Februari 2007 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door IkenKleine, 7 feb 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bab28

    Bab28 Fanatiek lid

    5 sep 2006
    1.120
    0
    36
    Secretaresse
    Maas en Waal
    Goedemorgen,

    Helaas geen nieuwe laptop hier;-( Vriendlief was vrijdagavond naar de mediamarkt gereden en heel toevallig! waren alle laptops uit de folder uitverkocht! Hij geloofde er weinig van en irriteerde zich aan de onnozele verkopers...Mmmm, is dus al weer snel naar huis gekomen. Gelukkig heeft hij het hele weekend piket en heb ik zijn laptop tot mijn beschikking. Dus even geen geruzie om wie de laptop mag hebben haha!
    Hoop volgende week wel een nieuwe te hebben. Ook zijn we hard op zoek naar een andere auto. Hebben nu een babybenz van 3 jaar oud maar ik ben iets te lang voor deze auto en vind het verschrikkelijk rijden. Mijn vriend, die voor de hobby graag handelt, heeft de auto alweer verkocht en nu moeten we binnen een week een andere hebben. Probleem is: we zitten niet op 1 lijn qua keuze. En hij heeft auto van de politie dus ik vind dat ik wel de keuze mag maken, moet er tenslotte het meest mee rijden...Hahah hoezo eigenwijs?

    Verder ook weinig nieuws hier. Luuk is sloom vandaag! Was pas om 7.30 uur wakker en lag er om 9.30 uur alweer in! Hij zit ook alweer de hele morgen aan zijn linkeroortje...Arm mannetje! Ben druk op zoek naar wintersportaccomodatie..Vind het wel moeilijk kiezen. Zwitserland is vertrouwd dus daar weet ik wel wat plekken, Frankrijk vind ik te ver rijden en Oostenrijk lijkt me ook leuk. Alleen weet ik daar geen leuke, echte gezellige dorpen (skimogelijkheden zijn niet zo belangrijk want mijn vriend kan niet skieen dus doe ik het deze rit ook niet).

    @Rianne: Wat lekker dat Maureen zo lang slaapt! Hier ook een luie baby hoor!

    @Pendrag: Fijn dat jullie wat opknappen...Volhouden hoor!

    @Runner: Ben ook benieuwd wat Luuk weegt. Wij moeten donderdag, krijgt hij ook weer een prik! Qua lengte is hij wel lang, schat zo`n 78 cm!

    Ik heb al een aantal keer met Luuk gefietst. Hij vindt het geweldig, ik vind het alleen te koud. Ben nog op zoek naar een 'runner" zodat de hond ook mee kan. Maakt het wel zo gezellig!
     
  2. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    @rianne, hoop niet dat het waar is van dat Sam pas klaar voor het lopen is als de fontanel gesloten is... want die is echt nog LANG niet gesloten.

    De begrafenis was "mooi" en emotioneel natuurlijk. Wel weer een lange zit, kreeg last van mijn buik van het lange tijd rechtop zitten. Onderuitgezakt zitten is dus best wel gezond hier hihihi.
    We zijn 's avonds ook nog naar de bios geweest, national treasure, is leuke film!
     
  3. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    @Bab, gelukkig hier geen nieuwe laptop nodig, even geen geld voor. En ook hier moeten er genoeg spullen staan voor Mark en voor mij, samen delen dat werkt niet hahaha.
     
  4. kristel

    kristel Niet meer actief

    Zo, weer effe bijgelezen.

    @rianne/daphne: over dat fontanelletje heb ik nooit gehoord. Bij mijn dochter is deze nog lang niet dicht en ze loopt veel (nog niet los hoor). Ze heeft een klein koppie, dus die mag nog wel even doorgroeien. Ik zou niet zo druk maken over de snelheid van maureen. Mijn dochtertje loopt al 5 maanden aan de hand en is erg beweeglijk (kan zelfs de trap alleen omhoog kruipen), maar de ontwikkeling staat nu wel stil. Ik hoor heel vaak dat sommige kinderen tot hun 15e maand niet veel doen en dan ineens opstaan en meteen los kunnen lopen. Dus de een oefent een half jaar, de ander besluit het in een keer te doen. En bovendien zie je dat kinderen die wat langzamer zijn met de motorische ontwikkeling, veel sneller leren praten. Dus als ze dan 2 jaar zijn hebben ze weer een voorsprong.

    @Daphne: ik las over je placenta. Ik hoop dat de artsen het goed in de gaten kunnen houden en er wat aan kunnen doen. Wel goed van je dat je nog gerust van je zwangerschap geniet. Leuke collage trouwens. Zou ik ook eens moeten doen.


    Nou, ik ben ook zo'n fietsende moeder, maar doe het al sinds mijn dochtertje 6 maanden oud was. Ze zat al goed en is sterk. Alleen de ritjes naar school. Ik durfde het CB dit maar niet te vertellen.

    @bab: Hier ook iemand met een eigen willetje. Luuk is echt niet de enige. Silke kan gillen als het haar niet zint. En laat zich goed horen in haar eigen taaltje, alsof ze echt een eigen mening over iets heeft. Ook mag ik haar soms niet meer voeren. Brood in stukjes worden arrogant bekeken en nonchalant op de grond gegooid (ze wil alleen hele broodjes in het vuistje).

    @Marjanne: je hoeft niet schuldig te voelen over dat huisje. Laatst zaten wij ook over een project te dromen (maar toch de duur). Dromen gaat zo makkelijk. Ik hoop voor je dat het wat gaat worden.

    Silke blijft een bezige bij. Kasten leegplunderen, spelen met haar broers, traplopen (kruipend), met de driewieler rondrennen. Ze blijft verder nog wel een klein poppetje. Volgende week moet ik weer naar het CB en het lijkt er op dat ze wel gegroeid is maar niet is aangekomen (ik vermoed 69 cm en 6600 gram), dus ben benieuwd wat ze daar over te zeggen hebben.

    Hier moeten ook wat kilootjes er af. Sporten deed ik nog niet omdat ik nog veel last heb van mijn bekken, maar nu ben ik onder begeleiding van mijn eigen fysio begonnen met een speciale training, dus een goed begin van het jaar.
     
  5. Pendrag

    Pendrag VIP lid

    26 jul 2006
    6.458
    1
    0
    @Lente: ik slaap lekker uit en doe 's middags een dutje met Jarissa mee. Dan gaat het een beetje. Ben in de loop van vandaag wat opgeknapt. Morgen weer aan het werk. Ben benieuwd hoe dat gaat en of ik het een hele dag volhou.
    Jarissa heeft hetzelfde met spelen: heel af en toe in de box maar meestal op haar eigen speelkleed. Dat is echt haar plekje waar de honden ook niet op mogen. Jarissa mag dan weer niet op de hondenkleden maar ze luistert niet zo goed als de honden!

    @Rianne: dat zijn nog eens slaaptijden! Ben jaloers op je, haha. Lijkt me leuk om binnenkort weer wat af te spreken. Jij moet de 19e werken toch? Jammer hoor. Rare mensen, een kraamhulp afwijzen vanwege een tongpiercing. Ik heb afgelopen week dezelfde kraamhulp geregeld als bij Jarissa. Leuk mens!

    @Bab: succes met zoeken van een leuke vakantiebestemming. Wij willen in de meivakantie maar zijn het nog niet eens over de bestemming en het budget. Succes met keuze van de nieuwe auto. Vind het zelf altijd zo zonde van mn tijd en energie, een auto zoeken.

    @Kristel: succes met sporten! Hopelijk knapt je bekken op met de juiste begeleiding. Je kunt altijd gaan paardrijden, krijg je een enorm sterk bekken van.

    Jarissa ligt net op bed. Het gaat de goede kant op met haar. Wel heeft ze enorme luieruitslag. Echt met een open plek op 1 bil. Zo zielig. Als ze heeft gepoept, begint ze ook meteen enorm te huilen. Ik smeer nu zinkzalf en dat helpt wel iets maar niet zo snel. Tips?
     
  6. Marjanne

    Marjanne Fanatiek lid

    13 mrt 2006
    1.912
    0
    0
    Noord Holland
    Hey meisjes! :D

    Ook ik ben sinds vorige week een fietsende moeder :D
    Had een zitje voor mijn verjaardag gekregen en we hebben er veel plezier van!
    Met moederdag had ik een mamafiets gekocht/gekregen was toen in de aanbieding,
    daar ben ik wel erg blij mee, want zo heb ik voldoende ruimte en het fietst heerlijk!
    Ted vind het ook helemaal leuk! stuitert bijna uit het stoeltje van opwinding. hihi
    Sinds donderdag zegt mijn kleine mannetje mama.
    Helaas gebruikt hij het de hele dag en zeker als hij iets wilt.
    Op dit moment is hij hard aan het klagen en mama aan het zeggen :(
    Hij wilt nu echt niet slapen. (herkenbaar ;) )
    De afgelopen week is hij goed verkouden, zo zielig en dat merk je ook met slapen en eten. :(

    En verder...
    @ Wendy, leuk om weer wat van je te horen! We hebben je gemist :D
    @ Zussie, goed hoor een kilo! Klapt Marije nog volop?
    @ Pendrag, hoop dat Jarissa snel een beetje opknapt.
    @ Rianne, tjee wat slaapt jouw kleine meid lang! Slaapt ze overdag ook nog?
    @ Daphne, weer een hoop werk met het kamertje! Hoe gaat het nou tussen jou en Mark?
    @ Cellie, leuk weer een jongen! Gefeliciteerd!
    @ Liefje, wat zal je geschrokken zijn, hoop maar dat de kleine nog even blijft zitten.

    Verder voor iedereen die ik vergeten ben... sorry :oops:

    Ik geef me op dit moment toch maar even gewonnen. Ga naar mijn kleine mannetje.
    Oja enne nog geen nieuws over het huis :(

    Tot snel kus
     
  7. rianne23

    rianne23 Actief lid

    1 feb 2007
    401
    0
    0
    ergens in friesland
    @ marjanne maureen slaapt s'middags 1 a 2 uur ligt eraan hoe moe ze is en dan soms om een uur of 4 nog 1 uurtje. verder niet.

    @ kristel ik maak me ook niet te druk hoor over de ontwikkeling van maureen, iedere kind is weer anders en elk kind heeft een eigen voorkeur aan wat hij of zij op dat moment belangrijk vind.

    @ pendrag goed zeg dat je de zelfde kver krijgt als bij jarissa, de eerste kver die er was toch? ;) nee hoor ik denk niet dat je die er in zou laten!
     
  8. Pendrag

    Pendrag VIP lid

    26 jul 2006
    6.458
    1
    0
    @Rianne: haha, daar doe ik de deur niet eens voor open!

    Jarissa lijkt weer beter. Ze slaapt weer goed (wel op rare tijden: van 11 tot half 11) maar dat komt wel weer. Verder is ze erg vrolijk en speelt ze volop. Ik knap zelf ook weer wat op. Vandaag weer gewerkt. Druk maar lekker!

    Kreeg vandaag telefoon van een hele goede vriendin: ze is bevallen! En dat terwijl ze op Jarissa's verjaardag was uitgerekend. Zes weken te vroeg dus. Gelukkig maakt de kleine het relatief heel goed.
     
  9. liefje

    liefje Actief lid

    12 okt 2005
    404
    0
    0
    verpleegkundige
    willebroek
    Gisteren naar de gyneacoloog geweest, ben 34 weken ver en het kindje ontwikkelt zich goed.

    gewicht was gisteren 1964gram dat is 4gram meer dan harco bij de geboorte.

    Daarjuist gebeld naar de gyn. zal terug een keizersnede worden maar nu weet ik het toch al een maand op voorhand ipv drie dagen, waarschijnlijk word die uitgevoerd op 38 weken dus als alles meevalt dan zal ons tweede zoontje geboren worden op 11 februari, kunnen we daarna de thuiskomst en de eerste verjaardag vieren tegelijkertijd :)
     
  10. Bab28

    Bab28 Fanatiek lid

    5 sep 2006
    1.120
    0
    36
    Secretaresse
    Maas en Waal
    @Liefje: Spannend zeg! Heel veel sterkte alvast! Bijzonder he dat je de evt. geboortedatum al weet? Wel mooi dat je dan weer net op tijd thuis bent om de 1e verjaardag van Harco te vieren. Hopen dat de kleine nog een beetje doorgroeit en de 6 pond gaat halen!

    @Pendrag: Fijn dat je weer opgeknapt bent en Jarissa ook natuurlijk! Hier ook een die ontzettend graag naar de hondenmand wil gaan, vindt hij echt geweldig. Helaas luistert onze hond wanneer het hem uitkomt en zit het liefst de hele dag tegen Luuk aan als hij op de grond speelt. Moet hem ook echt elke keer corrigeren om Luuk niet in zijn gezicht te likken. Vermoeiend. Maar ook wel fijne gedachte dat hij zo gek op hem is! Vwb de billetjes, ik gebruik de billencreme van Weleda..iets prijziger dan andere maar werkt perfect. Heb nog nooit 1 open plekje oid gehad. Er zit nl calendula bij in.

    Verder gaat het hier zijn gangetje. Luuk wordt echt een kleine gifkop die enorm kan gillen en krijsen. Zou soms echt willen dat de volumeknop iets zachter kon. Verder kan hij sinds gisteren zwaaien en gooit zijn armpjes omhoog als ik Klap eens in je handjes zing voor hem...Heel schattig.
    Helaas nog geen nieuwe laptop en auto gevonden....Wintersportaccom. wel maar wil eigenlijk iets goedkopers vinden...
     
  11. Pendrag

    Pendrag VIP lid

    26 jul 2006
    6.458
    1
    0
    @Liefje: spannende periode. Veel succes en ik wens je een super bevalling toe.

    @Bab: de zinkzalf werkt hier uitstekend. Ik gebruik normaal eigenlijk nooit zalf en Jarissa heeft dan hele mooie billetjes. Maar nu met haar doorgekomen kies was het even mis. Op dit moment zijn er nog maar een paar kleine rode vlekjes. Gelukkig huilt ze ook niet meer als ze heeft gepoept.

    Vandaag training gegeven voor mn werk. Was een leuke dag. Morgen en volgende week maandag en dinsdag weer. Voor morgen moet ik nog wel wat voorbereiden. Dus dat ga ik zo eerst maar eens doen!
     
  12. runner

    runner VIP lid

    12 jan 2006
    5.387
    0
    0
    katwijk ZH
    Liefje, laatste loodjes alweer.
    Gaat hard zo. :)

    Pendrag, gefeliciteerd met de geboorte van Jarissa's nieuwe speelmaatje. ;)
    Allemaal uitgeziekt?
    Als ik al een zalfje gebruik voor Ruben zijn billen is het gewoon sudocreme. Maar dat gebeurd zeer sporadisch.

    Marjanne, leuk he fietsen so saampies. :)
    Nu weer wachten op mooi weer...

    Kristel, Silke gaat lekker rap zo, achter haar broers aan, hihi.

    Bab, Luuk ook al zo lekker aan het donderjagen. :)
    Het opvoeden begint nu pas echt. ;)

    Maandag bij CB geweest.
    Ruben weegt nu al 12 kilo en 100 gram en is 78 cm lang.
    Heeft ook totaal geen kik gegeven toen ie z'n spuitjes kreeg,
    ging vrolijk verder spelen met de blokken die ie kreeg.

    Auto ging vandaag niet door.
    Ze zaten te wachten op een of ander onderdeel.
    Hopelijk kan het nu morgen wel.
     
  13. Bab28

    Bab28 Fanatiek lid

    5 sep 2006
    1.120
    0
    36
    Secretaresse
    Maas en Waal
    @Runner: Wat gaat hij hard zeg! Wij mogen morgenvroeg! Denk dat Luuk nu 10,5 kilo weegt en 78 cm is...Hoop ook dat de spuitjes weinig pijn zullen doen bij hem. Na het cb moeten we even naar de kapper want zijn haren zijn weer explosief gegroeid, hij heeft echt een enorme bos met haar!

    Zo we hebben inmiddels een laptop gekocht (komt vrijdag), wintersportaccom. geboekt en auto op het oog...
     
  14. Cellie

    Cellie Fanatiek lid

    23 apr 2006
    2.928
    0
    0
    Wat een verschil in gewicht...ons mannetje is 8470 gram en 75 cm.

    Hij is klein en fijn ;) Beter want ik vind het nu al zwaar sjouwen met hem...

    Hij heeft ook ze prikjes gehad en heeft vreselijk gehuild hoor! En ook echt niet lekker van geweest die dag en nacht, de dag erna ging het gelukkig alweer beter.

    Ik vind het heel erg jammer maar ik ben bang dat ik zaterdag niet ga redden....open dag van de middelbare school en alle kinderen thuis dit weekend..... het zit niet mee.

    Volgende week kan ik wel...LOL.
     
  15. runner

    runner VIP lid

    12 jan 2006
    5.387
    0
    0
    katwijk ZH
    Cellie, lekker ben jij zeg! ;)
    Zo zie je maar weer waar die dikke spek benen goed voor zijn. :)

    Bab, succes met de spuitjes vandaag!
    Waar gaan jullie nu heen op wintersport?
     
  16. Wenniepenny

    Wenniepenny Fanatiek lid

    22 jul 2005
    3.329
    0
    0
    Nou, Daan lijkt de 1ste versnelling te hebben gevonden en tijgert nu langzaam vooruit. En hij begint te kruipen. Zitten gaat ook steeds beter, het duurt steeds langer voordat hij omrolt. Bij het kinderdagverblijf zijn ze helemaal verbaasd over de snelheid waarmee hij zich ontwikkelt. En wij ook.

    @Marjanne: Sinds afgelopen weekend antwoordt Daan "Ja!" als je iets tegen hem zegt of aan hem vraagt. En als hij iets wil of moppert is het "mama mama mama", begon hij dit weekend mee toen hij schrok van een hond :confused:
    Mijn man blij dat hij geen "papa" zegt :eek:

    @Lente: Lekker dat je kleine meisje zo goed groeit! Wij gaan de 29e weer meten en wegen (en prikken :( ), ik ben erg benieuwd want telkens als ik Daan oppak valt het me op hoe lang en zwaar hij wordt. En hij eet als een bootwerker!

    @runner: Zo zeg, die reus van jullie groeit lekker door!
    Je hebt gelijk, het opvoeden begint nu Daan wat mobieler wordt. Meneer schuift al bijna de hele kamer door, dus we moeten nu op onze hoede zijn.

    @Bab28: Jammer dat je leuke collega heeft opgezegd. Ben ook bezig met uitnodigingen, maar Daan en ik staan er met ons tweetjes op. Want hij is 12 februari jarig en ik de 13e, dus we vieren het samen. We zijn al druk aan het oefenen met 'Hiep hiep hoera!' (armpjes omhoog) :D

    Over fietsen: Fietsstoeltje en schermpje komen binnenkort, dat is mijn verjaardagscadeau. Kan niet wachten om weer te kunnen fietsen, want dat deed ik altijd heel graag.

    @Rianne: Leuk om weer wat van je te lezen. Wat een langslaper is Maureen zeg! En wat een invasie van tandjes!

    @kristel: Ik hoorde van mijn nichtje (zij is kinderlogopediste) dat praten en lopen bij kleintjes meestal niet samen gaan, dus als je kindje vlot praat gaat het wat later lopen en omgekeerd. Daan is meer een kijk- en kletsbaby dan een doebaby denk ik.

    @Daphne: Mooie buik en wat een prachtige collage van Sam! Wat gaat dat eerste jaar toch snel he?

    @Pendrag en Jarissa: Bij Daan helpt Sudocrem of Bepanthen heel goed tegen luieruitslag. Vervelend voor Jarissa dat ze er zo'n last van heeft.

    @liefje: Fijn dat je kindje goed groeit. Spannend dat je nu al weet wanneer hij ongeveer geboren wordt (raar he?).

    @Cellie: Zielig dat je jochie zo'n last had van de prikjes! Jammer dat je er niet bij bent zaterdag.

    Groetjes en - voor sommigen - tot zaterdag!


    Wendy
     
  17. Bab28

    Bab28 Fanatiek lid

    5 sep 2006
    1.120
    0
    36
    Secretaresse
    Maas en Waal
    Hoi,

    Zijn vandaag bij het cb geweest! Arm mannetje, wat was hij verdrietig van de prikken! Hij weegt nu 10,2 kg en is 78 cm lang! De verpleegkundige vond hem qua gewicht erg weinig gegroeid maar dat komt wss door zijn ziek zijn. Verder is het geen grote eter en door zijn reflux spuugt hij nog wel eens (zoals vanmiddag met de lunch...de hele fles en boterham kwamen weer terug...bah!). Hij zat eerst wel boven het gemiddeld maar gaat nu wat naar beneden. Ach hij blijft nog steeds wel er goed uitzien hoor.
    Verder is hij vandaag naar de kapper geweest! Heeft weer een leuke koppie. Wat een haar heeft hij toch. De kapper was erg verbaasd door de hoeveelheid haar haha!

    @Runner: We gaan naar Zwitserland, Leukerbad. Ken je die plek? Heerlijk, heb er nu al zin in!

    @Wendy: Wat knap van Daan! Leuk dat hij die "knop" ineens gevonden heeft. Luuk kan sinds maandag zwaaien. Ook schattig. Klap eens in je handjes...doet hij ook al leuk mee en Hiep Hiep Hoera snapt hij ook!
     
  18. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    Ben best wel nieuwsgierig wie er zaterdag allemaal bij zijn.... (hihihi Sam moet trakteren he)

    @Marjanne, momenteel gaat het gelukkig weer lekker tussen Mark en mij. Het voelt echt een stuk prettiger. Na de bevalling willen we er snel een weekeindje tussenuit, hebben we echt hard nodig.

    We zijn nu druk bezig met de kamer van Sam, we hebben dat commode ding besteld. En de vloerbedekking is uit de kamer, en we zijn begonnen met verven. Een muur wordt erg roze, maar dan met glittertjes. Erg leuk :D de rest van de muren wil ik wit houden. En we willen nog op een deur iets met schoolbord verf doen.

    @Bab, zo'n krengetje is Sam ook. Soms doet het echt pijn in je oren als ze gaat gillen. Het gaat zoooo hard.

    Sam had dinsdag weer een streek. Ik ging zwangerschapszwemmen en Mark mocht Sam dus op bed leggen. En dat wilde ze dus echt niet. Dus ik kwam thuis om half 10 en mevrouw was klaarwakker en beneden. Ik heb haar binnen 10min op bed gelegd, en ze ging gewoon meteen slapen... echt het moet niet gekker worden...
     
  19. runner

    runner VIP lid

    12 jan 2006
    5.387
    0
    0
    katwijk ZH
    Degene die wel meegaan morgen zijn:

    Pendrag,
    Daphne,
    Lisette,
    Jody,
    Wendy en
    Runner. :)

    Van Annelies hoor ik weinig meer...
    Zijn er verder nog meiden die meegingen?

    Nieuwe auto is helemaal super!
    Wat een luxe zeg. :)
    De kofferbak is bijna net zo groot als de Lupo in totaal, haha!
    Hoop snufjes op die we nog uit moeten vinden.
    Roon heeft vrij vandaag dus gaan we zo nog even lekker de hort op, gezellig!
     
  20. Pendrag

    Pendrag VIP lid

    26 jul 2006
    6.458
    1
    0
    Klinkt goed runner. Hoe laat worden we waar verwacht? Ik ben het even kwijt en te lui om op te zoeken, haha.

    Hier verder alles goed. Gisteravond belachelijk vroeg op bed gegaan, rond 9 uur. Jarissa sliep zowaar om kwart over 8 al! Maar goed, om 2 uur was ze klaarwakker en pas om 4 uur had ik haar weer in slaap. Om vervolgens om half 7 weer van de partij te zijn. Ik ga zo geloof ik nog maar even een dutje doen!
     

Deel Deze Pagina