woonplaats soms ook gedaan. Mijn ouders zijn mamie en papie. Mijn nichtje zegt tegen de andere kant al oma en opa en mijn moeder zag zichzelf toch echt niet als oma of oma N. (waarbij N. staat voor de gemeente). Over 't algemeen noem je overigens grootouders 1 hier in België anders dan grootouders 2. Je hebt bijvoorbeeld 1 set "oma en opa". En daarnaast ook nog een "mamie en papie" of een "moeke en vake" of "bomma en bompa" of welke naam je er ook aan geeft. Heel weinig gezinnen waar je echt 2 sets "oma en opa" hebt. Om discussies te vermijden kan je je schoonouders dus ook gewoon een andere "koosnaam" geven. Mijn ouders wilden overigens eerst "papoes en yaya" genoemd worden (vraag mij niet naar de exacte spelling). Dat is 't Grieks voor "oma en opa". Maar uiteindelijk was dat toch te speciaal. Bij mijn eigen grootouders hadden de vorige 10 kleinkinderen al beslist dat die "mamie en papie" noemden . De andere set grootouders heb ik nooit gekend, maar lieten zich naar 't schijnt "pit en peter" noemen.
Dit: mensen bepalen in principe zelf hoe ze genoemd willen worden. De naam ligt voor de hand maar ja, niet iedereen is dol op z'n naam en sommigen bedenken wat anders. Als ze daar een wansmaak in hebben, soit. Ik vind de woonplaats overigens niet gekker dan wafwaf of poezen