Knoflookje en ui in stukken snijden en in wok opbakken. Spekjes erbij bakken. Spruiten bijna gaar koken of stomen. Dan de spruiten in tweeën of vieren gesneden even meewokken. Voor het opdienen wat blokjes feta er over.
Hier de buitenste blaadjes eraf.kruisje in het kontje, maxi 10 minuten koken met wat zout. Voor erbij sausje van melk, maïzena, mosterd en wat peper en zout. Lekker met aardappelen en speklapjes die gekruid zijn met peper zout en paprikapoeder.
Net vanavond nog gehad! Spruitjes blancheren. 3 speklapjes in stukjes snijden en bakken in de pan. Uitje erbij, krieltjes of gekookte aardappelen erbij en dan als laatste de spruitjes. Zout en kerriepoeder erop. Hmmmmmm
Kort koken, uitje met wat knoflook en een paprika aanbakken, spruiten erbij (evt champignons) en dan lekker saté saus! Aardappelen of rijst erbij: heerlijk!
Ik maak er meestal een stamppot van. Aardappelpuree maken en de spruitjes koken. Niet heel gaar. Daarna grof stampen en bij de puree. Ondertussen een uitje en een tomaat bakken en bij de puree doen. Dan nog wat geraspte kaas er door.
Ik draai ze door het dunne-plakken-hulpstuk van de keukenmachine en dan roerbakken in wisselende combinaties met oa ui, knoflook, gember, ketjap, paprika, champignons. Net wat ik heb of waar ik zin in heb. Of kort roerbakken en dan in een quiche, ook lekker.
Halveren en koken. Spekjes en een gesnipperd uitje bakken, monchou erbij. Gekookte spruitjes erdoor roeren. Ook onze dochter vindt het lekker.
Ik doe ze heeeel kort koken. Dan bak ik spekjes uit met een uitje spruitjes erbij in een ovenschaal kaas er over even in de oven en klaarrrr
Gewoon "ouderwets", koken met een kruisje aan de onderkant. Na het koken wat roomboter en nootmuskaat erbij, eventueel een maizenapapje en smullen!
kort koken en halveren. Shoarma bakken met paprika, ui en champignons. Krieltjes bakkken. Vervolgens alles samenvoegen en nog wat walnoten erdoor.
Spruitjes kun je op zoveel manieren eten! Hier staan ze vaak op het menu. - soep (spruitjes, ui en knoflook wokken. Dan koken in groentebouillon, mixer er op, kookroom en gebakken spekjes er door. En klaar) - in een quiche (spuitjes koken, bladerdeeg in bakblik. Spruiten er in, daarover gebakken champignons en ei met room, kaas erover en half uurtje in de oven - gewoon lekker als stamppot, met mosterd erdoor. - als spruitjesbrood (bloem, bakmeel, gekookte spruitjes, gehakt etc) Krijg er al weer zin in
Wij eten ze met vissticks, gepofte aardappel ( of gekookt in schil) en een dressing van yoghurt, bieslook, ui en augurk. Klinkt vreselijk simpel maar door de dressing zijn ze erg lekker. Op de een of andere manier vind ik het qua smaak wat lijken op de fish filet hamburger van de McDonald's
Ik stoom ze.... En dan zo opeten, of met een beetje geraspte kaas erover. Of de optie met boemboe...heerlijk: oosterse spruitjes!
ga toch eens kijken tussen de recepten of er een tussen zit die manlief ook eet haha Mij kan je midden in de nacht wakker maken voor spruitjes, ik kook ze altijd kort (zodat er nog wel een beetje bite in zit) en dan met gebakken spekreepjes even bakken of een stamppot