recept voor pizzabodem gevraagd, gemaakt met verse gist en broodbakmachine

Discussie in 'De lounge' gestart door hanna76, 28 sep 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Hallo,

    Ik wil voor het avondeten graag zelf een pizza maken. Met verse gist, want dat heb ik nou net in huis gehaald. En.. ik wil het deeg in de broodbakmachine laten maken.
    Maar hoe moet dat met verse gist? Ik kom er niet echt uit. Is er iemand die dat weet? Of je pizzadeeg in de broodbakmachine kunt laten kneden met verse gist?
    Misschien heeft iemand een recept liggen?
    Ik wil graag een pizza maken zo groot als 1 bakplaat in de oven. Hoeveel bloem e.d. moet ik dan hebben?

    Groetjes,
    Hanna
     
  2. momy2b

    momy2b Actief lid

    4 feb 2015
    380
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hai Hanna,,hier een dame met Italiaanse familie die je wel aan een recept kan helpen maar die is niet voor in de broodbakmachine maar een foodprocessor met deeghaken, heb je dat?
     
  3. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Nee, die heb ik niet.
    Kijk, ik kan wel pizzadeeg laten kneden met gedroogde gist in de bbm, maar ik heb nu net verse gist gekocht. En dus ben ik zo eigenwijs om het daar mee te willen maken. En ook in de broodbakmachine dus. Maar ja, of dat nou kan... dat weet ik dus niet... ;)
    Anders moet het toch maar 'gewoon' met gedroogde gist...
     
  4. soovi

    soovi Fanatiek lid

    1 nov 2007
    2.465
    582
    113
    Verse gist kan je gewoon oplossen in het water wat je nodig hebt voor je pizzadeeg.
    Ik doe voor 2 pizza's
    450 Gr. Bloem
    1 gekookte aardappel geprakt
    Beetje zout
    Beetje suiker
    Gist
    Beetje olie
    200cc water
    Dat ' 's ochtends in de broodbakmachine zodat het zeker een paar uur kan rijzen
     
  5. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Hoe lang kun je het pizzadeeg laten liggen als het deeg uit de broodbakmachine komt? Voordat je het gaat beleggen bedoel ik en in de oven stopt? Of rijst het nog een eind door?
    Met andere woorden: kun je een pizzadeeg 's ochtends maken en aan het eind van de middag pas gaan uitrollen/beleggen en in de oven stoppen?
     
  6. soovi

    soovi Fanatiek lid

    1 nov 2007
    2.465
    582
    113
    Ik laat hart altijd gewoon in de broodbakmachine zitten totdat ik het ga beleggen zeker wel 5 uur meestal langer.
     
  7. momy2b

    momy2b Actief lid

    4 feb 2015
    380
    0
    0
    NULL
    NULL
    ik heb geen ervaring met broodbackmachine en pizzadeeg maken maar zie gelukkig dat andere dames je wel kunnen helpen hiermee
     
  8. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Heb je misschien wel een idee hoeveel bloem ik ongeveer nodig heb voor 1 bakplaat van de oven?
     
  9. Duma

    Duma Fanatiek lid

    13 sep 2007
    1.085
    1.069
    113
    Ik maak het met 500gr bloem, en heb dan een bakplaat vol en twee kleine pizza's op een andere bakplaat.

    Dus voor een bakplaat iets minder nemen. 400/450gr. Bloem.
     
  10. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Bedankt! Hier ga ik mee aan de slag! :)
     
  11. Huis van Puck

    Huis van Puck Fanatiek lid

    30 jul 2010
    1.415
    52
    48
    Hoi momy2b, zou je je recept hier willen plaatsen? Ik ben erg benieuwd!
    Groetjes Puck
     
  12. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.227
    7.274
    113
    Vrouw
    Brabant
    Een pak Koopmans is 450gr en wij hebben dan precies genoeg voor 1 plaat :)
     
  13. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ik maak pizza gewoon met gedroogde gist. Maak altijd een plaatpizza en dan gebruik ik 325 gram bloem (vaak gemengd met een deel meel), is overigens een kleinere plaat maar we houden wel van een dikke bodem.
    Voor een gewone ronde pizza zou ik 200 a 250 gram bloem gebruiken.

    Verder doe ik er een aantal lepels olie in per pizza en lauwwarme melk. Soms ook een eiwit, dat maakt het heerlijk luchtig.
     
  14. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.264
    6.789
    113

    Nee...dan wordt het te luchtig voor een pizza bodem


    Ik maak het altijd van broodjesmix... en dan de tweede keer minder lang laten rijzen....

    Dit heb ik trouwens van mijn Italiaanse vader
     
  15. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Nou, heerlijk gegeten vanavond. Pizzadeeg in de broodbakmachine gemaakt met toch maar gewoon droge gist ipv verse gist.
     
  16. Islah

    Islah Niet meer actief

    Je kan het wel (net als bijna elk ander deeg) in de koelkast bewaren.
     

Deel Deze Pagina