Dag dames, Onze peuter heeft vaak het geduld niet om tot zes uur te wachten met het avondeten. Hij krijgt dus vaak al om half vijf/ vijf uur zijn avondeten. Ik ben het eigenlijk een beetje zat om apart te eten. Hoe doen jullie dat? Ik heb geen idee of het normaal is om apart te eten. Bedankt voor je reactie
Hier niet. We eten met zn allen aan tafel. Kun je niet zijn voedingspatroon veranderen? Dus iets later middageten zodat hij ook later trek krijgt? Of rond de tijd van half vijf, vijf uur hem iets aanbieden zodat hij het nog wat langer uit kan houden, bijv. schaaltje komkommer, tomaatjes, paprika, cracker, rijstwafel met kaas, rozijntjes, biscuitje enz..?
Nee, hier echt niet. Avondeten eten we hier met het gezin, of kinderen eten met oma op haar oppasdag als wij beide laat thuis zijn. Als hij niet kan wachten kun je twee dingen doen: - rond 4uur een goed vullend tussendoortje geven - met zn allen eerder eten
Hier eten we met zijn allen aan tafel. Soms heeft dochterlief al honger en geef ik haar een schaaltje met stukjes komkommer of een soepstengel. Of als we soep of pasta met stokbrood eten, geef ik haar vast een stukje brood. Als een van ons écht laat is, dan wordt er wel eerder gegeten. Maar dan eet ik of mijn man bv samen met dochter.
Hier wel vaak. Dochter is drie, gaat voltijds naar school en is 's avonds soms doodop. Dan krijgt ze sneller eten, en eten wij daarna. Het is nu even niet anders, later komt dat wel weer goed.
Dank jullie wel voor de reacties! Goed om vergelijkingsmateriaal te hebben Ons 'probleem' is dat wij een zeer goede eter hebben die het de hele dag over eten heeft en als het aan hem ligt ook de hele dag zou kunnen eten.
Wij eten om 17.30u met z'n allen. Tussen de lunch en avondeten zit 5,5 uur. Als je als peuter de hele tijd aan het rennen en doen bent, is dat best lang. Ik geef daarom 2x een tussendoortje tussen lunch en avondeten.
Hier eten we ook altijd met elkaar, dit doen we vaak rond 17.30. Als m'n man echt laat is eet ik samen met mijn zoontje rond die tijd, want tot 18.30 wachten red hij niet. Hier krijgt hij ook vaak 2x een tussendoortje 's middags. Vaak om 15.00 fruit en dan rond 16.30 een cracker, soepstengel of biscuitje. Lunchen doen we hier tussen 12.00-12.30.
Wij eten altijd met elkaar, mijn man was eerder om kwart voor 6 thuis, en dan aten we meteen, sinds kort is hij er altijd om 5 uur al, dat is wel fijn, want de jongste zou het niet meer volhouden tot kwart voor 6. Half uurtje voor we gaan eten krijgen de kinderen een bakje met komkommer, tomaatjes, paprika, soms stukje kaas of worst, en de jongste een stuk paprika of komkommer. Dan houden ze het goed vol tot we gaan eten (en hebben ook nog genoeg ruimte in hun maag voor het avondeten)
hier eten wij later dan dochter met 2 redenen 1: wij eten vaak pas rond 19:00 ivm werk en dat vind ik te laat voor J. 2: als we tegelijk eten dan eet 1 van ons koud want als dochter zelf moet eten dan komt er niets van dus geven wij haar eten, we zetten haar wel altijd aan tafel als wij gaan eten en krijgt zij haar toetje (die eet ze wel zelf)
Hier ook niet. Samen eten (minimaal 1 ouder met kinderen) vinden wij ontzettend belangrijk. Wij eten rond 6 uur en onze kinderen zijn dat al van baby af aan gewend en hebben dus ook nooit groenten om 16 uur oid gekregen. Ons ritme en keuzes zijn zo gemaakt en ingericht dat er altijd 1 van ons met de kinderen aan tafel zit en mee eet. Rond 5 uur eten ze beiden nog wel een flinke bak rauwkost.
Hier heb ik het een tijd wel gedaan. Mijn kinderen aten dan samen rond 17 uur, ik zat erbij aan tafel of at ook mee. Ze aten een uur later toen slechter en door eerder te eten, aten ze een stuk beter. Na een paar maanden weer opgeschoven. Samen eten vind ik belangrijk maar een periode apart eten, lijkt mij niet zo erg. Je bent er zelf bij en ik doe vooral wat werkt in plaats van vast te houden aan principes.
Altijd samen. Ze eet wat nog rond 15.30 uur kleind als fruit of noten of yogurt en om 18.00 eten we samen aan tafel. Altijd zo gedaan Mocht het soms door omstandigheden later worden 19-19.30 is geen probleem ik zeg dat ze moet wachten maar of krijgt ze alvast wat komkommer/wortel/paprika. Eten samen vind ok erg belaagrijk dat doen we altijd lunch en avond.
Wij eten samen.. Mijn man is vaak pas tussen 18.00 en 18.30 thuis, maar dan eten we ook pas. Vaak krijgt hij om 17.00 (als KRO kindertijd begint) ook wat drinken en een rijstwafel. Dit is een beetje vaste prik geworden. Hij is niet anders gewend
Zo doen wij dat ook. Als één van ons later is, gaat de andervast eten. Tussen vier en vijf eten de meiden vaak nog iets, een cracker of fruit ofzo. @ts; Waarom eet je dan niet tegelijk met je zoontje?
Omdat ik dat voor mezelf te vroeg vind. Ik wacht op mijn man. Ontbijten doen we met z'n drietjes en de lunch nuttig ik samen met zoon. Hij eet dus alleen 's avonds alleen en dan zit ik er uiteraard wel bij. Maar ik ben er nu van overtuigd dat hij best moet kunnen wachten. Ik ben blij met jullie reacties en tips.
Als ik ga koken dan krijgen de kids een bordje groente met plakjes komkommer, tomaat, wortel of paprika om de tijd te overbruggen. Werkt perfect.