Hallo allemaal Ik zie al een tijdje een reclame voorbij komen. Van promovendum, verzekeringen voor hoger opgeleide. Ik stoor me een beetje aan die reclame. Nu ben ik benieuwd wat jullie ervan vinden. Waarom een verzekering voor mensen met een hogere opleiding? Omdat deze een duurdere inboedel hebben? Een dikkere auto rijden? Dus als ik bel om mijn Opel Astra uit 1998 te verzekeren, waar ik iedere week 4 zakken Aldi boodschappen mee versleep, en waar onze Duitse herder languit in ligt, kan dit niet? Maar het kan wel als Marie antoinette van rooiy-de la haye- van voort tot ginder, met haar Audi Q9, tasjes uit de pc, doosje wijn uit de Algarve, met Chanel de chique chihuahua belt? Kunnen hoger opgeleide beter auto rijden, zijn ze verantwoordelijker of hoe ziet deze verzekerings maatschappij dit? Waar beoordelen ze het op? En waarom? Oké, dit is natuurlijk overdreven en ik wil absoluut niemand beledigen, ik heb respect voor mensen met een hoge opleiding en dito baan. Maar het gaat mij om het principe. Komt er straks ook een verzekerings maatschappij speciaal voor lager opgeleide? Kan ik daar met m'n mbo diploma en huis in een arbeiders wijk wel terecht? Ik ben benieuwd naar jullie mening hier over. Groetjes mitsy
Ik heb me er ook over verbaasd. Ik meende me te herinneren dat verzekeringsmaatschappijen niet mochten discrimineren
Verzekeringsmaatschappijen kijken naar de risico´s die een bepaalde groep met zich meebrengen.... Bijvoorbeeld: iemand die rookt moet voor een levensverzekering meer betalen dan iemand die niet rookt, omdat het risico dat ze vroeg overlijden groter is en de kans dat de verzekering moeten uitbetalen dus ook; en dat doen ze natuurlijk liever niet Blijkbaar is dus uit objectief onderzoek gebleken dat hogeropgeleiden minder risico lopen op bepaalde dingen (misschien ongelukken ofzo? ) waardoor een verzekeringsmaatschappij ze dus voor een lagere premie wil verzekeren. Heeft volgens mij niet veel met discriminatie te maken, maar meer met risico-afwegingen.... Probeer het vanuit zakelijk oogpunt te bekijken. Het is niks persoonlijks...
Je klinkt een beetje gefrustreerd. Volgens mij bestaan ze al heel wat jaren en hebben zij zich altijd op die doelgroep gericht, (ze heten natuurlijk niet voor niets promovendum). Als ik googel zie ik op de website staan dat hoger opgeleiden volgens de statistieken minder schade maken/claimen en zij daardoor een lagere premie kunnen aanbieden. Bij bepaalde verzekeringen (ik dacht voor de auto of inboedel ofzo) betaal je meer als je uit een bepaald postcode gebied komt, ook niet echt netjes.
Over autoverzekeringen weet ik niet. Maar je hebt ook zorgverzekeringen voor hogeropgeleiden. Dat is gewoon bewezen dat hoger opgeleiden over het algemeen een gezondere levensstijl hebben en bepaalde ziektes en risico's minder voorkomen. Daar kun je van vinden wat je wilt, maar dat is gewoon zo. En natuurlijk kent iedereen wel iemand waarvoordit juist niet opgaat, maar goed.. Er zijn ook zorgverzekeringen voor christenen etc. Ik weet niet of ze mensen mogen weigeren, maar ik snap t principe wel geloof ik.. Of ik erachter sta is een tweede...
Nee hoor ik ben niet gefrustreerd, mijn voorbeeld heb ik uitvergroot, dat schreef ik erbij. sorry als het zo overkomt, maar was me een beetje aan het opwinden er over. Maar ik ben gewoon erg benieuwd wat jullie ervan vinden, vandaar. Ikzelf vind het raar, waarom zou Pietje meer schade rijden als Jantje met een hogere opleiding. Heb me altijd verbaasd over deze reclame...
Ja ik vindt het ook raar. Vindt het zelfs lichtelijk overkomen als discriminatie. Zo worden we lekker in hokjes geplaatst
Haha, prachtig omschreven. Er he? Die klassenjustitie. Vroeger gebeurde het ook hoor, maar toen zagen we het niet zoveel. Als je boven een bepaald bedrag verdiende moest je particulier verzekeringen. Omdat mijn vader een leuke baan had, was ik als kind particulier verzekerd (werkgever betaalde 80% daarvan mee). Ik werd veel eerder naar een specialist doorverwezen als leeftijdsgenootjes die via het Ziekenfonds verzekerd waren. Het is dus niet iets van deze tijd, maar ik keur het ook absoluut niet goed. Iemand met veel geld zal, in mijn ogen, sneller te hard rijden, want de bekeuring (tenslotte zijn die om de weggebruiker te pesten, niet voor het handhaven van de veiligheid ) kunnen ze makkelijk betalen. Terwijl iemand die niet veel geld heeft, een bekeuring nauwelijks kan betalen en het daardoor veel meer afschrikt.
Pietje en Jantje rijden misschien precies hetzelfde. Maar als je naar de complete populatie kijkt dan zit er blijkbaar toch wel verschil tussen.... En dat is niet leuk als je zelf wel heel goed rijdt, maarja, een verzekeringsmaatschappij kijkt niet naar individuele situaties, die schatten risico´s in op basis van cijfers.
Nee, ik heb me daar nou nooit druk over gemaakt ... Het is middels onderzoek bewezen dat hogeropgeleiden een ander risicoprofiel hebben. Ik zie daar nou niets raars in eigenlijk.
Gelukkig, niet gefrustreerd Maar risicoprofilering wordt volgens mij bij alle verzekeringen (behalve zorgverzekering) toegepast, dit gebeurt bijvoorbeeld ook bij mannen - vrouwen. Overigens wordt je al toegelaten met alleen havo (geen vervolgopl.) en dat vind ik niet zo bijster hoogopgeleid En nog een kleine toevoeging, hoog opgeleid is niet synoniem aan veel geld. Er zijn genoeg berooide universitair opgeleide mensen en er zijn ook miljonairs zonder enige hogere opleiding.
Statistisch misschien wel, maar hier in ieder geval niet..... Ik heb HBO, zit op een MBOfunctie te werken, ben verzekerd bij Promovendum. Ik kreeg daar de goedkoopste verzekering met de meeste vergoedingen voor mijn zwangerschap en bevalling. Mijn man is dimplomaloos (behalve MAVO dan). Hij is ook verzekerd bij Promovendum. Iedereen mag bij promovendum verzekerd zijn, omdat ze niemand mogen weigeren.
Het begrip "hoger opgeleiden" neemt Promovendum wel ruim. Havo is voldoende voor de autoverzekering. https://www.promovendum.nl/autoverzekering-voordeliger Overigens mogen zorgverzekeraars niemand weigeren voor de basisverzekering. Geen lager opgeleiden en ook geen rokers! https://www.hoyhoy.nl/zorgverzekering/veel-gestelde-vragen/zorgverzekering-weigeren
Op de site staat dat zij zich voor schadeverzekeringen richten op hoger opgeleiden en de zorgverzekering voor iedereen toegankelijk is.
Daarom juist, hoger opgeleid betekend niet altijd dat je een Q7 rijdt, veel geld hebt en een duurdere inboedel. Je kan ook met je mavo diploma een goedlopende zaak hebben met veel omzet. Daarom begrijp ik het niet goed, waarom die reclames en slogan, voor hoger opgeleide?! Ik vind het een beetje 'hokjes plaatsen' of zie ik het nu echt zo verkeerd?
Ik denk dat als er een reclame op tv komt met ...-verzekering, speciaal voor laag geschoolden, dat daar toch wel ophef over komt niet?
Maar zo is/ was er toch ook een autoverzekering alleen voor vrouwen? Met een lagere premie, omdat het vrouwelijk volk minder (of in ieder geval minder grote ) schades rijdt?
Het is ook in hokjes plaatsen, absoluut. Maar als commercieel bedrijf hebben ze deze strategie gekozen om zich te onderscheiden van achmea en nationale nederlanden en de andere grote bedrijven. Volgens mij zijn er vooral grote spelers op de markt met een boel verschillende namen), misschien hangt promovendum ook wel onder 1 van de grotere (ik heb geen idee), zo niet zullen ze toch echt moeten knokken voor een plekje. Geen idee of er ophef zou ontstaan als er een verzekering voor lager opgeleiden komt, misschien is het wel een gat in de markt .
Natuurlijk is het een 'hokje', maar gebaseerd op statistische gegevens. Net zoals er een hokje 'rokers' is. Die krijgen statistisch vaker kanker en gaan statistisch eerder dood namelijk. Niet elke roker en niet alle rokers, maar wel voldoende om statistisch relevant te zijn. Blijkbaar zijn hogeropgeleiden interessant als doelgroep. Dat kan een marketingtruc zijn, maar het kan ook zijn dat de statistiek aanleiding geeft om je als verzekeringsmaatschappij liever op hogeropgeleiden te richten. Overigens is het bewezen dat mensen met een hoger opleidingsniveau een grotere overlevingskans hebben bij kanker. Omdat ze beter snappen wat er aan de hand is, maar ook omdat ze hun medicatievoorschriften beter opvolgen en gezonder leven.