Hi, kopen jullie wel eens vegetarische sushi in de supermarkt of bestellen jullie dit wel eens in een restaurant? Ik zou het namelijk wel willen, maar ik ben bang dat dit gewoon op de plankjes bereid wordt waar de rauwe vis op heeft gelegen. Of zouden ze daar wel strikt in zijn?
Ik ben er ook erg huiverig voor, ze snijden het echt met dezelfde messen op dezelfde plank. Toch neem ik wel af en toe een sushi die wel mag maar dan enkel als ik weet dat de vis echt supervers is. Het is en blijft een kansberekening, hoe verser de vis, hoe minder groot de kans op een Listeria besmetting. Als ik dan die kans nog eens verklein door enkel de niet-rauwe sushi te nemen dan is de kans op een besmetting wel erg klein.
Als ze dat doen kom je echt in slechte zaken! Koks zijn erg voorzichtig met kruisbesmetting en evt voedselvergiftiging. Het gaat om de naam van de zaak en de gasten. Je hoeft ook niet eens aan de vegetarisch sushi he, alleen die met de rauwe vis en de gerookte zalm niet eten. Maar kip, komkommer, avocado etc mag je allemaal gewoon eten.
Mee eens. Je plakjes kaas uit de supermarkt kunnen anders ook op een rosbiefplank gesneden zijn. TE krampachtig hoeft ook weer niet.
Ligt eraan waar je het eet. Vorige week op bij de Jumbo Food markt, ze was nog bezig met het maken van de sushi. Maar bij Sumo zou ik nu zeker niet gaan eten.
Daarom eet ik al een tijdje geen sushi. Vertrouw het voor geen meter. Even 9 maanden doorbijten. Zelf maken kan natuurlijk altijd, dan weet je zeker dat het goed gaat!
Als je erbij zegt dat je zwanger bent en dat rauwe vis echt heel gevaarlijk is voor je ongeboren kindje dan houden ze er gewoon rekening mee is mijn ervaring.
Ik eet nog regelmatig sushi hoor. Wel bij goede sushitenten, maar dat deed ik sowieso. Ik beperk mezelf ook niet alleen tot de vegetarische. Ik neem alles behalve de varianten met rauwe zalm, tonijn etc.
Er is onlangs een onderzoek geweest door de consumentenbond bij sushi restaurants. Na dat gelezen te hebben kijk ik wel uit die 9 maanden. Ik vertrouw het ook niet.
Ik ga het bij de sushi restaurants ook niet doen denk ik Ik heb het voroge week wel van de supermarkt meegenomen. Die hebben zo'n sushi eiland waar ze het vers maken dus ik kon vragen of het veilig was om te eten voor zwangeren. Ze verzekerden me dat het kon. Ik woon in Duitsland en als ze ergens geen risico's nemen dan is het hier wel, dus ik vertrouwde het wel. En heb er heerlijk van genoten
Wij maken het zelf met verse zalm om gaan bij een goed restaurant eten. Ik eet sowieso regelmatige verse rauwe zalm, maar dan wel echt verse. Met tonijn eet ik niet en ook niet met koningsmakreel etc. De vegetarische met avocado etc eet ik gewoon.