uit eten met kerst en kleine kinderen

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door sunset88, 11 nov 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.042
    2.178
    113
    Ik heb echt hele slechte slapers en hele harde huilers gehad, maar wij zijn toch wel vaak met ze uit eten geweest. Meestal viel het reuze mee. Hoe jonger ze waren, hoe makkelijker het ging.

    Vaak hebben wokrestaurants van die zittingen met de kerst. Je zou kunnen kijken of je dan juist de vroege zitting kunt nemen. Dan is je peuter nog een beetje fit en is het misschien nog niet zo druk. En vragen om een tafel in een (rustig) hoekje.

    En verder zou ik het idd gewoon proberen en als het echt niet gaat kunnen jullie altijd nog naar huis, of een van beiden of zo.

    En over die structuur: ja, dat is idd belangrijk voor de meeste kinderen. Maar het aardige ervan is dat als je eenmaal die structuur goed hebt ingebouwd, dat je er dan op den duur steeds makkelijker incidenteel van kunt afwijken, zonder dat dat negatieve gevolgen heeft. Want zodra je dan de volgende dag/diezelfde avond weer de vaste structuur volgt, is het kind weer terug in zijn vaste ritme en gaat alles weer goed. Ik spreek uit ervaring :)
     
  2. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief


    Ja dit dus!
     
  3. Lilou

    Lilou Actief lid

    31 jan 2011
    206
    29
    28
    Onze dochter reageert heel sterk op drukte, prikkels, andere omgeving en andere mensen. We probeerden wel regelmatig iets, maar zelfs een bezoekje aan opa en oma leverde vrijwel altijd een overprikkeld huilend meisje op. Dus nee, haar had ik absoluut niet meegenomen uit eten op die leeftijd en zeker niet met kerst. Met 1 jaar hebben wij haar voor het eerst mee uit eten genomen, op een hele rustige doordeweekse avond en gewoon met z'n drietjes. Om uit te proberen en het ging boven verwachting goed. Nu komt ze (16 mnd oud) ook op het punt dat ze een bezoekje aan familie leuk vindt ipv alleen maar overstuur te huilen, niet te willen eten of slapen. Dan maar overbeschermende moederkloek hoor, ik ken mijn kind het best en had gelijk dat ze pas op iets latere leeftijd aan dit soort dingen toe is. (Neemt niet weg dat ik hoop dat dochter 2, nu nog in mijn buik, hier wel wat makkelijker in zal zijn...)
     
  4. MamavC

    MamavC Niet meer actief

    Vandaag nog gehoord: je kunt wel zien dat ze (dochter) niet vaak ergens naar toe gaat, het is beter voor een baby om dat wel te doen
    Jep thanks! :)
     
  5. Celika

    Celika Fanatiek lid

    15 jul 2013
    1.893
    381
    83
    Vrouw
    Dicht bij de zee
    Ben het eens met Liekje81!
    En idd jij kent je baby het beste dus jij weet hoe je dochtertje kan reageren erop.
    Ikzelf zou het niet doen maar dat is omdat mijn zoontje erg onrustig enz was.
     
  6. Pluisjee

    Pluisjee Fanatiek lid

    15 mrt 2012
    4.592
    19
    38
    Vrouw
    Noord Holland
    Tsja ik denk dat wij allemaal wel iets kunnen zeggen ; wel mee nemen of niet mee nemen. Het gaat er om wat wil je zelf ? Jij kent je kindje het best. En je wilt wel op je gemak kunnen zitten toch.

    Wokken is natuurlijk wel wat makkelijker als een 5 sterren restaurant. En vaak is er een vroege zitting en een latere. Wij gingen altijd met dochter naar vroege zitting toen ze klein was. Naja altijd die keer dat we met kerst gingen wokken. Veel kindjes en gezinnen dan.

    Met mijn zoontje had het wel gekund , die ging altijd mee overal en sliep overal ;). Maar mijn neefje was echt een drama , ging heus ook genoeg mee maar die had wat meer moeite met prikkels. Mijn schoonzus ging dus niet graag naar een restaurant gewoon omdat ze zelf dan niet lekker zat. Nu is neefje ondertussen ook 1 en gaat het hardstikke goed.
     
  7. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Ik heb het ook zo gedaan hoor, ons leven stond het eerste jaar ook in het teken van het slapen en de ritme van onze kinderen.
    Dus ik was zeker niet gegaan in die tijd.

    Daarna heb ik me wel meer gaan beseffen dat het manier van leven de instelling van de ouders en van een maatschappij hierin toch wel een grote rol speelt.
    Dit besef kreeg ik pas toen wij met de kinderen meer naar buitenland gingen. Ik bedoel, het kan niet zo zijn dat in landen als Frankrijk, Spanje en Italië alleen maar makkelijke kinderen worden geboren.
    En toch gaat daar vrijwel niemand om 18.30h thuis zitten omdat hun baby anders niet gaat slapen. En die kinderen groeien ook uit tot gezonde normale volwassenen.

    Uiteindelijk is het een kwestie van verschillende factoren..
     
  8. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.286
    3.527
    113
    Met kerst zijn wij nog nooit uit eten geweest, maar mijn zoontje vond het op die leeftijd vreselijk in een restaurant. We hebben hem meegenomen naar de wok toen hij 3 en 4,5 maand was en het was een drama, daarna dus ook nooit mee gedaan, tot hij zelf mee kon eten.
    Hier was het goed zolang hij nog niet moe was, maar als hij moe werd ging hij niet slapen, door de drukte kon hij de slaap niet vatten.
    Toen hij 2,5 maand was ben ik uiteindelijk met 'm naar buiten gegaan en heb een half uur gewandeld tot hij sliep, toen hij 4,5 maand was hebben mijn man en ik om en om gegeten en de ander met een krijsend kind op de gang gelopen. Toen we allebei wat op hadden zijn we naar huis gegaan.
    Inmiddels eet hij redelijk mee, dus als we een familie etentje hebben, gewoon bij de wok of een pannenkoekenrestaurant gaat hij lekker mee.
    Snap ook goed dat je met kerst met elkaar wilt zijn hoor!
     
  9. roomsoesje27

    roomsoesje27 Bekend lid

    28 jul 2013
    899
    1
    16
    Assen
    Wij gaan wel gewoon uit eten, wel vroeg en wel met buffet, zodat we niet halverwege een bepaalde gang ineens weg moeten als het niet meer wil.
    Vorig jaar had ik voor de zekerheid de draagdoek mee en daar heeft ze nog een tijdje in geslapen.
     
  10. podiki25

    podiki25 Fanatiek lid

    18 mei 2012
    3.897
    124
    63
    Tandheelkunde
    Barcelona
    Ik zou het wel doen. Net als wat mamabri zegt, het ligt aan jou of je je kinderen er gewoon aan wil maken. Misschien zou mijn eerste keuze geen wokrestaurant zijn omdat je idd moet aanschuiven, maar dan nog... Je man kan aanschuiven en jij blijft bij de kinderen of omgekeerd.
    Ik heb een vriendin die nooit haar kinderen (3 en 6 jaar) mee op restaurant neemt. Alleen als het een restaurant is met een speelhoek of zo.
    De kindjes zijn het niet gewoon en lopen de hele tijd rond, roepen, blijven niet aan tafel zitten, lopen naar buiten, etc. Een beetje vervelend. Ik denk, maar dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening en daarom geen waarheid, dat je je kinderen aan zulke situaties best gewoon kan maken (blijven zitten aan tafel, kleurboekje erbij, etc...). Slaaptijden hou ik me normaal gezien wel aan maar bij uitzondering kan het wat later worden. Onze zoon sliep op restaurant gewoon in de kinderwagenbak en onze dochter doet dat nog steeds. Met een doek of deken erover.
     
  11. Moppiemuis

    Moppiemuis Fanatiek lid

    6 okt 2014
    1.996
    231
    63
    Ergens in het midden
    Dit!
     
  12. sunset88

    sunset88 Bekend lid

    17 mei 2011
    566
    0
    16
    Nou hadden we afgesproken dat we niet te laat zouden en idd de vroege zit zouden pakken.. Maarvwas allen nog om 7uur. Nou dan ligt onze oudste vaak op bed... Dit had ik afsproken met mijn man.. Die nu zegt dat niet meer te weten en zegt dat ee best om 7uur kunnen.. Ik denk dat onze zoon dit echt niet trekt..wil vaak smiddags ook niet slapen.. Pffff voordat we thuis zijn is het minstens 10 uur..
     
  13. Humtum

    Humtum Fanatiek lid

    9 nov 2013
    1.046
    30
    48
    Noord Brabant
    Daar zou ik dus helemaal niet aan beginnen! Vroege zit, ok als t echt moet maar laat met kleine kinderen. Misschien goed om t gewoon eens uit te proberen thuis en te zien hoe de kk het doen? Want als t niet gaat zien jullie t iig nu al en niet straks!
     
  14. IngridE

    IngridE Fanatiek lid

    31 okt 2011
    1.214
    0
    36
    Brabant
    Toen zl 4 maanden oud was gingen we ook naar een buffet restaurant. Om 17:00 aan tafel, eten stond al klaar op het buffet, flesje bij. We stonden om 17:45 buiten met ontroostbare baby. Mijn advies: niet doen.

    Bijna 3 jaar later gaan we dit jaar naar het van der valk kerstbuffet, begint om 16:00 met kinderentertainment. Vorig jaar ook gedaan en beviel iedereen goed. Duurt ook maar 2,5 uur.
     
  15. NafNaf

    NafNaf Fanatiek lid

    5 feb 2015
    1.258
    55
    48
    NULL
    NULL
    Het kost me al vrijwel al mijn tijd en aandacht om hem thuis aan het eind van de dag tevreden te houden en zelfs dan lukt het me maar de helft van de dagen. No way dat het ergens anders dan thuis lukt, laat staan zo laat.

    Ik word wel een beetje verdrietig van dit topic eigenlijk. Ik ben fulltime met mijn zoontje bezig en dan nóg huilt hij uren per dag (hij is inmiddels 1 jaar). Ik ben ontzettend aan huis gebonden omdat hij ergens anders in no-time ontroostbaar is. Uit eten gaan met kerst is echt onmogelijk; familiebezoek overdag is al een enórme uitdaging. Ik kan hier echt wel eens een traantje om laten want dat is natuurlijk niet wat je hoopt van tevoren. En dan proef ik hier in veel reacties dat veel collega-moeders nog steeds denken dat je kinderen makkelijk kunt 'maken' en dat de mijne dus zo moeilijk zijn omdat ik betuttelend zou zijn. Maar dames: het is echt omgekeerd. Iederéén wil graag een sociaal leven en lekker met zijn kindje pronken in een restaurant of zo, maar als je kindje prikkelgevoelig is, zit dat er gewoon niet in.
    Overigens is dit de 3e en weer ik uit ervaring dat óók als je je volledig aanpast aan je kindje ze later enorm flexibel en makkelijk kunnen worden. En ik begrijp dat niemand zoiets persoonlijk bedoelt, maar ik word er gewoon een beetje triest van dat dit blijkbaar is hoe de buitenwereld 'mijn type moeder' ziet...
     
  16. IngridE

    IngridE Fanatiek lid

    31 okt 2011
    1.214
    0
    36
    Brabant
    Manlief lekker alleen laten gaan met de kinderen. Zou hier heel snel klaar mee zijn.
     
  17. Miepiemoos

    Miepiemoos Bekend lid

    13 mei 2013
    970
    157
    43
    Komt tijd, komt raad. Hier ook een snel overprikkelde dochter gehad. Ze was te vroeg. Had heel veel rust en regelmaat nodig, weinig prikkels, inbakeren enz. In het begin had dat idd met haar niet gekund maar later werd ze veel rustiger...ik snap dat sommige mensen zeggen, niet doen!!! Maar dat is hun eigen ervaring! Wie weet gaat het over een maand al een stuk beter! Een maand op haar kleine leventje is lang! Dus gewoon reserveren. Je kan het altijd nog afzeggen als je er geen goed gevoel bij hebt.
     
  18. pinter

    pinter Fanatiek lid

    9 jan 2010
    4.015
    1
    36
    noord limburg
    Ik zou gewoon gaan en het proberen.
    Laat de oudste in de middag even rustig op de bank een filmpje kijken of een dutje doen.
    Ik weet niet hoe laat de jongste de fles krijgt,maar misschien een optie om de fles te geven net voordat jullie gaan zodat ze lekker moe is..
    Ik weet heel goed hoeveel moeite het vergt om te schuiven met tijden,maar soms kan het toch goed uitpakken zodat jullie allemaal een leuke avond hebben.
     
  19. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Het is heel heftig dat een 1jarige nog steeds zo extreem veel huilt.
    Heeft dat een medische oorzaak?
     
  20. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Zoiets klinkt voor ons volwassenen toch eerder als straf dan een leuk avondje uit?
     

Deel Deze Pagina