Heb per maand 900 euro voor boodschappen en extra's. Ene maand meer boodschappen andere maand meer extra's
Jeetje, dat is inderdaad altijd fijn, als alles tegelijk komt of vlak na elkaar: not! Hopelijk krijg je inderdaad meer rust en ook minder schuldgevoel als de buffer weer wat meer opgebouwd is
tja, wist ik het maar. Mijn moeder en zusje hebben er ook last van. Ik heb zelfs schuldgevoel als ik een nieuwe droger koop (alsof je die voor je lol zou kopen). Boodschappen vind ik dan weer helemaal niet moeilijk. Hier ook 600 ongeveer en krijg ik ook niet omlaag, maar ja, daar zit de besparing dan ook niet in. Oh, blij ben met de aankopen ben ik wel altijd trouwens hoor. Helpt ook niet mee dat mijn moeder elke keer het volgende zegt als ik wat heb gekocht: " oh, had je weer geld teveel?" Grr... Mijn man zegt nu elke keer als ik met haar ga shoppen dat ik belachelijk dure dingen moet kopen en dat ze zich daar niet mee moet bemoeien (wat natuurlijk helemaal klopt), maar toch trek ik mij er wat van aan. Jammer, want daardoor wordt het wel iets minder leuk.
Ons rijtje nu: 800/1000 sparen (pas sinds kort, moesten nog een lening inlopen) 600 boodschappen 400 overige uitgaves
Ik kijk ook altijd naar wat er aan het einde van de maand overblijft, nadat alle vaste lasten eraf zijn. Bij ons is dat meestal hooguit 200 euro . We gaan dan ook bijna nooit dagjes weg, uit eten etc.
Zo deed ik dat eerst ook, maar dan stond ik rustig in de min. Ik houd het nu dus tussendoor wel altijd heel goed in de gaten. Het is ook niet zo dat wij elke maand uit eten gaan of dagjes weg gaan hoor. Uit eten lukt sowieso met onze jongste. Drama.
Misschien toch iets schuiven met je budgetten en dan bv 500 euro voor overige reserveren. dit op een aparte rekening en op=op.
Ik hou onze uitgaven niet exact bij, maar ik weet dat we met de vaste lasten van nu in principe elke maand moeten uitkomen. Als ik tegen het einde van de maand zie dat de bodem in zicht raakt doen we even wat rustiger aan. Rood staan kunnen we niet dus als het echt niet lukt moeten we wat overschrijven van de spaarrekening, maar tegenwoordig is dat gelukkig niet vaak meer nodig.
Ja dat doen we nu ook. We kunnen ook niet meer rood staan hoor. Dat heb ik een tijd geleden al afgeschaft.
Hoeveel buffer voelen jullie je prettig bij? Ik wil het liefst altijd 10.000 achter de hand hebben. Dit hebben we nu niet helemaal wegens een duur jaar. Maar wel bezig om er weer te komen
Hier is ons budget: 350 euro boodschappen gemiddeld per maand 200 euro tanken (2 auto's) 350 overige zaken (kleding, leuke dingen etc) Eigenlijk gaat het zo al jaren en gaat het best goed. We sparen ongeveer 1000 per maand en daar gaat ook regelmatig iets vanaf als dat nodig is. Echt schuldig over onze uitgaven voel ik me niet. Je moet toch ook een beetje leven en je kunt het toch niet meenemen je graf in
Slim om dit bij te houden. Dit zijn wij ook gaan doen en ook wij kwamen erachter dat wij bijna 100 euro extra iedere maand uitgeven dan budget Nu hebben wij voor alle extra een budget van 350 euro en wat daarvan over blijft gaat naar de spaarrekening en soms een deel in persoonlijke kluis.
Wij hebben het per maand als volgt opgebouwd: 450 boodschappen 40 luiers enz 25 persoonlijke verzorging 10 huishouden 105 kleding ml en ik 95 kleding twee kids (2 en 4) 175 overige Wat ik niet gebruik schuift door naar de volgende maand. En wat aan het einde van het jaar over is dat gaat naar de spaarrekening. Onder overige vallen ook de clubjes, jaarabbo's dierentuin, legitimatiebewijzen, uit eten, dagjes weg, weekendje weg, kadootjes enz.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik zuinig ben en erg let op bijv boodschappen doen. Wat er in de aanbieding is bijvoorbeeld maar verder kijk ik nooit naar uitgaven ook eigenlijk maar zelden op de rekening. Wij hebben t financieel best makkelijk en voorlopig geen grote uitgaven dus loopt de spaarrekening eigenlijk best hard op. Nog nooit rood gestaan of geldproblemen gehad. Of dit nu ligt aan ons inkomen of dat we gewoon te weinig tijd hebben om t op te maken weet ik niet. Sowieso krijgen we altijd best veel geld terug van de belasting ivm koophuis. Als he dat gehad spaart gaat t al best hard. Wij hebben dus geen budget en heb ook geen idee hoeveel we gemiddeld aan extraatjes uitgeven..
Wat een interessant topic! Sinds een jaar werk ik niet meer en leven wij van het salaris van m'n man. Incl. alle toeslagen die we krijgen hebben wij iedere maand zo'n 2000,- te besteden. Daarvan gaat 1300 euro naar vaste lasten. De rest is dus voor boodschappen, benzine, uitjes, kleren, cadeautjes en sparen. Iedere maand gaat er 22,50 naar spaarrekening van onze zoon, dit is niet veel maar toch vind ik dit belangrijk. Houden we dit 18 jaar vol dan is het toch een mooi bedrag wat we hem kunnen mee geven . Zelf gaat er iedere maand maar 100 euro naar onze spaarrekening. Dit is echt niet veel en geeft best een benauwd gevoel maar het is niet anders. Afgelopen voorjaar moesten we plots een andere auto kopen. Weg was het spaargeld en vakantiegeld van ml. Dus zijn weer opnieuw begonnen in de hoop dat alles voorlopig niet kapot gaat (afkloppen) haha. Aan boodschappen zijn we zo'n 300 per maand kwijt. Alles bij elkaar is dit dus zo'n 1725,- dus dan houden we 275 euro per maand over voor alle overige dingen. Vind het best een groot bedrag als ik het zo zie staan maar toch is het iedere maand erg krap met rondkomen haha. Onze meeste familieleden wonen ver weg waardoor er iedere maand toch zeker wel een hele tank benzine doorgaat van zo'n 75 euro. Ik geef niet zoveel om kleding. Koop denk ik 2 x per jaar een paar broeken/leggings en rokjes en een paar shirts en truien voor mezelf. Winterjas om het jaar. Ml hetzelfde die draagt overdag altijd werkkleding dus zijn kleren slijten niet snel. Laatst nieuwe schoenen voor hem gekocht bij zalando in de sale, ik vind goede schoenen wel belangrijk. 2 paar schoenen (le qoc sportif en britisch knights) voor samen 70 euro. Goed koopje al zeg ik het zelf . Kwa kleren en schoenen voor onze zoon heb ik een gat in m'n hand, maar ik maak er een sport van hem in leuke kleren te hebben lopen voor weinig. Ik krijg altijd te horen wat loopt hij er leuk bij. Ik koop veel bij de zeeman, h&m en primark. Gister nog een shirtje gescoord voor 3 euro bij de c&a. Dat geeft zo'n tof gevoel. Vorige week bij Intertoys alvast paar dozen duplo gescoord voor z'n verjaardag in Januari. Zit nu 30% korting op. Kan het beter nu kopen dan straks vlak voor de feestdagen of in januari wanneer alle acties afgelopen zijn. Voordat onze zoon geboren werd werkte ik 28 uur in de zorg, toen hadden we beduidend meer te besteden en kon ik luk raak van alles uitgeven. Dat is fijn natuurlijk maar toen had ik na m'n aankopen niet zo'n voldaan gevoel als wanneer ik nu weer wat leuks ergens voor een klein prijsje gescoord heb .
Dit dus ook. Op dit moment geen financiële problemen. Sparen gaat automatisch een vast bedrag van de rekening. En af en toe nog een extra stuk. Ik probeer echter bij elke extra uitgave te zien of ze nodig is. Ik koop dus niet te veel overbodige kleding. En geen kleding van 100 euro per stuk ofzo. Genoeg in de kast, dus als er echt dingen kapot zijn, dan ga ik winkelen. Een broek mag rustig 50 à 70 euro kosten, maar dan moet ze wel minstens 2 jaar meegaan. Aan tijdelijke mode doe ik niet / nauwelijks mee. Paar weken geleden begaven mijn herfst/winterschoenen het ... geen probleem, die dingen zijn 4 jaar meegegaan. Dan vind ik het geen probleem om aan de nieuwe 70 euro uit te geven. Achteraf mij nog de luxe gepermitteerd om nog een plat koppel erbij te kopen, maar dan wel het B-merk (22 euro) ipv het A-merk (65 euro). Winterjas? Gekocht vlak voor een begrafenis in 2009 (ik had er een zwarte nodig). Heeft toen bergen geld gekost, maar gaat nog altijd mee. Een betere vind ik echt niet, dus hij blijft dienen tot hij ooit uit elkaar valt. Wij doen 1 grote reis per jaar en 1 weekend per jaar. Letten op dat moment niet op centen. Zonder dat we natuurlijk hotels boeken van 200 euro per nacht. Etentjes? Geen probleem, maar geen 5 keer op een maand. En niet elke keer voor 100 euro. Met een rekening van 50 à 60 euro voor 2 hebben we ook lekker gegeten. Snackbar (frituur)? Doen we niet, want met de eetlust van mijn man ben ik dan blut. Terwijl ik de friet evengoed thuis kan bakken en we dan zoveel kunnen bakken als we willen voor minder dan de helft van de prijs. Kapper? In België al snel 55 euro per keer kwijt. Da's voor mij dus pure luxe en goed voor 2 keer per jaar. Mijn haar is lang, niet gekleurd en groeit recht naar beneden. Moeten dus hooguit de punten af en wat opknip in. Merk-shampoo? Geen probleem. Maar ik doe met zo'n bus een half jaar of langer. En ik wissel af met goedkoper spul. Cadeautjes ... Ik heb een idee van welk budget ik per cadeau uittrek. Als ik hier soms lees, is dat "aan de hoge kant". En als een cadeau dan 5 euro blijkt te zijn ... dan is het zo. Maar we hebben niet elke maand een verjaardag (kleine directe familie) en het kan dus probleemloos. Een aanbieding sla ik niet af, maar ik koop niet om te kopen. Ik verbruik maar 1 à 2 flessen wasmiddel op een jaar ... wat zou ik er dan ineens 5 gaan kopen "omdat ze in reclame staan"? Mijn schoonmoeder heeft 4 jaar geleden 3 kartons wit waspoeder gekocht voor ons in de aanbieding ("ik zag dat liggen ..." - ze heeft er voor haarzelf en mijn schoonbroer toen ook genoeg gekocht) ... ik zit er nog mee en 't eerste karton is nog niet half. Zo zitten we hier ook nog met 3 zakken katteneten dat onze katten nauwelijks eten. Ook zo'n promotie van schoonmama. Hier dus ook totaal geen budget. Wat dus niet wil zeggen dat we 't zomaar allemaal door de vensters buiten gooien.
Ik reken de boodschappen en benzine bij de vaste lasten. De vaste lasten bestaan voor ons uit hypotheek zorgverzekering verzekeringen Essent waterleiding waterschap gemeentebelasting (gaat in 10 x) abonnement mobiel kdv boodschappen benzine periodieke uitgaven (die 1200 euro per maand waar ik het eerder over had) Wat dan over blijft gaat naar de spaar. Boodschappen reken ik 500 euro benzine 140