Hallo, Ik wil voor het avondeten graag zelf een pizza maken. Met verse gist, want dat heb ik nou net in huis gehaald. En.. ik wil het deeg in de broodbakmachine laten maken. Maar hoe moet dat met verse gist? Ik kom er niet echt uit. Is er iemand die dat weet? Of je pizzadeeg in de broodbakmachine kunt laten kneden met verse gist? Misschien heeft iemand een recept liggen? Ik wil graag een pizza maken zo groot als 1 bakplaat in de oven. Hoeveel bloem e.d. moet ik dan hebben? Groetjes, Hanna
Hai Hanna,,hier een dame met Italiaanse familie die je wel aan een recept kan helpen maar die is niet voor in de broodbakmachine maar een foodprocessor met deeghaken, heb je dat?
Nee, die heb ik niet. Kijk, ik kan wel pizzadeeg laten kneden met gedroogde gist in de bbm, maar ik heb nu net verse gist gekocht. En dus ben ik zo eigenwijs om het daar mee te willen maken. En ook in de broodbakmachine dus. Maar ja, of dat nou kan... dat weet ik dus niet... Anders moet het toch maar 'gewoon' met gedroogde gist...
Verse gist kan je gewoon oplossen in het water wat je nodig hebt voor je pizzadeeg. Ik doe voor 2 pizza's 450 Gr. Bloem 1 gekookte aardappel geprakt Beetje zout Beetje suiker Gist Beetje olie 200cc water Dat ' 's ochtends in de broodbakmachine zodat het zeker een paar uur kan rijzen
Hoe lang kun je het pizzadeeg laten liggen als het deeg uit de broodbakmachine komt? Voordat je het gaat beleggen bedoel ik en in de oven stopt? Of rijst het nog een eind door? Met andere woorden: kun je een pizzadeeg 's ochtends maken en aan het eind van de middag pas gaan uitrollen/beleggen en in de oven stoppen?
Ik laat hart altijd gewoon in de broodbakmachine zitten totdat ik het ga beleggen zeker wel 5 uur meestal langer.
ik heb geen ervaring met broodbackmachine en pizzadeeg maken maar zie gelukkig dat andere dames je wel kunnen helpen hiermee
Ik maak het met 500gr bloem, en heb dan een bakplaat vol en twee kleine pizza's op een andere bakplaat. Dus voor een bakplaat iets minder nemen. 400/450gr. Bloem.
Ik maak pizza gewoon met gedroogde gist. Maak altijd een plaatpizza en dan gebruik ik 325 gram bloem (vaak gemengd met een deel meel), is overigens een kleinere plaat maar we houden wel van een dikke bodem. Voor een gewone ronde pizza zou ik 200 a 250 gram bloem gebruiken. Verder doe ik er een aantal lepels olie in per pizza en lauwwarme melk. Soms ook een eiwit, dat maakt het heerlijk luchtig.
Nee...dan wordt het te luchtig voor een pizza bodem Ik maak het altijd van broodjesmix... en dan de tweede keer minder lang laten rijzen.... Dit heb ik trouwens van mijn Italiaanse vader
Nou, heerlijk gegeten vanavond. Pizzadeeg in de broodbakmachine gemaakt met toch maar gewoon droge gist ipv verse gist.