Achteraf wonen

Discussie in 'De lounge' gestart door Kiekske, 2 okt 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Ik vond het vroeger niet altijd even leuk. Alle vriendinnetjes van school woonden bij elkaar in de wijk en konden de hele middag op de stoep spelen en in de speeltuintjes, nou dat hadden wij niet, bij ons geen stoep en geen speeltuintjes. Wel een hele grote tuin :) met schommel en glijbaan, maar het is toch niet hetzelfde.

    Wij wonen nu aan de rand van een woonwijk, dat vind ik een fijn compromis :) . Als ik uit het raam kijk zie ik de weilanden, maar we zijn ook zo in het centrum of op school.
     
  2. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ik ben opgegroeid in de stad. Maar wil erg graag meer achteraf wonen.
    Mijn man komt uit een dorp van twee lange straten en heeft een heerlijke jeugd gehad. Oke school was even fietsen. En voor de winkels moest je in de auto. Maar de rust en de ruimte die je krijgt weegt daar flink tegen op..

    Ik zou het dus wel doen. En onze eventuele kinderen krijgen dan met 16 een scooter zodat ze wat meer vrijheid hebben. Daarvoor brengen we ze gewoon.
     
  3. K0pjeThee

    K0pjeThee Bekend lid

    18 nov 2011
    989
    48
    28
    mh
    Wij zijn hier zelf ook over aan het dubben, maar ligt er wel aan wat je achteraf noemt.
    Aan de rand van een dorp/stad of net erbuiten wonen vind ik al achteraf, als je een soort van parallelweg uit moet rijden tot je in het dorp bent.
    Ik denk dat ik het toch ervoor over zou hebben voor de rust en vooral ruimte/ hoop grond. Echt kilometers van een stad of dorp af zou ik nooit doen. Wel net een dorp of stad uit, of aan de rand.
    Als je kleine kinderen hebt van onder de 6 jr dan zal het wel even wat lastiger zijn, want in een dorpskern of speelplaats komen ze elkaar vanzelf tegen en afspreken met anderen doen ze op die leeftijd nog niet zo consequent. Als je wat meer buitenaf woont dan komen je kinderen de andere kinderen niet tegen op een speelplaats tenzij ze van tevoren afspreken met anderen. Naarmate ze ouder worden zal dat vast makkelijker gaan, dan gaat sowieso het afspreken makkelijker.
     
  4. MamaR

    MamaR Fanatiek lid

    4 jul 2010
    3.420
    17
    38
    Wij wonen ook echt in het buitengebied.. Ik vind het echt heerlijk.. Mijn man is hier opgegroeid dus hij weet niet beter, en onze kinderen straks ook niet.. School is een kwartiertje met de auto, dus dat is goed te doen.. tsja, met vriendjes afspreken is inderdaad brengen en halen, maar dat vind ik geen probleem.
     
  5. Kiekske

    Kiekske Niet meer actief

    Waarschijnlijk gaan we het huis wel bezichtigen. Het rijden voor vriendjes vind ik geen probleem, alleen vind ik het voor een kind ook fijn/belangrijk als hij zelfstandig op pad kan. Maar dat kan in dat gebied prima als hij iets ouder is.

    Nu hopen dat er overlast van vliegverkeer is, want dat zou daar nog wel eens zo kunnen zijn. Ook dat gaan we nog even uitzoeken.

    Bedankt voor de reacties meiden!
     
  6. maansneeuw

    maansneeuw VIP lid

    14 nov 2011
    9.867
    992
    113
    Verslaafd aan namen zoeken
    Nederland
    Ik heb vanaf m'n elfde ongeveer op het platteland gewoond en vond dat helemaal het einde. Wel 10 km fietsen naar school maar ik vond het prachtig. Maar dat vindt zeker niet ieder kind.

    Voor m'n elfde in een nieuwbouwwijk gewoond en dat was ook heel leuk, veel vriendjes en vriendinnetjes om je heen, alles dichtbij.

    En hé, genoeg te doen op het platteland voor een kind hoor. Skelteren, dieren aaien, door de drek rennen, beestjes ontdekken. Tja, wat niet?

    Ik heb het altijd fijn gevonden dat ik beide heb mee mogen maken, maar ik weet niet of ik met een tweejarige al naar het platteland zou gaan.
     
  7. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    0
    0
    10 minuten fietsen zou ik geen ramp vinden.

    Verderweg wordt echt wel lastiger. Telkens 20 minuten onderweg naar een vriendje / lagere school / de bakker / ... en dat ook weer terug lijkt me niet erg handig. (Brood toevallig net op ... en je bent zo een uur verder voor je aan tafel kan.)
    Of je moet voor elke wissewas de auto nemen en je kan een bordje "taxi" op je wagen monteren.
     
  8. Nynke

    Nynke VIP lid

    30 sep 2006
    8.087
    0
    0
    Frankrijk
    Wij gaan van een woonwijk naar het echte platteland. Geen buren meer alleen maar weilanden en ruimte. Het zal even aanpassen worden en ik zal idd een bordje taxi op mijn auto laten zetten ;) maar dat heb ik voor mijn kinderen over.
    De oudste drie zullen met de bus naar school gaan en tussen de middag op school moeten eten. Ben ik iets vergeten qua boodschappen? Pech dan eten we wat anders:D

    Nog 2,5 maand en dan is het zover. We, ja de kinderen ook, kunnen niet wachten.
     
  9. MamaR

    MamaR Fanatiek lid

    4 jul 2010
    3.420
    17
    38
    Dat snap ik! Het is echt heerlijk! Wij wonen tegen/in het bos. De kinderen kunnen lekker met de quad op het weiland rijden en de enige "buren" die we hebben zijn mijn schoonouders.

    Mijn zoon heeft continu rooster dus ook geen probleem met tussen de middag overblijven. Afspreken met vriendjes is ook geen probleem. Er zijn meerdere kindjes die wat verder weg wonen, dus extra rijden moet dan toch wel.

    Ik kan echt geen nadelen bedenken..
     
  10. nmv

    nmv Fanatiek lid

    7 jan 2013
    3.964
    270
    83
    Oost-NL
    Nynke, zorg ervoor dat je altijd iets in de vriezer hebt, zodat je daar wat van kunt pakken als je wat bent vergeten met de boodschappen. Wij hebben een grotere vriezer aangeschaft, zodat we wat extra vlees en groente en natuurlijk genoeg brood altijd in huis hebben. Dat vind ik nog steeds erg prettig. Je kunt namelijk niet even snel naar de supermarkt! ;)
     
  11. nmv

    nmv Fanatiek lid

    7 jan 2013
    3.964
    270
    83
    Oost-NL
    Maar verder genieten wij hier ook van de ruimte! :)
     
  12. Pepijnn

    Pepijnn Fanatiek lid

    8 jul 2015
    1.835
    368
    83
    Vrouw
    Ik zou het niet doen. Zelf achteraf opgegroeid en dat heeft me sociaal gezien altijd problemen opgeleverd. Ik moest altijd zelf naar vrienden, ze kwamen nooit naar mij, maar ik mocht dan weer niet laat op de fiets. Ook met uitgaan was het altijd een probleem (vroeger kon dat nog als je jong was, tegenwoordig mag je sowieso pas uit met 18 jaar).

    Op de basisschool mocht de hele klas op straat spelen en naar elkaar toe fietsen, ik niet, want wij woonden aan een drukke weg, veel boerenbedrijven en dus grote tractors in de straat. Ook miste ik zelf het kunnen kiezen van vriendjes of hobbies, maar dat lag aan het feit dat het een heel klein dorp was. Bij een groter dorp of een stad heb je dat probleem niet zo denk ik.

    Het zal vast voor veel mensen goed uitpakken, maar voor mij was het een bevrijding toen ik tussen de mensen ging wonen als 18jarige.
     
  13. Hemelsblauw

    Hemelsblauw Actief lid

    1 aug 2014
    234
    0
    16
    NULL
    NULL
    Eigen ervaring: Als kind is het erg leuk. Lekker tussen de boerderijen en in de natuur opgroeien. Wel met broertjes en zusjes en 2 buurkindjes. Vond het alleen verschrikkelijk dat ik op de basisschool moest overblijven terwijl 99 procent van de andere kinderen de middagpauze thuis doorbrachten.. Vanaf een jaar of 12 (als jongere dus) vond ik het heeel vervelend om verder weg te wonen van al het vertier. Had echt het gevoel dat ik van alles miste. En dat was ook zo. Vriendinnen spraken iedere avond af in het speeltuintje enzo. Ik kon daar nooit bij zijn. Sporten was ook zo'n probleem. Niet veilig om in t donker te fietsen.
    Ik zou er zelf ook nóóit voor kiezen om mijn kinderen "buiten'" op te laten groeien, al heb ik die keuze dus wel. Ik hou er juist van om alle voorzieningen op loopafstand of 5 minuten fietsafstand te hebben. In een woonwijk dicht bij het centrum.
    Ik ben opgegroeid op een boerderij, maar diep van binnen toch een stadsmens.
    Tussen de mensen wonen heeft zoveel voordelen!
    Nee, nooit meer Verweggistan voor mij.
     
  14. Pepijnn

    Pepijnn Fanatiek lid

    8 jul 2015
    1.835
    368
    83
    Vrouw
    Precies dit, al ben ik niet opgegroeid op een boerderij. Je mist zoveel als jongere.
     

Deel Deze Pagina