Fulltime werken en gezond eten

Discussie in 'De lounge' gestart door bolkje, 8 okt 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Hoe doe je dat? ;) Ik ga de komende 3 weken een fulltime training volgen en ik zou echt niet weten hoe ik het geregeld krijg om gezond en gevarieerd te koken terwijl ik elke dag weg ben en dus weinig tijd heb om boodschappen te doe en te koken....

    Dus: enlighten me :D
     
  2. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    1
    0
    Boodschappen in 't weekend doen en een planning maken.
    Op woensdag nog effe stoppen voor verse groenten. Of manlief erom sturen.
    Op zondag ineens koken voor 2 dagen.
    En eventueel ook al iets extra klaarmaken en in de diepvries stoppen.

    Aardappelen schillen, vlees in de pan en diepvriesgroente klaarmaken duurt niet overdreven lang.
    Of koop een stel voorgesneden wokgroenten met rijst en kip (of quorn). Rijst koken, kip en groenten in de wok en je hebt eten.
    Of een ui in de pan, champignons en gehakt erbij, tomatensaus erover en je hebt pastasaus.

    Daarnaast je erbij neerleggen dat uitgebreid koken (lees: gerechten van meer dan een uur) iets voor 't weekend zijn.
     
  3. tuc

    tuc Niet meer actief

    Boodschappen voor de hele week doen in het weekend. Meest bederfelijke groenten eerst opeten.

    Voorkoken...pasta's, rijstgerechten kun je makkelijk invriezen en op de dag zelf weer eruit halen.
    Als je AGV eet...schil je de aardappelen en groenten de avond van te voren en zet het in een pan met water vast klaar.
     
  4. littlemunchkin

    littlemunchkin Fanatiek lid

    12 mei 2015
    1.811
    1.004
    113
    als we allebei werken maken we een maaltijd met voorgesneden groente. Bijvoorbeeld een rijstmaaltijd of pasta. Vlees kun je dan de avond van te voren vast in de koelkast leggen, is het goed ontdooit als je thuis komt.
     
  5. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    7.015
    546
    113
    Agv staat hier binnen 30 min op tafel. Aardappel is zo geschild, zak diepvriesgroente erbij en een stuk kipfilet is zo gebakken.

    Pasta is even koken, wat groente roerbakken, wat gehakt of kip. Pot tomatensaus.

    Savonds een grote pan soep maken, snee volkorenbrood erbij klaar.

    Salades met kip of vis is zo in elkaar geflanst, bak yoghurt of kwark of fruit erbij

    Omelet met lekker veel groente en salade erbij
     
  6. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Wat hierboven al gezegd werd. Weekplanning opstellen, boodschappen doen voor de hele week, koken voor twee dagen, de dag vooraf al wat klaarzetten... en accepteren dat je door fulltime werken niet al om 19u in je zetel zal zitten, maar dat het wat later wordt.
     
  7. Berte

    Berte VIP lid

    24 feb 2011
    7.026
    3.840
    113
    Vrouw
    Thuis
    Hier houd ik het simpel en koop ik alleen dingen die ik binnen 15 minuten op tafel krijg, bijvoorbeeld: voorgeschilde aardappeltjes, vlees a la minute en snel te bereiden groente (broccoli).

    Verder is het hier een uitkomst om boodschappen na 19u thuis te laten bezorgen door de week en in het weekend een paar verse dingen bij te halen.
     
  8. humptydumpty

    humptydumpty Fanatiek lid

    9 apr 2014
    3.637
    1.193
    113
    Qua ontbijt en avondeten gaat het hier prima. We doen de boodschappen of in het weekend, even snel s'avonds (AH hier om de hoek) of we laten het bezorgen. We proberen zoveel mogelijk rond 18.00 thuis te zijn (of in ieder geval één van ons), koken dan gelijk en zitten rond 18.30 aan tafel (gezonde maaltijden met veel groenten). Ik moet wel eerlijk bekennen dat we de helft van de keren uitlopen, waardoor de kinderen wel standaard 15 a 20 minuten later naar bed gaan, dan in mn originele planning.

    Mijn struikelblok vormen vooral de lunch en de tussendoortjes op werk. Het aanbod van eten is vaak nét even iets te groot en te lekker en helaas zijn er ook veel collega's die zoetigheden meenemen. Dit in combinatie met stress en te weinig zelf discipline maken dat ik altijd 5 kilo achter de feiten aanloop ;)
     
  9. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    27 apr 2015
    2.585
    1.247
    113
    Op de dagen dat ik werk ben ik 19:00 thuis. De kinderen hebben dan bij de oppas gegeten om 17:00 uur. Ik vries daarvoor altijd restjes in van andere maaltijden. Zelf eten we dan makkelijk. Iets als pasta (saus al van te voren gemaakt en dat halen we smorgens uit de vriezer). Het staat dan echt binnen 15 minuten op tafel. Ook roerbak of restjes lasagne van de vorige dag. Een ovenschotel die alleen nog even opgewarmd hoeft te worden.
     
  10. Snoeki

    Snoeki Fanatiek lid

    30 jan 2014
    2.334
    258
    83
     
  11. MamavC

    MamavC Niet meer actief

    O, dit topic moet ik echt aan mijn vriend laten lezen. Die werkt wisselende diensten, fulltime, en eet niet gezond. Krijg altijd foto's van ijsjes, kebab, frietjes :p
     
  12. littlemunchkin

    littlemunchkin Fanatiek lid

    12 mei 2015
    1.811
    1.004
    113
    Ah, lunch enzo. Ik begrijp dat er een kantine is? Ik neem zelf behalve een paar boterhammen voor een lange dag nog wat extra fruit en yogurt op mijn werk. :) Smiddags een notenreep, maar die kun je ook vervangen door een stuk ontbijtkoek ofzo. Brood is zo gemaakt sochtends, en de rest kun je gewoon in je tas gooien voor je weggaat of op je werk halen dan. :)
     
  13. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief

    Dit. Ik weet niet beter. Eten altijd gezond. En eten tussen 1730 en 1830.
     
  14. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.990
    6.741
    113
    zuid-holland zuid
    en je partner? Kan die niet koken? Bij ons moet degene die het eerste thuis is koken en de ander moet daarna afruimen :)
    Ik maak een weekplanning en heb altijd een paar simpele recepten die snel klaar zijn: couscous of noedels die alleen hoeven te wellen, zak wokgroente.. of voorgekookte aardappelen die je even opbakt en een kant en klare bak met salade! Het kost wel wat meer geld vaak dan alles zelf met de hand klaarmaken, maar het is stiekum toch erg handig op dat soort momenten.
     
  15. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    9.168
    10.676
    113
    Eeeh.... is koken na een fulltime werkdag heel anders dan koken op een willekeurige andere dag dan?
    Al sinds we samenwonen was ik altijd fulltime stage aan het lopen of aan het werken. (nu 4 dagen, ben meestal tussen half 7 en 7 thuis). En het eten is echt niet heel anders dan bv in mijn zwangerschapsverloven, al kon ik dan nog weleens iets meer uitpakken.

    Weekboodschappen halen (ik doe niet aan lijstjes, het komt toch niet uit, globaal ingrediënten voor een paar goede maaltijden) en na je werk lekker de keuken in. Ik heb maar zelden voorgesneden of diepvriesgroenten en kook nooit vooruit. Soms als manlief als eerste thuis is schilt hij eens alvast een aardappel of ontdooit alvast wat vlees, maar verder doe ik het gewoon. Nee ik rol dan geen zelfgemaakte sushi meer en er gaat geen stoofschotel meer op, maar verder eet ik volgens mij heel gewone maaltijden.

    voorbeelden?
    Soepje van verse groenten (bv courgette, venkel-wortel, champignonsoep)
    Verse pasta met zelfgemaakte groentesaus, evt met gehakt
    als ik redelijk op tijd thuis ben bv nog weleens een lasagne
    rijst met groente, bv gemengde groente roerbakken, of lekker even stoven in de kokosmelk met sambal en specerijen
    Aardappelpuree met gegratineerde groenten
    Krieltjes met salade en een stukje vis
    Quinoa met beetgaar gekookte broccoli

    Voorbeelden te over!
    Wat maak je normaal dan, wat te lang duurt naar jouw idee?
     
  16. Youtan

    Youtan VIP lid

    9 jun 2015
    6.495
    4.332
    113
    Vrouw
    Ik laat mijn boodschappen op maandagavond bezorgen :) je weekend kan je dan fijn quality time met je gezin doorbrengen.
    Maar misschien op zondag al een (dubbele) overschotel maken, maandag sla erbij en lekker snel aan tafel.
    Één avond frituren (ofzo?)en één avond verse groentesoep, zijn al 3 avonden gevuld.
    Als gezonde tussendoor maak ik vaak een bak met een salade van; gekookte eieren, komkommers, cherrytomaten, mais en fetakaas, zonder dressingin een Tupperware schaal, dan hebben we voor twee dagen een bakje mee naar ons werk.

    Zal wel even zwaar zijn zeg, gelijk 5 dagen aan de bak! Maar wel leuk voor je hoor, gefeliciteerd! :)
     
  17. Denise001

    Denise001 Bekend lid

    9 feb 2015
    503
    4
    18
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Ben elke dag rond 19:30 thuis en dan word er nog gewoon gekookt.
    Boodschappen worden in het weekend gedaan en meestal nog 1x midden in de week voor verse groente ed.
    Vrijdag of zaterdag is bij ons frietdag. En zondag word er dan uitgebreid gekookt :D
     
  18. Ik kook meestal wel vrij uitgebreid, duurt langer dan een half uur.... Vaak ovenschotels, verse lasagne met saus die alleen al een uur staat te pruttelen en dan ook nog eens 40 minuten in de oven moet, zulke dingen.

    En daarnaast kies ik altijd op de dag zelf wat we eten. Ik maak wel een weekmenu maar soms schuif ik dan de ene dag voor de andere om. Ik ga nu ook elke dag wel even langs de supermarkt.

    Maar misschien valt het mee hoor. Ik kijk er gewoon een beetje tegenop :)
     
  19. stressbal

    stressbal Niet meer actief

    Ik werk elke dag tot half zes. wel eens waar 4 dagen en geen 5.

    Maar eer ik thuis ben met de kinderen is het half 7. De kinderen laat ik eerst eten zodat hun weer op tijd in bed kunnen.

    En dat doe ik zo:

    Ik koop op zaterdag vaak verse groentes op de markt. Deze blancheer ik meteen laat het afkoelen en vries ze in.
    Ik zelf eet vaak pasta's oid dit maak ik ook van te voren en vries het in. Ben dan wel lang bezig maar goed ik eet wel en gezond :D

    In de ochtend schil ik aardappels zet ik in een pannetje met water en haal de groentes uit de vriezer ook in een pannetje water.
    Bij thuiskomst zet ik dit op laag vuur douche de kindjes en we gaan eten en na het eten lekker naar bed.
     
  20. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Lasagne kan wel, maar dat maak je dan op zondag en schuif je in de de vriezer voor door de week.

    Heel veel dingen kun je vooruit maken en invriezen, pastasaus, chili, ovenschotels etc.

    Pasta met verse saus heb je trouwens in een kwartier op tafel :) Beetje valsspelen met een pakje tomato frito en je bent echt zo klaar. Vooral als je ook nog vegogehakt neemt.
     

Deel Deze Pagina