En daar doel ik puur op het feit of er met aparte snijplanken en messen word gewerkt voor vis/vlees en groente. Ik als giga sushi fan wil graag sushi eten en de sushi met vis durf ik niet aan ( vertrouw zeker niet dat het vers is) dus ik neem genoegen met de lekkere vegetarische. Het lijkt mij logisch dat er met aparte snijplanken en messen word gewerkt want je wil niet als vegetariër vis resten op je sushi? Iemand enig idee hoe daar in de all you can eat restaurants mee om word gegaan? Vertrouw het toch op een of andere manier niet omdat het allemaal massa productie is. Maar aan de andere kant lijkt het mij zeker niet mogen vooral ivm kruisbesmetting en je klanten beduvelen...
ik ben vegetarisch sinds mijn 8e.. als je weet HOE VAAK ik per ongeluk vlees op mijn bord of in mijn eten heb, zul je niet geloven... vind t ook respectloos.. Laatste x was het mooiste: op de menukaart: hamburger van de vegetarische slager, 100 % vega stond er duidelijk.. ik HAP.. ik proef toch ECHT vlees.. man checkt, ja hoor een dikke plak bacon. hij de serveerster roepen: oh ja ehh alle hamburgers worden standaard in bacon ingerold... WTF........................... nou hell no dat ik terugkom OF betaal dus dan he
Ik ben ook vegetarisch en tussen de vegetarische sushi nog geen resten vis tegen gekomen. Ik had laatst een uitsmijter besteld enkel met kaas. Zat er ham tussen. Ik gaan klagen en echt 1 minuut later komt ze terug. Heb ze ook mooi terug de keuken in gestuurd blegh!! En dan maar hopen dat ze het brood alsnog niet herbruikt hebben... Honger had ik zowiezo niet meer.
Er stond laatst in een artikel dat sushi bij all you can eat restaurants vaak veel bacteriën bevatten. Zou het dus helemaal laten staan in je zwangerschap.
Over het algemeen moet men in keukens met verschillende planken en messen werken voor vlees/vis/groente. Maar het is natuurlijk altijd maar de vraag of men zich er aan houdt... Ik ken bv het verhaal van vegetarische tomatensoep waar ze gewoon de balletjes uit visten voor het geserveerd werd...
Wat erg! Als de inspectie daarachter komt kunnen ze echt opdoeken. Ik ga er eigenlijk altijd vanuit dat het gewoon goed is. Maar ik ben geen vegetariër, gewoon een liefhebber van groenten. Dus voor mij is het makkelijk praten.
Ik heb veel restaurantkeukens gezien, als serveerster, en ben zelf al 11 jaar vegetariër. Uit ervaring weet ik dat in het gros van de gewone, niet al te dure eetgelegenheden de koks het echt niet interesseert en denken 'wat niet weet, wat niet deert'. All you can eat is al helemaal niet bekend om het letten op de 'details'. Zou dus niet uitgaan van het nauwkeurig gebruik van andere messen, planken etc.
Ik heb meer dan 10 jaar in goede restaurants gewerkt en heb gelukkig nooit zoiets meegemaakt als het voorbeeld van de soepballen. Allergieën, zwangerschappen, diëten en vega werd altijd nog eens extra groot op de bon geschreven. Mijn tip, ga in een goed restaurant eten. Alhoewel In geen enkel restaurant zouden zulke slordigheden of fouten mogen gebeuren. Fouten maken is menselijk, maar met name met allergieën moet zorgvuldig worden omgegaan.
Mijn man is kok. Ik mocht echt geen sushi toen ik zwanger was. Je weet niet hoe vers het is en idd vanwege de bacteriën. Sushi rijst word bijv verwarmt, afgekoeld en dan koud geserveerd. Dat proces vertrouwde hij ook niet. Of ze aparte snijplanken gebruiken weet ik niet. Ik denk dat ze dat niet overal doen.
Ik zou alleen sushi eten in een echt goed sushi restaurant! Zeker na dat artikel van laatst... nu ik zwanger ben laat ik het helemaal maar even staan, alhoewel mijn vk heeft gezegd dat het gewoon mag.
Bedankt voor jullie reacties! Jemig als ik sommige reacties lees wat onbeschoft. Dat kun je je gasten toch niet aan doen :O Uiteindelijk ben ik nu zelf sushi aan het maken, hunker er gewoon naar maar dan weet ik zeker dat het schoon en vers is. Lekker met avocado en komkommer. Het eerste wat ik ga doen is sushi eten als ik bevallen ben,zet mij maar op de terugweg af van het zh in een sushi tent
Mwah, een goede sushi-chef laat de rijst niet te lang staan hoor. Sushirijst wordt bij 37 graden in de sushi gerold. Het terugkoelen is een heel precies werkje. Waaieren en omscheppen. Bij de Chinees wordt de rijst 's ochtends bereid en wordt dan vaak in open bak op de grond gestald. Da's pas smerig. Als je naar een goede Japanner gaat, met degelijk personeel, dan zal van kruisbesmetting geen sprake zijn. Vaak maken zij ook gebruik van open keukens. Bij die All you can-eat formules hebben ze het allemaal niet begrepen.