Hoe bereiden jullie je spruitjes?

Discussion in 'De lounge' started by Suzzert, Nov 22, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    Dec 12, 2008
    4,038
    83
    48
    Female
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Knoflookje en ui in stukken snijden en in wok opbakken. Spekjes erbij bakken. Spruiten bijna gaar koken of stomen. Dan de spruiten in tweeën of vieren gesneden even meewokken. Voor het opdienen wat blokjes feta er over.
     
  2. Lieke1989

    Lieke1989 Niet meer actief

    Hier de buitenste blaadjes eraf.kruisje in het kontje, maxi 10 minuten koken met wat zout.
    Voor erbij sausje van melk, maïzena, mosterd en wat peper en zout.
    Lekker met aardappelen en speklapjes die gekruid zijn met peper zout en paprikapoeder.
     
  3. Suzzert

    Suzzert Fanatiek lid

    May 12, 2012
    3,340
    4
    38
    Rotterdam
    wow 3 paginas met allemaal lekkere recepten. Dank je wel allemaal :D
     
  4. Juul75

    Juul75 VIP lid

    Apr 8, 2010
    12,091
    7,843
    113
    Net vanavond nog gehad! Spruitjes blancheren. 3 speklapjes in stukjes snijden en bakken in de pan. Uitje erbij, krieltjes of gekookte aardappelen erbij en dan als laatste de spruitjes. Zout en kerriepoeder erop. Hmmmmmm
     
  5. Juul75

    Juul75 VIP lid

    Apr 8, 2010
    12,091
    7,843
    113
    Of blancheren en dan wokken met een uitje, spekjes en als laatste een lepel stroop.
     
  6. Abri

    Abri VIP lid

    Jun 16, 2010
    12,423
    3
    38
    Kort koken, uitje met wat knoflook en een paprika aanbakken, spruiten erbij (evt champignons) en dan lekker saté saus! Aardappelen of rijst erbij: heerlijk!
     
  7. twinkle star

    twinkle star Niet meer actief

    Even koken en dan opbakken met spekjes en uitjes.
     
  8. Mamalon

    Mamalon Actief lid

    Feb 27, 2015
    217
    50
    28
    Ik maak er meestal een stamppot van.
    Aardappelpuree maken en de spruitjes koken. Niet heel gaar. Daarna grof stampen en bij de puree.
    Ondertussen een uitje en een tomaat bakken en bij de puree doen. Dan nog wat geraspte kaas er door.
     
  9. Droppie Drie

    Droppie Drie Fanatiek lid

    Aug 1, 2013
    1,735
    10
    38
    Zo maak ik ze ook!
     
  10. soeza

    soeza Niet meer actief

    Gewoon koken en afgieten, dan een fijngesnipperd uitje en nootmuskaat erdoor
     
  11. Pikapaas

    Pikapaas Actief lid

    Jun 18, 2014
    126
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik draai ze door het dunne-plakken-hulpstuk van de keukenmachine en dan roerbakken in wisselende combinaties met oa ui, knoflook, gember, ketjap, paprika, champignons. Net wat ik heb of waar ik zin in heb.
    Of kort roerbakken en dan in een quiche, ook lekker.
     
  12. Ligero

    Ligero VIP lid

    Aug 1, 2011
    6,823
    1,533
    113
    Halveren en koken.
    Spekjes en een gesnipperd uitje bakken, monchou erbij.
    Gekookte spruitjes erdoor roeren.
    Ook onze dochter vindt het lekker.
     
  13. kiki80

    kiki80 Fanatiek lid

    Sep 6, 2006
    3,967
    0
    0
    Centraal
    Stamppot van maken met walnoten erdoor. De enige wijze waarop ik ze acceptabel vind :D
     
  14. stressbal

    stressbal Niet meer actief

    Ik doe ze heeeel kort koken.

    Dan bak ik spekjes uit met een uitje spruitjes erbij in een ovenschaal kaas er over even in de oven en klaarrrr
     
  15. sprits

    sprits Fanatiek lid

    Feb 21, 2011
    3,917
    376
    83
    Gewoon "ouderwets", koken met een kruisje aan de onderkant.
    Na het koken wat roomboter en nootmuskaat erbij, eventueel een maizenapapje en smullen!
     
  16. sidmick

    sidmick VIP lid

    Jun 23, 2008
    17,803
    4,184
    113
    kort koken en halveren. Shoarma bakken met paprika, ui en champignons. Krieltjes bakkken. Vervolgens alles samenvoegen en nog wat walnoten erdoor.
     
  17. mel78

    mel78 VIP lid

    Feb 12, 2008
    8,320
    242
    63
    Spruitjes kun je op zoveel manieren eten! Hier staan ze vaak op het menu.

    - soep (spruitjes, ui en knoflook wokken. Dan koken in groentebouillon, mixer er op, kookroom en gebakken spekjes er door. En klaar)
    - in een quiche (spuitjes koken, bladerdeeg in bakblik. Spruiten er in, daarover gebakken champignons en ei met room, kaas erover en half uurtje in de oven
    - gewoon lekker als stamppot, met mosterd erdoor.
    - als spruitjesbrood (bloem, bakmeel, gekookte spruitjes, gehakt etc)

    Krijg er al weer zin in :)
     
  18. Polkadotjes

    Polkadotjes Fanatiek lid

    Aug 27, 2012
    1,071
    0
    36
    Wij eten ze met vissticks, gepofte aardappel ( of gekookt in schil) en een dressing van yoghurt, bieslook, ui en augurk.

    Klinkt vreselijk simpel maar door de dressing zijn ze erg lekker. Op de een of andere manier vind ik het qua smaak wat lijken op de fish filet hamburger van de McDonald's :)
     
  19. frums

    frums Bekend lid

    Sep 25, 2011
    642
    287
    63
    Ik stoom ze....

    En dan zo opeten, of met een beetje geraspte kaas erover.
    Of de optie met boemboe...heerlijk: oosterse spruitjes!
     
  20. Mommysince13

    Mommysince13 VIP lid

    Nov 7, 2012
    5,683
    326
    83
    Female
    Horeca medewerker Hotel
    ga toch eens kijken tussen de recepten of er een tussen zit die manlief ook eet haha :p
    Mij kan je midden in de nacht wakker maken voor spruitjes, ik kook ze altijd kort (zodat er nog wel een beetje bite in zit) en dan met gebakken spekreepjes even bakken
    of een stamppot
     

Share This Page