Gentle Sectio

Discussie in 'De bevalling' gestart door mamamarjon, 1 sep 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamamarjon

    mamamarjon Actief lid

    5 jul 2007
    253
    0
    0
    tilburg
    Ik ben erg benieuwd naar de ervaringen van degene die dvm Gentle sectio een natuurlijke keizersnede hebben meegemaakt.

    Het word mijn 3de keizersnede en bij de andere 2 had ik nog niet van deze mogelijkheid gehoord.
    Mijn geplande ks zal in het tweesteden zieken huis in tilburg zijn, wellicht hebben mensen ook hier ervaringen.

    Ben vooral benieuwd naar de verschillen tussen een gewone en een natuurlijke ks, wat mij vooral aansprak dat je na de ks de baby de gehele tijd bij je mag hebben en mag aanleggen, iets wat ik bij de vorige keer heel erg heb gemist daar werden de kinderen gelijk bij me weg gehaald toen ik nog op de operatie kamer en uitslaapkamer moest blijven...
     
  2. droniva

    droniva Lid

    19 aug 2015
    14
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb bij mn 2e ks een gentle sectio gehad. En komende donderdag nr 3 ;) ik vond het heel bijzonder en een heel prettige ervaring. Eerste ks was spoed en toen deden ze hier ook nog geen gentle sectio. Grootste verschil is inderdaad dat je de kleine meteen bij je krijgt (mits alles in orde is met de baby en jouzelf natuurlijk) super fijn vond ik dat. Meteen op je borst. Kennis maken en je man gaat ook niet weg. Je blijft dus bij elkaar. Daardoor heb ik de 2e keer ook geen benul gehad van het dichtmaken en uitslapen, want je bent dan zo gefocust op je baby. Mooie vond ik ook dat ik nu een naakt kindje bij me kreeg ipv gewassen en aangekleed. Ik vond het een top ervaring en hoop dat het bij de 3e ook zo gaat. Wens jou ook een fijne ks toe.
     
  3. mamamarjon

    mamamarjon Actief lid

    5 jul 2007
    253
    0
    0
    tilburg
    dank je wel voor het delen van je ervaring, ik wist echt nog niet dat dit mogelijk was, en was bij mijn vorige zwangerschappen ook helemaal niet voorgesteld (laatste is wel 5 jaar geleden geweest) dus toen ik hier vandaag over las was ik gelijk heel enthousiast, het lijkt me idd heel prettig om niet alleen achter te blijven op de ok en je samen kan gaan genieten gelijk na de ks..
     
  4. Simone444

    Simone444 Actief lid

    5 dec 2013
    216
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik krijg ook een gentle.. ben heel erg benieuwd. Hoop dat alles meevalt want ben echt bang pfff.. snel knuffelen met de kleine daar verheug ik me wel op :)
     
  5. Riannevh

    Riannevh Lid

    30 jul 2012
    19
    1
    0
    Ik heb bij de eerste een gewone keizersnede gehad wat ik achteraf als "kil" ervaar.. De gentle is zo bijzonder! Bij mijn tweede zoontje heb ik de gentle sectio gehad. OK lekker op temperatuur, muziek op de achtergond (zelf niet mee gekregen, maar kon zelfs muziek uitkiezen!!) kindje werd naast mij onderzocht en ik kon alles goed volgen.. We gingen samen weg van de ok en ik heb het zo fijn ervaren. Hij is geen seconde Bij mij weg geweest! Bij de mijn eerste zoontje hielden ze hem omhoog en daarna werd hij mee genomen. Aangekleed, gewogen en zelfs al zijn eerste fles op toen ik hem pas weer zag..
     
  6. mamamarjon

    mamamarjon Actief lid

    5 jul 2007
    253
    0
    0
    tilburg
    Wauw nog meer positieve ervaringen!!vlg week even voorleggen bij de vk hebben jullie er zelf om moeten vragen?
     
  7. Simone444

    Simone444 Actief lid

    5 dec 2013
    216
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik had in eerste instantie pech want er was geen gentle meer vrij. Ik dacht ja jammer maar helaas...dag later belt ziekenhuis dat ze er toch nog ene van hadden kunnen regelen. Ben er super blij mee maar begrijp alleen niet hoe ze dit speciaal voor mij nog "ff" geregeld hebben want zo zei de mevrouw het aan de telefoon haha. Maar goed mij hoor je niet klagen ;) Zou wel even met de vk bespreken wat de opties zijn! Veel succes...ik schijtnu echt 7 kleuen..nog ff pffff
     
  8. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Mijn 3 ks was een gentle sectio (al is dat in dat ziekenhuis tegenwoordig standaard bij de geplande keizersnede). Wat een verschil, een totaal andere ervaring!

    Ik vond het heel mooi. Ik mocht mijn zoontje zien zodra hij uit mijn buik was gekomen (mocht ook kijken, maar dat wilde ik niet). Ze deden hem een luiertje om en legden hem op mijn buik, met een warmtedekentje eroverheen. Het duurde iets te lang bij mij, daardoor moest hij 10 minuutjes in de couveuse met mijn man, maar zodra ik op de verkoeverkamer lag kreeg ik hem weer bij mij, nog steeds gelukkig niet gewassen en alleen in een luiertje. Gelijk aan de borst gehad, een heel mooi moment! Een uurtje of anderhalf later werd hij aangekleed, waar ik bij was. Heel bijzonder.
     
  9. Maris22

    Maris22 VIP lid

    7 aug 2007
    5.402
    2
    38
    Vrouw
    Assistent Manager Horeca
    Zuid holland
    Sluit me bij de andere dames aan,mijn eerste 2 ks's waren zonder en mijn laatste ks was een gentle sectio en zo'n mooie ervaring en verschil,ook voor de hechting met je kindje een enorm verschil (tenminste dat is mijn ervaring)
     
  10. LaRambla

    LaRambla Actief lid

    15 jan 2015
    292
    4
    18
    West-Brabant
    Na de gebruikelijke controles en een klein opstart probleempje hebben ze der op me gelegd, aangelegd en zo naar de verkoeverkamer gereden. Toen hebben ze netjes aan mij gevraagd of ze even naar haar papa mocht zodat ze mij konden poetsen. Al met al heel tevreden over de gang van zaken!
     
  11. LaRambla

    LaRambla Actief lid

    15 jan 2015
    292
    4
    18
    West-Brabant
    Oja, er staat trouwens een lijst van ziekenhuizen online die gentle sectio's doen! Mijn ziekenhuis stond er gelukkig bij. Maar is het ook niet van deze tijd om dit te doen? Ik kan me niet voorstellen dat er ziekenhuizen zijn een een geplande sectio zonder complicaties niet gentle doen eigenlijk..
     
  12. mamamarjon

    mamamarjon Actief lid

    5 jul 2007
    253
    0
    0
    tilburg
    Nou ik ben er bij toeval via internet achtergekomem eigenlijk. Mijn vk heeft t hier niet over gehad. Maar idd misschien is t tegenwoordig iets standaards...mijn laatste ks is alweer 5 jaar geleden dan kan er al een hoop veranderen natuurlijk...
     
  13. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Dat is ook absoluut mijn ervaring, wat een verschil qua hechting!
     
  14. girlwithredhair

    girlwithredhair Actief lid

    9 mrt 2013
    260
    0
    0
    013
    Hier ook 3 KS gehad, eerste 2 normale (maar ook al lang geleden) en de 3e afgelopen januari, een gentle sectio. Alle KS trouwens ook in het Tweesteden Ziekenhuis! Super. Echt zo veel fijner, mooier, beter dan een normale KS! We mochten haar geboren zien worden (maar dat wilde ik zelf niet...), veel rustiger, ze is niet meer bij me weggehaald nadat ze uit m'n buik was gehaald. Zo mooi! Papa mocht er ook de hele tijd bijblijven, ze werd in een warmtedoek gewikkeld en pas op onze kamer aangekleed. Tot die tijd lekker bloot huid-op-huid contact!
     
  15. Maris22

    Maris22 VIP lid

    7 aug 2007
    5.402
    2
    38
    Vrouw
    Assistent Manager Horeca
    Zuid holland
    Heerlijk he! Is echt genieten!
     
  16. Janneke1979

    Janneke1979 Actief lid

    23 dec 2011
    448
    1
    16
    NULL
    NULL
    Hier een gentle sectio gehad in het Elisabeth in Tilburg. Verder een geweldig ziekenhuis overigens, geen kwaad woord daarover :). Maar zo gentle vond ik het niet, eerder een verkooppraatje. Ik zag de kleine niet geboren worden, hij werd wel even omhooggehouden. Vervolgens werd hij nagekeken op een tafel naast mij en daarna werd hij even bij me gehouden. Daarna mocht mijn man hem vasthouden, we bleven wel met zijn drieën bij elkaar. Het is natuurlijk een hele verbetering ten opzichte van even kijken en hup, je kind weg en dat je hem vervolgens uren later aangekleed en wel weer terugziet, maar echt gentle, nee.
     
  17. Maris22

    Maris22 VIP lid

    7 aug 2007
    5.402
    2
    38
    Vrouw
    Assistent Manager Horeca
    Zuid holland
    Wat vervelend dat jij die ervaring heb,hebben ze van te voren wel verteld hoe ze t zouden doen zeker? Dat is niet hoe t hier is verlopen...
     
  18. Ti87

    Ti87 Bekend lid

    12 apr 2012
    613
    0
    0
    Bij de eerste een "gewone" ks gehad en bij de tweede een gentle. Echt zo'n verschil, precies zoals de anderen al zeggen. Wij hebben we meegekeken op een scherm hoe ons kindje uit de buik kwam, prachtig vond ik het. En het allerfijnste is gewoon meteen lekker je kindje huid op huid en niet pas na hele tijd al aangekleed en al bij je krijgen zoals bij de eerste was gebeurd
     

Deel Deze Pagina