Sorry dan! Ik kan dan weer verbaasd zijn dat iemand verbaasd is dat mensen bepaalde ingrediënten niet in huis hebben
ik heb een tomaten plant en een paprika plant die groeien echt onwijs goed, daarnaast heb ik altijd uien en knoflook thuis zonder deze 2 vind ik het echt saai koken daarnaast ben ik ook altijd wel van de kruiden die heb ik dan ook veel in huis alle soorten heb een heel kastje vol heeerlijk
echt wat een geleuter dit zeg.. sommige maken echt overal een drama van en het zou mij echt een worst zijn of een ander een komkommer op voorraad heeft of niet. maar goed ontopic ahum... ja hier altijd komkommer en uien in huis en heel vaak tomaatjes. whaha
Ui en aardappel en daar houdt het wel bij op. Verse producten zoals tomaat en komkommer gaat echt te snel rotten hier.. Ik weet niet waar ze het vandaan halen maar ik kan vaak maar voor 2 dagen boodschappen doen en vers halen. Enorm jammer maar voor echt vers moet ik op pad en ik rij nog geen auto.. Ik ga geen 2 uur bussen om echt vers eten te halen wat dan langer goed blijft 2x per week..
nee nee je begrijpt mij verkeerd en debaky ook. Het ging inmiddels over alle soorten rauwkost, dus ook paprika's e.d. Ik las een aantal keer dat velen dat niet op voorraad (dus dagelijks in huis) hebben en alleen kopen voor bv in een gerecht. Nu wordt hier 3-4 stuks fruit gegeten en daarnaast nog rauwkost bij lunch en nog een keer los op de dag. Mijn vraag was eigenlijk....heb ik nu van die vuilnisvaten of wat eten andere kinderen terwijl de mijne paprika's en komkommers enz wegstouwen Dus dat is hier naast het fruit nog
Ui en komkommer altijd in huis, tomaat wel vaak maar niet altijd. Wel altijd verder sla en olijven in huis. Olijven niet in huis is paniek bij de kindjes. Rest van de groenten in potjes of diepvries. En dan wekelijks haal ik groenten voor bij het avondeten maar dat is niet standaard in huis.
Uien hebben we bijna altijd in huis, maar eten we zeker niet elke dag. Komkommer hebben we iets minder vaak in huis, maar wordt eigenlijk vaker gegeten. Tomaat komt op nummer 3. Eten we minder en hebben we minder vaak in huis.
Ik lust geen paprika dus mn kids krijgen dat ook nooit, bij anderen eten ze het ook niet. Tomaat hebben ze als baby veel gegeten en ik heb ook altijd een emmertje snoep tomaatjes in huis ( 's avonds lekker tomaatjes met basilicum en mozzarella op de bank, weer eens wat anders als nootjes ) maar de kids eten behalve wortel, geen rauwkost. Komkommer heb ik zelden, vooral in de zomer gaat het er wel in maar met dit weer geen zin in. Qua groenten is hier nu bv in huis; (ui, knoflook, aardappels) tomaat, wortel, bloemkool, pastinaak, spruitjes, boerenkool en in de diepvries spinazie. Op de fruitschaal liggen sinasappels, mandarijnen, bananen, appels en peren. Zeker appels en bananen zijn altijd in huis.
Hier eet dochter bijv; Griekse yoghurt als ontbijt, rijstwafel in de hand opweg naar school. Banaan op school Boterhammen tussen de middag en een appel delen Na school een snoepje/koekje oid uit de trommel uitzoeken Avondeten eet ze wisselend Toetje yoghurt Op vrijdag avond na zwemles krijgt ze wat lekkers, chocolade of een halve luxe koek oid. Dat is haar momentje, broertje ligt dan al op bed. In het weekend weleens een handje chips oid maar rauwkost eet ze idd niet. Als ik kook stop ik dr weleens een wortel in dr hand maar dat is de enigste groente die ze zo eet.
Ik lust geen tomaat.. ben sowieso best een moeilijke eter.. Maar mijn zoontje eet alles! We hebben ook wel altijd een doosje snacktomaatjes in huis voor als we een keertje 'makkelijk' eten. Totsti ofzo..
Oh zo! Hier ook 2 (oudste dus niet) fruitmonsters. Maar ook paprika en komkommers zin ze gek op. Mijn oudste eet eigenlijk alleen paprika, dus dat heb ik wel altijd in huis. Maar ik koop bijvoorbeeld vaak 2 doosjes met snoeptomaatjes, maar die zijn binnen 1 a 2 dagen weg. Ik heb het dan niet meer op voorraad zeg maar.
Ik lust ook geen tomaat trouwens, man lust alles, dus wij eten het wel. De oudste lust het niet, de jongste 2 wel. En ik vind rauwe paprika zoveel lekkerder dan tomaat trouwens.
Wij hebben standaard ui, knoflook, witlof, komkommer,paprika, komkommer, spinazie en ijsbergsla in huis. Ik eet veel sla en mn dochter veel komkommer. Ui en knoflook worden in aardig wat gerechten verwerkt.
Ik vind tomaat om zo te eten ook niet lekker. Ook in een salade niet. Wel verwerkt in een gerecht. Een pastasaus zelf maken van tomaten of tomatensoep zelf maken vind ik ook lekker.
tuc, in vergelijking met mijn kinderen zijn jou kinderen veelvraatjes haha... Mijn kinderen eten 2 stuls fruit, de oudste doet dat met moeite... de middelste vind dat normaal, de jongste wil wel eens drie, maar die verkiest een appel boven een koekje ze pakken 1 per dag een koekje 'sochtends 2 boterhammen of 4 crackers of musli lunch 3 boterhammen soms wat fruit en/of yoghurt erbij of een cup a soup Oudste en jongste zijn geen grote eters bij het warme eten, zij houden niet van pasta's rijst of bami. Eten het liefst aardappelen met groenten en vlees. De middelste eet juist weer graag pastaas haha... dan hebben we nog yoghurt toe en 's avonds wordt er niet meer gegeten. mijn kinderen hebben overgewicht, en wij letten hier sterk op... ze worden van water al dik denk ik wel eens.... ik zou willen dat ze wat groenten rauw aten, want dat kun je zo makkelijk pakken, zonder dat je veel calorieen hebt, maar helaas, het is me nog niet gelukt.
Uien heb ik altijd op voorraad. Komkommer en tomaat haal ik alleen als ik het ook voor een gerecht nodig heb. Ik lust het wel rauw maar neem me er nooit de tijd voor. Op het werk constant achter mijn bureau bezig dus niet echt de tijd om in het keukentje tomaten te staan snijden etc. Soms neem ik cherrytomaten mee maar vaak heb ik het sochtends te druk met me te haasten waardoor ik weer vergeet ze mee te nemen. Daarnaast kan ik echt een berg rauwkost op maar vult het niet dus dan pak ik wel een appel o.i.d. als tussendoortje . Nu ik dit topic zo doorlees wil ik het toch wat meer gaan proberen. Rauwe tomaten met wat peper mmmmm!
Je kan het beste je rauwkost ook combineren met wat vets om het vullend en voedzaam te maken. Goede vetten heb je tenslotte gewoon nodig. Ik heb net een schaaltje bleekselderij en snoep tomaatjes op met een flinke eetlepel griekse yoghurt en 'roomkaas met kruiden' gemengd. Lekker dippen en eet makkelijk weg. Dan vult het ook beter. Lees deze blog eens Dip & Saus - De Groene Vrouw 's Avonds een bakje klaarzetten?