Heb er weleens van gehoord maar weet het niet precies meer. Alleen IUI is altijd met gewassen zaad toch?
Maar is IUI niet zo dat ze het overtollig vocht weg halen en de dode cellen zeg maar. Ze selecteren dan niet op "goed" of "slecht" dacht ik. Wij hebben toen een chromosoom onderzoek laten doen bij het AMC. Wat ze standaard geven na 3 mk in nl. Hier kwam niks geks uit maar heb ook geen idee wat ze hebben onderzocht.
Maar dat is wat "wassen" betekent, dat is niet zaadcel uitzoeken. Dat is PGD toch? Heb dat FISH wel gelezen ergens in mijn mola onderzoek dat was iets anders dan zaad wassen
Ik kom even zwaaien , zwaai zwaai ! Zie een hoop zwangere dames , Wow wat geweldig ! Gefeliciteerd ! Voor de dames in moeilijke tijden , digi hug voor jullie allemaal. Ik ken niet iedereen, zie een paar nieuwe namen. Hoop voor jullie ook hef allerbeste ! Hier alles goed. Meisje is alweer een half jaar en ze doet het top.
@eef: ik heb daar echt helemaal geen verstand/ ervaring mee, maar vindt het wel positief dat de gyn uit zichzelf met een nieuw voorstel komt. @bumbaa: zwaai terug! Wat gaat dat hard, al weer een half jaar.
Hmmm....ok, dus op dat gebied zou IUI niet kunnen helpen dan. Heb dit gevonden over de uitleg waarom dit (soort?) onderzoek(en) ook interessant kunnen zijn ook al is het chromosomenonderzoek op de partners (karyogram) verder normaal. " Al onze lichaamscellen hebben 46 chromosomen, 23 van de vader en 23 van de moeder. De eicellen en sperma hebben half zoveel chromosomen als de andere cellen. Dit heeft als gevolg dat het embryo van de vereniging van een ei -en zaadcel 46 chromosomen heeft. Het proces dat het aantal chromosomen naar de helft vermindert wordt meiose genoemd. Meiose komt alleen voor in eicellen en in het sperma. De cellen die de helft van het gebruikelijke genetische materiaal hebben worden haploïde genoemd. Meiose kan soms leiden tot fouten. Deze veranderingen houden een slechtere reproductieve prognose in door het verhogen van de hoeveelheid sperma die abnormaliteiten dragen, maar dit wil niet zeggen dat iedereen betrokken moet worden. Een veranderde meiose wordt algemeen geassocieerd met abnormale sperma-analyse (vooral oligozoöspermie), maar kan ook bestaan ​​in mannen met een normale sperma-analyse. " Geen idee verder hoor, of we ervoor in aanmerking komen en of het wat op zou leveren. Maar het is weer een theorie erbij Bumba, bedankt voor je berichtje! Mag ik vragen (als je er nog bent) wat bij jouw de oorzaak was en de oplossing?
Ehm...niet door mij.... Klinkt het niet logisch? Hier heb ik het gevonden Genetische mannelijke factor | Barcelona IVF
Eef13, we weten het niet zeker. Ik had een niche na een eerdere keizersnede. Gyn zei dat dat geen oorzaak van de miskramen kon zijn. Op Internet lees je wel andere verhalen . Na de eisprong me vooral erg rustig gehouden. En voor ik zwanger werd ben ik al begonnen met insuline spuiten. Had geen hele hoge waardes , maar toch geprobeerd en toen zwanger gebleven. Wat de oplossing geweest is...ik weet het niet. Mss een combi van beide.
Eef ik hoop dat dit onderzoek iets op gaat leveren en misschien dat iui het wel voor jullie gaat worden en lukken. Net als bij die kennis v mij Fijn dat gyn meedenkt idd.
Hallo, Ik (27) maak op dit moment zeer waarschijnlijk mijn derde miskraam door. In 2013 heb ik n prachtig zoontje gekregen die helaas is overleden aan een stofwisselingsziekte. Rond de tijd dat hij overleed kreeg ik mijn eerste miskraam MA( 12 weken) en ben gecuretteerd, 4 maanden later een tweede MA met 7 weken, weer een curettage, nu was ik iets meer dan 5 weken zwanger en verlies al 3 dagen bloed, dus ik ga er vanuit dat het weer mis is. Ik hoop alleen dat mijn lichaam het dit keer zelf opknapt. Ik wordt gelukkig makkelijk zwanger dus dat is het probleem niet maar ik begin onderhand wel wanhopig te worden. Ik heb echt geen idee wat ik nu het beste kan doen. Jullie hebben ook heel veel meegemaakt, ik heb niet alles gelezen maar ik ben heel hard op zoek naar wat tips en een beetje positiviteit. Ik hoop dat ik dat hier kan vinden. Groetjes Johanna
Johanna, welkom hier. Wat heb jij al meegemaakt zeg. Welke naam hebben jullie je zoontje gegeven? Als je hier terugleest, kun je tips vinden over onderzoeken. Een paar pagina's terug zijn er nog een paar neergezet. Verder kun je hier gewoon lekker meekletsen. Op het moment is het wat stiller. Een groep meiden is overgestapt naar een forum voor degenen die nu zwanger zijn. Uiteindelijk is het uiteraard te hopen dat we daar straks allemaal meeschrijven Sterkte meid, met je huidige miskraam.
Wat een narigheid heb je al moeten doorstaan Johanna. Ik begrijp heel goed dat je hier een beetje wanhopig van wordt. Sterkte met deze nieuwe teleurstelling. Je kunt hier altijd meeschrijven. Ik vind het zelf heel prettig om anderen te spreken die - ongeveer - hetzelfde hebben meegemaakt.
Wat een heftige jaren hebben jullie doorgemaakt Johanna! Heel veel sterkte! Hebben jullie al onderzoeken gehad en kan de stoffidekingsziekte er iets mee te maken hebben? Ikzelf heb helaas eind augustus mijn derde miskraam gehad en afgelopen november ons zoontje verloren bij 20 weken zwangerschap. Ik zelf vind het heel moeilijk om positief te blijven en me niet af te sluiten voor de buiten wereld. Toch probeer ik dat niet te doen. Heel veel sterkte hopelijk vind je hier wat steun!
Welkom Johanna, Wat een heftige weg heb jij al achter de rug. Hoe oud was je zoontje toen hij overleed? Wat een enorm verlies, en dan daarna al die miskramen. Mocht je onderzoeken laten doen, zou ik de immuun waarde laten checken (ANA) dit omdat je lijf steeds heftiger lijkt te reageren (steeds kortere zwangerschappen.). Sterkte!
Dank je wel voor jullie reacties. Onze zoon is bijna 16 maanden geworden. Ik heb tot nu toe alleen bloedonderzoeken gehad m.b.t. schildklierfunctie en vitaminetekort e.d. omdat ML nog geen chromosomen onderzoek wilde. Maar dat ga ik vandaag toch maar ik gang zetten. Moet je voor dat ANA onderzoek een poos niet zwanger geweest zijn? Ik vraag me ook echt af wat er aan de hand is. De eerste zwangerschap is echt probleemloos verlopen. De stofwisselingsziekte die mijn zoontje had heb ik zelf niet, ik ben alleen drager ervan... dus waarschijnlijk heeft het niks met elkaar te maken.
Jeetje 16 maanden wat vreselijk je kindje zo een tijd bij je te mogen hebben en dan weer afscheid te moeten nemen! Vreselijk! En dan nog alle ellende met de miskramen. Zijn jullie onder behandeling van een academisch ziekenhuis? Zou als er niets uit de standaard onderzoeken komt je toch verder laten onderzoeken want jullie hebben al genoeg mee gemaakt
Het is inderdaad een verschrikkelijk jaar tot nu toe. Maar ik ben als ik jullie verhalen zo lees niet de enige die heel veel meegemaakt heeft. Wij zijn tot nu toe onder behandeling in Nieuwegein maar ik heb vandaag besloten om een second opinie aan te vragen in het Geertgen. Ik hoop gewoon heel erg dat er iemand is die ons kan helpen.
Helaas heeft iedereen hier wel zijn eigen verhaal. Gelukkig kunnen we elkaar daardoor ook steunen. Geertgen ken ik niet... Je zou gezien jou regio ook kunnen overwegen naar Utrecht te gaan die hebben ook een herhaalde miskraampoli. Ik denk dat het belangrijk gezien jullie situatie dat er echt een goede specialist naar kijkt. Wij zelf gaan nu naar het Erasmus voor een second opinion (moet van onze gyn in het ziekenhuis hier voor we mogen starten met behandeling)
Heftig verhaal Johanna... Ben er even stil van... mbt onderzoeken, wij zijn begin dit jaar bij een immunoloog in dusseldorf geweest, en heb daar op zich goede ervaring mee. Een aardige man, en volgens mij heel kundig. Alleen niks wordt vergoed en het kost klappen met geld. Daar waren wij niet helemaal op berekend en we zijn dus afgehaakt daar. Maar misschien is het wel heel interessant voor jou om daar ea te laten testen. Net als y30 al zegt lijkt het of je lijf steeds heftiger reageert. Je zou ook vast je vitamine D kunnen laten prikken, kijken of dat verlaagd is. Zo ja vit D gaan slikken, en een hoge dosering omega 3 ( uit m'n hoofd minimaal 300mg epa en 200 mg Dpa) dit werkt ook een soort van kalmerend op je immuunsysteem. Het lijkt in ieder geval of ik daardoor ineens heel snel zwanger ben geworden. Verder heeft het zh in Gent een specialist op het gebied van herhaalde Mk, en daar doen ze veel meer onderzoek dan in welk zh in nl ook. weet niet of ik haar naam hier zo neer kan zetten? Zij heeft alleen wel een wachttijd van rond de 6-8 mnd, dus reken op een lange poos wachten.